Hur man undviker att köpa och använda animaliska testmärken

Frågan om djurprovning har varit en viktig oro för många människor och organisationer under de senaste decennierna. Många har vänt sig till grymhetfria produkter för att säkerställa att de produkter de använder dagligen har testats på djur. Det kan dock vara utmanande att veta var du ska börja när du byter över till grymhetfria märken. Med lite forskning och utbildning kan du befria ditt hem för alla produkter som har testats på djur.

Steg

Metod 1 av 2:
Hitta grymhetfria produkter
  1. Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 1
1. Använd PETAs grymhetfria sökmotor. PETA, eller folket för den etiska behandlingen av djur, har alltid förespråkat för företag och konsumenter som går grymhetfria. För att hjälpa sina anhängare att hitta grymhetfria produkter och företag har de skapat en online-sökmotor på deras hemsida som hjälper användarna att hitta dessa produkter och företag baserat på olika sökkriterier. Du kan söka efter företag i ditt område, eller fokusera på en viss typ av produkt du letar efter. Du kan också använda sökmotorn för att begränsa resultaten till endast produkter som finns tillgängliga i ditt land.
  • Det finns andra organisationer som har liknande sökmotorer. Till exempel erbjuder den grymma fria Internationella webbplatsen en sökmotor för produkter som sportar den hoppande kaninlogotypen, som betecknar produkten är grymhetfri.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 2
    2. Kontrollera produktmärkning. Den hoppande kaninorganisationen stöder företag som inte testar på djur. För att hitta dessa produkter på vilken som helst given shoppingtur, kolla produktetiketten för hoppande kaninlogotyp-en enkel svart översikt över en hoppande kanin. Du kommer sannolikt att hitta den här logotypen på informationsetiketten, någonstans nära streckkoden, om produkten har en.
  • Det humana samhället i USA erbjuder en gratis nedladdningsbar infografisk som hjälper dig att förstå produktmärkning och hjälpa dig att hitta grymhetfria produkter.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 3
    3. Var försiktig med obehandlade etiketter. Den hoppande kaninen är den enda logotypen som betyder att inga ingredienser i en viss produkt eller den färdiga produkten har testats på djur. Medan vissa produkter kan säga "grymhetfri" eller "inte testad på djur", är det fortfarande möjligt att vissa ingredienser i produkten kan ha testats på djur, även om den färdiga produkten inte var. Om produkten inte har den hoppande kaninlogotypen på den, gör en sökning genom sin databas för att se produkten specifikt.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 4
    4. Skriv eller ring företag. Om du inte ser en hoppande kaninlogo men kan inte identifiera huruvida produkten har testats på djur, kan du helt enkelt kontakta företaget och fråga. De flesta företag kommer att ha lättillgänglig kontaktuppgifter antingen på produktetiketten själv eller på deras hemsida. Prova numret på förpackningen eller titta på företaget online för hur du kontaktar dem.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 5
    5. Ta reda på om produkterna säljs i Kina. Kina kräver att alla importerade smink och skönhetsprodukter som kommer att säljas i landet testas på djur. År 2016 började den kinesiska regeringen också planera att fler produkter skulle läggas till i denna förordning, inklusive saker som tandkräm och till och med tvål. Gör en snabb Internet-sökning eller kontakta företaget för att ta reda på om deras produkter testas på djur före eller efter att ha exporterats till Kina.
  • Produkter gjorda i Kina men inte sålt Det är inte nödvändigt att testas på djur. Kina kräver endast djurprovning på produkter som kommer att säljas i Kina. Kontrollera produktens etikett för att se om den gjordes i Kina. Om det gjordes i Kina, titta på deras hemsida eller göra en internetsökning för att ta reda på om den produkten är tillgänglig i Kina. Om produkten endast görs där, men inte såld där, är produkten inte skyldig att testas på djur.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 6
    6. Ladda ner grymhetfria appar för din smartphone. Heaping Bunny har sin egen app som du kan ladda ner för att hitta och lära dig mer om grymhetfria produkter. PETA sammanställde också en lista över veganvänliga appar som kan hjälpa dig att hitta vegan och grymhetfria produkter runt dig. Detta är ett bekvämt sätt att hitta grymhetfria produkter i närheten av nästa gång du handlar.
  • Till exempel kan appen Bunny gratis snabbt slå upp ett företags namn och ta reda på om de testar på djur eller inte. Detta kan vara till stor hjälp om du handlar och behöver få lite information på språng.
  • Metod 2 av 2:
    Förespråkar för djurrättigheter
    1. Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 7
    1. Uppmanar företag att upphöra med djurprovning. Heaping Bunny-programmet har ett provbrev som du kan skicka till företag som testar på djur för att uppmana dem att sluta. Försök sätta ihop en brevskrivningskampanj med dina vänner och familj. Skicka dessa bokstäver till företag du känner till test på djur. Ju fler bokstäver som företagen får, desto mer sannolikt kan de vara att beakta informationen.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 8
    2. Underteckna en framställan. Förenta staternas humana samhälle har en pågående framställan och lovar på deras hemsida för de som är intresserade av att stödja orsaken att gå grymhetfria. Andra organisationer som PETA har också olika framställningar som cirkulerar vid vilken tidpunkt som helst för att hjälpa djur som utsätts för grymhet för teständamål.
  • Överväga även skriva eller starta din egen framställan. Det finns många online-försäljningsställen som förändring.Org som erbjuder en plattform för att skapa och dela webbbaserade framställningar med en bred publik. Skapa din egen och dela den på dina sociala medier.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 9
    3. Gå med och stödja djurrätter. Om du är student kan det finnas en djurrättsgrupp på din skola som du kan gå med. Eller någon kan hitta en grupp online att gå med, till exempel PETA. Om det inte finns några grupper i ditt område, överväga att starta en dig själv. Komma med en handlingsplan för din grupp, från brevskrivningskampanjer till fredliga protester utanför företag som testar på djur. Din grupp kan också samla in pengar för befintliga djurrättsorganisationer, eller volontär på no-dokt djurhem i närheten.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 10
    4. Donera din tid eller pengar till djur rättigheter organisationer. Kontrollera det humana samhällets hemsida för frivilliga möjligheter i ditt område på bostäder, eller i områden som upplever en kris. Eller, huvud till ditt lokala icke-döda djurskydd och anmäl dig till volontär en eller två gånger i veckan omtänksamt för djuren. Om du inte har mycket tid, kan du helt enkelt donera pengar till dessa organisationer.
  • Lokala djurhem kan också ha en önskelista på deras hemsida för saker som de behöver på skyddet. Om det inte finns någon lista online, ge dem ett samtal och fråga vad de behöver. Du kan förmodligen hitta det mesta av det i din lokala Big Box-butik för billigt.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 11
    5. Donera direkt till djur i laboratorier. Humane Society har en fond som är uppbyggd för att hjälpa djur i djurtest laboratorier. Genom deras hemsida kan du donera $ 25USD och hjälpa dessa djur, såväl som att få ett medlemskap till det humana samhället.
  • Bild med titeln Undvik att köpa och använda animaliska testmärken Steg 12
    6. Öka medvetenheten. Använd dina sociala medieplattformar för att öka medvetenheten om problemet med djurprovning genom att skicka information och länkar till trovärdiga webbplatser. Hjälp dina vänner och familj hitta grymhetfria produkter och utbilda dem på frågan. Dela ut flygblad eller broschyrer med information om djurprovning på din skola, jobba, eller i ditt grannskap.
  • Tips

    Innan du går med i en djurrättsgrupp, se till att deras mål och uppdrag matchar din.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande