Hur man njuter av livet efter pensionering

När du går i pension, kanske du undrar vad du ska göra nästa. Du vill ha ett roligt liv efter att ha arbetat alla dessa år. Det första steget är att du är frisk nog att njuta av fritiden. Du måste också se till att du har pengar att betala för vad du vill göra. Slutligen måste du hitta aktiviteter du tycker om och människor du tycker om att göra dem med så du har ett aktivt liv.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbli frisk
  1. Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 1
1. Träna regelbundet. Ta promenader. Gå och simma. Arbeta i trädgården. Varje lite hjälper dig att hålla dig aktiv och frisk.
  • Ta en kompis när du vill träna. Att ha någon motion med dig kommer att göra dig mer benägna att hålla sig till en träningsrutin.
  • Syfte för en halvtimme verksamhet varje dag.
  • Kontrollera ditt lokala samhälle för klasser. Många städer erbjuder träningsprogram speciellt för seniorer på gratis eller reducerade kostnader.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 2
    2. Handel med aktiv tid för aktiv tid. Det är istället för att vara på datorn, gå bowling med vänner. I stället för att titta på tv, försök spela ett spel som får dig att gå upp och flytta.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 3
    3. Ät mer fiber. Fiber är viktigt för att hålla ditt matsmältningssystem lyckligt. Men det kan också hålla ditt kolesterol nere, en viktig övervägning som du får. Dessutom kan det minska risken för att utveckla vissa typer av sjukdomar, såsom cancer och diabetes.
  • Om du är över 50 behöver du 21 gram (0.74 oz) av fiber dagligen som en kvinna och 30 som en man.
  • Hela korn, grönsaker och frukter är alla en bra källa till fiber.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 4
    4. Ät en balanserad diet. Inkorporera gott om frukter och grönsaker i din kost. Handel röda kött för fisk. Hoppa över sugary sodas och desserter. Ju bättre bränsle du sätter i din kropp, den lyckligare det kommer att vara.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 5
    5. Sluta röka. Denna rekommendation är viktig för personer i alla åldrar, men det är särskilt viktigt för seniorer. Rökning ökar dina chanser av hjärtsjukdomar och cancer, så överväga att ta steget i icke-rökare när du går in i pension.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 6
    6. Besök din läkare. När du är äldre måste du besöka din läkare oftare för att kontrollera din hälsa. Du ska gå minst en gång om året men helst oftare.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 7
    7. Stanna ovanpå personlig hygien. Se till att du borstar och tandtråd två gånger. Fuktar din torra hud. Se till att du har solskyddsmedel när du går ut. Dessa små förebyggande åtgärder kommer att hjälpa dig att hålla dig lycklig och frisk som du ålder.
  • Metod 2 av 3:
    Ha tillräckligt med pengar för att göra vad du älskar
    1. Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteget 8
    1. Leta efter senior förmåner. Många restauranger och företag erbjuder rabatter för personer över 65 år. Vissa erbjuder även denna fördel för människor som unga som 55. Var inte rädd att fråga om rabatter eftersom inte varje plats annonserar det.
    • Också, överväga att ansluta AARP, vilket ger ännu fler rabatter för seniorer på olika företag.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 9
    2. Downsize ditt boende. När du är i pension, kan du inse att du inte har tillräckligt med inkomst för att möta kraven på vad du vill göra. Om så är fallet, kan du överväga att minska till ett mindre hus. Även om ditt hus redan är betalat kan du använda vinsten att investera, så att du kan ha mer inkomst i dina senare år.
  • Du kan också överväga att flytta till en lägenhet. På det sättet kan du investera alla vinster från ditt hus, och du har en plats att bo där du inte behöver ge upphållning.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteget 10
    3. Bor i ett icke-skattstatus. Medan det kan tyckas konstigt att flytta till ett nytt tillstånd vid denna tidpunkt i ditt liv, kommer du att upptäcka att vissa stater inte beskattar pensioner och social trygghet. Till exempel är Florida, Pennsylvania och Nevada bara några stater med denna fördel.
  • Detta är bara en av många faktorer att tänka på när man väljer Var att gå i pension.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 11
    4. Ta små sidosjobb. Kanske vill du bara ha lite extra pengar för tillfällig middag. Om det är sant, tänk på att ta små sidosjobb. Till exempel kan du erbjuda handledningstjänster till lokala gymnasieelever. Du kan också göra din expertis att arbeta med fortfarande rådgivning på ditt professionella fält. Ett annat alternativ är sällskapsdjur och hus sittande. Alla dessa sidoproblem ger dig extra pengar du behöver för att hjälpa dig att njuta av pensionering.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteget 12
    5. Sälj vad du inte vill ha. Medan det är en trevlig gest att donera varor till lokala välgörenhetsorganisationer, kan du också sälja saker du inte vill ha i dina lokala klassificeringar eller online. Du kan göra lite extra pengar och avstänga ditt hem samtidigt.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 13
    6. Kontanter i belöningar. Det vill säga många livsmedelsbutiker har belöningsprogram, till exempel att erbjuda rabatt på gas- eller personliga kuponger om du går med i deras belöningsprogram. Ditt kreditkort kan ha ett belöningsprogram, liksom. Se till att du utnyttjar alla de belöningar du stöter på eftersom de lägger till extra pengar.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 14
    7. Ansök om Medicare. Medicare kommer att täcka många av dina sjukvårdskostnader i pension, men inte alla. För att täcka mer kan du behöva få en kompletterande plan, vilket kan vara billigare.
  • De flesta får åtminstone Medicare del A och B. Dessa två planer täcker sjukhusbesök och läkares besök med en Copay. Vissa människor får också del c, vilket är en kompletterande plan som täcker delar av vad A och B inte. En del D-plan, även kompletterande, kan hjälpa till att täcka dina medicinskostnader.
  • Del A är i de flesta fall (om du betalat till Medicare i minst 40 år), medan premien för del B baseras på din inkomst. Delar C och D kostar vanligtvis pengar som kompletterande planer.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteget 15
    8. Tänk på dina räkningar. Ta ett svårt utseende på dina månatliga räkningar och klippa något som du inte använder ofta eller det är inte nödvändigt. Till exempel kan du bestämma att du får en tidning varje dag är inte viktigt eftersom du kan få de flesta av dina nyheter online. Alternativt kan du kanske bestämma att du kan göra utan kabel och få din underhållning billigare genom online streaming-tjänster.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta intressen och sociala grupper
    1. Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 16
    1. Ta lite tid att resa. Om du alltid har älskat äventyr är pensionen en bra tid att resa. Du har nu hela tiden du behöver besöka de platser du alltid ville se. Plus, att se världen kommer att hålla dig engagerad och intresserad av världen
    • Tyvärr, som en pensionär, kan pengar vara ett problem för dig. Om det är, försök att resa på en budget. Till exempel kan vissa webbplatser göra att du kan göra resebyråer - du tillåter någon att stanna i ditt hem för möjligheten att stanna i någon annans hem på en annan plats.
    • På samma sätt, tänk på andra billigare ställen att bo, till exempel vandrarhem och till och med sovsalar. Vissa vandrarhem begränsar sina gäster till ungdomar, men andra accepterar människor i alla åldrar och även erbjuder semi-privata rum. Dessutom erbjuder vissa universitet studentrum för människor att bo i för billigare än ett hotell.
    • Ett annat alternativ är att utforska platser nära hemmet. De flesta tar inte tid att se attraktionerna inom en timme eller två av sina hem, så ta dag jaunts till närliggande platser.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 17
    2. Volontär din tid. Du är en skicklig person som har stor erfarenhet - lägg den erfarenheten att använda. Om du har redovisningsförmåga, skulle små ideella ideer älska din hjälp. Om du är en författare, kanske du kan hjälpa till med nyhetsbrev för biblioteket. Dina färdigheter skulle vara mycket uppskattade, och det håller dig involverat i samhället och ser människor.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 18
    3. Besök ditt lokala bibliotek. Ditt bibliotek är en bra information. Det erbjuder gratis resurser för att hjälpa dig att driva dina intressen, från böcker om gitarr som spelar till datorer. De flesta bibliotek har också gratis program som du kan delta och njuta av.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 19
    4. Välj tre till fyra hobbyer. Medan det numret verkar godtyckligt, det är det inte. Med bara en eller två hobbyer, kommer ditt schema inte att vara väldigt upptagen. Men att ha fler hobbyer kommer att skapa ett busier schema och göra dig lyckligare.
  • Tänk på vad du alltid har velat göra. Kanske lära sig violinen, eller ta en dansklass. Du kan också lära dig att spela schack eller ta upp trädgårdsarbete.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 20
    5. Hitta en lokal grupp med liknande hobbyer. Till exempel, om du älskar att sticka, hitta en lokal stickklubb att gå med. Om du gillar fotboll, hitta en lokal grupp i ditt åldersintervall. Kolla med ditt lokala bibliotek eller parker och rekreationsavdelning för att hitta grupper. Du kan också använda webbplatser som möte.
  • Bild med titeln Njut av livet efter pensioneringssteg 21
    6. Fortsätt med gamla vänner. Oavsett om det är arbetande vänner eller bara grannar eller kyrkliga vänner, gör det till en punkt att ha sociala engagemang med dina vänner. Försök att schemalägga en kväll eller eftermiddag ut minst en gång i veckan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande