Hur man bryr sig om en hund med dåliga leder

Ett antal villkor kan orsaka ledsmärta hos hundar, från artrit eller höftdysplasi till skador som uppstår från något som ett fall eller krasch. Om din hund har gemensamma problem, är det sannolikt inte ett botemedel mot problemet, men det finns ett antal saker du kan göra för att göra din hund glad och bekväm och minimera smärta. Arbeta med din veterinär för att utveckla en ordentlig medicinsk behandlingsplan för din hund. Hemma, skapa en bekväm miljö för dem och se till att de ger dem gott om uppmärksamhet åt att hålla dem lyckliga och friska som de hanterar sina gemensamma problem.

Steg

Metod 1 av 3:
Söker medicinsk hjälp
  1. Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 1
1. Göra en veterinärutnämning. Olika typer av artrit är den vanligaste orsaken till ledsmärta hos hundar, men det finns ett antal förhållanden förutom artrit som också kan orsaka gemensam smärta. Din veterinär kan bäst diagnostisera och rekommendera behandling för de specifika problem som oroar din hund.
  • Före din yrkesutövning, notera de typer av symtom som är förknippade med din hunds gemensamma. Notera saker som din hund som kämpar för att gå eller gå långsammare, oförmågan att gå upp och ner av soffan, överdriven darrande, fallande eller tippa över. Också notera var din hund verkar uppleva problem, som runt höfterna eller längs benen.
  • Också notera några andra oregelbundna symptom som kan åtföljas av hundens gemensamma problem. Upplever de desorientering, aptitlöshet eller något annat utanför sitt typiska beteende?
  • När du träffas med din veterinär, informera dem om de symptom du har observerat och fråga dem vilka typer av behandlingar de rekommenderar.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 2
    2. Planera uppföljningsbesök. Om din hunds gemensamma smärta är resultatet av ett kroniskt tillstånd som artrit, fråga din veterinär om schemaläggning uppföljningsbesök för att övervaka din hunds tillstånd och anpassa behandlingen efter behov. Din veterinär kommer att kunna rekommendera ett ordentligt check-up-schema.
  • Många veterinärer kommer att vilja se ett husdjur var tredje till sex månader för mindre till måttliga förhållanden, och kan rekommenderas oftare för hundar som lider av svåra eller försvagande gemensamma problem.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 3
    3. Fråga om medicinering. Din veterinär kan kunna ordinera mediciner för att hjälpa till att lindra din hunds gemensamma smärta. Den typ av medicinering som behövs beror på orsaken till din hunds gemensamma smärta, så medicinering bör endast administreras efter att ha fått en veterinärs recept.
  • Naturtillskott som glukosamin och kondroitin kan hjälpa till att lindra några av de symptom som är förknippade med gemensamma problem och bidrar till att förhindra ytterligare försämring. Du behöver inte ett recept för dessa tillskott, men du borde fortfarande fråga din veterinär om rätt doser för din hunds storlek.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 4
    4. Se en kiropraktor. En veterinärdiropraktor kan kunna lindra lite av smärtan som hunden upplever. Fråga din veterinär för en hänvisning eller rekommendation, och planera ett preliminärt möte med en kiropraktor för att se om de kan hjälpa ditt husdjur.
  • När du besöker kiropraktorn, låt dem veta om de symptom som din hund har upplevt. Ge dem samma lista med observationer du gav till din veterinär, och låt dem också veta om något läkemedel eller tillskott din hund tar för närvarande.
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in en bekväm miljö
    1. Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 5
    1. Skapa ett mellanslag för din hund. Ställ in ett utrymme för din hund som de lätt kan navigera utan för mycket besvär. Detta bör inkludera en hundbädd vald för din hunds komfort, närliggande mat och vatten, och en husdjursutbildningsplatta för potta nödsituationer och olyckor.
    • Din hunds säng ska vara mjuk och bekväm men inte så vadderade att din hund kämpar för att komma ut ur den. Många husdjursägare finner att en uppvärmd säng hjälper till att hundar med gemensam smärta.
    • Om du har en stor hund, kanske du vill överväga en upphöjd säng som gör det möjligt för dem att komma in och ut utan att böja så mycket. Raised mat och vattenrätter, som de som passar in i en bänk, rekommenderas också.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 6
    2. Välj rätt mat. Gemensam smärta kan förvärras av övervikt. Välj en hundmat som hjälper till att hålla din hund med en hälsosam vikt. Om du har en senior hund, välj en senior hundmat, som också innehåller ingredienser för att hjälpa lederna.
  • Om din hund inte är äldre, se till att du använder en storlek lämplig hundmat. Större hundar har olika näringsbehov än mindre hundar.
  • Många sällskapsdjurföretag erbjuder också hälsosamma viktformler, syfte att hjälpa till att tillåta att näringslösa hundar som kämpar med sin vikt.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 7
    3. Håll din hund varm och torr. Coola, fuktiga förhållanden kan göra gemensam smärta mer uttalad för din hund. Håll din hund i varma, torra, inomhusområden när det är möjligt.
  • Om du bor i ett kallt klimat, håll temperaturen inuti ditt hus varm nog för din hunds komfort. Utrusta din hund med en jacka och skor om du behöver ta ut det i snöiga eller kalla förhållanden.
  • Om du tar din hund ut i regnet eller snön, handduk din hund torr när du är tillbaka inuti och se till att rummet är varmt nog för att hålla din hund bekväm.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 8
    4. Gör dig tillgänglig. Du är en stor källa till komfort för din hund, så det är viktigt att du är så fysiskt tillgänglig för din hund som du var innan de började uppleva gemensamma problem. Se till att din hund har ett sätt att komma åt dig i de områden du tillåter.
  • Om du vanligtvis tillåter din hund på möblerna eller i din säng, men de kan inte längre komma upp och ner från dessa områden, överväga att investera i en möbeltrappa för hundar, eller hjälpa din hund upp och ner efter behov.
  • Om du vanligtvis inte släpper din hund på möblerna, ta tid varje dag för att vara nere på golvet med eller petting dem. Din uppmärksamhet hjälper till att hålla din hund avslappnad när de övergår till sin nya vårdrutin.
  • Metod 3 av 3:
    Omsorg för hunden hemma
    1. Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 9
    1. Få lite daglig övning. Gemensam smärta kan förhindra att en hund går på långa promenader eller spelar under en längre tid, men det är viktigt att se till att de får lite träning varje dag. Ta din hund på korta promenader i närliggande områden och avsluta promenad när du märker att din hund saktar eller kämpar.
    • Beroende på din hunds övergripande rörlighet kan det vara tillrådligt att undvika områden som hundparker och hundstränder, som andra välmenande hundar kan vara för snabba eller grova för din hund att hantera.
    • Spela spel som hämtning och tug-of-war i hemmet, för att hjälpa din hund att bli stel under hela dagen.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 10
    2. Massera försiktigt din hunds leder. Ge din hund en mild gemensam massage i fem till tio minuter varje dag kan hjälpa till att lindra lite av deras smärta och hålla dem från att bli för styva. Ge dina hundkorta meddelanden i de områden som stör dem mest.
  • Massera försiktigt din hunds muskler i små, cirkulära rörelser längs de områden där de upplever regelbunden smärta. Fasthet bör vara bara lite större än vad du använder för att älska eller skrapa din hund.
  • Stöd din hund under massagen genom att förpacka armen under magen och hjälpa dem att stå, om det behövs.
  • Försök att inte gnugga områden som för närvarande förvärras. Om du märker din hund Wince eller Express Pain, sluta massera det området omedelbart.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 11
    3. Undvik fysisk bestraffning. Om du är en hundägare som svärar sin hund för en olycka eller gnuggar näsan i röra, anta en icke-fysisk form av straff. Att agera fysiskt mot din hund kan snabbt öka ledsmärta och kan orsaka större skada.
  • Inte bara straff mindre human, men det gör inte din hund motiverad att arbeta med dig på vad du försöker uppnå. I stället för att fokusera på vad du inte vill att din hund ska göra, träna din hund ett annat, acceptabelt beteende med en belöning. Detta kan komma i form av grundläggande ledtrådar som Sit, vistelse och ner. Om du kämpar med detta, kontakta en tränare.
  • Bild med titeln Vård för en hund med dåliga leder Steg 12
    4. Var uppmärksam på din hund dagligen. När din hund upplever nya gemensamma problem, det sätt på vilket du spelar och interagerar med dem kan förändras. Du kanske måste spendera mindre tid att spela grov och mer tid helt enkelt petting eller visa kärlek till din hund. Oavsett, bör du visa din hundsupport genom att se till att de får uppmärksamhet varje dag.
  • Tillbringa samma tid du skulle ha spenderat med din hund innan de började ha gemensamma problem. Du kan göra olika aktiviteter, men du behöver inte skära tillbaka i tid med din hund på grund av sina leder.
  • Om din hund inte längre kan springa och spela, prova lägre slagverk som långsamma spel i huset, eller till och med ta din hund för att simma.
  • Tips

    Överväga i förväg om hundens ras är utsatt för gemensamma problem. Mindre raser, jätte raser och raser med oproportionerliga kroppar som CORGIS är alla sannolikt att ha gemensamma frågor.
  • Om du använder ett glukosamin eller kondroitintillskott för din hund, förstår det det kan ta över en månad för att se en förbättring av hundens skick.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande