Hur uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet

Att delta i en ny eller utmanande verksamhet kan vara skrämmande för barn i alla åldrar. Medan du kanske kan se de långa och korta fördelarna kan det ta lite tid att bygga förtroende och känna sig bekväma att delta i en aktivitet. Men du kan hjälpa till att uppmuntra dem att delta genom att räkna ut vad som motiverar dem och hitta aktiviteter de kommer att njuta av.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppmuntra ett blygt barn
  1. Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 1
1. Använd deras intressen som en startpunkt för att få dem inblandade. För att uppmuntra ett blygt barn att bli involverad i en ny aktivitet, fråga först eller observera dem att ta reda på vad några av deras intressen är. Försök sedan använda den information som en startpunkt för att hjälpa barnsegionen i den nya aktiviteten och göra det mer tilltalande för dem.
  • Till exempel, om du märker att ett blygt barn i din klass tycker om att dra, försök att uppmuntra dem att delta i din klassspel genom att sätta dem ansvariga för att dra en uppsättning design. De kommer sannolikt att vara mer motiverade att delta om du gör aktiviteten mer intressant för dem.
  • När du närmar dig barnet om deltagande, försök att fråga dem, "Jag har märkt att du är en otroligt begåvad konstnär. Skulle du tänka dig att hjälpa oss genom att dra den inställda designen för vår lek?"Detta hjälper dem att känna sig som en viktig del av aktiviteten och tillåter dem att bidra med att göra vad de älskar.
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 2
    2. Ta dem för att titta på aktiviteten innan de startas. Om du vet ett barn är blyg och nervös för att prova en ny aktivitet, försök att ta dem att titta på det först så de kommer att få en bättre uppfattning om vad du kan förvänta dig. Blyga barn kan behöva mer tid att bli vana vid nya platser, människor och aktiviteter. Genom att ta dem att titta på aktiviteten på förhand kommer de troligen att känna sig bekvämare när det är dags för dem att delta.
  • Om du inte kan gå till aktivitetsplatsen i förväg kan det också vara till hjälp för att visa dem bilder eller videor på nätet.
  • Till exempel, om du försöker uppmuntra din blyga medelskolan att spela ishockey, ta dem att titta på en övning på rinken kan hjälpa dem att känna sig mer bekväma och övertygade om att gå in i sin första övning. 
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 3
    3. Koppla upp dem med utgående barn när det är möjligt. När du känner att ett blygt barn är ovilligt att delta, försök att sätta dem i ett par eller en liten grupp med några utgående barn som du vet kommer att vara välkomnande och uppmuntrande. I en liten gruppinställning kan mer utgående barn hämta på deras motvilja och försöka hjälpa dem att öppna och känna sig mer bekväma med aktiviteten.
  • På samma sätt, försök att få dem som är involverade i aktiviteter med sina vänner eller barn de vet så de kommer att känna sig mer bekväma från get-go.
  • Bild med titeln uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 4
    4. Ge dem en roll som uppmuntrar dem att interagera med andra. I många fall är blyga barn ovilliga att delta i aktiviteter eftersom de är intimerade om de sociala aspekterna. För att hjälpa dem att flytta förbi detta, försök att ge dem en roll som kräver att de interagerar med andra barn för att uppfylla sina uppdrag. Att interagera i en mer strukturerad inställning kan hjälpa dem att känna sig mer bekväma att vara sociala med andra och känna sig mer benägna att delta på egen hand över tiden.
  • Till exempel, om du undervisar en debattklass i mitten eller gymnasiet, försök att tilldela det blyga barnet för att fungera som debatt moderator eller tidtagare. På det sättet kommer de att kunna delta och interagera med andra barn utan att debatterar sig på ett lag själva.
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 5
    5. Välj små gruppaktiviteter så att de inte kommer att känna sig överväldigade. För att hjälpa ett blygt barn känner sig mer bekväm med nya aktiviteter, försök att underteckna dem för aktiviteter som äger rum i små gruppinställningar. Medan han gick med i fotbollslaget kan vara överväldigande för några blyga barn, till exempel, kan små grupptennislektioner vara en mindre skrämmande miljö.
  • Aktiviteter som är mer individualiserade och har en lättare takt kan också vara ett bra alternativ. Yoga klasser, till exempel, kan vara ett bra alternativ för blyga barn eftersom de kan delta på sin egen väg och flytta i sin egen takt.
  • Bild med titeln uppmuntrar ett barn att delta i en aktivitet Steg 6
    6. Låt barnet veta att du är stolt över dem. Om barnet utmärker sig i en aktivitet eller inte, är det viktigt att du använder positiv förstärkning för att visa dem att du är stolt över dem för deltagande. Att ge dem en kram, en hög fem eller komplimangerar något de gjorde väl kommer att gå långt för att hjälpa ett blygt barn att känna sig mer självsäker, vilket sannolikt kommer att göra dem mer motiverade att fortsätta att delta i aktiviteten och förbättras.
  • Till exempel, om din dotter nyligen gick med i skolorkestern och hade sin första konsert, försök att berätta för henne efteråt, "Du lät fantastiskt under den sista sången!"Även om de gjorde flera misstag i hela konserten, med fokus på vad de gjorde bra hjälper till att öka sitt förtroende och känna sig mer benägna att hålla fast vid det.
  • Dessutom kan det vara till hjälp att använda konkreta belöningar ibland för att uppmuntra barnet att delta. Om de till exempel har varit tveksamma att delta i klassrumsaktiviteter i skolan, kan det vara till hjälp att låta dem tjäna en liten belöning för en positiv rapport från sin lärare. 
  • Bild med titeln uppmuntrar ett barn att delta i en aktivitetssteg 7
    7. Uppmanar dem att prova en aktivitet mer än en gång. Att försöka en ny aktivitet kan vara stressande och skrämmande för blyga barn, vilket kan få dem att vilja avvisa en aktivitet efter det första försöket. I många fall kan de bara behöva en annan chans att få lite mer självförtroende. Om inte aktiviteten orsakade fysisk, känslomässig eller mental skada, kan det vara fördelaktigt för dig att uppmana dem att prova det en gång till att se om de gillar det lite bättre när de vet vad de kan förvänta sig.
  • Metod 2 av 3:
    Att hjälpa ett barn delta i fysiska aktiviteter
    1. Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 8
    1. Presentera dem för ett brett utbud av aktiviteter för att hitta vad de tycker om. Kanske det bästa sättet att uppmuntra ett barn som är ovilligt att delta i fysiska aktiviteter är att hitta en aktivitet som de kommer att njuta av. Medan det kan ta lite tid och ansträngning, kommer att introducera barnet till ett antal olika aktiviteter att hjälpa dig att begränsa vad de tycker om och inte gillar. När de hittar en aktivitet som de är intresserade av, kommer de att vara mycket mer benägna att komma dit och vara mer aktiva.
    • Ta till exempel dem till både ett fotbollsmatch och en yogaklass. Om de verkar uttråkad i yogaklassen, men uppmärksam under spelet, försök att underteckna dem för en gruppsport som är mer konkurrenskraftig.
    • Även om detta är särskilt viktigt för små barn, som fortfarande försöker ta reda på vad de tycker, kan det också vara till hjälp för äldre barn också. Genom att uppmuntra dem att prova ett brett utbud av nya aktiviteter visar du dem att det aldrig är för sent att vara mer aktivt och börja delta i något som är både roligt och bra för sin hälsa. 
  • Bild med titeln uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 9
    2. Leta efter aktiviteter som passar deras personlighet och styrkor. När du letar efter en fysisk aktivitet som ett barn kommer att njuta av kan det vara till hjälp att överväga vad deras styrkor är, och vilka personlighetsdrag kan göra dem mer benägna att njuta av vissa aktiviteter. Om barnet är särskilt utåtriktat, kan du till exempel försöka underteckna dem för en mer social aktivitet, till exempel ett fotbollslag, snarare än en aktivitet som kan vara mer ensam, som längd.
  • Om barnet är särskilt nyfiken och äventyrligt, prova att ta dem vandring eller underteckna dem för bergsklättringsklasser. Tillåter dem att utforska och lära sig mer om utomhus kan hjälpa dem att komma över deras motvilja mot fysiska aktiviteter.
  • Bild med titeln uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 10
    3. Välj åldersfria aktiviteter så att de inte kommer att känna sig oroliga. När du letar efter en fysisk aktivitet som de kommer att delta i och njuta, försök att prata med sin läkare först, liksom den potentiella tränaren eller läraren, att bedöma om aktiviteten är lämplig för barnets ålder och förmågor. Om du försöker få dem att delta i aktiviteter som är för lätt eller för fysiskt avancerade, kommer de troligen att känna sig uttråkad eller överväldigad och därför mindre benägna att begå sig till verksamheten.
  • Till exempel, om du vill att din gymnasium ska få mer motion, men han är inte naturligt atletisk, försök att underteckna honom för en aktivitet som han kan lindra på egen hand som att springa eller cykla. Båda dessa är bra alternativ eftersom de tillåter honom att delta på sin egen tid och bygga sin uthållighet över tiden.
  • Att driva ett barn i en aktivitet som de inte är redo för eller kan helt göra kan vara både känslomässigt och fysiskt skadliga. Dessutom kan det få dem att åstadkomma en aktivitet som de kan ha haft om de hade provat det vid rätt tidpunkt.
  • Bild med titeln uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 11
    4. Få några tillbehör som de kommer att behöva före tiden så de kommer att vara beredda. När ett barn försöker en ny fysisk aktivitet, kommer de troligen att känna sig lite nervösa eller oroliga på förhand. Att få tillgångar och utrustning som de kan behöva före tiden kommer att hjälpa dem att känna sig beredda. Känsla beredd kan lugna nerverna och göra dem mer villiga att delta.
  • Om de är beredda och kunna fullt ut delta i aktiviteten så snart de börjar, kommer de att vara mycket mer benägna att göra det. 
  • Till exempel, om du undertecknade din dotter upp för ett simtlag, se till att hon har all utrustning som hon behöver i förväg. Om hon dyker upp för att träna redo att gå med sin kostym, skyddsglasögon, mössa eller flippers, kommer hon nog att känna sig mycket bekvämare.
  • Bild med titeln uppmuntrar ett barn att delta i en aktivitetssteg 12
    5. Planera tid för att delta i fysiska aktiviteter med dem. Om du hittar det svårt att motivera ett barn att vara mer aktivt, försök att göra tid att göra mer fysiska aktiviteter med dem. Ledande genom exempel visar dem fördelarna med att vara aktiva och låter dig också spendera lite kvalitetstid.
  • Försök till exempel planera roliga aktiviteter du kan göra som en familj. Att gå på cykelturer, skytte hoops i parken och rullbladen är alla fantastiska aktiviteter som uppmuntrar dina barn att vara mer fysiskt aktiva.
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 13
    6. Prata om vad du vet att de ska vilja ha om aktiviteten. Om ett barn verkar ovilliga att delta i en aktivitet kan det vara till hjälp att ta lite tid att prata med dem om de aspekter du vet att de kommer att njuta av. Genom att fokusera på hur mycket roligt de kommer, kommer du att kunna få dem upphetsade att komma igång.
  • Om du försöker få ett gymnasieskola för att vara mer fysiskt aktiv, försök att underteckna dem för sin skoles roddlag och betonar hur mycket roligt de kommer att ha med sina lagkamrater. Till exempel, försök att berätta för dem, "du har så mycket att vara på vattnet varje eftermiddag i praktiken och du får hänga med din bästa vän Joe ännu mer!"
  • Metod 3 av 3:
    Få äldre barn att delta och hedra åtaganden
    1. Bild som uppmanar ett barn att delta i en aktivitetssteg 14
    1. Beskriv orsakerna till att de borde delta i verksamheten. Även om det är viktigt att du försöker hitta aktiviteter de tycker om, kommer det oundvikligen att vara situationer där äldre barn kommer att behöva delta i aktiviteter som de inte gillar. När det händer, ta tid att förklara för dem varför det är viktigt att de deltar, och vad de kommer att kunna lära sig genom att göra det. I många fall kommer de att vara mer benägna att delta om de förstår fördelarna.
    • Till exempel, om ditt barn är i gymnasiet och vill sluta arbeta med skolpapper, försök att göra det klart för dem varför det är viktigt att de fortsätter att delta. I stället för att berätta för dem måste de delta "för att jag sa det," ta tid att förklara hur han är att hedra sitt engagemang för papperet kommer att hjälpa dem att komma in i kollegiet de vill ha.
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 15
    2. Få dem involverade i aktiviteter där andra är beroende av dem. Om du märker att ett barn inte är självmotiverat, försök att uppmuntra dem att engagera sig i gruppaktiviteter där andra människor kommer att bero på att de ska göra sina jobb. Liksom vuxna är äldre barn ofta motiverade för att hedra sina åtaganden eftersom de vet att andra är beroende av dem. Att hitta en gruppaktivitet hjälper till att hålla dem ansvariga samtidigt som de ger dem en stark känsla av syfte.
  • Om du är en högskolelärare och du har märkt att en eller flera av dina elever inte deltar mycket i klassen, försök att ge klassen ett gruppprojekt och tilldela varje gruppmedlem en särskild roll. De elever som vanligtvis är ovilliga att delta kan känna trycket att bidra med mer eftersom deras gruppmedlemmar är beroende av dem.
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitetssteg 16
    3. Förklara att det finns olika sätt att de kan delta. I många fall finns det ett antal sätt att människor kan delta i en aktivitet. Om ett barn är ovilligt att delta i en aktivitet har de aldrig gjort tidigare, de kan ha en smal idé om vad den aktiviteten medför. Om de inte är intresserade av att delta i den mest uppenbara meningen, försök att uppmuntra dem att delta i någon kapacitet, även om det inte är hur de ursprungligen tänkte.
  • Till exempel deltar vissa studenter i klassrumsaktiviteter genom att höja sin hand mycket, medan andra deltar genom att svara på frågor som riktas mot dem och ta flitiga anteckningar. Genom att förklara de olika sätt som de kan delta mer i skolan, kommer de att vara mer benägna att ta reda på vilken typ av deltagande som passar bäst för dem. 
  • Om du försöker uppmuntra din son att engagera sig i mer extracurricular-aktiviteter, men han är inte intresserad av att gå med i ett idrottslag, till exempel, försöka uppmuntra honom att delta genom att bli lagets studentchef. 
  • Bild med titeln uppmuntrar ett barn att delta i en aktivitetssteg 17
    4. Tillämpa det som motiverar dem i andra områden till den här aktiviteten. För att uppmuntra ett äldre barn att delta i en aktivitet som de inte vill göra, försök först fråga dem varför de njuter av en aktivitet som de redan är involverade i. Om du kan bedöma vad som motiverar dem att delta i den aktiviteten, kanske du kan hitta sätt att tillämpa det för den nya aktiviteten också.
  • Till exempel, om du försöker få din dotter att läsa mer och titta på TV mindre, försök först fråga henne, "Du är så engagerad i din Bowling League. Vad tycker du om det så mycket?"Om hon berättar för dig att hon älskar bowling eftersom det är roligt och hon får hänga med sina vänner, försök att föreslå att hon börjar en bokklubb med sina vänner. Genom att lägga till i den sociala aspekten som hon älskar om bowling, kan hon vara mer motiverad att läsa.
  • Bild med titeln Uppmuntra ett barn att delta i en aktivitet Steg 18
    5. Tvinga dem inte i en extracurricular aktivitet om det inte är en bra passform. När du försöker hitta en extracurricular aktivitet som ett barn kommer att delta i, kan det vara frustrerande om de inte visar intresse för något som du tycker skulle vara bra för dem. Även om det är viktigt att du uppmuntrar dem att ge det en rättvis chans, om de verkligen inte njuter av det, kommer de sannolikt inte att motiveras att delta.
  • Dessutom, om du försöker tvinga dem att delta i något som de verkligen inte känner, kunde de sluta känna sig irriterande mot dig och aktiviteten. 
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande