Hur man lägger till humor till ett examensal

Boring examen tal är en överhängande tragedi. Om du har fått till uppgift att ge en, kan du lära dig att injicera lite humor i förfarandet. Lär dig att välja lämpliga skämt som kommer att få din publik i stygn. Lär dig att spika tonen och leverera ditt tal för att betona humor, liksom hjärtat.

Steg

Del 1 av 3:
Plocka lämpliga skämt
  1. Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 1
1. Använd roliga inspirerande citat för att komma igång. Börja med inspirerande citat är ett gemensamt (jämnt corny) -funktion i examensalet. Om du vill ha lite humor i dina tal kan du använda humoristiska citat vara ett bra sätt att göra det och lägga till viss levitation. Här är några klassiker av genren:
  • Kommer Rogers: "Även om du är på rätt spår, kommer du att springa över om du bara sitter där."
  • Ben Franklin: "Du hittar nyckeln till framgång under väckarklockan."
  • Bill Watterson: "Vad är det som i den verkliga världen? Tja, maten är bättre, men bortom det rekommenderar jag inte det."
  • Ray magliozzi: "Du kommer aldrig ha mer energi eller entusiasm, hår eller hjärnceller än vad du har idag."
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 2
    2. Gör en rolig referens, men ta det på allvar. Ett utmärkt sätt att sätta en liten humor i ditt tal är ironiskt att hänvisa något som verkar som om det skulle vara en dum referens för ett examensal. Popkultur som låtar, tecknade och actionfilmer kan alla vara bra referenser för ett roligt examensal, så länge du tar det på allvar och utvecklar det.
  • Välj en pärla från en favorit rap sång: "Som den ärafulla Lil Wayne lärde oss, "Real G flyttar i tystnad, som lasagne."Och det är vad jag vill prata med dig om idag. Nej, inte de tvivelaktiga italienska grytorna som är kärleksfullt betjänad av lunch damerna på vår skola, men går framåt. I tystnad. Som den riktiga G är den Jefferson High School har gjort oss."
  • Referens några "låg" kultur: "Undrar dessa hallar, vi var så många mariobröder i avloppet i våra liv. Gå vilse och hitta vår väg. Nå för stjärnor. Tänker vi var gnistrande och oövervinnerlig. Trampling konstiga svampar. Smashing sköldpaddor med hammare. Gör strider med prinsessa-stjäla drake varelser som bor i eldig realms. Väl...Vi gjorde några av det."
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen talsteg 3
    3. Berätta en historia som är specifik för din skola. Tänk på en rolig historia som är specifik för din skola, något som innebär tecken som är närvarande vid examen. Detta kan vara ett bra sätt att leda till ditt tal med lite humor, så länge som historien är lämplig för din publik.
  • Om du ger ett tal eftersom du är en exceptionell student eller en administratör, kan det få ett bra tillfälle att självförståelse. Berätta en historia om en tid du misslyckades spektakulärt.
  • Försök att tänka på något som alla kommer att kunna känna igen. Om din skola har varit under uppbyggnad hela året, gör skämt om "Bygga den framtida en stängd hall i taget."
  • Undvik att berätta "inuti" skämt om du inte ska förklara dem. Om något är roligt för dig och dina swim-team vänner, men ingen annan vet vad det betyder, det är inte bra för ett examensal. Kom ihåg vem din publik är.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 4
    4. Poke kul på "traditionell" examenstal. Medan det kan vara svårt att dra av sig, kan poking kul på de vanliga klichéerna av examenstalet vara ett bra sätt att hitta något mer intressant att säga. Tänk på det kornigaste talet du eventuellt kan ge, använd det som en fjäder att gå i motsatt riktning.
  • Angripa "hårt arbete" klyscha: "Massor av människor kommer att berätta att framgång kommer med hårt arbete. Och det enda sättet att klättra upp den framgången är att hålla händerna ut ur dina fickor. Men det är inte sant. Vissa människor är bara lyckliga. Och det är vad jag vill prata om idag..."
  • Plocka på "Jag ser världens framtida innovatörer" klyscha: "Jag ser ut på dig, mina kolleger, och du vet vad jag ser? Jag ser en framtid av låne skuld. Jag ser eleverna som kommer att bryta sina tummar på Xbox of Life. Barnen som kommer att säkerhetskopiera världens akutrum, på Halloween, när festen var för intensiv. Vem kommer att ha 14 mormor dö under finalveckan. Och vem ska ta kontroll över sina liv."
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen talsteg 5
    5. Börja med ett lama skämt, packa upp det. Massor av bra tal, och några dåliga, använder lite föreställning, historia eller aforism genom hela talet som en slags metafor. David Foster Wallace s "Detta är vatten" är ett klassiskt tal av genren. Han börjar med ett enkelt skämt om två fiskar som simmar längs i havet, och pratar sedan i längd om klichéerna av examen talar, där många högtalare positionerar sig som den äldre fisken som simmar med att berätta den yngre fisken vilket vatten är.
  • Välj ett gemensamt skämt som du gillar och berätta det. Knock-Knock-skämt, kycklingkorsning av vägskök, pratar hundskämt, skämt om moths som besöker podiatriker. Du kan använda något skämt om du lägger jobbet i det.
  • "Min pappa brukade älska att berätta ett skämt. Det går så här: en kille och ett skelett går in i en bar. Killen beställer två öl och en mopp. Jag tror att det finns två typer av människor i den här världen. Skelett, och de människor som mopar efter dem när de dricker för mycket."
  • Del 2 av 3:
    Hitta rätt ton
    1. Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 6
    1. Tänk på din publik. När du kan göra dina skämt för ditt examensal, försök att komma ihåg alla de människor som kommer att vara där. Dina klasskamrater kan vara ditt mål, men kom ihåg att de kan vara enormt outnumbered av fakultet, familjemedlemmar och andra människor som kanske inte tror att ditt inre skämt med simtaget är roligt.
    • Du kommer förmodligen inte att få alla att skratta, även om ditt skämt är bra. Oroa dig inte för att sända till alla i publiken, men försök att hålla det rent för så många människor som möjligt. Kom ihåg att de är där.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen talsteg 7
    2. Ta reda på var du är i line-up. Det är också viktigt att ta reda på om orden för händelser vid ceremonin. När kommer du att tala? Det är nog inte bäst att inkludera för många skämt om du är slated att tala direkt efter en hyllning till en fallen klasskamrat eller en mycket allvarlig benediction. Det kan komma som dålig smak.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 8
    3. Håll det rent och respektfullt. Att vara rolig betyder inte att vara rå. Håll dina skämt relativt PG och smakfullt, så alla kan skratta. Inte förolämpa administrationen eller utesluta specifika lärare som en del av ditt tal.
  • Det är nog inte nödvändigt att namnge specifika personer alls i ditt tal. Även om du tror att de kan skratta för att bli utropade för något i examensalet, vet du aldrig vem som ska göra brott. Teas inte någon annan än dig själv.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 9
    4. Anslut humor till något hjärtfilt. Skämt ska inte användas bara för skämtens skull. De bästa skämt kan utvecklas till något mer komplicerat och meningsfullt, för talet att arbeta.
  • Ibland kan det vara svårt att tänka på ett skämt att gå med ett specifikt tema, och det är mycket lättare att hitta ett specifikt tema från ett skämt som du vill berätta.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 10
    5. Titta på några roliga tal för råd. När du försöker räkna ut den bästa tonen och leveransen för ditt tal, titta på några. Kolla in några av de roligaste och mest smarta påbörjande talarna som ges. Här är några senaste klassiker, både av komiker och kändisar, liksom vanliga studenter:
  • Stephen Colbert vid University of Virginia
  • Neil degrasse Tyson på Mount Holyoke College
  • Evan Biberdorfs högskoleavläggande av examen
  • Lance Jabrs gymnasium musikaliska
  • Conan O`Brien`s Harvard påbörjad
  • Del 3 av 3:
    Levererar ditt roliga tal
    1. Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 11
    1. Börja med att tacka alla och testa vattnet. I början av ditt tal är det en bra idé att läsa din publik. Du kan använda ett tidigt skämt för att försöka förutse hur ditt tal kommer att gå, men du vill inte starta i dina mest komplicerade eller löjliga skämt precis utanför fladdermusen. Lindra saker och se hur redo att skratta din publik kommer att vara.
    • Leda på ett generellt sätt, tackar alla som redan har talat och förde dig till scenen. Även om ditt tal innebär röster och kostymer, glöm inte standarden "tack" grejer.
    • Det är svårt att gissa humöret av en viss publik. Vissa kan vara rowdy och redo att skratta, andra kan vara typ av dyster, eller uttråkad. Börja normalt och hitta rätt ton för dagen.
  • Bild med titeln Lägg till humor till en examen tal steg 12
    2. Ha en back-up plan om det behövs. Vad händer om du startar i dina skämt och ingen skrattar? Det kan vara en besvärlig situation, om ditt tal bara bygger och innehåller ingenting annat än skämt. Även om det här är osannolikt om du gör ditt talskrivande på lämpligt sätt, är det en bra idé att ha en nödsituation på plats om du plötsligt har en förändring av hjärtat.
  • Du kan alltid undvika att betona skämt med din röst. Läs bara det så rakt som möjligt, istället för att pausa dramatiskt för betoning och vänta på att skrattet ska dö ner.
  • Markera alla dina skämt med en färg, eller med en understrykning, och låt sedan alla raka saker stanna i vanlig typsnitt och text. Om du behöver, kan du snabbt se skämt du kan hoppa över. Fokusera bara på innehållet.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 13
    3. Förvänta människor att skratta på oväntade platser. Detta händer alltid. Du tror att en rad kommer att döda, och du får inget annat än tystnad. Två meningar senare kommer folk att skratta åt något du trodde var ganska enkelt. Oroa dig inte för det här. Om människor skrattar, är det bra. Oroa dig inte för mycket, men var redo att pausa på platser som du kanske inte har trott att du ska pausa.
  • Bild med titeln Lägg till humor till en examen tal steg 14
    4. Förbundna med "karaktär" som du spelar. I vissa fall kan du anta en typ av karaktär att vara rolig. Du kan vara alltför dramatisk, eller falsks allvarlig, eller du kan bara sluta vara dig själv. Vad du än gör, begå det så mycket som möjligt.
  • Om du kommer att böja en Sinatra-sång dramatiskt, måste du stanna seriös så att folk kommer att skratta. Om du ska ge ett falskt akademiskt samtal, stanna i professorläge hela vägen.
  • Skratta inte på dina egna skämt. Öva att säga dem så att du inte kommer att ge bort dina egna punchlines.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen tal steg 15
    5. Sakta ner. Om ditt tal är roligt, ge folk tillräckligt med tid att komma ikapp med din smarta humor. Pacing är viktigt för någon form av tal. Sakta ner när du ger det och paus på rätt ställe.
  • Sakta ner den hastighet som du läser dina ord, liksom dina pauser mellan meningar. Ge varje mening ett helt stopp.
  • Om folk skrattar, sluta bara prata för minut. Försök inte prata över skrattet.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen talsteg 16
    6. Ange dina ord. Mumble-mouthed skämt kommer inte att få något skratt. Öva läser ditt tal långsamt, utmanar och uttalar varje ord ordentligt. Om du snubblar över skämt och röra upp orden, eller måste börja över ett visst skämt, det kommer att förlora lite av sin stans.
  • Öva ditt tal flera gånger. Har det nästan memorerat, utan att faktiskt memorera det. Inget stoppar ett skämt död i vattnet som dålig timing.
  • Bild med titeln Lägg till humor till ett examen talsteg 17
    7. Inte "bara" var rolig. Skämt är bra och bra, men det är viktigt att ha ett tal som är mer komplicerat än en litany av skämt. Du kan vara den roligaste komiker på din skola, men du vill säga något av substans i slutet. Tack så mycket som möjligt för att du ger talet och sitter för att lyssna på det i slutet, även om resten av ditt tal var sarkastiskt eller löjligt.
  • Sluta på en viss positiv anteckning. Människor gillar att flyttas till en examen, liksom.
  • Tips

    Tänk på en rolig historia som hände medan du var i skolan och lägga till det i talet.
  • Hitta ett skämt eller två som rör dig, dina klasskamrater eller din skola.
  • Kör skämt med vänner.
  • Försök att göra originalskämt.
  • Varningar

    Inte förolämpa alla lärare eller administration med dina skämt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande