Hur man förklarar menstruation till pojkar

Vid något tillfälle kommer pojkarna att lära sig om menstruation och perioder från sina mammor, systrar, klasskamrater eller media. Eftersom det kan vara ett besvärligt ämne att diskutera, var beredd på diskussionen genom att tänka på det före tiden. Förstå menstruation kan hjälpa pojkar att vara mer medkänsla bröder, söner, pojkvänner och fäder.

Steg

Del 1 av 3:
Förklara menstruationsprocessen
  1. Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 1
1. Öka din egen kunskap om menstruation. Det är svårt att förklara saker för barn när du är oklart om information. Innan du har en diskussion för barn i alla åldrar, granska information om menstruationscykler. Läs material som är skrivna specifikt för barn. Du kan också granska diagram av kvinnors reproduktionssystem och inkludera diagram i din förklaring. Ju mer bekväm du känner i din kunskap, desto lättare kommer din förklaring att vara.
  • Du kanske vill kolla in en bok om menstruation som är skrivet speciellt för barn eller dela det med dina pojkar.
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 2
    2. Diskutera livmoderns funktion. Om pojken du talar med redan har en förståelse för var barn kommer ifrån, kommer den här delen att vara lätt.Om han inte gör det kan det vara en längre konversation.Förklara för honom att varje kvinna har ett "barncenter" som heter Uterus, vilket gör att hon kan växa en baby.Varje månad blir hennes kropp redo att hålla en ny bebis. För att göra detta måste hennes livmoder bli extra stark, så det växer en foder.
  • Till exempel kan en mamma säga till sin unga son, "Varje kvinna har en livmoder, som är där barn växer tills de är redo att komma ut.Varje månad blir hennes kropp redo att ha en annan baby och livmoderns foder blir riktigt tjock så att det kan fånga ett ägg och hålla fast vid det.Om det är dags att ha en bebis, kommer barnet att växa inuti livmodern."
  • Om han har problem med att förstå konceptet, kanske du säger att livmodern är som en ballong inuti en kvinnas mage. Vid 5 års ålder bör barn vara bekväma med de officiella namnen på reproduktionsorgan.
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 3
    3. Förklara att blödning uppstår när det inte finns någon baby. Om en kvinna inte har en baby inuti, behöver livmodern inte längre den förtjockade foderet skapat den månaden.Foderet löses och är bortskämda genom vagina som blod.
  • Mamman kunde fortsätta med något som, "Om en kvinna inte vill ha en annan bebis, går det här extra starka foder i livmodern bort eftersom hon inte behöver det. Den foderet lämnar sin kropp som blod och går ut genom hennes vagina."
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 4
    4. Prata om menstruationsprodukter. Ta upp att kvinnor bär tamponger, sanitetsplattor och menstruationskoppar för att samla det utestängda blodet. Var noga med att förklara att detta är att fodra kroppen för att stödja en baby som lämnar, och att blodet inte kommer från en skada.
  • Du kan säga, "kvinnor väljer hur de vill samla blodet som kom från livmodern och ut vagina. Det finns många sätt att göra detta. Kvinnor gör detta för att hålla sina kläder rena."
  • Om pojken är äldre kan du prata om varje produkt och vad det gör.
  • Del 2 av 3:
    Rensa upp förvirrande information
    1. Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 5
    1. Se menstruation positivt. Innan du påbörjar en förklarande menstruation, gör en medveten ansträngning för att hålla saker neutrala eller positiva. Det är viktigt att både pojkar och tjejer ser menstruation som en normal och hälsosam process, inte något som människor ska vara generad över eller känna skuld eller skam från. Undvik nedsättande språk som gör menstruation ljud negativt, smutsigt eller obehagligt.
    • Pojkar kanske tror att blödningen kan vara smärtsamt, som från en snitt. Försäkra dem om att blödningen inte skadar och är inte smärtsamt. Du kan förklara att vissa kvinnor upplever kramper, som är muskelkramper i kroppen, men smärtan kommer inte från blödning.
    • När du pratar om menstruation, kommunicera att menstruationen är en hälsosam och normal del av att växa upp för tjejer. Precis som pojkar utvecklar ansiktshår och deras röster förändras, börjar tjejer fysiskt förändras också.
    • Säg, "innan hennes blod kommer för första gången, har en tjej inte tillgång till sin makt för att skapa en bebis. När det kommer, signalerar det henne att hennes kropp är redo att ha en bebis. Det är spännande att ha denna förmåga. Nu, om hon är redo för en bebis är något annat!"
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 6
    2. Prata om hur kroppen rensar sig själv. För små barn kan du prata om hur kroppen rensar sig själv. Säg, "flickornas kroppar är annorlunda än pojkens kroppar. En stor del av kroppen städar från insidan ut, som när du går kissa eller poo, eller när du blåser näsan. När tjejer blir äldre börjar kroppen städa på ett nytt sätt. Ibland använder tjejer speciella saker för att hjälpa sina kroppar att vara rena."
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 7
    3. Prata om kroppsdelar och funktioner. Tjejer har olika kroppsdelar än pojkar. Du kanske vill definiera termer som "livmoder", "vagina" eller "graviditet."Säg," Det här är alla kroppsdelar som tjejer har att pojkarna inte har. Livmoder är ett stort ord som betyder var en baby växer. Vagina är ett ord som berättar för oss var barn lämnar kroppen, eller där blod lämnar om det inte finns någon bebis. Graviditet är vad som händer när en baby växer inuti en kvinna."
  • Du kan säga, "kvinnor och tjejer har olika kroppsdelar än pojkar. Detta beror på att kvinnor kan odla barn i sina kroppar och män kan inte. Det här är de saker som kvinnor inte har det."
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 8
    4. Förklara ny terminologi. Med äldre pojkar kanske du vill införa en gemensam terminologi relaterad till kvinnors cykler. Tydligt förklara någon nyligen introducerad terminologi. Vissa saker du kanske vill förklara inkluderar orden "period", "menstruation" eller "cykla."Du kanske också vill inkludera slangvillkor, som" tid i månaden "," moster flo, "eller" måne / måne cykel ", eftersom dessa termer kan komma upp i skolan eller inom pojkens sociala nätverk.
  • Håll dina svar enkla. Om du förklarar ordperioden, säg "en period är något i slutet av en mening. Men det kan också menas tid varje månad när en kvinnas kropp rensar sig från insidan ut. Det är ett ord som summerar en process som händer i en kvinnas kropp."
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 9
    5. Lär dina pojkar att behandla menstruation med respekt. Klart kommunicera att det inte finns något "fel" med menstruationsblod. Det är inte pinsamt, brutto eller skamligt. Det gör inte en tjej "smutsig."Om dina pojkar vet att en tjej menstruerar, berätta för dem att behandla henne med respekt och inte reta henne eller få henne att känna sig dålig.
  • Säg, "Om du märker en tjej har sin period eller har blod på hennes kläder, är det viktigt att behandla henne med respekt. Det är inte okej att reta henne eller göra roligt med henne. Säg inte något skadligt för henne eller någon annan. Kom ihåg att det är normalt att ha en period."
  • Se till att de vet att menstruationen är helt normal och frisk.
  • Del 3 av 3:
    Undervisning unga barn om utveckling
    1. Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar steg 10
    1. Initiera konversationer tidigt på. Slå inte bort all förklaring av dessa problem tills barnen träffar puberteten och istället, tillvägagångssättsämnen gradvis över tiden. Förutom att göra ämnet känner tabu, saknar du möjligheter att korrigera felaktig information. Det kan vara till hjälp att starta utvecklingsdialog om pojkar och flickor kroppar när barn är unga istället för att vänta tills puberteten.
    • Låt pojkarna veta att de kan komma till dig med frågor om något för att både skapa förtroende för dig och styra deras förståelse av utveckling på ett positivt sätt.
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 11
    2. Svar nyfikna frågor från små barn. Unga barn är mycket nyfikna och uppmärksamma. Pojkar kan märka en sanitetsbindor i papperskorgen eller märker du köper tamponger i mataffären. Medan du inte behöver gå in i detalj med mycket små barn (3-6 år gamla), adress generell nyfikenhet som okej och inte pinsamt att fråga eller svara.
  • Om en pojke frågar, "Vad är det?"Med hänvisning till en menstruationsprodukt, svara med objektets namn (tampong, sanitetsplatta, menstruationsbägare, etc.). Du kan följa upp ditt svar med, "Det här är något som kvinnor använder för att hålla sina kroppar rena."
  • Som pojkar mogna, kan de fråga gradvis mer fördjupade frågor om menstruationsprocessen eller hur barn är gjorda. Använd din dom när du ger detaljer så att du inte överväldigar dem med information som de inte ville eller behöva.
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar steg 12
    3. Undvik inte att svara på frågor. Barn har en förmåga att fråga personliga eller lite obekväma frågor på mycket offentliga platser eller i en tid som kan tyckas olämpligt för vuxna. Om du ställs en fråga om menstruation, säg inte att du kommer att prata om det senare eller hemma, eftersom det kommer att ge intrycket att det är ett pinsamt ämne. Även om andra människor är i närheten, svarar tillfälligt frågan. Gör ditt bästa för att svara på frågan i det ögonblicket.
  • Om frågan tog dig av vakt eller om ditt svar inte var till hjälp, överväga att göra ett uppföljningssvar senare den natten.
  • Bild med titeln Förklara menstruation till pojkar Steg 13
    4. Skräddarsy dina svar på mognadsnivå. Justera dina svar på ditt barns utvecklingsnivå och känslomässig mognad. Tänk på vilka begrepp ditt barn kan förstå och hur man bryter ner förklaringar till mindre delar. Erkänna att prata om menstruation är en del av det större temat för utveckling och sexutbildning. Att bryta dessa diskussioner i hanterbara delar över pojkarnas formativa år gör det möjligt att bygga på begrepp som mognad och medvetenhet.
  • Övervinna inte dina svar. Tala helt enkelt och undvika att använda komplicerade metaforer, särskilt med små barn (som "moster flo" eller "tid i månaden").
  • Ge så mycket information som det borde tillfredsställa sin nyfikenhet. Förklara inte förklara genom att ge för mycket information innan han frågar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande