Hur man tuggar tuggummi

Oavsett om du smäller det, chomping det, eller poppar det, har tuggummi en mängd fördelar. Det kan förbättra ditt minne och öka alertness, så vissa studenter gillar att poppa en bit före en studieperiod eller stor tentamen. För alla som försöker förlora ett par pund kan tuggummi vara användbart som en aptitdämpande och söt tandfix. Med smaker som sträcker sig från minty spearmint till fruktig vattenmelon, finns det ett tuggummi för alla.

Steg

Del 1 av 3:
Plockar ditt tuggummi
  1. Bild titled tuggummi steg 1
1. Välj din form av tuggummi. Vill du ha en gummi, en flik av tuggummi, eller till och med en gumball? Olika märken finns i olika former och storlekar, och du kan experimentera för att ta reda på vilken du föredrar. Varumärken som extra och Wrigley marknaden deras tuggummi i pinnar, medan omlopp, trident och förmörkelse kommer i mindre flikar eller mini-pinnar. Dubbel bubbla gör godis gummibollar, och Big League Chew säljer sitt tuggummi strimlad i en påse. Det finns ett slags tuggummi för alla!
  • Bild titled tuggummi steg 2
    2. Hitta den perfekta smaken. Behöver andan fräscha? Om så är fallet ska du leta efter en minty smak som lämnar din mun att känna sig gnistrande ren. Prova något som spearmint eller pepparmynta och du kommer att känna att du bara borstat. Om du vill ha något med mer av en fruktig spark, finns det smaker som bär och vattenmelon som gör tricket. Människor som vill tillfredsställa en söt tand bör kolla in de extra efterrättens läckerheter - de smaker inkluderar godis som Rainbow Sherbet, Mint Chocolate Chip och Strawberry Shortcake!
  • Bild titled tuggummi steg 3
    3. Bestäm om du vill ha regelbundet eller sockerfritt tuggummi. Regelbundet tuggummi innehåller socker, vilket kan leda till ökad tandförfall eller hålrum.Sockerfritt tuggummi använder kemiska sötningsmedel, som aspartam, vilket gör att det smakar sött, men det har faktiskt inget socker.. Det finns en kalorisk skillnad på ca 5 kalorier mellan de två typerna.
  • Om du väljer sockerfritt tuggummi, leta efter tuggummi med en tätning från den amerikanska tandläkaren. ADA-förseglingen på ett tuggummi innebär att gummit har visat sig vara friskt och säkert.
  • Del 2 av 3:
    Tugga ditt tuggummi
    1. Bild titled tuggummi steg 4
    1. Placera tandköttet i munnen. Detta steg kan se annorlunda beroende på vilken typ av tuggummi du har valt. Om du har valt en gummi, kan du vika biten i hälften när du dyker upp i munnen om din mun är lite liten. Med mindre flikar kan du till och med placera två i munnen på en gång. Om du har valt en jätte gumball, kan du välja att bita av hälften eftersom de flesta gumballs är stora.
  • Bild titled tuggummi steg 5
    2. Börja tugga ditt tuggummi. Du kan behöva tugga lite mer kraftfullt för att lossa upp ett nytt stycke gummi. Använd dina stora tänder på baksidan av munnen, kallad dina molar, att tugga. Molar är tänderna i samband med tuggning på grund av deras smalare ytor.
  • Bild titled tuggummi steg 6
    3. Flytta gummit från sida till sida. Detta kommer att se till att ena sidan av munnen inte blir trött från den repetitiva tuggningsrörelsen. Ibland rita tandköttet till framsidan av munnen och träna dina bitande tänder. Detta kommer att ge dina molar en kort paus.
  • Bild titled tuggummi steg 7
    4. Ha kul med ditt tuggummi. Om du inte är i formell miljö kan du försöka blåser bubblor. Njut av den smak som du har valt. När du tuggar, kommer smakämnena i tandköttet gradvis att lösa upp och sväljas, så så småningom förlorar gummit sin smak helt.
  • Bild titled tuggummi steg 8
    5. Spotta ditt tandkött när det har förlorat sin smak. Urban Legend föreslår att svalnat tuggummi förblir i magen i flera år, men det är inte faktiskt. GUM passerar genom din matsmältningsorgan i din pall. Men sväljer ofta ditt tuggummi kan leda till förstoppning och andra mindre magproblem, så det rekommenderas inte.Det enklaste är att bara spita ut det när du är klar.
  • Bild med tyg tuggummi steg 9
    6. Vik ditt tuggummi i papper. Eftersom tandköttet fortfarande är klibbigt kan det göra en stor röra om du inte kasserar det ordentligt. Det är en bra idé att spara ditt tandköttslagare så att du kan slå ditt tuggummi i det när du är klar. Om du inte räddade omslaget, linda bara i en vävnad eller ett papperskrot.
  • Del 3 av 3:
    Tuggummi smygsamt
    1. Bild titled tuggummi steg 10
    1. Låtsas att gissa. Placera det oöppnade tuggummi i handen och ta med handen till din mun, som om du vill täcka din gäsp. Poppa gummit i din öppna mun. Detta trick är användbart om du är på en plats där gummit är förbjudet, som ett klassrum. Du är förmodligen redan gäspning i skolan ändå, så det här är en enkel täckning för att hålla lite tuggummi i munnen.
  • Bild titled tuggummi steg 11
    2. Mjukna gummit med ditt saliv. Tuggummi är vanligtvis lite hårdare och hårdare när du först lägger den i munnen, men du kommer att locka uppmärksamhet om du är kraftfullt tuggning. Låt tandköttet sitta på tungan medan det naturligtvis mjukar från ditt saliv. Du kan fortfarande njuta av tandköttets smak genom att suga på den.
  • Bild titled tuggummi steg 12
    3. Ta mycket små, långsamma biter på tandköttet med dina ryggmolarer. Se till att din käke inte tensar synligt som du gör det här. Det är viktigt att göra små rörelser med dina tänder med din mun, så att tuggningen är extremt diskret.
  • Om du har problem med att tugga inkonsekvent, kan det hjälpa till att koppa ditt ansikte med din hand som du tuggar. Det kommer att visas som om du är tillfälligt vilar ditt ansikte i handen, samtidigt som du döljer en rörlig käke.
  • Bild titled tuggummi steg 13
    4. Var tyst. Detta borde vara uppenbart, men många människor chomp och pop sitt tuggummi högt utan att ens inse det. Inte bara kommer högt att tugga vara en död giveaway om du är någonstans att tuggummi är förbjudet, det kan också vara extremt irriterande för folket runt dig. Var uppmärksam på det ljud du gör medan du tuggummi och träna tyst med din mun stängd.
  • Tips

    Varningar

    Tuggummi kan vara en kvävningsrisk.Det rekommenderas inte att tugga det medan du deltar i intensiv fysisk aktivitet.
  • GUM är inte biologiskt nedbrytbart, och kan vara skadligt för miljön om inte avyttras ordentligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande