Hur man torkar oregano

Oavsett om du skördar din egen oregano Eller plockade upp några stjälkar i mataffären, måste du torka ut det innan du kan använda den som en ingrediens eller garnering. Torkning är viktigt eftersom det förbättrar orreganoens konsistens och smak. Innan du torkar din Oregano, tvätta den genom att skölja den under kallt vatten om det är smutsigt. Då kan du torka din Oregano genom att hänga den eller ställa in den på en bricka. Om du har bråttom kan du också använda en dehydrator eller ugn. Var försiktig dock, om du värmer din Oregano för länge kan du bränna bladen och förstöra sina smaker.

Steg

Metod 1 av 5:
Förbereder din Oregano
  1. Bild med titeln Dry Oregano Steg 1
1. Ta bort eventuella torkade eller bruna löv från dina stjälkar. Ta dina Oregano stalker och sätt dem ut på din köksdisk. Inspektera dem att leta efter bruna eller uttorkade löv. Klipp dessa lämnar av med hjälp av trädgårdssaxar, sax eller en kökskniv. Du kan också helt enkelt riva dem av växten för hand. Kassera dessa ohälsosamma eller smaklösa löv.
  • Om någon av bladen har en färg som skiljer sig från resten av växten, klipp dem av. Oregano ska ha en djup, grön färg när du torkar den.

Dricks: Löv som redan är torra kommer att ruttna när du är klar torkar resten av dina örter. De kommer också inte att smaka mycket bra, eftersom de inte har absorberat mycket fukt medan växten växte.

  • Bild med titeln Dry Oregano Steg 2
    2. Skölj din Oregano under en ström av kallt vatten. Ställ in en kolv i ditt kökshandfat för att fånga några löv som faller av. Skölj dina löv under kallt vatten i 10-15 sekunder för att tvätta dem. Om du redan har tagit bort bladen från stjälken, placera dem direkt i kolven för att tvätta dem. Du behöver inte ta bort bladen för att torka din Oregano men.
  • Om dina löv är rena, eller du köpte förpackad, förtvättad Oregano, behöver du inte skölja dem. Det är faktiskt bättre att hoppa över dem, eftersom Oregano behåller fukt väl och det kommer att göra torkningsprocessen ta längre tid.
  • Om dina stjälkar är dammiga, har blivit ätit av buggar, eller ser lite smutsigt, det är en bra idé att tvätta dem.
  • 3. Skaka dina örter torra och blotta dem med en pappershandduk. Vänd vattnet i din handfat. Skaka din Oregano lätt i diskbänken för att ta bort det mesta av vattnet. Ta försiktigt Oregano med torra pappershanddukar för att absorbera det mesta av ytfuktigheten.
  • Häng din Oregano i 6-12 timmar för att torka den innan du använder en annan metod om du sköljer det. Vikta stjälkarna i Twine, binda av den, fäst sedan garnet till en krok, hängare eller gardinstång.
  • Metod 2 av 5:
    Hängande Oregano för att torka den
    1. Samla din Oregano i grupper om 2-4 stjälkar och lägg dem i en papperspåse. Ta en papperspåse som kan hålla alla dina löv och slå 10-15 små hål i varje sida av påsen med en gaffel, kniv eller penna. Lägg påsen på sin sida. Ta dina Oregano stalker och bunt dem tillsammans för hand så att stjälkarna är tillsammans. Placera dina löv inuti påsen med 3-4 tum (7.6-10.2 cm) av dina stjälkar som sticker ut.
    • Denna metod tar det längsta, men det är den traditionella metoden för att torka örter ut. Det är det bästa sättet att se till att dina stjälkar är helt torra samtidigt som de behåller sina smaker.
    • Papperspåse skyddar dina löv från damm. Du kan hoppa över det här steget om du ska lagra din Oregano i ett välventilerat område.
    • Vissa människor föredrar att slå ett hål i botten av papperspåse och skjut stjälkarna genom öppningen så att bladen hänger ut den öppna änden av påsen. Du kan göra det om du föredrar.

    Dricks: Du borde inte behöva mer än 2-4 stjälkar av Oregano om du inte gör det i stora satser att använda under några månader. Bladen från 2-4 stjälkar bör producera gott om löv för att garnera eller smaka på maten.

  • 2. Wrap twine tätt runt stjälkarna för att säkra dem tillsammans. Ta en 6-12 i (15-30 cm) längd av garn och linda runt stjälkarna och påsen, direkt under den första uppsättningen blad. Vik stjälkarna och påsen tätt tillsammans genom att looping twine runt stjälkarna 2-3 gånger och dra det tätt. Binda garnet i en knut för att säkra din väska och dina stjälkar.
  • Du kan använda en 36-42 i (91-107 cm) längd av garn och använd överskottslängden för att hänga dina örter om du vill undvika att använda 2 separata längder av garn.
  • Du kan använda Jute Twine, Butchers garn eller bomullssträng för att sätta ihop dina örter. Du kan också använda ett gummiband om du inte har någon garn.
  • 3. Häng dina stjälkar från en pol, krok eller klädlinje med garn. Det enklaste sättet att hänga dina stjälkar är att ta en 24-36 i (61-91 cm) längd av garn och bifoga den till den andra garnen som du lindade runt dina stjälkar med en knut. Du kan också sätta upp längden runt stjälkarna och binda den under den första knuten du gjorde. Binda din garn till en klädhängare, gardinstång eller kommandokrok i ett torrt, välventilerat område av ditt hem för att hänga dina örter.
  • Medan det är trevligt att bilda dina örter som hänger i ditt kök, är det faktiskt det värsta stället att lagra din Oregano. När du lagar något på kaminen, kan matlukarna komma in i din Oregano och modifiera sina smaker.
  • Ett annat sätt att hänga dina stjälkar är att utveckla ett pappersklipp, glida hälften av det mellan din garn och koppla den nedre halvan på garnet. Använd sedan den övre kroken häng kroken på en längd av garn.
  • 4. Vänta 2-6 veckor för din Oregano att torka. Hängande dina örter för att torka dem kan ta ett tag. Typiskt kommer Oregano att ta 2-6 veckor att torka, även om det kan vara längre eller kortare beroende på hur våt din oregano är när du torkar det, fuktinnehållet i ditt rum och hur mycket luftflöde finns i ditt hem. Efter 1-2 veckors torkning, kolla din Oregano var 2-3 dagar för att se om den har uttorkat.
  • Torkad Oregano kommer att vara blekgrön och kommer lätt att smula i dina händer. Om du vill kontrollera om de är torra, lägg ett enda blad i en lufttät glasburk. Om ingen fukt kondenserar inuti burken, är dina löv torra.
  • Förvara din torkade Oregano i en lufttät behållare.
  • Metod 3 av 5:
    Torka din Oregano på brickor
    1. Bild med titeln Dry Oregano Steg 8
    1. Få en uppsättning dehydratiseringsbrickor med en skyddande skärm. Dehydrating brickor är 2 plast- eller metallbrickor som stackar på varandra för att luftmat. Dehydratingsbrickor kan köpas från ett hem- eller köksvaruhandel. Få en uppsättning med en skyddande skärm för att hålla buggar och damm ut ur dina örter.
    • Denna metod tar mindre tid än att hänga dina örter, men du måste trimma dina löv för att göra det här.
  • Bild med titeln Dry Oregano Steg 9
    2. Ställ in din Oregano ut jämnt mellan brickorna och stapla dem. Klippa bladen av din oregano med saxar eller sax. Ställ ut bladen jämnt ovanpå bottenfacket. Lämna 1-2 centimeter (10-20 mm) mellan varje blad så att det inte finns någon överlappning mellan dina löv. När du har fyllt i en av dina brickor, placera det andra facket på toppen.
  • Om din skyddsskärm inte är inbyggd i dina brickor, placera en under bladen på bottenfacket när du lägger dem ut. Ställ in den andra skyddsskärmen ovanpå det andra facket när du stackar dem.
  • Dricks: Om du har större brickor kan du lämna dina löv på stjälkarna. Dessa större dehydrerande brickor tenderar att vara ganska dyra men.

  • Bild med titeln Dry Oregano Steg 10
    3. Lämna brickorna ut i varmt, välventilerat område. Ta dina dehydratiserade brickor till ett rum i ditt hem som är varmt och välventilerat. Vänd fläkten på låg om rummet inte har mycket luftflöde. Undvik att placera din bricka bredvid ett fönster eller i ett väl upplyst rum. Solen kommer att färga dina löv och kan värma några av de smakfulla oljorna ur din Oregano.
  • Vindar är perfekta för att torka Oregano på dehydratiseringsbrickor. Källare är vanligtvis ett dåligt val eftersom de tenderar att fälla fukt i rummet.
  • 4. Vänta minst 1 vecka för din Oregano att torka ut. Varje dag, kolla dina löv för att se om de har torkat ut. Denna process tar vanligtvis 4-7 dagar, även om det kan ta längre tid beroende på villkoren i rummet där du torkar ut dem. När dina löv är helt torra, ta bort dem från brickorna och lagra dem i en lufttät behållare.
  • Om du torkade dina löv på stjälken, bör du enkelt dra ut löven av stjälken.
  • När Oregano är torr, kommer bladen att vara lite blekare och smula lätt i din handflata. Om du inte är säker på om oregano är torr, sätt ett blad i en glasburk i 15 minuter. Om ingen fukt kondenserar i burken, är det torrt.
  • Metod 4 av 5:
    Använda en matdehydrator
    1. Ordna din Oregano i enstaka lager på din dehydrators brickor. Ta bort brickorna från din dehydrator genom att dra ut dem. Klipp dina löv av stjälkarna med saxar, en kniv eller genom att dra av dem. Laga dina löv ut på dehydratorns brickor, vilket lämnar 1-2 centimeter (10-20 mm) utrymme mellan varje enskilt blad. Du kan använda varje bricka i din dehydrator för att sprida dina löv ut.
    • Denna metod är snabbare än att låta din Oregano lufttorka, men det kräver användning av en matdehydrator. Om du inte redan har en dehydrator kan de vara typiska dyra.
    • Du kan dehydrera din Oregano med bladen fortfarande på stjälken om du kan passa stjälkarna inuti din dehydrator. De flesta dehydrators är för små för att passa hela stjälkar.
  • Bild med titeln Dry Oregano Steg 13
    2. Förvärm dehydratorn till 100 ° F (38 ° C). Anslut din dehydrator i och sätt på strömmen. Vrid ratten eller tryck på knapparna för att ställa in din dehydrator till 100 ° F (38 ° C). Vänta 5-10 minuter för din matdehydrator för att nå den nödvändiga temperaturen.
  • Om du har en fuktinställning, ställ den till den lägsta inställningen som är tillgänglig.
  • Om det är väldigt varmt i ditt hem och fuktigheten är hög, vänd din dehydrator på 125 ° F (52 ° C).
  • 3. Ställ in brickorna tillbaka inuti din dehydrator. När din dehydrator är förvärmd, sätt på en ugnsmitt. Öppna dörren för din dehydrator. Sätt försiktigt in varje bricka i dehydratorn genom att skjuta den i spåren där brickorna sitter. Stäng dörren för din dehydrator.
  • Försök att undvika att störa dina löv eller skaka brickorna medan du sätter dem tillbaka i dehydratorn.
  • 4. Låt din oregan torka i dehydratorn i 1-4 timmar. Den tid det tar för din Oregano att helt torra är beroende av flera faktorer. När din Oregano har kokat i 1 timme, öppna dehydratorn och inspektera bladen. Om de är mörkare, krullade lite och smula när du pekar dem med din gaffel, är de färdiga. Om de inte är, behåll bladen i dehydratorn i ytterligare 1-3 timmar, kontrollera dem regelbundet för att se till att du inte bränner dem.
  • Kontrollera din Oregano en gång var 20: e minut efter 1 timme. Detta kommer att se till att du inte av misstag bränner din oregano.
  • Låt din Oregano svalna i 20 minuter innan du lagrar dem i en lufttät behållare.
  • Varning: Om du luktar rök, börjar din Oregano förmodligen singe. Slå av din dehydrator och ta bort brickorna med en ugnsmitt för att låta dem svalna.

    Metod 5 av 5:
    Uppvärmning Oregano i ugnen
    1. Bild med titeln Dry Oregano Steg 16
    1. Förvärm din ugn till 170 ° F (77 ° C). Ställ in ett trådstång i mitten av ugnen. Stäng ugnsdörren. Vrid på ratten eller tryck på knapparna på ugnen för att ställa in den till 170 ° F (77 ° C). Vänta 5-10 minuter för din ugn för förvärmning.
    • Detta är den snabbaste metoden, men det är utan tvekan den riskabelt. Du kan oavsiktligt bränna din Oregano. Du kan också ta bort många smaker genom att överhettas det. Ändå, om du har bråttom, är det det bästa sättet att torka din Oregano.

    Dricks: Om du använder den här metoden behöver du inte blotta din Oregano torr med pappershanddukar efter att ha tvättat det. Faktum är att fukten kan hålla dina löv säkra medan de värmer.

  • Bild med titeln Dry Oregano Steg 17
    2. Sprid din Oregano ut på en ren, torr plåtpanna. Få en ren, torr plåt och sätt det på din räknare. Ta din Oregano och lägg den ut på den avtäckta arkpannan. Om du värmer stjälkar, sätt varje stjälk parallellt på pannan. Om du värmer upp enskilda löv, sprida dem jämnt på arkpanelen med 1 i (2.5 cm) mellan varje blad.
  • Det spelar ingen roll om du torkar Oregano på eller utanför stjälkarna.
  • Bild med titeln Dry Oregano Steg 18
    3. Baka din Oregano i 1 timme i mittstället i din ugn. När din ugn har förvärmts, ta tag i skiktet och glida det försiktigt in i mitten av mittstället. Stäng ugnsdörren så att din Oregano börjar torka ut. Lämna Oregano i ugnen i 1 timme för att låta den torka.
  • Det kan ta lite längre tid än 1 timme för din Oregano att torka. Om du torkar lämnar av stjälken kan det ta lite mindre tid.
  • Om du lämnar din Oregano i ugnen för länge kan du värma ut de flesta viktiga smaker och oljor i din ört.
  • 4. Ta bort brickan och låt din Oregano svalna i 10-20 minuter. När din Oregano har torkat ut, ta bort brickan från ugnen. Ställ den ovanpå din ugn för att låta det svalna. Vänta 10-20 minuter innan du överför din Oregano till en lufttät behållare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Medan du inte kan äta stjälken, kan du hålla fast i din eldstad nästa gång du ställer in en eld för att ge ditt hem en underbar doft. Du kan hålla stjälken i en rökare eller långsam spis för att ge kött en örtmassor.
  • Oregano är inte bara för pizza! Använd den till garnering pizza, potatis, sallad, soppa, fläsk eller coleslaw.
  • Varningar

    Oregano stalk är oätlig.

    Saker du behöver

    Förbereder din Oregano

    • Durkslag
    • Saxar, sax eller kniv
    • Vatten
    • Pappershandukar

    Hängande Oregano för att torka den

    • Snöre
    • Papperspåsar
    • Kniv, sax eller saxar

    Torka din Oregano på brickor

    • Saxar, sax eller kniv
    • Dehydratorbrickor

    Använda en matdehydrator

    • Dehydrator
    • Ugnsmitt
    • Saxar, sax eller kniv

    Uppvärmning Oregano i ugnen

    • Ugn
    • Ugnsmitt
    • Arkpanna
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande