Hur man väljer mellan dynor och tamponger som en tonåring

Om du är ny på din tid, undrar du förmodligen om du ska använda en kudde eller en tampong. Det finns fördelar och nackdelar med varje alternativ och det är en bra idé att experimentera med både innan du bosätter sig på den som fungerar bäst för dig. Du kan också hitta att du byter mellan dynor och tamponger beroende på dina dagliga aktiviteter.

Steg

Metod 1 av 3:
Med tanke på din livsstil
  1. Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonåring steg 1
1. Bära tamponger medan du simmer. Tamponger måste bäras under simning. Om du är på simtaget eller frekventa poolfester måste du bära en tampong.
  • Se till att strängen är snyggt inuti din baddräkt om du är orolig för dölja och integritet.
  • Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonårssteg 2
    2. Använd tamponger under intensiv träning. Många tycker att tamponger är bekvämare att bära under intensiv träning. Om du är på ett varsity team eller du är fysiskt aktiv kanske du vill försöka använda tamponger. Playtex gör faktiskt tamponger och pantiliner speciellt för aktiva kvinnor, kallad Playtex Sport.
  • Dynor kan vara mindre bekväm eftersom de är skrymmande och kan skifta runt under fysisk aktivitet.
  • Tamponger, om de är ordentligt infogade, kan inte kännas och tillåta ett komplett rörelseområde.
  • Bild med titeln Välj mellan pads och tamponger som en tonårssteg 3
    3. Tänk på hur länge du sover varje natt. Tamponger måste ändras var 4 till 6 timmar för att förhindra att bakterier byggs upp som kan orsaka giftigt chocksyndrom. Om du gillar att sova i, eller sova i mer än 6 timmar varje natt är det förmodligen bäst att bära en kudde till sängs. På så sätt behöver du inte störa sömnen för att ändra din tampong.
  • Bild med titeln Välj mellan dynor och tamponger som en tonåring 4
    4. Tänk på hur du ska bära dina feminina produkter runt. Tamponger och dynor kommer i olika storlekar och det är en bra idé att tänka på hur du ska bära dem med dig hela dagen. Dynor är större än tamponger och kan vara svåra att dölja i en liten väska eller handväska. Om utrymme är ett problem för dig, kan tamponger vara det bättre alternativet.
  • Sätt dina tamponger eller dynor i ett separat fack i din ryggsäck eller väska så att de inte av misstag faller ut medan de når en lärobok.
  • Metod 2 av 3:
    Väger din komfort
    1. Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonårssteg 5
    1. Välj Pads om du är obekväma med tanken på införandet. Tamponger består av ett absorberande material som vrids i en cylinder och införas i slidan. Om du är obekväm med tanken på infogning kanske du föredrar att bära kuddar. Kuddar placeras över dina underkläder och fånga menstruationsflödet när det lämnar kroppen.
    • Se till att centrera kudden i det område som går mellan benen. Du vill inte att kudden ska placeras för långt framåt eller tillbaka.
    • Om dynan har vingar vikarna runt undersidan eller ditt underkläder för att hålla dynan på plats.
    • Dynor kan börja producera en lukt efter ett tag och som ett resultat bör de ändras var 3 till 4 timmar.
  • Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonåring steg 6
    2. Justera till dina absorberande behov. Oavsett om du bestämmer dig för att använda kuddar, tamponger eller en kombination av båda är det viktigt att justera absorptionsnivåerna för att matcha ditt flöde. Om du har ett tungt flöde bör du ha en superbsorberande kudde eller tampong. Kuddar med vingar kan också bidra till att förhindra läckor.
  • På en mycket tung dag kan du välja att bära en tampong samt en pantiliner för att skydda dina underkläder.
  • Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonåring steg 7
    3. Prova olika märken om du är obekväma. Det kan hända att ett visst märke av feminin produkt passar din livsstil bättre än andra. Handla runt och prova en mängd olika märken och typer tills du hittar den som fungerar bäst för dig.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta vad som fungerar för dig
    1. Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonåring steg 8
    1. Bestäm om du vill ha en applikator för tamponger. Tamponger kan säljas med eller utan en applikator. Vanligtvis gör en applikator, som kan vara kartong eller plast, det lättare att infoga en tampong. Applikatorer producerar dock mer avfall eftersom de är anordnade omedelbart efter användning. Vissa människor tycker också att det är lättare att placera en tampong med fingret.
    • Tampongen ska inte orsaka obehag när det har satts ordentligt. Om du kan känna tampongen som kan innebära att den inte har införts tillräckligt långt. Om det händer helt enkelt ta bort tampongen och försök igen med en ny.
  • Bild med titeln Välj mellan dynor och tamponger som en tonårssteg 9
    2. Överväga andra alternativ. Om du inte vill använda tamponger eller dynor finns det andra alternativ som är i allmänhet bekvämare och återanvändbara. Dessa är tygduk och menstruationskoppar.
  • Bild med titeln Välj mellan kuddar och tamponger som en tonåring steg 10
    3. Fråga en vän vad de använder. Om du fortfarande kämpar för att bestämma vad du ska ha på dig kan du alltid fråga en vän eller familjemedlem vad de använder och varför. Dina vänner kommer att kunna hjälpa dig att väga dina alternativ och kan ge råd baserat på sina egna erfarenheter.
  • Tips

    Varningar

    Toxiskt chocksyndrom är ett problem med tamponger om de lämnas längre än 8 timmar. Läsa Wikipedia: Toxic_shock_syndrome för mer information.

    Saker du behöver

    • Dynor
    • Tamponger
    • Pantiliners (valfritt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande