Hur man frågar någon för ett jobb

Att landa jobbet med dina drömmar, ibland måste du bara vara villig att be om det. Oavsett om du letar efter att hoppa över din karriär eller bara hämta några extra timmar över sommarsemestern är det viktigt att presentera dig på ett sätt som lämnar ett bestående intryck på din potentiella arbetsgivare. Du borde göra ett försök att se ditt bästa, uttrycka dig effektivt och visa en positiv, aldrig säge-dö attityd som rekommenderar dig som ett naturligt val för jobbet.

Steg

Metod 1 av 3:
Säkra det jobb du vill ha
  1. Bild med titeln Säg adjö till medarbetare Steg 5
1. Hitta bästa möjliga kontakt. Gör lite forskning för att ta reda på vem som är ansvarig för att göra anställningsbeslut för det företag du vill arbeta för. För små privata företag kan det vara ägaren själva, eller det kan vara en personalansvarig eller personalchef på ett stort företag. Att gå igenom de lämpliga kanalerna är det första steget mot att få en publik.
  • Med de flesta detaljhandel och servicejobb kan du helt enkelt gå in och begära att prata med en chef.
  • Om du har en vän eller bekant som fungerar för företaget, se om de kan ge dig några råd eller hjälp med att skapa ett möte mellan dig och en av de högre UPS.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 1
    2. Ta det direkta tillvägagångssättet. När du får en chans att prata med någon med lite inflytande, låt dem känna sig fram som du är intresserad av att arbeta för dem. Visa dem att du är ivrig, entusiastisk och redo att arbeta hårt. Chansen är att de kommer att bli imponerade av ditt initiativ.
  • Nyckeln är att vara assertiv, men inte för kraftfull. Göra aldrig krav på en arbetsgivare eller komma in med en känsla av rättighet.
  • Öppna med ett uttalande som "Jag tror att jag skulle vara en mycket bra passform för ditt företag" eller "Jag tror att mina idéer och ambitioner kan vara av riktig service till din verksamhet."
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 9
    3. Skicka ett email. Var noga med att bifoga ditt CV, ett original omslagsbrev som förklarar varför du är intresserad av jobbet och en länk till det öppna läget, om den publicerades online. Dessa dagar, mest etablerade företag skärmar potentiella anställda elektroniskt, så det här är ditt första tillfälle att ta kontakt med de människor du kan arbeta för i framtiden. Maila en arbetsgivare direkt är mycket mer personliga än att massera ditt CV till olika jobbsökningswebbplatser.
  • Var tydlig om syftet med e-postmeddelandet med en ämnesrad som "Senior Editor Position."
  • Var alltid hjärtlig, professionell och snabb i din e-postkorrespondens. Hyreshandledare är uppmärksam på hur potentiella anställda kommunicerar.
  • Bild med titeln Delegate Steg 11
    4. Planera en tid för att sitta ner. I vissa fall kan den person som erbjuder ett jobb vara en familjevän, bekant eller tidigare affärsförbund. Om så är fallet, kommer det vanligtvis att vara okej att träffas med dem tillfälligt för att diskutera detaljerna i jobbet. Hitta en tid som passar arbetsgivarens schema och var beredd att berätta lite om dig själv och vad du letar efter.
  • Inrätta ett möte genom att ringa eller prata med arbetsgivaren i person före tid.
  • Även om det inte är en formell intervju, bör du planera att dyka upp tidigt och ser respektabel ut.
  • Antag inte att du kommer att garanteras ett jobb bara för att du känner någon. Du bör behandla satsen med samma respekt och överväga du skulle ha någon annan professionell situation.
  • Metod 2 av 3:
    Gör dig attraktiv för arbetsgivaren
    1. Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 8
    1. Ange dina kvalifikationer. Beskriv dig själv och din erfarenhet på fältet. Inkludera en översikt över din senaste arbetshistoria, liksom alla relevanta utbildnings- och volontärmöjligheter. Antag inte att den ansvariga för att hyra kommer att känna igen värdet av dina färdigheter omedelbart - få dem att se hur de kommer att visa sig användbart.
    • Recitera inte bara vad som är på ditt CV. Förklara för arbetsgivaren hur dessa kvalifikationer kan tillämpas och anpassas: "Som du kan se har mina fyra år som lärare gett värdefull erfarenhet av att arbeta nära med grupper av alla olika åldrar."
    • Om du inte har någon erfarenhet att tala om, fokusera på aspekterna av din personlighet som du tror skulle göra dig en bra passform för positionen.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 7
    2. Visa din användbarhet. Vänta inte tills du har anställts för att börja vara en tillgång för företaget. Var proaktiv och berätta för din kontakt eller intervjuare exakt vilken typ av saker du skulle ta med till bordet. Att göra detta visar resursfullhet och gör det klart att du har lagt en allvarlig tanke på att fylla den position du söker.
  • Locka arbetsgivaren en uppfattning om hur man ökar produktiviteten, ett skrivprov eller ett exempel på ett program som du hjälpte till att utvecklas.
  • Detta är ofta så enkelt som att nämna tidigare prestationer som "Vid mitt senaste jobb hjälpte jag att översöka det nya medarbetarutbildningen," eller tips på framtida som "Jag ser fram emot att se hur man arbetar i ett mer organiserat kök hjälper mig att förbättra mina färdigheter som en kock."
  • Att ge en förhandsgranskning av det slags arbete du gör kan hjälpa dig att visa upp dina praktiska förmågor, så att företaget kan känna sig självsäker i sitt beslut att anställa dig.
  • Bild med titeln Köp Small Business Insurance Steg 15
    3. Visa ett intresse för verksamheten. Läs upp på företagets historia, mål och produkt eller tjänst för att bekanta dig med vad de handlar om. Därefter skräddarsy din tonhöjd för att lyfta fram dina egenskaper som är förenliga med sin affärsmodell. Många arbetsgivare kommer att vara mer villiga att ge dig en chans om de tror att du har det bästa intresset hos företaget i hjärtat.
  • Gör det tydligt för den person du möter med det du vill ha ett jobb med sitt företag, inte bara ett företag.
  • Undvik att säga saker som "Jag behöver ett jobb" eller "Jag hörde att du anställde."Du kommer att göra ett mycket bättre intryck om du verkar aktivt för att jobba med det jobb du ber om.
  • Bild med titeln Beräkna mängden matfrimärken Steg 10
    4. Upprätta en ömsesidig anslutning. Påpeka de saker du har gemensamt med din kontakt, till exempel en nära vän eller associerad. Om någon du vet hänvisade till jobbet, var noga med att nämna dem med namn som någon som kan garantera för din karaktär. Nätverk är en viktig del av jobbsökningen eftersom det föreslår att du kan lita på.
  • Ta upp ditt förhållande med din anslutning på ett sätt som låter organiskt. Du kan till exempel säga "Min vän Christina berättade för mig att hon älskade att arbeta med dig" eller "Min farbror har alltid varit en nöjd klient i din."
  • Lita inte på NameDopping för att få dig anställd. Du borde kunna säkra jobbet på dina egna meriter-att ha en vän eller två gemensamt hjälper bara.
  • Bild med titeln Köp småföretagsförsäkring Steg 16
    5. Använd flertalspråk. I stället för att hänvisa till dig själv i den första personen, använd ord som "oss", "vi" och "vårt."När du pratar som om du redan är en del av laget, börjar den person du pratar med att se dig så. Detta kan göra dem mer benägna att försegla affären och ta dig ombord.
  • Lyssna på den andra personen att börja använda flera språk också. Detta är ett gott tecken på att du vinner dem över.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 9
    6. Ta reda på hur du kan följa upp. Om du är obekväm med tanken på djärvt frågar jobbet, kan du försöka flytta saker på ett annat sätt. Innan du lämnar eller hänger upp telefonen, se om du kan få mer information om nästa fas av anställningsprocessen. Ställ frågor som "När skulle det vara bra för mig att ringa tillbaka och gå över en del av denna information mer detaljerat?"
  • Begära feedback för att få en uppfattning om hur du gjorde, eller vad du kunde göra annorlunda nästa gång.
  • För de flesta arbetsgivare, det faktum att du redan ser fram emot vad du kan göra nästa, kommer att tas som ett lovande tecken.
  • Metod 3 av 3:
    Presentera dig professionellt
    1. Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 12
    1. Sätta lite ansträngning i ditt utseende. Innan du dyker upp för en intervju eller vänlig sitta ner, ta lite tid att välja ut en uppsättning klädsel som passar dig bra och är lämpligt för tillfället. Du vill se skarp, men var inte för avslappnad eller gör ett spektakel av dig själv. Kom ihåg att kamma håret, borsta tänderna och se till att din klädsel är fri från damm och rynkor.
    • Förutom det uppenbara, var noga med att bära deodorant, rengör under dina naglar och hålla ansikts hår rakat eller trimmad.
    • Som det gamla ordspråket säger, "klä för det jobb du vill ha."Om du ser den del, kommer potentiella arbetsgivare att bättre kunna tänka dig i positionen.
  • Bild med titeln Få ett jobb snabbt steg 4
    2. Kommunicera tydligt och effektivt. Syfte för en ton som är avslappnad och vänlig men professionell. När du inte pratar, lyssna uppmärksamt utan att avbryta. Den person du talar för att vara lika bekväm med dig som du är med dem. Ge detaljerade svar på de frågor du är frågade, men motstå uppmaningen att skryta eller prata om dig själv.
  • Gör ditt bästa för att inte stammar, mumla eller använda mycket fyllmedelsljud som "um" och "ah."
  • Om du ber om ett jobb via e-post, var försiktig med att använda rätt stavning, skiljetecken och grammatik. Korrekturläsmeddelandet försiktigt innan du skickar det.
  • Bild med titeln Förhandla ett erbjudande Steg 17
    3. Vara inneboende. Bara för att du inte får ett jobbbjudande direkt betyder det inte att du aldrig vill. Det kan vara att den specifika positionen inte har öppnat ännu, eller att den som är ansvarig behöver mer tid att intervjua andra sökande. Följ upp med ett telefonsamtal eller e-post inom några dagar för att låta någon veta att du fortfarande är intresserad och hoppfull att höra tillbaka.
  • Förtroende talar volymer. Ibland, vad du saknar direkt erfarenhet kan du göra för att vara självförsäkrade.
  • Medan beslutsamheten är ett bra drag att ha, bör du lära dig att ta nej för ett svar.
  • Var inte för avskräckt om du inte får jobbet - tack personen för sin tid, sedan fördubbla dina ansträngningar och se till att du är beredd på nästa tillfälle som följer med.
  • Expertips
    Emily Silva Hockstra

    Emily Silva Hockstra

    Karriär coachemily Silva Hockstra är en certifierad livscoach och karriär tränare med över 10 års coaching och ledningsupplevelse med olika företag. Hon är specialiserat på karriärövergångar, ledarskapsutveckling och relationshantering. Emily är också författaren till "Månsken tacksamhet" och "Hitta din glöd, mata din själ: en guide för att odla ett livfullt liv av fred och syfte." Hon fick sin andliga liv coaching certifiering från Life Power Institute och en Reiki i utövare certifiering från integrerat karosseri. Hon har en BA i historien från Kalifornien State University, Chico.
    Emily Silva Hockstra
    Emily Silva Hockstra
    Karriärtränare

    Använd sociala nätverk till din fördel. Du kan nå ut till potentiella arbetsgivare, ansluta till företag för att fråga om möjligheter, eller ha hela samtal på sociala nätverk. Se till att du har en profil på några olika tjänster, som LinkedIn, Facebook och Twitter.

    Tips

    Ta alltid kontakt med företaget själv, via telefon, e-post eller ett direkt besök. Förvänta dig inte att någon annan ska fråga på dina vägnar.
  • Om möjligt, ordna att möta din potentiella arbetsgivare ansikte mot ansikte. På det sättet får de en glimt av din personlighet och inte bara hur du tittar på papper.
  • Avsluta en formell intervju genom att fråga om de skulle vara villiga att överväga dig för positionen. Det är ingen mening att slå runt busken - du vet båda varför du är där.
  • Planera en tid att prata med personen under sina vanliga öppettider.
  • Varningar

    Kontakta inte någon om professionella frågor genom sitt personliga telefonnummer, e-post eller sociala medier konton om de inte har sagt att det är okej att göra det.
  • Undvik att tigga eller grova om du inte erbjuder jobbet direkt. Detta kan irritera arbetsgivaren och få dig att komma överens som behövande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande