Hur blir det mer intelligent än du är nu

Att bli mer intelligent involverar dagligt arbete, men det behöver inte vara tråkigt eller tråkigt. Att lära sig nya saker kan vara spännande och roligt. Oavsett om du gillar att lära dig online, läsa böcker, träna eller utmana ditt sinne med pussel och spel, det finns en mängd olika sätt som du kan bli mer intelligent - och du behöver inte välja bara en!

Steg

Metod 1 av 4:
Få smartare online
  1. Bild med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 1
1. Använd den tid du spenderar online för att lära dig nya saker. Internet är ett underbart verktyg som kan användas för mer än att posta till sociala medier och titta på videor av katter. När du tar en paus att gå online, istället för att kontrollera dina meddelanden, kolla in en artikel om ett ämne som du inte vet mycket om, eller en historia om ett ämne som du inte hört talas om tidigare.

Dricks: Webbplatser som Wikipedia och Google tillåter dig att slumpmässigt välja en webbplats eller en artikel.

  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 2
    2. Ta gratis online kurser för att bli mer kunniga. Det finns en mängd olika gratis online-kurser som du kan ta för att lära dig om ett visst ämne. Webbplatser som HarvardX och Coursera erbjuder många gratis kurser som du kan ta online med läroplan, material, även videor från faktiska professorer i ett klassrum. Gå online för att söka efter gratis kurser och hitta ett ämne du är intresserad av eller utforska en helt ny.
  • Vissa online-kurser kan till och med räknas som referenser mot en examen vid ett ackrediterat universitet.
  • Dricks: Du kan tjäna certifikat för slutförandet och ta test för att visa att du passerade kurser och känner till materialet.

  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 3
    3. Titta på Ted Talks online för att lära dig om en mängd olika ämnen från experter. Ted (en akronym för teknik, underhållning och design) är en ideell dedikerad till att sprida kunskap och idéer. De har konferenser där experter på ett specifikt ämne ger presentationer till en publik, som spelas in och kan ses när som helst gratis. Gå till ted.com och visa en presentation på ett ämne du är intresserad av, eller ens en du vet ingenting om.
  • Varje TED-tal är ca 10-15 minuter lång.
  • Det finns också poesi, litteratur, historisk och vetenskaplig TED-samtal som du kan visa.
  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 4
    4. Registrera dig för ett dagligt ordboksblad. Merriam-Webster och ordbok.com båda har nyhetsbrev som innehåller ett "ord av dagen" som du kan registrera dig för att ta emot varje morgon. Börja din dag genom att lära dig ett nytt ord, eller lära dig mer om ett ord som du kanske redan vet, inklusive dess etymologi, dess synonymer och andra intressanta fakta om det. Gå till sina webbplatser och registrera dig för det dagliga nyhetsbrevet.
  • Wordsmith, Vocab Vitaminer och Vocabsushi är andra exempel på dagliga ordförrådsnyhetsbrev som du kan anmäla dig till.
  • Det finns också dagliga vokabulär apps du kan ladda ner på din smartphone eller surfplatta.
  • Metod 2 av 4:
    Spelar spel och löser pussel
    1. Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 5
    1. Gör korsord för att utmana ditt återkallelse och förbättra ditt minne. Korsord Förbättra dina muntliga färdigheter och öka din ordförråd. Dessutom är de väldigt roliga, och slutföra man kan hjälpa till att minska din stress och förbättra ditt humör. Dagstidningen innehåller ett korsord som du kan prova handen på, och du kan också hitta gratis korsord online.
    • Ladda ner ett korsordsprogram till din smartphone för att spela en på språng eller när du vill.
    • Scrabble är också ett bra spel du kan leka med en annan person för att utmana ditt ordförråd och lägga till lite konkurrens. Ladda ner orden med Friends Application till din smartphone för att spela mot vänner eller främlingar när som helst du vill ha.
  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 6
    2. Ladda ner en hjärnträning app för att ge dig ett träningspass. Det finns flera populära hjärnträningsprogram som Lumosity, Cognifit Brain Fitness, och Brain Fitness Pro som är fulla av spel och utmaningar som är utformade för att förbättra minnet, problemlösningsförmåga och kognitiv funktion. Ditt sinne måste utbildas och hållas aktiv för att hålla sig passa, precis som din kropp.
  • Brain-Training Apps kan också bidra till att öka hjärnans bearbetningshastighet och hjälpa till att förhindra hjärnans plackuppbyggnad som är förknippade med demens och Alzheimers sjukdom.
  • Vissa hjärnträningsprogram är gratis, men andra tar ut en avgift för att ladda ner dem eller kräva en månadsabonnemang.
  • Bild med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 7
    3. Spela med en Rubiks kub för att förbättra din koncentration och kognition. Rubik`s Cube är ett klassiskt sinne pussel som kräver intensiv koncentration att lösa. Fördelarna med att lösa en Rubiks kub inkluderar förbättrad handkoordinering, ökat kortsiktigt minne, och om du lyckas lösa det, Elation. Du kan köpa Rubiks kuber på stora butiker som mål och Walmart för ca $ 10.
  • Du kan också beställa en Rubik`s Cube online från butiker eller Amazon.
  • Dricks: För en större utmaning, prova olika versioner av Rubiks kub som med mer rutor eller olika former som trianglar och hexagoner.

  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 8
    4. Utmana ditt strategiska och kritiska tänkande av spelar schack. Schack uppfanns på 6th century och fortsätter att vara ett populärt spel som innebär strategi, minne och rumsliga färdigheter. Att spela schack stimulerar tillväxten av dendriter, de grenade förlängningarna av nervceller i hjärnan som sänder information mellan celler, vilket ökar kommunikationen mellan hjärnceller, så att du kan tänka dig snabbare och tydligare.
  • Du kan köpa ett grundläggande schacksats från stora kedjebutiker som mål, Walmart och Costco för ca $ 15.
  • Du kan också spela schack online eller på en app på din smartphone.
  • Metod 3 av 4:
    Utöva för att förbättra hjärnans funktion
    1. Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 9
    1. Upprätta en övning rutin att växa och bilda nya neuroner. När du utövar din kropp, ökar den nivåerna av hjärnledad neurotrofisk faktor (BDNF) som är ett protein som främjar tillväxten av nya neuroner, de specialiserade cellerna i din hjärna som överför nervimpulser. Regelbunden träning ökar ditt blodflöde och syrgasnivåer och förbättrar hjärnans funktion.
    • Ju mer neuroner du har och den hälsosammare de är desto snabbare kan du tänka och desto bättre kommer ditt minne att vara,
    • Utveckla en vanlig träningsrutin för att komma in i vanan. Till exempel kan du sätta ett mål att träna på vissa dagar i veckan, eller spendera en viss tid som utövar efter arbete eller skolan.
  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 10
    2. Do Aerob träning Att producera mer av proteinet som kallas Irisin. Irisin antas aktivera gener som är involverade i lärande i minnet i din hjärna. Aeroba övningar använder stora muskelgrupper som ryggen, ben och armar, vilket ökar din hjärtfrekvens och andas och producerar mer av det irisinprotein som är kopplat till tillväxten av nya neuroner.
  • Överväg att gå med i ett gym som erbjuder aerobics klasser.
  • Du kan också köpa DVD-skivor eller använd online-klasser för att göra aeroba övningar hemma.
  • Varning: Undvik overtraining som har kopplats till kognitiv förlust, oförmåga att fokusera och minnesförlust. Om du är ny att träna, börja långsamt och arbeta dig upp till mer utmanande träningspass.

  • Bildtiteln blir mer intelligent än du är nu steg 11
    3. Utmana din hjärna genom att byta upp dina träningspass. Det kan vara lätt att falla i en rutin med din övning som kan få dig att bli uttråkad eller avskräckt när du känner att du inte gör några framsteg eller förbättringar. När du försöker nya typer av motion, kommer du att skärpa ditt fokus och förbättra din kognition när du använder olika delar av din hjärna för att erövra en ny fysisk utmaning eller färdighet.
  • Om du tar regelbundna klasser på ditt gym, försök att ta en annan klass.
  • Om du lyfter vikter ofta, sätt upp den med sprintar.
  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 12
    4. Prova yoga För att förbättra dina problemlösningsförmåga. En vanlig yoga-övning kan öka din förmåga att använda logik, identifiera mönster och lösa nya problem. Meditationen som är involverad i yoga saktar ner hjärnaktivitet, vilket gör att din hjärna kan omorganisera sig och vila. Att ge hjärnan en chans att vila medan det är aktivt att det är klart att absorbera ny information och tillvägagångssätt från ett annat perspektiv.
  • Gå med i en yoga studio för guidad övning.
  • Yoga använder fortfarande dina muskler, vilket ökar blodflödet och kognitiv funktion.
  • Headspace är en populär app du kan ladda ner för guidade meditationer.
  • Dricks: Du behöver inte meditera i timmar, studier visar att 20 minuter om dagen är tillräckligt för att få fördelarna med meditation.

    Metod 4 av 4:
    Läser för att bli smartare
    1. Bild med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 13
    1. Läs lite varje dag för att förbättra kognitiv funktion. Den mentala stimulansen från läsning kan bidra till att förbättra tänkande färdigheter och minne. Läsning förbättrar din hjärns mentala flexibilitet, en viktig del av minnesretentionen, genom att stimulera hela ditt sinne och hålla alla delar av din hjärna aktiv.
    • Du behöver inte läsa en hel bok om dagen. Minst 15-20 minuter kontinuerlig läsning kan ge dig de mentala fördelarna du behöver vara mer intelligent.
    • Lyssna på ljudböcker är ett bekvämt sätt att läsa varje dag.
  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 14
    2. Läs mer Fiction för att bli mer känslomässigt intelligent. Att läsa mer fiktion hjälper dig att bli bättre kunna empati med andra människor och se världen ur sitt perspektiv, eftersom romaner och korta historier uppmuntrar dig att förstå motivationerna och synpunkterna på flera tecken. Förmågan att förstå andra människor kräver en hög grad av känslomässig intelligens, och fiktion är ett enkelt sätt att förbättra din.
  • Fiktion förbättrar också din kognitiva flexibilitet genom att mentalt placera dig i olika situationer och inställningar, så att du kan föreställa dig hur du skulle svara.
  • Bilden med titeln blir mer intelligent än du är nu steg 15
    3. Läs nyheterna varje dag för att vara aktuell på vad som händer i världen. Att läsa nyheterna håller dig informerad och en stadig kost av nationella, lokala och internationella nyheter kommer att göra dig smartare, skarpare och mer intelligent. Oavsett om det är en traditionell tidning eller en nyhetsapp på din smartphone eller surfplatta, syftar du till att läsa åtminstone de senaste rubrikerna för dagen.
  • Försumma inte dina lokala nyheter - det är lika viktigt att hålla sig informerad om vad som händer i ditt samhälle, eftersom det är att lära sig om vad som händer i den bredare världen.
  • Talk Radio är ett bekvämt sätt att absorbera dagens nyheter.
  • Dricks: Registrera dig för dagliga nyhetsbrev som New York Times morgon briefing för en snabb uppdelning på viktiga nyheter.

    Tips

    Närmar sig situationer med en tillväxtminskning kan hjälpa dig att bli mer intelligent. I stället för att titta på din intelligens som en fast sak som inte kan förändras, tänk på det som något som kan växa och expandera när du trycker på dina gränser och utmanar dig själv.
  • Arbeta med att utveckla dina kritiska tänkande färdigheter. Istället för att bara följa anvisningar och acceptera saker som de är, vara nyfiken. Ställ frågor om saker och tänka på hur de får dig att känna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande