Hur man är en vanlig tonåring

När du är en tonåring är det inte ett sätt att vara normalt. Det beror på dina intressen, gillar och ogillar. Alla tonåringar upplever en rad olika känslor och erfarenheter, upp till och med att gå med eller undvika grupper, känna sig alienerade - eller inkludera - uttråkad, ha kul, fysiska förändringar. Du kan uppleva en intensiv önskan att passa in med någon grupp, som ska accepteras av dina kamrater, av liknande ålder, nivå och intressen. Även självproklamerade weirdos, som firar sin individualitet, har likasinnade vänner. Det är normalt att känna att du är inte normalt nog. Vi vill alla passa in någonstans, och passande in betyder inte att du måste bli en tanklös drone med en obeveklig körning för att överensstämma. Omfamna din inre konstighet och bli den äldsta versionen av dig själv. Det är vanligt.

Steg

Metod 1 av 3:
Hur man agerar normalt
  1. Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 1
1. Spendera tid med människor som gör "positiva aktiviteter" som du vill göra. Det blir allt lättare att spendera för mycket tid ensam. Medan vissa ensamhet kan vara bra, måste även Loners komma ut för att arbeta, spela eller äta ibland. Att agera normalt och uppträda på ett väljusterat sätt (inte för annorlunda), är det viktigt att spendera tid runt andra människor, socialisera och lära av dem, så du kan interagera mer direkt och enkelt engagera sig. Att bara vara runt en mängd människor i en kafé, eller på en restaurang, eller på bio, kan hjälpa dig att lära dig om andra och känner sig mindre isolerade. Detta kommer att göra dig mer bekväm i din egen hud, som i sin tur kommer att göra dig mer erfaren vid att öppna och interagera.
  • Hitta platser där du sannolikt kommer att springa in i likasinnade människor. Kärlekskoniker? Sluta köpa dem online och slå upp din lokala comic shop. Älskar att göra konst? Gå till en konstklass, hantverk eller museet. Ta en klass i ett av dina intressen och prata med andra som lär sig samma ämne eller skicklighet. Kom i en kör eller ta musiklektioner. Vissa kyrkor har musikskola och sportaktiviteter.
  • Online-vänner finns i ett grått område. De är "verklig" Mycket av tiden, men våra interaktioner på nätet är mycket annorlunda än våra upp nära, mano-a-mano-interaktioner. Försök att balansera din tid som socialiserar online med minst lika mycket, om inte mer, ansikte mot ansikte interaktioner.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 2
    2. Var lyckligare med inte hänger runt människor som agerar i negativa, för vilda eller galna sätt. Att ha en pessimistisk, exklusiv, eller dum vän är bra, men om det är runt dem gör dig obekväma, överväga om du ska hålla dem som vän. De kan få sig och du till oönskade svårigheter och skam, så att säga. Undvik att komma närmare eller ansluten till hatfulla, oroliga, genomsnittliga, destruktiva eller våldsamma personer.
  • Om du är bra på något, erbjuda din hjälp till dem som kan behöva det. När du bad om, ge din åsikt eller hjälp.
  • Leta inte efter problem - låt det komma till dig (och försök att stanna ut ur det).
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 3
    3. Var uppmärksam på andras kroppsspråk. När du är runt människor, håll ögonen på några ledtrådar som de kan ge om hur man uppträder "normalt" i situationer.
  • Spegla andras beteende, om det gör dig bekväm. När du är i biblioteket och alla ser väldigt studsliga, tysta och absorberade i sitt arbete är det förmodligen inte den bästa tiden att börja skära upp och försöka göra skämt. Om alla dansar på en skoldans, kan det vara normalt att dansa, men du behöver inte. Det är normalt att känna båda sätten.
  • Om din granne vid lunchbordet fortsätter att försöka göra ögonkontakt och ler kontinuerligt på dig, är det förmodligen en bra tid för en konversation, om du känner dig öppen. Försök vara vänlig. Tillgängliga kommunicerande människor har ofta öppen hållning - axlar tillbaka, huvudet upp, inte för avslappnad. Avkopplande men inte verkar öppen kan handla om, istället agerar trött, sömnig, arg, blyg eller grumpy. Armarna och benen korsade kan vara ett tecken på att de är nöjda med att sitta ensam, inte ute efter att vara vänlig. Lär dig att känna igen och inte agera på så sätt i dina egna interaktioner.
  • Om människor är uncommunicative eller stängt till dig - huvudet, armarna korsade - de vill förmodligen inte prata. Om du trycker på problemet är det möjligt att du kan få dem att känna sig obekväma. Lär dig att känna igen detta och koppla ur samtalet eller interaktionen. Ge dem lite utrymme.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 4
    4. Var en bra lyssnare och vänta på att du ska tala. När du pratar med någon, eller med en grupp människor, försök att balansera och prata i lika stor utsträckning. Du behöver inte vara den som bidrar mest om du vill märka - det är lika viktigt att vara en aktiv lyssnare. Titta på den person som pratar, nickar ditt huvud för att visa att du lyssnar, och verkligen Lyssna på vad som sägs.
  • Stanna på ämnet. Om alla i en grupp går runt berättar historier om sin helg, berätta en historia om din helg, om du har en. Det skulle vara typiskt konstigt att bryta ögonen i ögonblicket: "Jag var tvungen att titta på min pappa äta betad sill. Han äter konstigt saker hela tiden." Förhoppningsvis är det inte riktigt om din helg! Hämta inte en konversation och ta det på annat håll, annars, förvänta dig att groans och protesterar på din [sans för humor] som bryter tanken - om det inte är dags att ändra ämnet!
  • Lyssna betyder inte att titta över rummet eller tänka på vad du ska säga tills ett ögonblick av tystnad visas i en konversation för att du ska fylla. Men lyssningsmedel aktivt tar emot och svarar på vad den andra säger snyggt, inte bara försöker tänka på vad du ska säga bredvid toppen den biten. Acceptera de andras poäng som värda - även om du redan har hört det. Sedan utan en gäspning eller nedskärning, "Hej Ja, [utmärkt punkt / det är sant] - men har du någonsin varit i / gjort det här] ___..."
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 5
    5. Rita dina personliga gränser. En tonåring är en individ som vill ses som mogna och erfarna som sina kamrater. På grund av detta (medan du strävar efter att bli bästa du), det kan ofta vara frestande att bli tryckt eller drog in i saker du kanske inte är redo för eller till och med intresserad av. Rökning, dricka, experimentera med spänningen att be om datum, faktiskt pågår datum (när föräldrar tillåter), håller händerna, kramar, kyssar och bestämmer ditt tillvägagångssätt att älska, uttrycka ditt nya funna tillstånd att vara en tonåring... Att balansera alla dessa aspekter är vad vanliga tonåringar konfronterar i sina vardagsliv. Medan det inte bara är en "uppsättning" Vägen att närma sig var och en av dessa aspekter, vad du borde veta är att det är ditt beslut - att stå för dina värderingar, övertygelse och att acceptera ditt ansvar för att förstå konsekvenserna av beteende och beteende i nära relationer. Det är ditt liv. Gör dina val - de rätta - för att rita dina bästa gränser nära din "hjärta".
  • Ju närmare du ställer in dina dagliga livsgränser till dina nuvarande normer och accepteras "sanning"(där du kommer ifrån), desto snabbare kan du vara väl justerad i din väg. Du kommer att kunna undvika andra vägen freaky eller tråkiga saker och kunna expandera och utöka dina närmaste gränser, lansera ut nära din vardag "ovanliga". "Hålla det riktigt! Håll det enkelt!" är lättare än att gå av spår eller ut i det yttersta okända.
  • Vill passa in är normalt, och det är sant att engagemang i riskfyllda beteenden verkar som ett sätt att passa in och få folk till "respekt" du, men varför skulle du äventyra din personlighet och övertygelse? Om du inte är själv är det inte du de respekterar, eller till och med märker.
  • Håll det coolt: En annan bra gräns för att komma ihåg är sekretess. Det är okej att hålla några saker till dig själv. Det är nästan för lätt att sätta varje evenemang, framgång och misslyckande, varje frustration, ilska och glädje, upp på Facebook som en statusuppdatering. Behöver det verkligen vara där för alla att se och "förr" du? Du ger svaret.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 6
    6. Gör ditt rum en fantastisk fristad. För en tonåring finns det inget mer kritiskt än att ha ett utrymme allt för din egen. Gör ditt rum så unikt som du är, fylld med affischer eller ljus, poster eller ritningar. Fyll den med dig själv. Måla det oavsett vilken färg du vill ha och fylla den med saker du gillar att titta på. Ta lite tid att tänka på vad som skulle göra det idealiska rummet och få tillstånd att göra det så.
  • Om du inte har ditt eget rum, hitta någonstans du känner dig bekväm att du kan spendera tid i. Ta en promenad ut i gården eller skogen - hitta en stor sittande parkbänk, eller hitta ett bord med ett fönster som du älskar på biblioteket, eller spendera tid i en väns källare den. Försök hitta någonstans tyst och tillgänglig för dig där du kan hitta fred.
  • Metod 2 av 3:
    Hur man ser normalt ut
    1. Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 7
    1
    Bära rena kläder som passar dig ordentligt. Det finns ingen vanligt Typ av kläder att bära. Stilar förändras hela tiden och det kan vara mycket svårt att hålla sig. Bära vad som är bekvämt och prisvärt för dig, men se till att kläderna är så smickrande som möjligt.
    • Skinny jeans och grödor kan vara i, men bara för att de är populära eller "vanligt" betyder inte att de nödvändigtvis är rätt för din kroppstyp. Bära kläder som kommer att smickra din figur och känna dig bekväm, inte något som kommer att låta dig känna sig oskäliga eller utsatta. Var inte en wannabe.
    • Var inte rädd för att ha din egen stil. Om du tror att throwback basketsträngar och atletiska shorts är coola, du är i gott företag. Om du tror att rugbyskjortor och khaki byxor ser bra ut, är du i säkert vatten. Den viktiga normala konstanten är att det du har på dig är ren och form-passande.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 8
    2. Lär dig lite om modernt sätt. Det är en bra idé att uppmärksamma vad andra barn har på sig, inte för att du måste överensstämma och bära samma sak, men så kan du åtminstone ha ett begrepp av den genomsnittliga klänningen. Om du väljer att gå i en annan riktning, kommer du att vara medveten om vad du gör och inte hamna med plaid morfarbyxor och golfskor till skolan eftersom du tror det är normalt.
  • Du behöver inte gå till dyra butiker för att klä sig normalt. Boxbutiker som mål, Walmart och andra försäljningsställen har vanligtvis försäljningsartiklar som är överkomliga och aktuella. På sparsamhetsbutiker, försök hitta de senaste renaste kläderna som finns i din storlek.
  • I mittskolan speciellt kan det tyckas att allt som bryr sig om är att få nästa "måste ha" Kläder trend som vanligtvis är dyra och kommer att glömmas i ytterligare sex månader ändå.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 9
    3
    Brudgummen själv. Om du vill se normal, behöver du inte göra någonting fancy med din grooming, men en liten ansträngning kommer att gå långt. Håll dig ren och välskött och ditt förtroende blir högre och vet att du ser ditt bästa ut.
  • Borsta dina tänder och flock. Ditt leende kommer att vara vänligt och picture-redo med rätt tandvård. Att ha friska tänder kan ditt förtroende väsentligt.
  • Ta en dusch åtminstone varannan dag, och varje dag som du tränar. Tvätta håret med schampo och rengör din kropp med tvål.
  • Håll naglarna snyggt och rent. Normala tjejer och pojkar tycker också om att måla naglar ibland, vilket är helt lämpligt om du vill. Försök att hålla färgen fräsch och ta bort den när den börjar bli flisad.
  • Prata med dina föräldrar om när det är lämpligt att börja smink, om du vill. Använd en liten mängd naturlig färg för att markera din skönhet, om du väljer att.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 10
    4. Stil ditt hår och håll det rent. Ditt hår är lika viktigt som någon annan del av din kropp: det tar lite arbete att hålla det friskt och rent. Ditt hår ska tvättas minst var 2-3 dagar för att hålla det starkt och glänsande. Både pojkar och tjejer ska kamma sitt hår regelbundet för att hålla det obelagt och friskt.
  • Om du använder produkter, gå inte överbord. En liten mousse, gel eller hårspray kan gå långt. Du vill inte ha en krispig frostat platta som det är 1996. Syfte för ett naturligt utseende som belyser ditt normala hår.
  • Experimentera med nya hårklippningar, går för en buzz eller växer ut som en rocker om du vill. Att vara en tonåring är den ena gången du kan experimentera med din personlighet och din identitet.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 11
    5. Ta hand om din kropp. När du är ung verkar det som om du är oövervinnerlig. Du kan äta som det inte finns någon morgon, stanna ut hela natten och gå igenom din dag som det är ingenting, och återhämta sig från skador super-snabb. Tyvärr kommer det inte att vara kvar. Det är viktigt att bygga de goda vanorna som kommer att säkerställa din hälsa under hela dina tonåren och vidare vidare.
  • Var uppmärksam på vad och hur mycket du äter. De flesta tonåringar har galen-höga ämnesomsättningar på grund av tillväxtproppar, vilket innebär att du kan äta mycket och massor av högkalori-mat utan att få extra vikt, speciellt om du är fysiskt aktiv och spelar sport. När den höga metabolismen slutar, eller du slutar spela sport, är det möjligt att plötsligt få mycket vikt. Det är viktigt att utveckla en kärlek till fysisk aktivitet tidigt, så du kan bygga de goda vanorna som kommer att hålla dig frisk på lång sikt.
  • Du behöver inte vara "en av jockarna" att njuta av motion. Om du älskar basket men inte vill spela på laget, gå till parken och skjuta hoops. Vem bryr sig om du saknar mer än du gör? Om du inte älskar att spela några konkurrenskraftiga sporter, prova att vandra runt skogen och komma in i naturen, eller se om du inte gillar bergsklättring eller andra solo äventyr.
  • Metod 3 av 3:
    Hur man övar är normalt
    1. Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 12
    1. Hitta hobbyer som hjälper dig att koppla av. Som tonåring borde du ha hobbyer och intressen för att hålla dig ockuperade och engagerade. Skolan kommer förmodligen inte att skära den. Försök att hitta extracurricular hobbyer som låter dig blåsa av lite ånga och hitta njutning. Någon form av extracurricular aktivitet kan vara ett bra sätt att träffa andra barn din ålder och socialisera utan att behöva träffa människor själv.
    • Många tonåringar tar sport väldigt seriöst. Ta reda på vilka lagsporter som erbjuds på din skola och överväga att prova för laget. Om du inte gillar någon av de sporter som erbjuds, tennislektioner, golflektioner eller andra individualiserade sporter kan vara mer lämpliga för dig. Heck, kolla in lärande Hur staket.
    • Kolla in klubbar i skolan. Sport är inte ens nära att vara det enda sättet att umgås i skolan. Främmande språkklubbar, schackklubbar, konstklubbar, ekologi klubbar, och alla slags organisationer är tillgängliga för studenter för roligt och lärande utanför skolan. Om du inte gillar någon av klubbarna på din skola, kolla efter skolprogram på YMCA eller annat ungdomscentrum i din stad, eller kolla en ungdomsgrupp i en kyrka.
    • Försök spela musik. Oavsett om det är i marschband, konsertband eller genom att starta ditt eget garageband, kan musik vara ett bra uttag för tonåringar. Studier visar att tonåringar som studerar musik lär sig mer effektivt och har en stor mängd roliga och kamratskapsspel.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 13
    2. Bredda din världsutsikt. När du blir äldre är det viktigt att lära dig så mycket du kan om andra människor och lära dig att utöva dina empathy-färdigheter. Ett barn tycker bara om sig själva, och en vuxen kan tänka mer osjälviskt, men en tonåring är någonstans i mitten. Det kan vara tufft.
  • Uppdragsresor och utbytesprogram kan vara utmärkta och effektiva erfarenheter för många tonåringar om sådana möjligheter är tillgängliga. På samma sätt, att få ett deltidsjobb och lära sig att arbeta för din behåll är ett viktigt ökande steg som du kan lära dig på sommaren, eller på helgerna efter skolan.
  • Läs så mycket som möjligt, ungefär lika olika ämnen som du kan. Resa från en stols komfort genom att kolla romaner, researrangörer, sci-fi, fantasi, vad du än gillar att läsa. Läs några saker som är utmanande och några saker som är lätta. Läs hela tiden. Läs allt.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 14
    3. Prova olika sätt att uttrycka dig själv. Att vara en tonåring är en tid att experimentera, försöker på nya identiteter tills du lär dig vilken som passar dig bäst. Under ett visst år kan du byta fram och tillbaka mellan att du vill vara en läkare och älska din position på fotbollslaget för att inte ha något annat än att skriva poesi och umgås med målare och måla dina naglar svarta. Det är ok! Det är normalt!
  • Prova att vara en konstköp. Ta några konstklasser och lära sig grunden för att se dig om du vill spendera dina dagar i studion, skapa konstiga mästerverk.
  • Prova den spännande världen av mysterium. Massor av tonåringar tar tröst i de mörka kläderna och kraftfulla vibbarna i en mystisk person. Medan det kan tyckas "konstig," Det är ganska normalt.
  • Fira din inre idrottare. Jocks behöver inte vara skurkarna från gymnasiet drama filmer. Var en väljusterad idrottsman som tar sport på allvar. Göra det till "sak."
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 15
    4. Hitta likasinnade människor. Hitta ett samhälle av människor du gillar och människor som är som du och lära känna dem väl. Häng ut i skolan och utanför skolan. Stöd varandra och lyft upp varandra.
  • Betona att de få några starka relationer över massor av meningslösa. Det är inte värt att ha 800 Facebook-vänner om du inte kan prata med någon av dem i det verkliga livet.
  • Alternativt är det också en bra idé att träffa massor av människor som du inte nödvändigtvis har mycket gemensamt med. Om du är en sportig idrottsman, häng ut med några av konstkännen då och då för att se vad du har gemensamt. Försök att göra alla slags olika vänner.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 16
    5. Göra rum i ditt liv för skolan och jobbet. Att ha kul är viktigt, men tar ditt ansvar på allvar är lika viktigt en del av att växa upp. Spara tillräckligt med tid i ditt upptagna tonårschema för att slutföra ditt skolarbete och arbeta så hårt som möjligt på att göra bra. Även om du tror att du är säker på vad du vill göra i livet, och den planen inte involverar algebra-trigonometri, ge det ditt bästa skott. Du vet aldrig hur du kan ångra att bluta av den svetsklassen, eller zonar ut under sömnad på vägen.
  • Se till att du tar utmärkt anteckningar. Anteckningar tvingar dig att uppmärksamma, förbättra ditt minne och ge dig en hjälpsam studiehandledning.
  • Gör din läxa. Slå inte på det, för att tro det eller inte, det hjälper dig verkligen att lära dig. Var uppmärksam på lektionen och Fråga frågor att hålla sig förlovad. Respektera dina lärare och försök att göra det bästa av det.
  • Bild med titeln vara en vanlig tonåring steg 17
    6. Ge lite tanke på framtiden. Var vill du vara om tio år? I tjugo? Vad vill du do med ditt liv? Tuffa frågor för någon, och obekväma frågor för de flesta, särskilt tonåringar. Men det är något du måste kämpa med. Ju mer du kämpar med det, desto bättre kommer du att förbereda dig för dina tonåren, och ju mer normal kommer du att vara. Det är något som alla kämpar med innan du övergår till vuxen ålder.
  • Om du vill gå på college, börja undersöka prisvärda platser du kan delta som verkar vara fulla av människor som du, eller platser som erbjuder de typer av specialiteter du vill studera. Många tonåringar som kämpar för att göra vänner eller passa in under gymnasiet kommer verkligen i strid under college.
  • Det är också normalt och helt bra att inte ha någon aning om vad du vill göra med ditt liv. Oroa dig inte för mycket. Det är helt normalt. När folk frågar, berätta för dem att du bara försöker komma igenom dina tonåringar först.
  • Tips

    Lär dig när du ska sluta och säga nej! (till exempel säga, "Nej", När någon frågar dig att dricka eller prova en cigarr / cigarett. Rökning inte göra dig normal eller cool-det kommer bara att göra nonsmokers vill undvika att vara omkring dig. Om du är under 18 år, kom ihåg att det är olagligt. Plus det kan leda till cancer). Att dricka är olagligt under 21 år och många människor i barerna är crusty medelålders drunks som tuggar upp och spottar dig ut. Weed är så 1960-talet, och det är olagligt (om du inte är i en av två eller tre stater i USA) så gör det inte.
  • Hitta sätt att ha kul med dina vänner. För olika människor betyder det olika saker. För skaters, gör några galna skridskor och skratta. Tänk på häst, motorcykel och bilrace, målkonkurrenser, paintball och luftmjuk. För olika grupper finns det olika saker att göra. Spela datorspel som sims, men gå inte överbord. Titta på vad du vill och lyssna på den musik du tycker är bäst.
  • Vara en individ, av inte Kopiera eller efter Fads, skådespelare, sångare, idrottare och deras stilar. Ha dina egna åsikter, men utesluta inte alla andra. Tänk utanför lådan, men viktigast av allt, utveckla många, små, bra mål att växa och förändras till det bättre. I orden av Steve Jobs, de som: "tror att de kan förändra världen är de som gör det", Inte de som tror att de måste följa de senaste idéerna, fads och stilar.
  • Känn inte pressad att överensstämma med endast en stil. Bära vad du vill ha trots peer-tryck. Lyssna på musik du gillar trots vad din subkultur kan bestämma dig är "antagna" att lyssna på. Var dig själv!
  • Lita alltid på din tarm. Oavsett situationen är det alltid rätt. Om dina kamrater ber dig att röka, etc. Lita på din tarm och säg nej, undvik dem.
  • Varningar

    Gör inte något du känner dig obekväma. Om du befinner dig att vara pressad att göra något som ger dig en orolig känsla i magen, välja bort eller smyga bort. Ångrar är inte kul, även för tonåringar.
  • Spendera inte all din fritid samverkad i ditt rum på sociala nätverk eller videospel. Gå ut och få lite frisk luft och motion.
  • Definitionen av normal är relativ. Var vänlig medveten om kulturella skillnader.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande