Hur man bryr sig om en hund med ett brutet eller brutet bäcken

Bäckenfrakturer är en vanlig traumatisk skada för hundar. Även om det kan vara stressigt och skrämmande att se ditt sällskapsdjur, kommer många bäckenfrakturer att läka utan operation. Ta tröst att din hund sannolikt kommer tillbaka till sitt gamla jag igen om ett par månader. Under tiden, ha tålamod och följ dina veterinärs instruktioner. Omsorg för din hund kommer sannolikt att behöva vara ditt primära fokus under de närmaste veckorna.

Steg

Metod 1 av 3:
Bekräfta din hund
  1. Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäcken Steg 1
1. Använd en kista som är tillräckligt stor för att din hund ska sträcka ut. Din hund kommer att bo i denna kista 24/7 för nästa månad, så du vill se till att det är bekvämt. Din hund ska kunna sträcka ut, byta positioner och slicka eller tugga på leksaker.
  • Om din hund är för stor för att passa i en kista och ha tillräckligt med utrymme att vända och sträcka sig, kan du överväga att begränsa det till ett litet rum (eller till och med en garderob) snarare än en kista.
  • Den ideala kistan är avsedd för användning under långvarig återhämtning från en skada. Om du redan har en kista för din hund för resor eller i korta perioder, är det troligt inte tillräckligt stort för att hålla din hund bekväm när du återhämtar sig från ett brutet eller brutet bäcken.

Rekommenderade återhämtningskasse storlekar: Små till medelstora hundar, som terrier och spanieller, behöver antingen en 29.5 i × 41 i (75 cm × 104 cm) XL Crate, eller en 37 i × 45 i (94 cm × 114 cm) xxl crate. Sätta större raser, som retrievers eller huskies, på rumstöd snarare än crate vila.

  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäcken Steg 2
    2. Kudde botten av kistan med filtar och handdukar. Din hund kommer inte vara mycket mobil i minst de första veckorna av kassen vila på grund av sina skador. Se till att botten av kistan är mjuk och bekväm. Kuddar och kuddar kan också hjälpa till.
  • Om du lägger en hundbädd i botten av kistan, använd en utan upphöjda sidor så att du enkelt kan flytta den och kontrollera dess tillstånd när du behöver.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäckensteg 3
    3. Ge leksaker och ben för att engagera din hund. Medan på Crate Rest kan din hund bli uttråkad och rastlös utan leksaker och ben för att distrahera det och hjälpa det att uppta tiden. Många hundar tycker särskilt om leksaker som låter dig dölja godis inuti för din hund att extrahera.
  • Hundar tuggar ofta för stressavlastning, så inkludera robusta leksaker och tjuviga ben som din hund kan gnida på.
  • Dricks: Ställ upp hundens kista så att din hund kommer att kunna se och höra människor runt det när du är hemma. Om du inte har utrymme för att hålla kistan i ett högt trafikområde, spendera tid runt kistan som pratar med din hund och uppmärksammar den.

  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäckensteg 4
    4. Vila ditt husdjur i minst 6 veckors totalt. I de flesta fall tar det minst 6 veckor för ett brutet eller brutet bäcken att läka - förutsatt att din hund inte hade kirurgi. Medan nivån på tillåten aktivitet gradvis ökar under den här tiden, bör din hund vara begränsad för hela perioden.
  • Din veterinär kommer att låta dig veta hur länge din hund ska vara på crate vila. Så svårt som det kan vara att hålla din hund i kistan, särskilt om det blir eller verkar upprörd, försök att inte avvika från veterinärens instruktioner.
  • Variation: Om du har en mindre hund, kan du ta det ur kistan medan du är hemma och låt den sitta på knäet eller på soffan med dig. Bara se till att det inte stiger upp och försöker flytta sig själv.

  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäckensteg 5
    5. Begränsa ditt husdjurs rörelse för de första 2 veckorna. Under den första helande processen kommer din hund sannolikt inte att kunna lägga mycket vikt på bakbenen. Mindre hundar kan börja stå inom 1 vecka eller mindre, medan större hundar kan ta lite mer tid.
  • Om din hund inte står frivilligt efter 2 veckor, använd en slinga för att stödja hundens vikt och uppmuntra den att stå. Kör helt enkelt en handduk eller filt under din hund och dra upp båda sidor, lyfta hundens buk.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller frakturerat bäcken Steg 6
    6. Bära din hund ute för att lindra sig under de första veckorna. Under de första 2 veckorna av crate vila kan din hund inte kunna gå på egen hand. Om du har en mindre hund, bära den utanför för att lindra sig, sedan bära den tillbaka till kassen.
  • Om din hund är för stor för att du ska bära, lämna en inomhus träningsplatta i kassen eller rummet där din hund är begränsad. När din hund kan gå och stå, försök använda en bukslinga för att hjälpa till att stödja din hunds vikt när den går utanför. Håll bara en handduk eller filt under din hunds buk och håll båda sidorna ordentligt för att stödja din hund.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäckensteg 7
    7. Ta din hund i korta promenader efter 4 veckor. Vanligtvis kommer din hund att kunna börja gå på korta promenader efter ungefär en månad av crate vila. Prata med din veterinär om att gå på promenader och följ deras instruktioner om längden på promenad och de platser du tar din hund.
  • När du tar din hund ute, kan du behöva stödja sin vikt med en slinga. Detta är viktigare med större hundar, som kan ta längre tid att läka.
  • En sele är bättre än en krage medan din hund återhämtar sig från sina skador. Gå väldigt långsamt och håll din hund nära dig. Ta inte din hund till hundparker eller andra områden där det kan stöta på andra hundar.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäcken Steg 8
    8. Returnera din hund till fysisk aktivitet långsamt. När din hund återhämtar sig kommer det sannolikt att vara styvt och ha mer begränsad rörlighet. Även efter att kista vila är över, kan den kraftfulla aktiviteten orsaka re-skada. Vänta minst en månad innan du tillåter din hund att springa eller leka med andra hundar.
  • Om du har tillgång till en hundpark kan du återinföra din hund gradvis genom att ta den till hundparken när det finns få, om någon annan hundar där. Men håll din hund i en koppel hela tiden tills din veterinär säger att det är okej att släppa det av koppel.
  • Metod 2 av 3:
    Håll din hund ren och bekväm
    1. Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäcken Steg 9
    1. Ge dina djurmedicin som föreskrivs av din veterinär. Du har vanligtvis receptbelagda smärtstillande läkemedel för din hund. Om din hund är mycket nervös eller rastlös, kan din veterinär också ordinera sedativa. Beroende på din hunds tillstånd och andra skador kan din hund ha ytterligare läkemedel.
    • Medicera din hund enligt receptinstruktionerna. Håll reda på när du har gett dina hundmedicin så att du inte oavsiktligt överdoser ditt husdjur. Om medicinerna inte verkar fungera eller din hund fortfarande verkar vara i smärta, kontakta din veterinär.
    • Fråga din veterinär hur man mäter din hunds smärta med en smärtskala. Detta gör det möjligt för dig att bedöma hur obekväma din hund är så att du kan kontakta din veterinär om ytterligare smärtlindring om det behövs.

    Aldrig ge dina hund mänskliga läkemedel. Många kommer att skada din hund och vissa kan vara dödliga.

  • Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäckensteg 10
    2. Övervaka din hunds humör och beteende noggrant. Titta på din hunds reaktioner och ränteivån i saker som händer runt det. Om din hund verkar deprimerad, eller är platt och listlös, kontakta din veterinär.
  • Om din hund har problem med att lindra sig eller vägra att äta eller dricka vatten, låt din veterinär veta så snart som möjligt. Dessa symptom kan indikera att något mer allvarligt pågår.
  • Dricks: Om din hund inte tar på kassen och whines eller gråter hela tiden, kontakta din veterinär för ytterligare råd. Ta en bild av din kista uppställning tillsammans med dig så att de kan granska det.

  • Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäckensteg 11
    3. Kontrollera din hund och dess sängkläder två gånger om dagen för torrhet och renlighet. Din hunds sängkläder ska vara rena och torra. Särskilt under de första 2 veckorna av CRATE-vila, kontrollera din hund för sängsår, som kan utvecklas när en hund ligger i samma position under en lång tid.
  • Under din hunds återhämtning, använd valpkuddar eller Vetbed som din hunds främsta sängkläder. Dessa vek bort urinen och hjälper till att hålla din hund torr om den vetter sängen.
  • Ändra smutsiga eller våta sängkläder så snart som möjligt. Att lägga på fuktiga sängkläder kan skada ditt husdjurs hud och orsaka utslag att utvecklas.
  • Om din hund utvecklas sår som verkar smärtsam eller inflammerad, ta en titt på veterinären. De kan avgöra om såren är infekterade och förskriva antibiotika för att lindra infektionen.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäckensteg 12
    4. Ta din hund för uppföljning av Vet-möten. Beroende på din hunds övergripande skick kan din veterinär att kontrollera sina framsteg så ofta som en gång i veckan. Ett möte för uppföljningsröntgen 4 till 6 veckor efter skadan är vanlig.
  • Mellan möten, behåll kontakten med ditt veterinärs kontor för att ge uppdateringar om din hunds tillstånd. Din veterinär kan ändra din hunds vårdplan baserad på sitt tillstånd och hur väl bäckenet fraktur är helande.
  • Metod 3 av 3:
    Hjälpa din hund läka
    1. Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäcken Steg 13
    1. Upprätthålla en daglig rutin under hela hundens krisstöd. Med en strikt daglig rutin kommer din hund att veta vad som ska förväntas under dagen. Strukturen hjälper till att lugna din hund så det kan återhämta sig snabbare.
    • Åtminstone under den första veckan av Crate Rest, borde du stanna hemma med din hund om det är möjligt.
    • Planera måltider och toalettpausar samtidigt varje dag. Inkludera 2 eller 3 sessioner av "kvalitetstid" med din hund, liksom 1 eller 2 sessioner av "Tyst tid."

    Dricks: Om din hund är whining eller gråter, försök att vänta tills det finns en lull i whining innan du initierar någon kvalitetstid. Annars kommer din hund att tro att du är belönar den för whining.

  • Bild med titeln Vård för en hund med ett trasigt eller brutet bäcken steg 14
    2. Flex och förlänga lederna i din hunds bakben. Spendera ca 5 minuter 2 till 3 gånger om dagen försiktigt böj och förlänger alla hundens leder från tårna till höften. Dessa passiva räckviddsövningar hjälper din hund att behålla rörligheten, och hålla den från att förlora för mycket muskelmassa.
  • Din veterinär kan ge dig en demonstration av övningar för din hund. Det är en bra idé att göra övningarna själv medan veterinären ser på, så de kan korrigera allt du inte gör ordentligt.
  • Generellt bör dina rörelser vara långsamma och mjuka. Försök inte att böja och förlänga hundens leder om det verkar orsaka din hundsmärta.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäckensteg 15
    3. Använd mild massage för att stimulera blodflödet. Medan din hund är avslappnad, tryck mot huden på sina häckar och ner i bakbenen med långa, svepande rörelser. Gradvis öka trycket, men undvik att trycka ner direkt på några ben eller leder. Fortsätt massera din hund i 3 till 5 minuter. Massera din hund 2 till 3 gånger om dagen, eller så ofta som din veterinär rekommenderar.
  • Användning av massage både före och efter räckviddsövningar kommer att göra övningarna enklare och hålla din hund från att få kramper eller ytterligare styvhet.
  • Massage och passiva räckviddsövningar är särskilt viktiga under de första 2 veckorna din hund är på burstöd, när det inte kommer att röra sig mycket om alls.
  • Bild med titeln Vård för en hund med ett brutet eller brutet bäckensteg 16
    4. Applicera värmekuddar för att minska styvheten och lindra smärta. Du kan använda en vanlig människa värmekudde om du har en. Placera en handduk mellan värmekudden och din hunds hud så att du inte bränner din hund. Lämna uppvärmningsplattan på din hund i högst 15 minuter i taget, eller tills din hunds hud känner sig varm till beröringen.
  • Värmekudden själv bör vara varm, inte varm. Om din hund visar några tecken på smärta eller obehag, ta bort värmekudden omedelbart och prata med din veterinär.
  • Att placera en uppvärmningsplatta på hundens häckar eller bakben kan öka blodflödet och minska inflammation i hundens muskler.
  • Tips

    Om din hund behöver kirurgi för sitt trasiga eller brutna bäcken, är behandlingen efter din hund hem vanligen densamma som det skulle vara om din hund inte hade kirurgi. Återställningsperioderna kan dock vara längre.

    Varningar

    Följ alltid råd och instruktioner från din veterinär, oavsett om de skiljer sig från anvisningarna i den här artikeln.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande