Hur man är normal

Normalitet förändras över tiden och baserat på var du är. Det finns ingen uppsättning principer som gör dig normal. Det finns dock sätt att arbeta med att montera med din omgivning om du har problem med det. Fokusera först på att vara säker på dig själv, och resten kommer att följa.

Steg

Del 1 av 4:
Att vara säker på dig själv
  1. Bild med titeln vara rolig och energisk (tjejer) Steg 10
1. Har hälsosamt hänsyn till andras åsikter. Om du kan minska det belopp du oroar dig Om vad andra tycker om dig kommer du att bli lyckligare och mindre stressad. Du kommer också att visas mer normalt eftersom du blir mer självsäker om dig själv. Ju mindre du oroar dig för att vara normal, desto mer självsäker kommer du att vara (och visas). Vidare ger detta mer utrymme för att verkligen bry sig om människor istället för att oroa sig för vad de tycker om dig.
  • Bild med titeln vara cool i college steg 5
    2. Använd ditt kroppsspråk för att förmedla förtroende. Kroppsspråk kan göra dig självsäker och självförsäkrad även när du känner dig blyg och ute av plats. Nya bevis visar att slående A "maktposition" kan ändra din hjärnkemi, frigöra testosteron, vilket gör att du känner dig kraftfull och reducerar kortisol, ett hormon relaterat till känslan stressad.
  • Tryggt kroppsspråk betyder dig "öppna" dig själv. Uncross dina armar och ben, dra dina axlar tillbaka - Anta inte den krossade eller stängda hållningen som ökar dina stresshormoner.
  • Innan du går in i en situation som gör att du känner dig nervös (en ny social miljö, ett klassrum, en interaktion med människor som har lurat dig), gå någonstans privat och slå en makt utgör i minst två minuter.
  • Prova "Undra kvinna" Pose: Kasta axlarna tillbaka och lägg händerna på dina höfter, placera fötterna axelbredden ifrån varandra och håll huvudet upp högt.
  • Även föreställa sig själv i en självsäker, kraftfull pose kan göra skillnad. Bild själv sitter med benen propped upp på bordet, lutar tillbaka i din stol med händerna bakom huvudet.
  • Försök alltid stå med dina axlar tillbaka och en hand på höften.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 1
    3. Rationalisera dina val. Om du tycker att du undrar, till exempel om din mobiltelefonhölster är onormal, gå tillbaka och utvärdera den. Om det är ett nödvändigt ont för ditt jobb eller livsstil, verkar det som ett logiskt tillbehör att ha. Om du bara kan hålla din mobil i fickan, kanske är det inte värt att lägga det där ute för människor att döma. Dessa rationaliseringar kommer att göra dig mer avsiktlig i dina vanor och handlingar, och därför mer självsäker.
  • Bildtiteln verkar vara sinne att läsa steg 13
    4. Var bekväm på det sätt du kommunicerar. Du bör vara medveten om hur du interagerar med andra, men vet att andra är mindre medvetna om dina idiosynkratiska tendenser. När du arbetar med detta, försök att ställa frågor och låt andra göra det. Tenderar mot konversationsämnen du är bekväm med, så du känner strålkastaren mindre.
  • Bild med titeln Förbättra din kroppsbild som tonåring Steg 5
    5. Ta hand om din kropp. Faktum är att du inte behöver vara lång och mager för att passa in. Men kost och motion kan gå långt för att förbättra hur din kropp känner och fungerar. Det förtroende som kommer från att känna sig bättre hjälper dig att acceptera dig själv och verkar vara övertygad om dem omkring dig. Även träning förbättrar din mentala hälsa och emotionella välbefinnande.
  • Ät hälsosam mat. Försök att äta en hälsosam blandning av proteiner, kolhydrater, frukter, grönsaker och fetter varje dag. Du behöver inte vara ett hälsofreak för att vara frisk - det är okej att äta en enda glasskotte eller en påse potatischips varje gång i taget. Försök bara att inte överge. Din tillfälliga godis kommer att vara mer meningsfulla om du äter dem sparsamt.
  • Få gott om motion. Om du spenderar mycket tid på att titta på TV, gå av soffan och få lite frisk luft! Rid din cykel, simma eller ta en promenad. Fysisk aktivitet kommer att hålla dig frisk och i form.
  • Bild med titeln uppmuntra en tonåring att läsa klassisk litteratur Steg 8
    6. Prova nya saker regelbundet. Många människor är resistenta mot förändring. Men försöker nya saker är avgörande för att expandera våra horisonter. Oavsett om du slutar tycka om det eller inte, lär du dig något om dig själv och aktiviteten. Prova en ny hobby med en vän så du är mer bekväm.
  • Del 2 av 4:
    Justering till din omgivning
    1. Bild med titeln Ace En grupp eller paneljobbintervju Steg 5
    1. Hitta liknande människor. Särskilt om du är från en annan kultur, kan du ha problem med att upprätta ett supportnät när du är ny på ett område. Leta efter dem som kommer från en liknande bakgrund. Medan du acklimatiserar till din nya miljö kommer du att dra nytta av att vara runt människor som vet var du kommer ifrån. Detta kan hjälpa dig att känna sig normalt, stöds och förstås.
    • Försök att söka efter mötesgrupper online, letar efter grupper på ditt lokala samhällscenter, kollegiala kulturgrupper, eller fråga på din tillbedjan.
  • Bild med titeln klänning för ett begravningssteg 3
    2. Spegla klänningen hos dem runt dig. Försöker att inte sticka ut negativt verkar ha mycket att göra med kläder. Utöver att ha på sig kostym av den kultur där du bor, försök att inte se mer eller mindre avslappnad än de som finns omkring dig. Detta är särskilt viktigt på arbetsplatsen, men också lämpligt i sociala kretsar.
  • Spegling kan hjälpa till att bygga ditt självkänsla - när du ser dig själv återspeglas i klänning eller beteende hos någon du gillar och beundrar, kan det öka ditt självförtroende och minska dina osäkerheter.
  • Fram tills du börjar känna dig självsäker och bekväm att ta fler risker med din garderob kan bekräftelsen som spegling kan hjälpa dig att känna dig mindre sårbar och mer kopplad till dina kamrater.
  • Bild med titeln Älskade Steg 7
    3. Läs din miljö för kontext. Justering till din omgivning gäller inte bara nya kulturer, men vardagliga situationer. När du går in i ett rum, observera andra i rummet. Om alla verkar uppleva en stark känsla, gör det inte något som vanligtvis är förknippat med motsatta känslor. Du kan göra ytterligare upprörd och alienera ett rum med människor som gråter genom att berätta ett lydigt skämt.
  • Lägg märke till kroppsspråk och uttryck för dem i rummet. Är de öppna och ler? Eller stängs de av och frowning? Verkar de avslappnade och tillfredsställa eller styva och spända?
  • Är folk som talar i lugna toner, i normal volym eller skriker eller skrattar högt?
  • Bild med titeln Acceptera avslag när du berättar för en vän du älskar dem steg 10
    4. Engagera sig i liknande beteenden och aktiviteter som de runt dig. Del av att få folk att känna att du är "en av dem" uppför sig helt enkelt på liknande sätt. Var försiktig med detta, men. Bara för att en aktivitet är en norm betyder det inte att alla inte är fel. Håll dig borta från osäkra eller ohälsosamma beteenden, som binge-dricks eller göra olagliga droger, även om det betyder att du inte passar dig.
  • Om alla i din grupp är besatt av fotboll, försök att ta ett intresse också. Delta i några spel och lära dig några av grunderna. Om det verkligen borrar dig, behöver du inte hålla fast vid det, men gör ansträngningen.
  • Del 3 av 4:
    Ha goda interpersonella färdigheter
    1. Bild med titeln Meddela ditt engagemang till familj och vänner Steg 9
    1. Delta i sociala aktiviteter. Paradoxalt kan du sticka ut genom att undvika sociala aktiviteter. Försök att inte förlora vänner eller alienera medarbetare genom att avvisa sina inbjudningar om och om igen. Sociala utflykter kan vara skrämmande, speciellt om de är med människor du inte vet bra. Du kanske inte alltid är inbjuden att delta i din idé om en perfekt kväll. Förmågan att delta i ett brett spektrum av sociala aktiviteter kommer dock att göra att du verkar mer normal och tillmötesgående.
  • Bild med titeln vara vänner med någon som pratar för mycket steg 15
    2. Odla ett aktivt socialt liv. Det enklaste sättet att göra detta är att vara öppet för att göra vänner vart du än går. Försök att inte oroa dig för mycket om klienter, eller om någon är din typ. Om du kommer överens med dem, kommer din vänskap att vara helt naturlig och normal. Att ha vänner kommer att göra dig mer tillgänglig.
  • Bild med titeln vara en yoga lärare steg 5
    3
    Vara artig och ha bra manners. Samhället tycker mycket om människor som är trevliga att vara runt. Det är naturligt att vara krass med dina nära vänner med vilka du känner dig bekväm. När du syftar till att göra ett bra intryck, försök dock vara mer artig.
  • Bildtiteln Bli någon ditt barn vill bekräfta i steg 13
    4. Dela inte för mycket för tidigt. Träffa någon ny är spännande, men det finns en naturlig period av "isbrytare" Diskussioner innan du är bekväm med varandra. Ta inte upp intima, personliga ämnen (som hälsoproblem, sexuella preferenser, traumatiska händelser, etc.) i konversation tills du känner någon. Medan du får känslan för en ny vän, filtrera ditt språk för att undvika att alienera dem.
  • Bilden med titeln Bli en kvantitetsmätare Steg 1
    5. Styr dina känslor. Starka känslor är normala, även önskvärda. Men stora, outsize-skärmar av känslor (särskilt ilska och sorg) kan få människor att känna sig obekväma. Sträva mot Reglera dina känslomässiga svar till små problem och konstruktivt uttrycka dina känslor. Skrika inte, kasta saker, förbannelse eller bli våldsam. När det är möjligt, uttrycka din missnöje lugnt, tyst och artigt.
  • Om du blir arg lätt eller har anledning att tro att du är deprimerad, var inte rädd för att kontakta en terapeut eller rådgivare. Du är inte en "galen" Person för att prata med en professionell terapeut. De kan helt enkelt vara en bra röst när du går igenom en svår tid, eller något mycket viktigare.
  • Bild med titeln Be diplomatic Steg 16
    6. Måttliga dina åsikter. Det är normalt att ha intensiva åsikter om vissa saker - politiska frågor, till exempel. Det är även OK att engagera sig i väl motiverade, förnuftiga debatter med andra människor om dessa saker. Men om du ofta lurar eller angriper människor eftersom deras åsikter är annorlunda än din, kan du snabbt hitta dig lite av en social paria. Istället försök åtminstone lyssna på andras åsikter och vara öppen.
  • Del 4 av 4:
    Att vara ren och organiserad
    1. Bild med titeln värd över natten hus gäster Steg 2
    1
    Håll ditt hus eller lägenhet rent och snyggt. Hus fyllda med smuts eller godis wrappers kommer att göra ett dåligt intryck på dina gäster. De flesta är stolta över att presentera ett rimligt rent, polerat yttre mot världen. Visa dina gäster som du kan använda grundläggande hushållssysslor.
  • Bild med titeln Jämför hus Steg 6
    2. Sträva efter generell nätthet. Att vara en slob är uppenbar utanför hemmet. Ändå är det här en balansering, eftersom det är lätt att komma ut som uppåt. Försök hitta en kompromiss mellan obsessning över snygghet och helt ignorerar den.
  • Bild med titeln Tala med tonåringar om personlig hygien steg 10
    3. Ägna tid till din grooming och hygien. Det är inget mysterium varför människor utvecklade hygieniska dagliga rutiner. Att öva regelbunden hygien och grooming är viktigt för ditt utseende såväl som din mentala och fysiska hälsa. Hygieniska rutiner är ett enkelt sätt att hålla dig ren - och de som vill uppskatta dina ansträngningar.
  • Borsta och floss tänderna. Att lägga till tandtråd till din tandvårdsrutin kommer att gå långt ifrån att hålla tänderna i tiptopformen.
  • Sätta på deodorant innan du lämnar huset. Dålig kroppslukt är ett snabbt sätt att göra ett dåligt intryck på folket runt dig. Om du har extrem kroppslukt, se en läkare för receptbelagd deodorant.
  • Även om du bär ditt hår långt, få vanliga hårklippningar. Det behöver inte vara ofta, men väl underhållen hår kommer att imponera på dem runt dig.
  • Tips

    Se en terapeut eller betrodd vän diskutera din normalitet med dem, och din uppfattning om hur "vanligt" du är. De kommer att kunna ge dig råd om vad du ska göra i vissa situationer.

    Varningar

    Låt inte någon annan ändra vem du är! Undvik att göra ändringar i din livsstil, såvida du, vid reflektion bestämmer att de är okej med dig.
  • Att delta i sociala aktiviteter betyder inte att det går att ge i peer-tryck. Undvik sociala grupper eller utflykter som försöker tvinga dig att överensstämma eller engagera sig i osäkert beteende. Sann vänner kommer inte att tvinga dig att göra saker som får dig att känna sig obekväma.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande