Hur man äter yucca

Yucca, även känd som soapweed, spansk bajonett och andra populära namn, växer i öknar över hela världen. Alla de icke-woody delarna av de flesta yuccas är ätbara, men i synnerhet blommorna är ganska läckra, vilket gör ett intressant tillskott till sallader, soppor och andra rätter.

Observera att Yucca inte bör förväxlas med Yuca, vilket är en potatisliknande stärkelse och är faktiskt den rotdel av kassava-växten.

Steg

Metod 1 av 3:
Skörda yucca blommor
  1. Bild med titeln Ät Yucca Steg 1
1. Identifiera yucca växter. Innan du kan välja några yucca blommor att äta måste du kunna hitta dem. Växterna har vanligtvis tuffa, vintergröna löv som är formade som svärd och växer på långa, fibrösa stjälkar. I idealiska förhållanden kan Yucca växa till upp till 30 meter lång. Dess prydnadsföremål, ätbara blommor är vita och klockformade. De spirar av växtens stjälkar i kluster, och blommar vanligtvis på sen vår och början av sommaren.
  • Du hittar Yucca-fabriken i de sydliga och västra delarna av USA, inklusive New Mexico, Arizona, Colorado, Texas och Kalifornien. Det växer också i Central- och Sydamerika.
  • När blommorna först börjar blomma, kan det finnas en grönaktig nyans till sina kronblad.
  • Blommorna producerar också en ljus, söt doft som kan locka insekter.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 2
    2. Ta bort blommorna vid rätt tidpunkt. Timing är allt när du plockar yucca blommor för att äta. När blommorna är äldre kan de ta en obehaglig, bitter smak. För den bästa smaken bör du äta blommorna inom de två första till tre dagarna av deras öppning.
  • När du väljer yucca blommor på sina färskaste, har de vanligtvis en mild, söt smak som liknar asparges eller kronärtskockor.
  • Det är en bra idé att smaka på kronbladet i en av yucca innan du börjar skörda ett stort antal blommor. På det sättet slösar du inte din tid som plockar en massa blommor som är för bittera för att bli ätit.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 3
    3. Kontrollera efter insekter och snip. Yucca blommor producerar en nektar som är tilltalande för en mängd olika insekter, inklusive myror. Det finns också en mal som fungerar som blommorna "bara pollinator, som lägger sina ägg i blommorna. Det betyder att du kan hitta larver på blommorna, som du inte vill äta. Undersök varje blomma som du planerar att skörda för att se till att det inte finns några insekter närvarande innan de skär dem av stjälken.
  • Du kan använda Garden Shears för att klippa blommorna från växten, men stammarna är vanligtvis inte så tjocka så vanliga saxar kan också fungera bra.
  • Om du skördar ett stort antal Yucca Blooms, hjälper det till att ha en väska som du kan klippa blommorna direkt i den så att du inte släpper någon.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 4
    4. Tvätta blommorna och kassera centerlampan. Även om Yucca-växterna odlades på din egendom där du vet att bekämpningsmedel inte användes, måste du städa dem innan du äter dem. Skaka dem för att ta bort några insekter som du kanske inte har sett, och sedan tvätta under en fin dimma eller vattenstråle. Ta sedan bort mittlampan, tillsammans med ståndarna och pistillerna, från varje blomma eftersom den har en bitter smak.
  • Om du vill hålla kronbladet intakta och är oroade över tvättprocessen som skadar dem, kan du också ställa in dem i en sil i en stor skål med vatten och låt dem suga.
  • Efter att ha tvättat blommorna, var noga med att tömma dem försiktigt. Placera dem på pappershandduk för att torka, så det kan absorbera eventuellt överskott av fuktighet.
  • Metod 2 av 3:
    Äta Yucca Raw
    1. Bild med titeln Ät Yucca Steg 5
    1. Blanda yucca i sallader. Ett av de vanligaste sätten att äta råa yucca blommor är i en sallad. Deras söta, sparris- eller kronärtskockliknande smak par väl med en mängd olika gröna, och deras attraktiva vita färg kan lysa upp en sallad. Börja med en bas av dina favoritgröna, som lös löv eller vildsalat och lägg till några trädgårds örter. Mint, persilja, dill och fänkål är alla bra alternativ. Slutligen blanda i några yucca blommor för färg och smak.
    • Du kan lämna Yucca-blommorna i takt som garnering för toppen av salladen, eller kasta kronbladet med resten av gröna och örter.
    • En ljus salladsdressing, som en enkel vinaigrette, fungerar bäst med denna typ av sallad.
    • Blandning i andra ätbara vilda blommor, som violetter eller maskros kronblad, kan lägga till mer färg på din sallad.
    • Andra trädgårds örter du kanske vill överväga för salladen inkluderar cilantro, basilika, kamomill och gräslök.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 6
    2. Garnera drycker. Ätbara blommor gör attraktiva garneringar för drycker, och yuccablommans attraktiva form och vit färg gör det till en idealisk kandidat för att klä upp din favoritdryck. Du kan använda dem som en garnering i cocktails, som en blodig Maria, eller använda dem för att göra ett enkelt glas iced-te visas mer festligt. Om du har en fest, överväga att flyta några yucca blommor i en skål med slag.
  • Om du inte vill använda Yucca som en garnering men fortfarande vill ge dina drycker ett mer dekorativt utseende, kan du också frysa kronbladet inuti isbitar och använda dem för att hålla dina drycker kalla.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 7
    3. Dekorera kakor. Om du vill göra kakan till en födelsedagsfest, dusch, eller något speciellt tillfälle, stå lite mer, överväga att dekorera det med färska yucca blommor. Allt du behöver göra är frostkakan med din favoritisning och tryck på blommorna i frosten i vilket arrangemang du gillar. För extra intresse kan du växla med YUCCA med andra ätbara blommor i olika, till exempel pansies eller violer.
  • Yucca-blommorna kommer att se bäst på en tårta med frostning som är en annan färg, så det finns viss kontrast mellan de vita blommorna och isen. Om du använder en vanilj- eller kräm frostning, överväga att lägga till mat färgning för att nyra det.
  • Medan du självklart kan placera blommorna på toppen av kakan, förbise inte sidorna. Du kan skapa ett slående utseende genom att trycka på dem längs kanterna.
  • Du kan också använda Yucca-blommorna för att dekorera muffins. I de flesta fall kommer en enda blomning att räcka för att dekorera varje muffin.
  • Metod 3 av 3:
    Laga yucca
    1. Bild med titeln Ät Yucca Steg 8
    1. Koka blommorna. Rå Yucca-blomma innehåller saponin, vilket är en ingrediens som används i tvål och rengöringsmedel. Medan det inte är giftigt, upplever vissa människor en reaktion från den, allt från en upprörd mage till en torr, irriterad känsla i halsen. Lyckligtvis, om du upplever en reaktion, kan du ta bort saponinet genom att koka blommorna. Fyll en kruka med tillräckligt med vatten för att täcka alla de yucca-blommor du förbereder och ta med dig en koka. Tillsätt blommorna till kokande vatten och låt dem låta dem laga mat i ungefär fem minuter. Inte bara kommer saponin att tas bort, blommorna blir mer ömma också.
    • När du har kokat blommorna kan du använda dem som du skulle raw yucca, t.ex. i sallader, eller införliva dem i andra recept som kräver ätbara blommor, som soppor och grytor.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 9
    2. Steka blommorna. Om du inte helt kan sälja din familj på att äta yucca rå eller till och med kokad, kan de djupa stekningarna hjälpa till att övertyga dem om att prova. Dra kronbladet från blommorna, samla staplar med 3 till 4 kronblad och doppa dem i tempura smet. Värm en kruka av din favoritolja för fritering till 360 grader och släpp stackarna av kronblad i oljan en åt gången, så att de är stek i 2 till 3 minuter eller tills den är gyllenbrun.
  • För en grundläggande tempura smet, kombinera ½ kopp mjöl, ½ kopp majsstärkelse, ⅛ tesked bakpulver och ½ tesked salt. Blanda i 1 kopp mousserande vatten och 1 äggula, och du har tillräckligt med smet för kronblad från 12 till 15 yucca blommor.
  • När du tar bort de stekta blommorna från oljan, lägg dem på en tallrik eller bricka som är fodrad med pappershandduk. Det kommer att absorbera överskott av oljan, så yucca är inte för fet.
  • Varm sås gör en idealisk doppsås för friterad yucca.
  • Om du inte är en fan av friterad mat, kan du också lägga till Yucca-kronblad till din favoritstekning.
  • Bild med titeln Ät Yucca Steg 10
    3. Blanda blommorna i äggrätter. Yucca blommor används ofta för att komplettera ägg i rätter som omeletter och frittatas. Du kan helt enkelt kasta råa kronblad i ingredienserna för din favoritäggskål, eller saute dem tillsammans med andra ingredienser, som lök, vitlök, svamp och örter innan de lägger dem till omelet eller frittata.
  • I Mexiko och Centralamerika är det vanligt att blanda Yucca-kronblad i äggröra eller stekt äggrätter, som Huevos Rancheros.
  • Tips

    Om du aldrig har ätit råa yucca blommor innan, bör du se till att du inte har en reaktion. Ät en enda kronblad och vänta ca 20 minuter för att se om du upplever några biverkningar, som en upprörd mage eller irriterad hals. Om du gör, koka blommorna innan du äter dem i ett recept eller som garnering.
  • Det är bäst att introducera Yucca och andra ätbara blommor i din diet gradvis, så börja långsamt.
  • Varningar

    Inte alla yuccas är nödvändigtvis ätbara. Det är klokt med någon okänd växt att använda Universal Edibility Test Innan du konsumerar även måttliga kvantiteter.
  • Vissa delar av yucca växter kan orsaka diarré, vilket kan vara ganska farligt i en överlevnadssituation som det förvärrar uttorkning.
  • Om du har allergier eller astma kan det inte vara en bra idé att äta någon typ av ätbara blommor. Kontakta din läkare innan du försöker Yucca.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande