Hur man bekämpar dysforia under badning

Dysforia: De obehagstransmänniskor känner sig ibland om sina kroppar, eller andra delar av sina liv, som inte matchar könen de faktiskt är. Medan det aldrig är bra att ha, kan det vara särskilt svårt att hantera när man försöker hålla sig ren.

Steg

  1. Bild med titeln Combat Dysphoria medan du badar steg 1
1. Bada i mörkret. Medan det kan tyckas svårt och farligt, känner du troligen din egen dusch tillräckligt för att du skulle kunna hitta tvålen med lamporna. Försök att stänga av dem direkt innan du blir klädda.
  • De första gången du försöker detta, kan du ha en (helst vattentät) ficklampa i närheten. Om du behöver det kan du använda den i några sekunder för att hitta saker.
  • Sätt de saker du behöver i ett annat hörn av duschen innan du stänger av lamporna för att lätta att hitta den.
  • Bild med titeln Combat Dysphoria medan du badar Steg 2
    2. Täcka spegeln. Om du känner dig obehag vid synen på din kropp, täcker spegeln kan vara en stor hjälp. Använd en handduk, ark, skjorta eller (om möjligt) vänd spegeln runt. Om toppen av din spegel är ren kan du eventuellt använda någon av badhanddukarna i rummet.
  • Bild med titeln Combat Dysphoria medan du badar Steg 3
    3. Använd en tvättduk. Tvättdukar ger en barriär mellan din hand och din kropp, förhindrar att du känner dig vad du rör så mycket.
  • Bild med titeln Combat Dysphoria medan du badar steg 4
    4. Bada med delar av dina kläder på. Lämna underkläder på eller en bh. Att bli delvis ren är mycket bättre än att bli inte ren alls.
  • Bild med titeln Combat Dysphoria medan du badar steg 5
    5. Bada i träningskläder. De är tunna och du kan tvätta dig genom dem. De kan till och med agera lite som en tvättduk, vilket hjälper tvålen att skumla, även om det kan vara svårare att skölja ut.
  • 6. Spela musik. Spela dina favoritlåtar - högt - för att distrahera dig från din kropp och dysfori. Parning detta med andra metoder, det kan vara en riktig livslängd.
  • Bild med titeln Combat Dysphoria under badsteg 7
    7. Bli svettig. Gå en lång sikt, eller träna tillräckligt hårt för att när du är klar, är du mentalt och fysiskt utmattad. En snabb dusch kan vara lättare att bära när du tänker mer om ömma muskler och hur illaluktande du är än någonting annat.
  • Bild med titeln Combat Dysphoria medan du badar steg 6
    8. Unna dig själv! Få några trevliga badprodukter, som bubbelbad, badbomber, eller trevlig luktande tvål och schampo, och bada en tid för att göra dig lycklig. Hitta produkter som du vill, och använd de. Om du kan se fram emot att badtiden av en annan anledning, blir dysforiet lättare att hantera.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande