Hur man bestämmer vart man ska gå i pension

Många människor fantaserar om den dag de går i pension och kan leda en sorglös livsstil utan arbete. Pensionering bör vara en bekväm del av någon persons liv, men beslutet att gå i pension är inte så enkelt som att träffa en viss födelsedag. Istället kan olika faktorer som ekonomi, hälsa och hur du visar att du spenderar din tid på din pension. Du kan bestämma när du ska gå i pension genom att bestämma dina platsalternativ, med tanke på dina livsstilspreferenser och bedöma din ekonomi.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämning av dina platsalternativ
  1. Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 1
1. Tänk på var du ser dig själv. Har du någonsin avbildat dig själv pensionär till de vita sandstränderna i Mexiko? Du kanske också har tänkt på en trevlig högskolans stad eller ens bara vistas där du ska njuta av barnbarn.Tänk på en mängd olika alternativ för var du vill gå i pension från drömställen för att upprätthålla din nuvarande situation.
  • Komponera en lista över platser du överväger att gå i pension. Gör en tiered lista som inkluderar drömplatser, lätt att uppnå eller alternativa "dröm" platser och stanna i din nuvarande eller liknande område. Till exempel, "Dream Placeringar: Paris, Bora Bora, Santa Barbara. Alternativa och billigare drömplatser: Berlin, Thailand, San Diego. Mindre önskvärt: Att stanna här på en pensionsgemenskap, flytta till Florida nära barnbarn, spendera en del av året här och del i San Diego."
  • Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 2
    2. Se till din säkerhet. När du blir äldre kan säkerhetsfrågor bli högre prioritet. Titta på saker som brottsstatistik, ekonomiska data och den politiska situationen för något område du kanske vill gå i pension. Detta kan hjälpa dig att avgöra om dina valda platser kommer att vara en trevlig och säker miljö.
  • Kontakta lokala myndigheter för att få mer specifik information. Om du överväger en internationell lokal, kan ditt lands lokala ambassad eller konsulat ge dig information om säkerhetsproblem, inklusive politisk stabilitet.
  • Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 3
    3. Ta reda på närhet till vård. Oavsett hur hälsosam och aktiv du är när du går i pension, kan du stöta på oväntade medicinska tillstånd. Du kan till och med behöva underhållsmedicin för säsongsallergier. Att ha medicinska anläggningar nära dig kan du se till att du får snabb vård eller behandling för alla förhållanden som kan komma din väg.
  • Kolla in inte bara lokala läkare och sjukhus, utan också saker som pension och äldre tjänster. Detta kan förhindra att du måste göra ett annat stort drag från din valda destination för att få vård.
  • Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 4
    4. Utforska de ekonomiska. Många seniorer överväger att flytta till olika områden och länder för att spara pengar. Att tänka på de olika ekonomiska aspekterna av varje område, såsom skatter och levnadskostnader, kan också hjälpa dig att bestämma vilka platser som kan vara rätt för din pension.
  • Ta hänsyn till att leva i beaktande. Dina beslut om faktorer som om du ska hyra eller köpa, äger en bil eller tar kollektivtrafik, och ortens genomsnittliga levnadskostnad kan hjälpa dig att bestämma om ditt val är rätt för dig.
  • Erkänna att skatter kan variera avsevärt från plats till plats. Dessutom, om du bestämmer dig för att lämna ditt hemland för en annan, måste du fortsätta betala skatter där du är medborgare. Du kan också behöva betala skatt i det nya landet.
  • Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 5
    5. Studera miljön. Från klimat och väder till människor och kulturella bekvämligheter, den miljö där du bor kan få en betydande inverkan på din livsstil. Att få en känsla av miljön på den plats du överväger att pensionera kan hjälpa dig att bestämma om det är rätt för dig.
  • Tänk på klimatet och huruvida på dina potentiella pensionsplatser. Till exempel kan vintervillkoren presentera en stor utmaning för dig som du ålder.
  • Tänk på den andra typen av klimat: den kulturella. Letar du efter ett område med stor mångfald och kulturella bekvämligheter som scenekonst? Är du villig att omfamna nya kulturer?
  • Del 2 av 3:
    Med tanke på ytterligare faktorer
    1. Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 6
    1. Ta reda på vilken livsstil du vill ha. Målet med pension är att fylla dina dagar med saker du vill göra. Dessa tar plats för ditt arbete. Kanske vill du flytta till ett varmare klimat, resa eller njuta av tiden med familjen. Tänk på vilken typ av livsstil du vill ha kan hjälpa dig att bestämma om tiden är rätt för dig att gå i pension.
    • Plot vad du vill göra på en daglig, månadsvis och årlig basis. Detta kan hjälpa dig att få en övergripande bild av dina önskemål, liksom hur mycket pengar du behöver för att gå i pension som du vill ha. Om det känns som lite för mycket för att göra den här typen av plan, kanske du inte är redo att gå i pension.
    • Tänk på om du vill leva lite mer frugalt eller kanske använda din tid för att utforska världen runt dig eller till och med nya hobbyer. Faktorer som din där du vill bo i din nuvarande ort eller hem - kan också påverka din övergripande livsstil.
  • Bild med titeln Bestäm var att gå i pension Steg 7
    2. Diskutera planer med din betydande andra. Det är inte ovanligt för par eller familjer att diskutera pension bara när de är äldre. Att ha en öppen och ärlig konversation med din make, betydande andra eller familjemedlemmar om dina pensionsplaner kan hjälpa dig att bestämma när rätt tid att gå i pension är. Det kan också hjälpa dig att planera så att du kan komma in och njuta av pension som ett lag. Fråga varandra frågor som:
  • När skulle du vilja gå i pension?
  • Vad vill du göra under pensionering?
  • Vart vill du bo?
  • Hur frugalt vill du leva?
  • Bilden med titeln bestämmer vart man kan gå i pension
    3. Ta en ärlig titt på din hälsa. När människor ålder åldras kan deras hälsa minska, vilket gör det mindre möjligt att gå i pension på ett sätt som de kan ha velat. Att göra en ärlig bedömning av din hälsa, och familjemedlemmar, kan hjälpa dig att räkna ut om det är en bra idé att gå i pension snart eller fortsätta att arbeta lite längre. Det kan också faktor i ditt beslut av var du ska gå i pension, speciellt om du behöver specialiserad vård.
  • Tänk på faktorer som din nuvarande hälsa och livslängd i din familj. Om du är en utmärkt hälsa och dina familjemedlemmar lever längre, fortsätt att arbeta. Detta kan se till att du får full pensionsförmåner och kommer inte troligen att påverka den livsstil du vill ha.
  • Överväga att gå i pension lite tidigare om du eller en älskad är i dålig hälsa. Detta kan låta dig göra saker du hade planerat, som att resa eller njuta av familjemedlemmar, inklusive barnbarn.
  • Bilden med titeln bestämmer vart man kan gå i pension
    4. Titta på deltidsarbeten. Många människor gillar rutinen att arbeta eller till och med deras jobb efter att de går i pension. Du kanske vill ha lite extra inkomst för att hjälpa dig att njuta av pension. Titta på din förmåga att arbeta deltid under pensionering, inklusive med potentiella destinationer. Detta kan påverka ditt beslut om var de ska gå i pension.
  • Tänk på deltidsjobb som tillåter dig flexibilitet och tid att njuta av dig själv. Några exempel inkluderar: Kontorsarbete, Handyperson, Bokhållare och Bibliotek Aide.
  • Se till att din pensionsplan kan fortsätta att samla pensionsförmåner och arbetstid. Erkänna att dina sociala säkerhetsbetalningar också kan minska om du arbetar med deltid.
  • Bild med titeln Bestäm var att gå i pension steg 10
    5. Håll din familj och vänner i åtanke. När du är i pension, har du inget att binda dig till ett ställe. Men under deras karriärer har många pensionärer en stor cirkel av nära familj och vänner. Hur nära du vill vara för dessa människor kan påverka ditt beslut om var att gå i pension.
  • Tänk på din förmåga att skapa nya vänner och behålla strömmar om du flyttar till en ny plats.
  • Tänk på hur nära du vill vara för dina barn, barnbarn eller andra familjemedlemmar. Till exempel, flyttar till en lugn och avlägsen gård eller ett annat land kan det vara svårare att se dig, älskade ofta.
  • Del 3 av 3:
    Bedömning av din ekonomi
    1. Bildbeteckningen bestämmer vart man kan gå i pension i steg 11
    1. Granska ditt bankkonto. Många anser att gå i pension vid en viss ålder, till exempel på deras 65-årsdag. När du går i pension blir ditt bankkonto din arbetsgivare. Vad du har sparat och investerat är din bi-veckovisa eller månatliga lönecheck. Se till att du har tillräckligt med pengar i din kontroll, besparingar och pensionsportföljer kan säkerställa att du kan gå i pension på ett sätt som du önskar.
    • Erkänna att en bra tumregel för pensionsbesparingar är cirka 25 gånger större än din årliga återkallelse. Således, om du vill dra tillbaka $ 10.000 per år, skulle du behöva minst 250 000 dollar i besparingar för att gå i pension.
    • Fortsätt arbeta, antingen full eller deltid om du inte har nått ditt sparande mål. Du kan också göra nedskärningar till din förväntade pensionsbudget.
  • Bilden med titeln bestämmer vart man kan gå i pension
    2. Ta reda på investeringar. I allmänhet finansierar människor också sina pensionanden med investeringar på aktiemarknaderna. Beslutar att gå i pension i en dålig eller björn, kan marknaden påverka hur mycket pengar du har på och under pensionering.Att ta lager av dina personliga investeringar och marknaden i allmänhet kan hjälpa dig att räkna ut om det är dags att gå i pension eller stanna i spelet tills marknaden är starkare, även känd som en tjurmarknad.
  • Överväga att gå i pension och börja ta uttag från dina investeringar om du är på en tjurmarknad. Det innebär att din portfölj sannolikt kan komma igenom framtida marknadsnedgångar.
  • Försök att arbeta lite längre om din investeringsportfölj har haft betydande förluster under åren före pensionering eller om det är en björnmarknad. Tidiga förluster på en björnmarknad kan öka risken att springa ur pengar.
  • Hantera dina investeringsrisker närmare när du kommer närmare pensionen. Att investera i mindre riskabel portfölj kan se till att du får tillräckligt med avkastning för att finansiera den pension du vill ha.
  • Bild med titeln Bestäm var att gå i pension Steg 13
    3. Ta reda på sociala förmåner. Många pensionärer använder sociala välfärdsprogram som en primär inkomstkälla. Dina fördelar varierar beroende på var du bor, men i USA är det maximala beloppet vid full pensionsålder $ 2,639 / månad. Att veta vad dina fördelar är kan hjälpa dig att räkna ut om du är redo att gå i pension eller ska arbeta lite längre för att få full pensionsförmåner.
  • Se till att beräkna dina sociala trygghetsförmåner med dina investeringar och besparingar för att få en komplett bild av hur mycket pengar du får varje månad.
  • Vänta tills åtminstone full pensionsålder för att få dina fördelar. Detta är vanligtvis mellan 66 och 70 år. Om du kan hänga lite längre, kan det också gynna dig. Till exempel, att samla socialförsäkringsförmåner i USA vid 70 års ålder istället för 67 kommer att ge dig nästan $ 1000 mer varje månad än om du pensionerade på 66.
  • Erkänna att pensionering före full pensionsålder kan minska dina fördelar med nästan 30 procent.
  • Bild med titeln bestämmer var du ska pensionera steg 14
    4. Beräkna dina utgifter. Pensionering betyder inte att dina utgifter går bort. Du måste också ta reda på hur mycket du behöver täcka saker som levnads- och vårdkostnader varje månad. Att ha en uppfattning om vad dina kostnader är mot dina inkomstkällor kan hjälpa dig att bestämma om tiden är rätt att gå i pension.
  • Sätt samman en övergripande bild av dina månatliga utgifter. Om dina pensionskällor enkelt kan täcka detta med några kvarvarande medel, kan du förmodligen gå i pension med förtroende.
  • Överväga nya utgifter som vårdhem eller assisterade boende, skatter eller arv för dina barn. Att använda ett online pensionsblad kan hjälpa dig att räkna ut vad dina månatliga utgifter kan vara.
  • Erkänna att du också kan ha oväntade utgifter, som vård eller andra nödsituationer, som du vill ha tillräckligt med inkomst för att täcka.
  • Bild med titeln Bestäm var att gå i pension steg 15
    5. Titta på din skuld. Du måste också fortsätta att betala ned någon skuld du har efter att du har gått i pension. Beslutar att gå i pension när du fortfarande har stor skuld kan lämna dig med mindre pengar för att betala för andra utgifter eller saker du vill göra.
  • Betala av så mycket hög ränta, till exempel kreditkort, så fort du kan. Betala av din månatliga inteckning kan också eliminera en betydande kostnad och se till att du har mer pengar att gå i pension.
  • Bildbeteckningen bestämmer var du ska pensionera steg 16
    6. Träffa en finansiell planerare. Att besluta att gå i pension är inte en enkel process. Det kan vara ännu svårare om du inte har en bra uppfattning om vad du behöver eller redan har. Möte med finansiell rådgivare eller planerare kan hjälpa dig att göra mer informerade beslut om faktorer som när de ska gå i pension, hur man får de flesta pengar under pensionen och hantera nödsituationer.
  • Välj en finansiell planerare som specialiserat sig på pensionering. Fråga din bank, en vän eller familjemedlem om de har några rekommendationer. Organisationer som National Associations of Personal Financial Advisors erbjuder gratis online-tjänster. En finansiell planerare kommer att ha den bästa uppfattningen om vad en person vanligtvis behöver gå i pension. De kan också hjälpa dig att fatta beslutet om och var du skulle gå i pension.
  • Ge den finansiella planeraren alla relevanta uppgifter om saker som dina inkomstkällor, skuld, skatter, såväl som hur du vill gå i pension.
  • Tips

    Erkänna att dina planer eller omständigheter kan förändras under pensionen. Att hålla sig flexibel och ha en beredskapsplan kan hjälpa dig att hantera förändring lättare.

    Varningar

    Var medveten om bedrägerier som riktar sig till pensionärer.Dessa inkluderar Bogus timeshares, förfalskade receptbelagda läkemedel, husägare och omvänd hypotekslån, internetbedrägeri, sjukförsäkringsbedrägeri.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande