Hur man hanterar din första period i skolan

Förutse din första period kan vara stressande. Du vet aldrig när eller var det kommer att hända. Med tanke på hur mycket tid du spenderar i skolan varje vecka, det finns en ganska bra chans att det kommer att hända där.Genom att lära sig hur man använder en kudde, stärker du dig själv för att bli avskräckt, och förbereda dig för den första perioden i allmänhet, har du inga problem med att hantera din första period i skolan.

Steg

Del 1 av 3:
Använder en kudde
  1. Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 1
1. Få en kudde. Kanske var du beredd och har en kudde stashed i din skåp, men det är kanske inte så är fallet för dig. Oroa dig inte! Bara fråga någon tjej i skolan som du tror kan ha sin period. Inget behov av att vara generad! Kvinnor som delar feminin hygienprodukter är en övning så gammal som tiden! Det är en del av koden att vara en tjej.
  • Dina badrum i skolan kan ha en myntdriven dispenser som säljer kuddar.
  • Du kan också besöka din skolsjuksköterska. Det kommer säkert att vara dynor tillgängliga där.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 2
    2. Dra ditt underkläder ner till knäna. Sitt ner på toaletten så att något blod kommer droppa in i toaletten och inte på golvet eller kläderna. Rengör din kropp med lite toalettpapper.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan Steg 3
    3. Unwrapa kudden och ta bort baksidan. Öppna försiktigt förpackningen runt din kudde och ta bort den. Du kanske vill spara omslaget för senare. Det är perfekt för bortskaffande av din kudde när det är dags att förändras. Därefter avlägsna bakstycket för att exponera limet. Vanligtvis hittar du en lång bit vaxliknande papper som täcker den klibbiga på botten av dynan. (I vissa märken kan den yttre omslaget också dubbla som stöd, så limet kan redan exponeras).
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 4
    4. Centrera kudden i grenen av ditt underkläder. På de flesta underkläder finns en bomullsremsa som du kan använda som en guide. I grund och botten vill du ha dynan att täcka den del som går mellan dina ben. Om din kudde har en bredare eller större sida, ska den gå mot baksidan av ditt underkläder (mot din rumpa). Se till att limet fastnar fast på tyget i ditt underkläder.
  • Om din kudde har vingar, ta bort baksidan och vik dem runt mitten av ditt underkläder, så det ser ut att kudden kramar dina underkläder - dess armar viks runt underklädernas gren.
  • Se till att kudden inte är för långt framåt eller för långt tillbaka. Det borde vara centrerat.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 5
    5. Dra din underkläder upp. Se till att ditt underkläder och dynan passar snyggt mot din kropp. Det kan vara lite obekväma först (påminner om en blöja), men du kommer att vänja dig. Du bör ändra din kudde var tredje till fyra timmar (eller tidigare om du har ett riktigt tungt flöde).
  • Del 2 av 3:
    Anpassning när den fångas av vakt
    1. Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 6
    1. Skapa en make-shift pad. Om du inte kan hitta en kudde, oroa dig inte. Du kan använda toalettpapper för att skapa en make-shift-kudde tills du går hem eller kan komma till sjuksköterskans kontor. Ta bara en lång bit toalettpapper och vik det i en rektangel. Placera din toalettpapper rektangel i grenen av ditt underkläder. Ta sedan en annan lång bit av toalettpapper, och linda runt både rektangeln och dina underbyxor, håller make-shift-kudden på plats. Du kommer att vilja kontrollera det oftare som du skulle kontrollera en traditionell kudde, men det borde göra tricket!
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan Steg 7
    2. Gå och se sjuksköterskan. Om du bara har fått din första period, kan ett besök i skolsjuksköterskan vara en bra idé. Sjuksköterskan kan ge dig dynor om du behöver dem, och du kan förmodligen ligga ner för ett tag för att må bättre och få din lugn. Sjuksköterskan kan också ha en varmvattenflaska eller värmekudde du kan placera på din mage (för kramper), eller lite överkroppsmäklare (som ibuprofen).
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 8
    3. Vik en tröja runt midjan. Även om de första perioderna vanligtvis är mycket lätta, finns det fortfarande en chans att du kan få lite blod på dina byxor. Om det händer med dig, skriv bara en långärmad skjorta runt midjan för att täcka upp det. Om du inte har en, kanske du kan låna från en vän.
  • Skolans sjuksköterska kan också ha extra kläder till hands för att låna.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan Steg 9
    4. Var inte generad. Det viktigaste är att hålla en bra attityd. Det är sant att du kanske inte känner dig väldigt bra när du har din period, och det kan vara mycket att hantera, men det är en naturlig och viktig del av livet! Det betyder att du växer och förändras. Att ha din period är något som ska firas, inte något du någonsin ska bli skämmad för.
  • Påminn dig om att nästan varje kvinna går igenom det här! Titta runt dig: Precis om varje vuxen kvinna du ser har upplevt vad du går igenom.
  • Försök att ha en känsla av humor om det! Läs om period skämt på nätet och dela dem med dina flickvänner. Till exempel, "Skämt om menstruationscykler är inte roliga. Period."
  • Del 3 av 3:
    Vet vad man kan förvänta sig
    1. Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 10
    1. Lär dig om vad du kan förvänta dig. Ju mer utbildade du är i ämnet, desto lättare blir det lugnt när det händer. Din första period kommer troligen att vara väldigt lätt, och kanske inte ens ser ut som blod. Du kanske märker din period som ljusröda droppar i ditt underkläder, men det kan också vara någon nyans från rödbrun till brun. Oroa dig inte att du kommer att förlora mycket blod. Den genomsnittliga kvinnan förlorar bara ca 1 oz. (30 ml) blod under hennes period.
    • När din period kommer, kan du märka en känsla av våthet i ditt underkläder. Du kan till och med känna att vätska strömmar ut ur din vagina, eller du kanske inte märker någonting alls.
    • Om du är rädd för blod eller blödning, försök att inrama det så: Din period är inte blod från ett sår eller skada. Blodet från din period är faktiskt ett tecken på att du är frisk.
    • Många tjejer har genomgått en tidig form av sex ed någon gång mellan betyg 4 och 6, som normalt diskuterar perioder och vad man ska göra när du får din första period. Om du har tagit en av dessa klasser, gör en mental anteckning om all information du har lärt dig om perioder. Det hjälper till att komma ihåg sådan information när du får din period.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 11
    2. Prata med någon du litar på. Ett av de bästa sätten att lära sig om vad de kan förvänta sig är att prata med din mamma, äldre syster, moster, kusin eller vän som redan har fått sin period. På så sätt kan du ha en öppen, fram och tillbaka konversation, och fråga några frågor du kan ha. Dessutom börjar flickor ofta sina perioder runt samma ålder som deras mamma eller systrar gjorde. Så om du pratar med din mamma eller syster är ett alternativ, ta reda på när de började och vad som var.
  • Du kan helt enkelt säga, "Jag är nervös för att få min första period." (Eller om du redan har börjat, "Jag började precis min första period.")
  • Då kan du säga, "Vad var det när du började din?"
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 12
    3. Köp leveranser. Din lokala apotek eller mataffär kommer förmodligen att ha en helgång dedikerad till feminin hygienprodukter. Det finns många val, och så småningom kommer du att räkna vilka produkter du gillar bäst. För att börja, leta efter kuddar som inte är för skrymmande eller märkbara. Du kommer förmodligen att ha lätt eller medium absorberande..
  • Dynor är förmodligen det enklaste att börja med. Du kommer att ha tillräckligt med att tänka på utan att oroa dig för hur man ska Sätt in en tampong ordentligt.
  • Men om du föredrar att använda en tampong eller a menstruation Under din första period är det ok också. Det är viktigast för dig att känna dig bekväm.
  • Om du känner dig generad om att köpa kuddar eller tamponger, kom ihåg att kassören verkligen inte bryr sig om vad du köper och det är inget nytt eller chockerande för dem.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 13
    4. Store leveranser i skolan. Det är en bra idé att lagra några pads i din ryggsäck, handväska, gymväska, och / eller skåp i skolan (bara en eller två i varje plats är bra). Om du har leveranser med dig i skolan behöver du inte oroa dig för din första period att få dig överraskning.
  • Du kanske vill få en sminkväska eller pennafodral för att lagra din period leveranser.
  • Du kanske också vill dölja ett par underkläder i din skåp bara i fall.
  • Du kanske också vill hålla en liten flaska ibuprofen eller annan smärtstillande läkemedel mot disken i din skåp för att hjälpa till med kramper (kontrollera din skolas policy på den här först).
  • Du kanske också vill kasta i en chokladfält, eftersom det har visat sig hjälpa till med PMS och ge ditt humör en ökning.
  • Bild med titeln Deal med att få din första period i skolan steg 14
    5
    Titta på tecken på att din period kommer. Det finns inget surefire sätt att veta att din period närmar sig, men det finns några tecken som kan ge dig en aning. Om du upplever en mage eller ryggvärk, kan kramper i buken eller ömma bröst det innebära att din första period närmar sig.
  • Kvinnor kan få sina första perioder så tidigt som åtta år och så gammal som 16. Medelåldern är 12.
  • Du kan märka en vit urladdning i dina underbyxor upp till sex månader innan du får din första period.
  • Din period kommer vanligtvis efter att du har nått 100 pund.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har en vän som redan fick sin första period, fråga henne för leveranser. Hon har förmodligen några leveranser i hennes ryggsäck eller skåp.
  • Om du bara har din första period, använd kuddar eftersom de är bekväma och inte lika stressiga att sätta på.
  • Varje vuxen kvinna du vet har gått igenom samma erfarenhet, så var inte rädd att be om hjälp eller råd. Du kan prata med din mamma, din skolsjuksköterska, en äldre syster eller dina kvinnliga vänner.
  • Var noga med att ta med några smärtstillande medel i skolan. De borde lindra kramper och andra symptom som kan förhindra att du lär dig. Om smärtan förvärras kan du ringa i sjuka och gå hem. Se till att du får tillstånd att ta smärtstillande medel av din skolsjuksköterska, men.
  • Om du tror att din period är på väg att starta eller ha ett överskott av vaginalt urladdning, ha på sig ett pantyfodral. Genom att bära en, kan du spara dina underkläder.
  • Om du vill prata om perioder till någon, kan du alltid diskutera den med en vän om du är för generad att prata med en vuxen, även om de inte har fått deras än. De vill förmodligen prata om det också, och det är ett bra sätt att förbereda dig själv.
  • Även om din period kan vara chockerande först, lugna ner.
  • Även om du inte har haft din period borde du ta med pads. Du vet aldrig när din period kommer att börja, och du kan spara en vän.
  • Spåra när du får din normala cykel. Använd en app eller skriv på en kalender när din period börjar. Detta hjälper dig att förbereda dig genom att ha de nödvändiga leveranserna som extra kläder och dynor / tamponger.
  • Varningar

    Om du vet att din period kommer, försök att inte bära färgade eller pattererade jeans, eftersom blod tenderar att läcka direkt genom dem.
  • Före användning tamponger För första gången, ha en kvinnlig vuxen utbilda dig på hur man sätter in och tar bort en tampong.Var noga med att läsa den medicinska informationen helt i rutan i rutan. Om du inte är säker på rätt användning, vänligen söka hjälp.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande