Hur man ren broccoli rabe

Broccoli Rabe, även känd som Rapini (bland andra namn), är en pungent lövgrön med små broccoli-liknande knoppar. Dess förfäder är en vild senap grön, och dess smak liknar kinesiska broccoli, vilket är en relaterad växt. För att rengöra det, behandla det som alla mörka bladgröna, tvätta det noggrant för att ta bort eventuella dolda smuts. Efteråt kan du förbereda den för matlagning genom att skära av de dåliga delarna och blanchera det i kokande vatten.

Steg

Del 1 av 3:
Tvätta broccoli rabe
  1. Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 1
1. Blötta broccoli rabe i kallt vatten. Det bästa sättet att städa en lummig grön som rabe är att ge det ett kallt vattenbad. Fyll en stor skål med kallt vatten. Du kan också använda en ren handfat om du föredrar. Dumpa raben i, separera bladen när du går så smuts kan skaka lös.
  • Alternativt kan du tvätta gröna under kallt, rinnande vatten. Men nedsänkning av dem är ett säkrare satsning för att få ut all smuts och grit.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 2
    2. Swish de greener runt. När du har de gröna nedsänkt måste du agitera dem, mycket som en tvättmaskin gör det. Flytta dem runt i vattnet så att smutsen kommer bort formar bladen och in i vattnet.
  • Tvätta alla sprickor i raben, inklusive i och runt de små knopparna.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 3
    3. Låt dem sitta. När du har agitat raben i några minuter, gå och låt dem suga. Gröna bör flyta till toppen, medan smutsen ska siktas till botten. Fem till tio minuter är tillräcklig tid för att de ska suga.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 4
    4. Ge dem en annan sköljning. Om gröna är extra smutsiga kan de behöva en annan sköljning. Skopa dem ut och fyll i vattnet. Faktum är att tumregeln användes för att vara tre sköljningar. Moderna produkter är i allmänhet inte så smutsigt som tidigare, men du kanske fortfarande behöver skölja det mer än en gång om du fick det från bondens marknad.
  • Del 2 av 3:
    Torkning och huggning av broccoli-rabinen
    1. Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 5
    1. Torka gröna. Om du inte blancherar eller kokar Broccoli-rabe, torka den innan du lagar mat. Du kan placera gröna i en salladspinnare för att torka dem. Gör det i satser om du behöver. En överfylld salladspinnare får inte gröna torra. Du kan också lägga dem på en pappershandduk för torkning och klappa toppen med fler pappershanddukar.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 6
    2. Skiva av ändarna av stammarna. Liksom med många grönsaker kan de snittna ändarna av broccoli-rabe ha blivit brun i den tid som grönsaken var i affären. Klipp av om en tum av varje stam innan du börjar laga mat.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 7
    3. Klipp av några dåliga delar. Om du märker några delar av broccoli-rabeen ser dåligt ut, var inte rädd för att skära den delen. Leta efter bruna eller missfärgade områden, till exempel. Det är bättre att kasta ut områden som du är osäker på, som de kan ha bakterier.
  • Del 3 av 3:
    Blanchering av broccoli rabe
    1. Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 8
    1. Koka lite saltat vatten. Häll vatten i en kruka. Använd en matsked salt för en gallon vatten. Placera den på kaminen över hög värme och ta med vattnet till koka. Också, ha en skål med isvatten redo för när du lagar broccoli rabe.
    • Många recept kräver att raben blancheras före andra metoder för matlagning. Huvudsyftet är att skära några bitterhet.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 9
    2. Blanchera broccoli rabe. Släpp broccoli-rabe i kokande vatten, vilket lämnar det i vattnet i ca tre minuter. Skopa det och springa det i isvatten för att stoppa matlagningen, svänger det runt lite. Töm det bra innan du fortsätter att laga det.
  • Bild med titeln Clean Broccoli Rabe Steg 10
    3. Förvara några du inte lagar mat. Om du inte använder alla broccoli-rabe i receptet kan du lagra resten av det i kylskåpet. Håll det i en plastpåse. Det kommer att vara bra i ungefär fem dagar, men det kan vara en dag eller två. Placera en pappershandduk i påsen för att hjälpa till att absorbera fukt.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande