Hur skickas i hemlighet när du är en tween eller tonåring

Oavsett orsakerna till att du vill datera i hemlighet, bör du vara medveten om de potentiella riskerna innan du gör några häftiga beslut. Mot bakgrund av dessa risker, om du fortfarande tror att förhållandet är värt det, kan du bli förvånad över vissa tekniker du kan använda för att lösa dina föräldrar med dating. Men om du hittar dina föräldrar som vill acceptera din romantiska partner, det finns sätt att skydda din integritet så att du kan datera utan störningar från överbærande föräldrar.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå riskerna
  1. Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 1
1. Överväga konsekvenserna av att dölja ditt förhållande. Speciellt om dina föräldrar uttryckligen har förbjudit dig från att datera, om de upptäcker att du har olydat sin regel kan du få i allvarliga problem. Detta kan skada dina föräldrar litar på dig, vilket kommer att ta tid och ansträngning att bygga om. Skadad förtroende kan göra det ännu svårare för dig hittills när du är äldre och har mer frihet.
  • Det är inget fel med att börja datera unga. Men även om du kan vara upphetsad att börja datera som en tonåring, kommer din unga ålder att begränsa vad du kan göra med din partner. Skada dina föräldrar litar på tidigt kan göra det svårare att njuta av att datera när du har fler alternativ tillgängliga när du är lite äldre.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 2
    2. Känna igen potentialen för oplanerad graviditet. Dina tonår är en förändringstid, och det är bara naturligt för dina känslor att vara starka och svåra att kontrollera. Detta inkluderar dina känslor avseende din romantiska partner. Känslor av kärlek kan leda till kön, och även om Säkert sex minskar dramatiskt Chanserna för en oplanerad graviditet, det finns fortfarande en chans att du kan bli gravid.
  • En oplanerad graviditet kommer att förändra alla dina framtida planer. Du kommer inte längre att kunna driva dina drömmar ensam, du måste också ta hänsyn till ditt barn och hur du kommer att ge och höja den.
  • Beroende på ett tillstånd, som mindre (person under 18 år), kan dina föräldrar ha befogenhet att fatta beslut för dig om ditt ofödda barn. Denna situation kan leda till att du måste följa med dina föräldrar.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 3
    3. Inse att hemligheter kan orsaka stress. Att hålla något hemligt kan vara kul ett tag, men det kan leda till skuldkänslor och stress i både dig och din partner. Stress kan orsaka många negativa effekter på din hälsa, som magproblem, hjärtproblem, känslomässiga problem, spänning, ett svagt immunsystem och mer.
  • Ditt beslut att hålla ditt förhållande en hemlighet kommer inte bara att påverka dig, det kommer också att påverka den person du bryr dig om. Även om du och din partner känner sig bekväm med att hålla ditt förhållande en hemlighet i början, bör du kolla med din partner när tiden går för att se till att effekterna av stress inte har en negativ inverkan.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 4
    4. Förstå vissa människor är inte vem du tror. Medan det på denna tidpunkt i dina relationer kan det gå bra, det finns alltid chansen att din partner inte är vem du tycker. I det ögonblick som du kan pressas med att göra något du inte är redo för, och om du håller ditt förhållande en hemlighet, kanske du känner att du måste hålla det här en hemlighet från dina föräldrar också.
  • I vissa fall kan det leda till att du bor tyst om våldtäkt eller missbruk istället för att söka hjälp eller rapportera din partner för att förhindra att det händer med någon annan. Talar om våldtäkt eller missbruk kan vara svårt, men du är inte skyldig.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 5
    5. Tänk på din partnerens känslor. Att hålla ditt förhållande en hemlighet kan göra din partner att känna sig obetydlig. I vissa fall kan din partner till och med känna att du är generad om ditt förhållande. Detta kan leda till ohälsosam stress, vilket kan ha en negativ effekt på ditt förhållande.
  • Du bör tänka på om du verkligen ger ditt förhållande ett rättvist skott genom att hålla det hemligt. Trots allt kan stress och potentiella negativa känslor som kan bero på att hålla den på den nedre låga kan till och med orsak ditt förhållande att misslyckas.
  • Del 2 av 3:
    Att lösa dina föräldrars problem med dating
    1. Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 6
    1. Utforska ämnet för att förstå deras synvinkel. Även om du har traditionella föräldrar som är strikta om saker som dating, måste dina föräldrar komma ihop för att du ska bli född! Det betyder att de på någon nivå förstår det grundläggande behovet av romantisk kärlek.
    • Genom att visa dina föräldrar vill du förstå och respektera deras synvinkel, kan de tolka detta som ett tecken du är mogna nog att börja datera. Och även om de inte gör det, genom att förstå deras bekymmer, kan du vidta åtgärder för att underlätta sina rädslor.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 7
    2. Adressera dina föräldrars bekymmer. Hur du adresserar föräldrakontroll beror på din situation, men det är högst sannolikt att visa mognad kommer att hjälpa Övertyga dina föräldrar du är gammal nog hittills. När du pratar med dina föräldrar, bör du fråga dem hur du kan bevisa att du är redo hittills, eller om det finns något du kan göra för att få dem att känna sig mer bekväma med situationen.
  • Kom ihåg att ta dina föräldrar av allvar. I de flesta fall söker de bara efter ditt välbefinnande. Även om du är förgrenar och blir din egen person, är du fortfarande dina föräldrars ansvar.
  • Svara på föräldraförslag på allvar. Om dina föräldrar ber dig att visa mognad genom att göra något och du misslyckas med att göra det, kan det förstärka sin åsikt att du helt enkelt inte är redo att hittills.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 8
    3. Föreslå potentiella kompromisser. Nu när du har lärt dig några av anledningarna till att dina föräldrar inte vill att du hittills, tänk på hur du kan lösa dessa problem. Det kan innebära att man håller med om att checka in med dina föräldrar genom textmeddelande varje timme du är på ett datum, eller kanske det skulle få dem att känna sig mer bekväma om du bara gick på datum på offentliga platser.
  • Du kanske kommer att kunna sätta dina föräldrars sinnen med att göra något så enkelt som att ge dem din partner, och din partners föräldrar, telefonnummer. Men innan du ger dina föräldrar, låt din partner (och hans eller hennes föräldrar) först.
  • Även om det kan vara pinsamt kan vissa speciellt strikta föräldrar bara vara villiga att låta dig hitta med en chaperon. Att ha en av dina föräldrar eller ett av dina datumets föräldrar längs med ditt datum kan vara besvärligt, det är bättre än att bli sjuk från stress och det är definitivt bättre än vad som helst.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 9
    4. Använd en pålitlig vuxen för att hjälpa till att prata med dina föräldrar. Ibland, oavsett hur bra din resonemang är, kommer dina föräldrar inte att ta dig på allvar. Även om du växer upp, till dig föräldrar är du fortfarande deras barn, och det kan vara svårt för dina föräldrar att acceptera ditt nya, mer vuxna perspektiv. I det här fallet kanske du pratar med en vuxen du känner dig bekväm med, som en moster, farbror, kyrkans ledare, lärare eller skolrådgivare, och fråga om de kan hjälpa dig att prata med dina föräldrar.
  • Du kanske vill försöka prata med dina föräldrar på egen hand, även om du är säker på att de inte kommer att lyssna. På det här sättet, om dina föräldrar blir upprörd att du har involverat någon annan, kan du artigt påpeka att du redan försökt prata med dem om det. Visa respekt, störande dina föräldrar kan göra saker svårare för dig.
  • Del 3 av 3:
    Dating i hemlighet
    1. Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 10
    1. Prata med din partner. Gömmer saker från din partner eller inte berättar hela sanningen om din situation kan vara ohälsosam för ditt förhållande. Se till att din partner vet din situation och Varför Du känner att du inte kan vara ärlig med dina föräldrar. Om din partner fortfarande är OK med att träffa hemlighet, kan du diskutera gränserna som du båda måste respektera för att hålla dina föräldrar att ta reda på det.
    • Dessa gränser varierar beroende på din situation. I en stad är det troligt att du får mer anonymitet än ett landsbygdsområde, vilket innebär att du får mindre chans att någon spottar dig med din partner.
    • Det finns alltid möjlighet att du kommer att stöta på en vän, relativ eller bekant, så du måste diskutera hur du förväntar dig att agera offentligt och vad du är. Du kan hävda att du är helt enkelt vänner, klasskamrater som arbetar på ett gruppprojekt, eller kanske du sprang in i varandra och bestämde dig för att umgås på köpcentret.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 11
    2. Hitta ett pålitligt uttag. På grund av det faktum att du håller ditt förhållande en hemlighet kan orsaka allvarlig stress, kanske du vill hitta minst en pålitlig person som du kan dela dina känslor med. Detta kommer att ge dina känslor ett utlopp som borde bidra till att minska stressen. Välj dock ditt uttag klokt - det finns alltid chansen att ditt utlopp kan låta katten ut ur väskan.
  • Tänk på att välja en vuxen att bekämpa, som en moster, farbror eller skolrådgivare. Du kan lita på din bästa vän med ditt liv, men du vet aldrig när ett argument eller ont känslor kan leda till att något sagt.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 12
    3. Undvik att skicka om ditt förhållande på sociala medier. Ordet kan sprida sig mycket snabbt på sociala medier. Även om du inte har några lovey-dovey bilder publicerade på din Facebook-sida, skickar du ut för många bilder av dig och din partner tillsammans kan också vara misstänksam.
  • Om du vill använda sociala medier för att hålla reda på milstolpar, roliga tider, födelsedagar och så vidare, kan du Gör en falsk profil och håll det privat från ditt personliga liv. Din partner kan också göra en profil så att du kan vara "Facebook-tjänsteman" utan att någon vet.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 13
    4. Skydda din telefon, e-post och sociala medier med lösenord. Men inte samma lösenord! Dina föräldrar kan till och med redan veta dina favoritlösenord, så du vill välja något annat än det vanliga och svåra att gissa att skydda din integritet. Du kanske också vill komma med en ursäkt om dina föräldrar blir misstänkta om varför du plötsligt har ett nytt lösenord på din telefon när du aldrig gjorde det.
  • För att förklara dina nya lösenord kan du säga något som, "Den andra dagen blev en vän av mig pranked när någon fick sin telefon. Jag vill inte ha det, så jag bestämde mig för att lägga ett lösenord på min telefon."
  • Lösenord kan vara svåra att komma ihåg. Du kanske tycker det är lättare om du använde ett citat, lyriskt eller fras att du aldrig glömmer att skapa ditt lösenord. Gör ditt lösenord ännu svårare genom att använda första bokstaven i varje ord och antalet ord per rad för texter, ett exempel på vilket kan se ut:
  • Låt: Någon att älska, av drottning
    1 linje: Cett anybody find me sOmody to lOve → Cafmstl7 (de sju kommer från de sju orden som finns i den första raden)
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 14
    5. Avstå från offentliga visningar av kärlek. Detta kan vara mycket svårt när du är med någon du verkligen bryr dig om, men visar din kärlek i allmänhet kan leda till att någon ser! Skvaller i mellanskolan och gymnasiet kan vara särskilt dåligt, och folk pratar om din PDA kan leda till att dina föräldrar upptäckte.
  • Du kan hitta att du har mer integritet för att fysiskt visa din kärlek till din speciella person i avskilda områden eller platser med dålig synlighet. Till exempel, i en mörk biograf eller utanför den misshandlade vägen i en öde park.
  • Bild med titeln Datum i hemlighet när du är en Tween eller Teen Steg 15
    6. Övertyga dina föräldrar Din partner är en vän. Detta kan vara knepigt. När ditt förhållande växer och du blir närmare med din partner är det bara naturligt att du vill uttrycka dina känslor fysiskt, som att hålla händerna, krama, kyssa och så vidare. Du måste motstå uppmaningen att göra det framför dina föräldrar och andra så din hemlighet går inte ut.
  • Denna teknik kan vara särskilt användbar om du och din partner inte är stora på offentliga visningar av kärlek. Men du borde inte bara anta att din partner är okej med det - han eller hon kan faktiskt vilja hålla din hand utan att du vet. Hålla i god kommunikation med din partner så att du inte försummar otaliga behov.
  • Tips

    Varningar

    Det finns alltid chansen att dina föräldrar kommer att ta reda på det. Du kanske vill ha en plan för vad du ska säga om din hemlighet kommer ut.
  • Att hålla hemligheter, särskilt att hålla saker som är viktiga för dig en hemlighet, kan orsaka allvarlig stress. Detta kan vara skadligt för din hälsa.
  • Det är lätt att bli inslagna i någon när dina känslor är så starka. Offra inte viktiga delar av dig själv för att hålla ett datum runt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande