Hur man bryr sig om mammor

Mums, eller krysantemum, är ett vackert tillägg till någon trädgård eller hemma. Dessa ljusa blommor är traditionellt erkända av sina färgglada kupoler av livlig gul, burgundy, plommon, vita, rosa eller lavendelblommar som blommar kraftigt på hösten. Mums sträcker sig inte bara i färg utan storlek och form också. Lär dig hur du planterar och bryr dig om dina egna mammor genom att följa dessa steg.

Steg

Metod 1 av 4:
Dela och transplantera mums
  1. Bild med titeln Växtgrönsaker Steg 4
1. Dela dina växter var tredje till fem år. Delar växter förhindrar överbeläggning och främjar det maximala mängden blomningar. Dykning rensar också och föryngrar gamla klumpar. Delar mammor bör göras under våren när ny tillväxt först visas.
  • Bild med titeln växt Hostas Steg 5
    2. Gräva din växt upp, se till att du inte skadar rötterna. Lyft växten från hålet när du har rensat det av smutsen. Skaka eventuellt överflödigt smuts från sina rötter. Ta bort eventuella sjuka eller döda delar av anläggningen.
  • 3. Dela klumpen av rötter genom att separera yttre bitar från mitten och sedan kassera plantens centrum. Vissa växter kommer att kunna separeras med fingrarna, andra kan behöva en kniv - det beror på storleken på din växt. Försök att inte skada rötterna mer än nödvändigt.
  • Att använda en skarp trädgårdskniv kommer att orsaka minsta skada på rötterna, eftersom det blir lättare att skära dem och det kommer att bli mindre hacking involverad.
  • Dela växten ytterligare om du vill ha mindre växter.
  • Bild med titeln växa krusbär Steg 6
    4. Replant de nyligen uppdelade mammorna så snart som möjligt. De bör planteras i väldränerade, näringsrika, lösa ekologiska jord.
  • Metod 2 av 4:
    Omsorg för Mums
    1. Bild med titeln Använd växter för att hålla myggor bort steg 5
    1. Välj en hälsosam växt. Mums är en populär växt på många områden så många butiker kanske inte vet hur man tar hand om dem ordentligt. Köp inte visade växter eller växter med gulade löv. För att få de hälsosammaste växterna kanske du vill fråga återförsäljaren när de kommer att få sin nästa leverans och återvända på den dagen.
  • Bild med titeln växa kronärtskockor Steg 6
    2. Repot dina mammor. Mums som du tänker hålla i behållare behöver vanligtvis repottas i en något större behållare med tillägg av ny mark för bästa resultat. Bryta försiktigt upp rötterna om växten är rootbound.
  • Bild med titeln växa kamomill steg 10
    3. Vattenmamma tillräckligt men tillåter inte dem att stå i vatten. Mums rotsystem kan inte hantera för mycket fukt. Mums planterade i behållare kommer att kräva mer vatten än de som planteras i marken, eftersom mammor i marken kan absorbera naturligt vatten som regn och dagg.
  • Låt inte mammor vara mellan vatten. Om de nedre bladen vilar eller blir brun, behöver du vattna dem mer. Undvik att stänka vatten på lövverket, eftersom det här kan främja tillväxten av bakterier eller få din mamma att bli sjuk.
  • 4. Håll mammor borta från gatubelysning eller konstgjort ljus under natttiden. Mums är kortdagsväxter, vilket innebär att de behöver en lång period av mörker till blomma.
  • Bild med titeln växa kronärtskockor Steg 8
    5. Gödsla mums flera gånger om året. Du bör använda ett balanserat all-purpose gödselmedel. Mata dem speciellt under vegetativ tillväxtperiod för att förhindra för tidig blomning.
  • Vid varje vattning använder man en 20-10-20 eller motsvarande lösning. När blommesäsongen börjar, byt till ett 10-20-20 gödselmedel eller motsvarande.
  • Bild med titeln Grow African Daisy (Arctotis) Steg 12
    6. Behandla svamp med fungicider. Behandla pythiumrot och stamrot, Fusarium Wilt, Bacterial Leaf Spot, Botrytis Blight och Chrysanthemum vit rost med naturliga fungicider som vitlökolja, neemolja eller svavel.
  • Bild med titeln Grow African Daisy (Arctotis) Steg 13
    7. Håll växtområdet rena och rensa av växtskräp för att förhindra skadedjur och sjukdomar. Avskaffa vanliga mominsekter som bladlus, kvalster, thrips och bladgruvaror med insekticidala tvål eller trädgårdsoljor.
  • Bild med titeln Grow Chamomile Steg 7
    8. Knippa tipsen av unga mamma växter på sen vår och tidig sommar för att göra dem buskiga och kompakta. Detta säkerställer att du kommer att ha kupoler av ljust färgade blommor komma höst.
  • Plocka av döda eller blekna blommor för att uppmuntra fler blommor. Detta är känt som "deadheading".
  • Metod 3 av 4:
    Omsorg för mammor på vintern
    1. Bild med titeln Grow Chamomile Steg 16
    1. Klipp dina mammor tillbaka till marken. Gör det efter att de har blivit dödade av hård frost. Ge en luftig, lätt mulch för dina mammor. Isolerade dina växter "rötter med mulch hjälper dem att möta frosten vinter med.
    • Evergreen grenar eller liknande material är bra mulch för mammor.
  • 2. Mound smuts upp runt dina växter. Mounding Dirt kommer att bidra till att hålla dina växter från att dö, även i frosthöjningen (en konstant frysning och upptining som kan hända med växter på vintern.)
  • 3. Förbered dina krukväxter för vintern. Om du har potted mums, flytta dem till en väl upplyst men cool plats. Ta bort eventuellt täckning som du kan ha satt på potten. Övervatte inte dina krukväxter, eftersom det kan leda till bakteriell tillväxt. Vänta med att vattna växterna tills jorden har torkat två till tre inches djupt. När du vattnar dina växter fyller du krukorna så att de överflödar och vatten går ut ur hålet i botten av potten.
  • Metod 4 av 4:
    Plantera krysantemum ordentligt
    1. Bild med titeln växa squash steg 4
    1. Växt eller placera mammor i full sol. Om du inte har ett område som får en hel 8 timmars solljus varje dag, lägg dem på en plats där mammorna får minst 5 timmar.
    • Om du har möjlighet att välja mellan morgon eller eftermiddagssol, välj morgonsolen.
  • Bild med titeln Växtgrönsaker Steg 6
    2. Använd en bördig jord som dränerar lätt när du planterar dina mammor i behållare. Mums gör inte bra med "våta fötter" så försök att undvika mark som behåller mycket vatten.
  • För montering i marken, välj ett område på gården som inte ackumulerar för mycket vatten.
  • Bild med titeln Använd växter för att hålla myggor bort steg 2
    3. Växtmamma i ett område där de får gott om luftcirkulation. Placera dem mot väggar eller andra strukturer, eller placera dem för nära andra mamma växter kan hindra sin tillväxt eller orsaka rotkonkurrens. Mums ska planteras 18 till 30 tum (45.7 till 76.2 cm) från varandra så att de har utrymme att växa.
  • 4. Flytta dem till en ny plats vart tredje år. Att flytta dina växter hjälper till att förhindra skadedjursproblem och minskar risken för sjukdom. (Se avsnittet Delidering och transplantation för mer instruktioner.)
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det rekommenderade jordens pH för blomstrande mammor är 6.5 till 6.7.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande