Hur man rengör köksapparater

Det finns många sätt att rengöra dina köksapparater. Denna artikel ger bara några möjligheter att lägga gemensamma artiklar från ditt kök till god användning rengöring av köksapparater.

Steg

Metod 1 av 5:
Använder salt
  1. Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 1
1. Använd salt för att rengöra brännmat. För spill på kaminen, strö med salt innan det har en chans att svalna - det kommer att skalla med lätthet. Om du har bränt mat på basen av dina kokkärl, strö med salt och lite vatten och låt sitta ett tag innan du skrubbar. Saltet hjälper till att lyfta av det brända materialet.
  • Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 2
    2. Använd salt och citron för att rengöra skärbrädor. Skära en citron i hälften. Gnugga skärbrädet med citronhalvan. Stänk av gnidskortet med salt. Låt sitta i en kvart i timmen. Använd sedan citronhalvet för att gnugga saltet i. Skölj av med vatten. Låt torka. Styrelsen kommer nu att deodoriseras och rena.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 3
    3. Använd salt för att rengöra gjutjärn. Gör en blandning från en matsked olivolja och en tesked eller så av grovt havsalt. Skrubba den gjutjärnspanna eller kruka med en trasa med hjälp av saltets slipkvalitet för att grundligt rengöra. Avsluta genom att torka av saltet och lämna ett tunt lager av olivolja för en beläggning.
  • Metod 2 av 5:
    Med citrus
    1. Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 4
    1. Rengör mikrovågsugnen med en citron. Skära en citron i hälften. Placera båda halvorna skära ner på en mikrovågsugn med en matsked vatten. Mikrovågsugn i ca 1 minut eller tills citronen är varm och insidan av mikrovågsugn är ångande. Torka in insidan av mikrovågsugnen med kökspapper och tvätta plattan. Nu när citron är varm och squishy, ​​gör den en stor naturlig rengöring för ett illaluktande sopor. Skär halvarna i mindre bitar och spola igenom med mycket vatten.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 5
    2. Ta bort fett från apparater med en citron. Skiva en citron i hälften och placera den i mikrovågsugnen på hög i 30 sekunder. Gnidigt gnid in insidan av citronen över dina köksapparater i en cirkulär rörelse - mikrovågor, ugnar, kylskåp oavsett vad du har som hamnar fett och smuts. Värm den andra hälften av citronen och fortsätt om det behövs. Torka ner med en ren kökshandduk och bli förvånad som allt fettet drar sig utan problem.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 6
    3. Använd citroner och apelsiner för att rengöra vattenfläckar. Använd färsk citrusjuice på kromvaror i köket, för att ta bort skala uppbyggnad. Krama juice ut, torka eller spraya den på kromobjektet.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 7
    4. Använd Citron för att rengöra lukt. Citroner kan användas för att avlägsna lukt från plastbehållare och avfallshanteringsenheter.
  • För en avfallshanteringsenhet: Kasta färdigskal och citronhalvor / kvartaler i enheten. Slå på enheten för att mala citronbitarna. Detta är ett utmärkt sätt att bli av med peel eller gamla citroner, eftersom det kommer att lämna en fantastisk lukt bakom.
  • För plastbehållare, pressa citronsaft i tvålvatten och fyll behållaren. Låt suga i en halvtimme eller så, skrub sedan lätt. Häll ut och låt torka. Lukten ska vara borta. Låt sitta i 10 minuter, skölj sedan av. Varje skala uppbyggnad ska komma undan med den.
  • Metod 3 av 5:
    Använder ättika
    1. Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 8
    1. Rengör din mikrovågsugn med ättika. Värm upp en blandning av ättika och vatten i några minuter och torka det med en handduk för rengöring.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 9
    2. Använd ättika som en allsidig yta renare i köket. Vinäger kan effektivt rengöra köksbänkskivor, spisplattor, och toppen av kylskåp och andra apparater. Spruta ospädd ättika över yta av apparater och räknare i ditt kök, torka sedan med pappershanddukar eller en mjuk, ren trasa.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 10
    3. Använd ättika för att rengöra lukt ute av matberedare och blandare. Häll en halv kopp vit vinäger i matprocessorns skål eller blenderkanna. Lägg till en kvart tesked av ditt vanliga diskmedel. Häll i varmt vatten till nära toppen av matberedarenskålen eller blenderkanna. Placera processorn eller bländaren på och lägg åt sidan. Lämna en timme eller två. Under denna tid kommer vinäger att absorbera matlukten från plasten eller glaset. Tippa vattnet och ättika lösningen ut. Tvätta processorn eller blender som vanligt. Ge det Sniff-testet - Om det är luktfritt, är du bra att gå. Om inte, upprepa men låt blötläggningen inträffa i 8 till 12 timmar, skölj sedan. Som vanligtvis kommer att vara tillräckligt för att avlägsna lukten.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 11
    4. Ta bort tvålskum från köksfarm. Blanda tillsammans 1 delsalt med 4 delar ättika, sedan fukta en trasa med lösningen. Använd trasa för att gnugga bort uppbyggd tvålskum från badrum och köksfarm.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 12
    5. Kör regelbundet diskmaskinen med ättika. Placera 2 koppar ättika i botten av diskmaskinen och kör den på låg eller energisparande inställningen. Halvvägs, stoppa diskmaskinen och låt ättika blötlägga längst ner i 15 eller 20 minuter. Efter tiden är upp, sätt den tillbaka till slut. Om det är riktigt dåligt, kan du låta det suga över natten. Om lukt är ett problem, Strö 1/2 - 1 kopp bakpulver runt botten och kör brickan som vanligt.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 13
    6. Använd ättika för att avkoda en vattenkokare. Späd det med vatten i ett förhållande 1: 1. Häll i vattenkokaren och lämna den i vattenkokaren i 1 timme, utan kokning. Tipsa det ut efter blötläggningstiden. Skölj. Skölj vattenkokaren helt med färskt vatten minst 5 gånger innan du använder igen.
  • Metod 4 av 5:
    Använda tvål och vatten
    1. Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 14
    1. Rengör en mixer med tvål och vatten. Krama ett litet diskmedel i blandaren. Lägg lite varmt vatten. Tryck på blandningsknappen för att ge den en virvel. Tipsa det, skölj sedan med vatten. För mer information, se Hur man rengör en mixer.
    Metod 5 av 5:
    Med hjälp av bakpulver
    1. Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 15
    1. Rengör ugnen med bakpulver. Ser Hur man rengör envisa fläckar av en ugn med hjälp av bakpulver och hur man rengör ugnsglas med en bakpulverpasta för mer information.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 16
    2. Använd bakpulver för att hålla sink dränering luktande söta. Lägg till 2 matskedar bakpulverat till avloppet och springa varmt vatten i ett par minuter. Detta kommer att hjälpa till att hålla dina avlopp från att bli stinkande.
  • Bild med titled Clean Kitchen Appliances Steg 17
    3. Använd bakpulver för att skrubba bakad mat i grytor. Lägg lite bakpulver till en fuktad diskduk. Skrubba grytan för att ta bort den bakade på maten. Du kan också använda bakpulveret direkt till ytan och skrubba.
  • Bild med titeln Clean Kitchen Appliances Steg 18
    4. Använd en låda med bakpulver för att hålla kylskåpet luktande sött. Var noga med att byta rutan om varje månad eller så för att behålla deodoriserande effekten.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Läs alltid tillverkarens instruktioner så att du är säker på vilka föremål som inte ska användas på en apparat.

    Saker du behöver

    • Rengöringsdukar
    • Svamp
    • Ingredienser som anges per metod
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande