Hur man väljer vegansk öl

Det kan tyckas knepigt att veta säkert om en öl är veganvänlig eftersom många bryggerier använder animaliska produkter som isinglass (fiskblåsan) och gelatin under "Fining" -steget, vilket är en filtreringsprocess som görs före tappning. Dessutom använder vissa öl honung och mejeri för att lägga till smak och konsistens till sin öl. Men har ingen rädsla! Att välja veganskvänligt öl är lätt. Om du är osäker på dina alternativ, välj en massproducerad öl och undvik öl märkta med "honung" eller "mjölk" i sina beskrivningar. För att ta reda på om en öl är veganvänlig, kolla på etiketten, se online, eller kontakta bryggeriet direkt.

Steg

Metod 1 av 3:
Spelar det säkert
  1. Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 1
1. Hålla fast vid en massproducerad öl för att vara säker. Den stora majoriteten av billiga, massproducerade öl är veganvänliga, helt enkelt för att det är billigare att göra, så beställa en av dem om du inte är säker på dina andra alternativ. Var försiktig med premium öl och speciellt småbatch öl eller öl från mikrobryggerier, som kan använda animaliska produkter i sin fina process.
  • Ett anmärkningsvärt undantag är Foster`s Beer, som använder animaliska produkter i sin fina process.

Massproducerade veganvänliga öl: Budweiser och Budlight, Coors och Coors Light, Miller Original och Äkta utkast, Miller Lite, Pabst Blue Ribbon, Sierra Nevada, Heineken, Beck`s, Corona, Pacifico, Dos Equis, Skol.

  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 2
    2. Var försiktig beställning premie öl. Använd mer försiktighet och försök ta reda på om en premium öl är veganvänlig innan du beställer eller köper den. Premium öl är mer benägna att använda animaliska produkter i sin fina process, så sök online, kolla etiketten, eller fråga din bartender om en premium öl är veganvänlig innan du dricker den.
  • Premium öl använder ofta djurprodukter som en del av deras proprietära eller traditionella bryggrecept. Men fler och fler bryggerier, som Guinness, gör bytet till veganvänliga bryggningspraxis.
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 3
    3. Undvik öl som är honungsmakade. Kontrollera namnet och etiketten för att se om det innehåller ordet "honung" som en del av dess beskrivning. I allmänhet kommer namnet eller beskrivningen av öl att innehålla ordet "honung" om det används som en ingrediens, så du kan helt enkelt undvika att öl är säkra.
  • Honung är inte vegan och några bryggare använder det för att lägga till en söt smak för sina öl.
  • Bara för att en öl är honungsmakad betyder inte nödvändigtvis att de använder verklig honung i sin bryggningsprocess. Men det är bättre att vara på den säkra sidan om du inte är säker!
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 4
    4. Se upp för öl märkta som söt, mjölk eller grädde. Undvik stouts och bärare märkta som "mjölkportörer" eller "mjölkstäder" som sannolikt kommer att använda mejeriprodukter i sin bryggningsprocess. Dessutom var försiktig med öl med beskrivarna "söta" eller "kräm" som kan innehålla mjölkprotein, vassle eller andra mejeriprodukter.
  • Se upp för "söta lagers" eller "Cream Ales."Även om många är veganvänliga, om du inte är säker, är det bäst att undvika dem.
  • Metod 2 av 3:
    Ta reda på om en öl är veganvänlig
    1. Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 5
    1. Kontrollera etiketten för att se om ölen är veganvänlig. Leta efter bokstaven "V" inuti en cirkel, som är symbolen för vegan. Om flaskan eller förpackningen har den veganska symbolen, är öl veganvänlig. Etiketten kan också helt enkelt ange något som "veganvänligt" eller "den här produkten inte gjordes med hjälp av några animaliska produkter."
    • Många moderna bryggerier vet att deras kunder bryr sig om vad som går in i att göra sina öl, så de kommer ofta att ange att deras öl är veganvänlig precis på etiketten.
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 6
    2. Titta upp bryggeriet online för att ta reda på om de är veganvänliga. Kontrollera bryggeriets hemsida för att se om de anger om deras öl är veganvänliga eller inte. Du kan också söka webbplatser som är utformade för att hjälpa människor att identifiera veganvänliga livsmedel och drycker, som barnivare.com. Om allt annat misslyckas, google öl för att ta reda på om det är vegan.
  • Kolla avsnittet Vanliga frågor (FAQ) på ett bryggeriets hemsida för att se om de listar sina ingredienser eller anger att de är veganvänliga.
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 7
    3. Fråga bartendern om de vet vilka öl är veganvänliga. Hitta bartendern och fråga dem om de har veganvänliga öl alternativ eller inte. Många ölföretag och distributörer skickar representanter till barer som utbildar personalen om sina produkter. Din bartender kan veta vilka öl är veganvänliga, och det är inte.
  • Känner inte besvärlig eller generad frågar. Bartenders är ofta glada att hjälpa dig att bestämma vad du vill dricka.
  • Försök att fråga något direkt och enkelt som, "ursäkta mig, har du några veganvänliga öl?"
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 8
    4. Kontakta bryggeriet och fråga om deras öl är veganvänligt. Kontrollera bryggeriets hemsida för deras kontaktinformation. Ring deras kundassistans och fråga dem om deras öl är veganvänliga. Du kan också skicka ett mail till sin kundservice eller kvalitetssäkringsavdelning som frågar om de använder animaliska produkter i sin ölprocess.
  • Kontrollera avsnittet "Kontakta oss" eller "Om oss" på bryggeriets hemsida för deras kontaktinformation.
  • Dricks: Etiketten på öl eller förpackningen De öl kom i maj har ett kundservicnummer listat på det som du kan ringa.

    Metod 3 av 3:
    Välja olika typer av öl
    1. Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 9
    1. Gå med en lager eller pilsner för en lättare provsmakning öl. Lager och Pilsner Style Beers har en lättare smak och ett lägre alkoholinnehåll än andra stilar av öl, vilket gör dem bra alternativ att välja om du planerar att dricka dem utomhus eller någonstans varm. Några av de mest populära, massproducerade öl är Lager och Pilsner-stilar, så de är lätta att hitta, de är billiga, och de är vegan!
    • Kända exempel på lagers inkluderar Sapporo, Kirin, Sam Adams Boston Lager, och Pabst Blue Ribbon.
    • Populära Pilsers inkluderar Labatt Blue, Modelo Especial, och Stella Artois.
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 10
    2. Ta en blek öl om du gillar Hoppy Tasting Beers. Blek ales är en bra öl att välja om du njuter av en stark provsmakning och en med en högre alkoholhalt. Pale Ales och Indian Pale Ales, även kända som IPA, kan ibland använda animaliska produkter i sin fina process, så se till att du väljer en som är veganvänlig.
  • Veganvänliga blekta ales inkluderar Sierra Nevada, Lagunitas IPA och Harpoon IPA.
  • Leta efter den veganska symbolen eller kolla online för att se till att en blek öl är veganvänlig om du inte är säker.
  • Bild med titeln Välj Vegan öl Steg 11
    3. Prova en stout eller porter om du gillar mörk öl. Stouts och bärare är mörka och tunga öl, och innehåller i allmänhet mer alkohol än andra typer av öl. Men vissa stouts och bärare använder mejeriprodukter för att skapa en krämig konsistens, så innan du dricker en, se till att det är veganvänligt. Slå upp öl online eller kontrollera etiketten för att se om det är.
  • Massor av stouts och bärare är veganvänliga men bättre säkra än ledsen!
  • Undvik stouts eller porter med "mjölk" eller "kräm" i namnet om du är osäker.
  • Bild med titeln Välj Vegan öl steg 12
    4. Välj en belgisk öl för en smak av smak. Belgiska stil Ales har ett brett utbud av olika smakprofiler att välja mellan, men de är inte lika tunga som en stout eller som bitter som en blek öl. Vissa belgiska ales använder animaliska produkter i sin fina process, men de flesta gör det inte. Välj en belgisk öl för en särskiljande smak som inte kommer att överväldiga dig eller väga dig ner.
  • Några belgiska stilbryggerier ligger på kloster och kan ha ordet "Abbey" på deras etikett.
  • Belgiska stil ales kan vara starka, men det finns också fruktigare provsmakande sorter som kallas iambics som har ett lägre alkoholinnehåll.
  • Snälla drick på ett ansvarsfullt sätt! Oavsett vilken öl du väljer, snälla drick på ett ansvarsfullt och kör inte eller kör tunga maskiner.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande