Hur får man klar hud med hjälp av mjölk och honung

Mjölk och honung har använts sedan de antika tiderna för skönhet, inklusive drottning Cleopatra av antika Egypten! Både mjölk och honung gör utmärkta fuktgivare. Honung är också antibakteriell, vilket gör det bra för att hantera akne, medan mjölk är perfekt för toning och lugnande huden. Den här artikeln visar hur du använder mjölk och honung som ansiktsvask, en ansiktsmask och en ansiktsskrubba. Tänk på att det gör att det tar några dagar innan du börjar se några resultat.

Steg

Metod 1 av 3:
Med mjölk och honung som ansiktsvätska
  1. Bilden med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 1
1. Börja med ett rent ansikte. Tvätta ansiktet med varmt vatten och din favorit ansikte tvätt. Skölj tvålen och klappa ditt ansikte torr med en mjuk, ren handduk.
  • Bilden med titeln Ge klart hud med hjälp av mjölk och honung Steg 2
    2. Överväg att skydda ditt hår och kläder. Eftersom det här ansiktsvaden innehåller honung kan det bli klibbigt - speciellt om du ska lämna den på ditt ansikte ett tag. Du kan skydda ditt hår genom att dra tillbaka det och borta från ditt ansikte och säkra det med ett huvudband, hårklipp eller hårband. Du kan skydda dina kläder genom att drapera en handduk över bröstet och axlarna.
  • Bilden med titeln Ge klart hud med hjälp av mjölk och honung Steg 3
    3. Hitta en liten skål eller kopp. Du kommer bara att blanda en liten mängd mjölk och honung, så skålen eller koppen behöver inte vara stor. En liten efterrättskål skulle vara idealisk.
  • Bilden med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 4
    4. Häll lite mjölk och honung i skålen. Du behöver 1 matsked (14.8 ml) Rå honung och 2 matskedar (29.6 ml) mjölk. Inte bara är honung en stor fuktkräm, men det är också antibakteriellt, vilket gör det bra för att slåss mot akne. Mjölk gör också en stor fuktkräm. Det hjälper också att tona och exfoliera huden.
  • Om du har mycket känslig hud, överväga att använda 2 matskedar (29.6 ml) havre mjöl, 1 matsked (14.8 ml) mjölk och 2 teskedar av honung. Havsmjöl kommer att underlätta hudproblem, som akne och eksem.
  • Bild med titeln Ge Clear Skin med hjälp av mjölk och honung Steg 5
    5. Rör de två ingredienserna tillsammans med en gaffel. Fortsätt göra detta tills honungen har lösts i mjölken helt. Du vill sluta med något en krämliknande konsistens.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 6
    6. Applicera blandningen i ansiktet. Du kan göra det genom att doppa en bomullsrunda i mjölk-och-honungsblandningen, eller du kan helt enkelt använda fingrarna. Arbeta försiktigt ansiktet i huden, med cirkulära rörelser. Undvik känsliga områden runt näsan, mun och ögon.
  • Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honung Steg 7
    7. För en djup rengöring, låt blandningen sitta i 5 till 10 minuter. Du kan skölja blandningen omedelbart, eller du kan låta den sitta på ditt ansikte i 5 till 10 minuter. Detta gör det möjligt för blandningen att sippra in i dina porer och rengöra dem mer effektivt.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 8
    8. Skölj ditt ansikte med kallt vatten. Massera försiktigt din hud med fingrarna tills du har fått hela blandningen. Du kan använda lite ansiktsvet om det behövs.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 9
    9. Klappa försiktigt ditt ansikte. Använd en mjuk handduk, och gnugga inte ditt ansikte.
  • Bilden med titeln Get klart hud genom att använda mjölk och honung steg 10
    10. Överväg att följa upp med lite toner en fuktkräm. När du har ditt ansikte, kan du torka ditt ansikte med en bomullsboll som är blöt i toner. Detta kommer att bidra till att dra åt dina porer och balansera din huds pH. Du kan också använda lite fuktkräm efter tonern.
  • Metod 2 av 3:
    Med mjölk och honung som ansiktsmask
    1. Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honung Steg 11
    1. Börja med ett rent ansikte. Tvätta ansiktet med varmt vatten och din favorit ansikte tvätt. När du har rengjort ditt ansikte, klistra försiktigt det med en ren handduk.
  • Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honung Steg 12
    2. Överväg att skydda dina kläder och hår. Eftersom du kommer att lämna den här masken på ditt ansikte ett tag, kanske du vill skydda dina kläder och hår så att de inte blir klibbiga. Du kan hålla håret att få klibbigt genom att dra tillbaka det och säkra det med ett huvudband, ett hårklipp eller ett hårband. Du kan hålla dina kläder från att bli smutsiga genom att drapa en handduk över bröstet och axlarna.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 13
    3. Hitta en liten, mikrovågsäker behållare. Du kommer att blanda din ansiktsmask i det här. Eftersom du kommer att använda små mängder mjölk och honung, behållaren du använder en liten skål eller mugg. Behållaren måste vara mikrovågsäker.
  • Bilden med titeln Ge klart hud med hjälp av mjölk och honung Steg 14
    4. Häll lite mjölk och honung i behållaren. Du behöver 1 matsked (14.8 ml) Rå honung och 1 matsked mjölk. Detta kommer att räcka för en ansiktsmask.
  • Om du har blackheads på näsan kan du skära en tunn remsa av bomullstyg. Det måste vara tillräckligt länge för att passa över näsbroen. Du kommer att tillämpa detta över masken och senare ta bort den.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 15
    5. Blanda de två ingredienserna tillsammans. Med hjälp av en gaffel, blanda med mjölken och honung ihop tills du får en tjock konsistens.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 16
    6. Värm masken i mikrovågsugnen. Sätt behållaren i mikrovågsugnen och värm den i några sekunder. Du vill att masken ska vara varm till beröringen, men inte het. Titta på blandningen försiktigt, så att du inte av misstag scorchar den.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 17
    7. Applicera masken i ditt ansikte. Ta behållaren ur mikrovågsugnen och applicera masken i ansiktet med fingrarna eller en borste. Massera försiktigt ansiktsmasken i din hud med cirkulära rörelser. Undvik känsliga områden runt näsan, mun och ögon.
  • Om du har blackheads på näsan, tvätta händerna först och lägg sedan bomullsremsan ner på näsbroen. Tryck försiktigt tyget ner i ansiktsmasken.
  • Bilden med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 18
    8. Lämna masken på 10 till 15 minuter. Gå in i en bekväm position och vänta 10 till 15 minuter. Du kan lägga sig i sängen, eller luta dig tillbaka i en stol. Överväga att passera tiden genom att läsa en bok, meditera eller lyssna på musik.
  • Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honung Steg 27
    9. Tvätta masken av. Använd kylvatten och tvål om det behövs. Om du lägger en bomullsremsa på näsan, se till att remsan är helt torr och dra försiktigt den av näsan innan du tvättar ansiktsmasken från ansiktet.
  • Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honungssteg 19
    10. Klappa försiktigt ditt ansikte. Använd en mjuk, ren handduk och gnugga inte ditt ansikte.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 20
    11. Överväg att följa upp med lite toner och fuktkräm. Om du vill, kan du torka ditt ansikte med en bomullsboll som är blöt i en toner. Tonern kommer att bidra till att balansera hudens pH, liksom dra åt porerna. Efteråt kan du tillämpa din favoritfuktkräm för att låsa fukten i.
  • Metod 3 av 3:
    Använda mjölk och honung som skrubb
    1. Bilden med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 21
    1. Börja med ett rent ansikte. Innan du kan använda den här skrubben måste du se till att ditt ansikte är rent och fritt från smink. Använd varmt vatten och din favorit ansikte tvätt. Försiktigt klappa ditt ansikte torr med en mjuk, ren handduk.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 22
    2. Överväg att använda värme för att öppna dina porer. Detta kommer att hjälpa till att göra masken ännu effektivare. Du kan öppna dina porer upp genom att luta sig över en skål med varmt vatten så att ångan träffar ditt ansikte. Du kan också hålla en varm handduk mot ditt ansikte. Gör det i några minuter.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 23
    3. Slå ditt hår tillbaka. Eftersom den här masken innehåller honung kan det bli väldigt klibbigt, speciellt om det kommer in i ditt hår. Du kan förhindra en klibbig, hårig röra genom att dra håret tillbaka och säkra det med ett huvudband, hårklipp eller hårband.
  • Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honung Steg 24
    4. Hitta en liten behållare för att blanda dina ingredienser i. En liten efterrättskål eller en kopp skulle vara idealisk. Vad du än bestämmer dig för att använda, se till att du enkelt kan nå den - du kommer att applicera skrubben med fingrarna.
  • Bild med titeln Ge Clear Hud genom att använda mjölk och honung Steg 25
    5. Lägg till lite mjölk, honung och markerade mandlar i skålen. Du behöver 1 tesked rå honung, 1 tesked mjölk och 1 matsked (14.8 ml) markmandel. Om du inte har markmandelar, eller om du inte kan hitta markmandel, kan du göra din egen genom att slipa några mandlar i en mixer, kaffekvarn eller matberedare.
  • Bilden med titeln Ge klart hud genom att använda mjölk och honung Steg 26
    6. Blanda ingredienserna. Med hjälp av en sked, blanda mjölken, honung och markmandel tills du får en tjock pasta.
  • Bild med titeln Rengör ditt ansikte för lättare hud Steg 2
    7. Applicera skrubben i ditt ansikte. Scoop skrubben ut ur behållaren med fingrarna och applicera den på ditt ansikte. Massera det försiktigt över din hud, så att mandelkornen kan exfoliera din hud. Undvik känsliga områden runt näsan, mun och ögon.
  • Bild med titeln Använd olivolja på ditt ansikte Steg 4
    8. Skölj masken av. Använd kylvatten och massera försiktigt ditt ansikte tills du har sköljt masken helt. Skölj av med varmt vatten.
  • Bilden med titeln Ge klart hud med hjälp av mjölk och honung Steg 28
    9. Torka ditt ansikte med en handduk. Gnugga inte ditt ansikte med handduken. Istället tryck försiktigt på handduken mot ditt ansikte i ett ljus, tappningsrörelse.
  • Bild med titeln Använd olivolja på ditt ansikte Steg 7
    10. Överväg att följa upp med toner och fuktkräm. Om du vill kan du torka ditt ansikte med en bomullsboll som är blöt i toner och applicera lite fuktkräm efteråt. Tonern kommer att bidra till att dra åt porren och återställa din huds pH, medan fuktgivaren hjälper till att låsa fukten i.
  • Bilden med titeln Get klart hud genom att använda mjölk och honungsfinal
    11. Färdiga.
  • Tips

    Tvätta ditt ansikte med varmt vatten innan du gör dessa steg. Detta kommer att öppna dina porer vilket gör det lättare att bli av med smuts i ditt ansikte.
  • Dessa ansikte tvättar, masker och scrubs är effektivare på kvällen innan du går och lägger dig.
  • Applicera toner och fuktkräm på din hud efteråt.
  • Det kan ta några dagar innan du ser några resultat.
  • Om din hud känns torr efter användning av ansiktsmask, mask eller skrubba, applicera lite fuktkräm.
  • Varningar

    Använd inte dessa behandlingar om du är allergisk mot någon av ingredienserna. Om din mage inte kan tolerera mjölk, honung, havregryn eller nötter, kommer din hud sannolikt inte att tolerera dem heller.
  • Om din hud börjar känna sig irriterad, tvätta masken omedelbart.
  • Se till att mjölken du använder är fräsch och inte utgått.
  • Du kan använda rå eller pastöriserad mjölk, men du måste vara försiktig om du Applicera rå mjölk på dig ansikte eftersom det kan innehålla bakterier.
  • Saker du behöver

    Saker du behöver för en mjölk och honung ansikte tvätt

    • 1 matsked rå honung
    • 2 matskedar mjölk.
    • Bomullsrunda
    • Toner och fuktkräm (tillval)

    Saker du behöver för en mjölk och honung ansiktsmask

    • 1 matsked rå honung
    • 1 matsked mjölk
    • Mikrovågsugn
    • Bomullsremsa (rekommenderas för blackheads)
    • Toner och fuktkräm (tillval)

    Saker du behöver för en mjölk och honungskrubba

    • 1 matsked mandel, mark
    • 1 tesked rå honung
    • 1 teskedmjölk
    • Toner och fuktkräm (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande