Hur man hanterar en bitande chinchilla

Chinchillas är bedårande, aktiva djur som gör stora husdjur för någon gnagare. Alla gnagare nibble och tugga som en vanlig del av sina liv, men ibland kan chinchillor visa aggressiva beteenden och bita sina ägare ur rädsla eller försvar. Att ge Chinchilla en trevlig miljö för att leva i, hantera den med omsorg och vara tålmodig som den anpassar sig till ditt hem kommer så småningom att lugna Chinchillas fientliga beteenden.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantera en bitande chinchilla
  1. Bild med titeln Deal med en bitande Chinchilla Steg 1
1. Låt en chinchilla nibble om det är ofarligt. Nibbling är en serie små biter runt samma område som är nära smärtfri och nonaggressive. Om en chinchilla är nibbling och det inte orsakar någon smärta eller skada några föremål, låt chinchillaen nibble. Detta låter chinchilla utforska intressanta eller stimulerande saker.
  • Nibbling skiljer sig från en aggressiv, smärtsam bit. Biting kan uppstå när en chinchilla är ny i sin omgivning, skrämd, irriterad, utbildad, inte ordentligt socialiserad med människor, eller har tidigare blivit misshandlad.
  • En chinchilla kan nibble av olika skäl. De använder sina munnar för att utforska sina miljöer och kan nibble något som det kommer i kontakt med, inklusive människor.
  • Nibbling är också ett sätt som chinchillor kommer att visa kärlek till andra chinchillor och till sina ägare.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 2
    2. Säga "Nej" Om chinchillen biter dig. Säg "Nej" i ett fast men nivån. Höga röster kan orsaka att en chinchilla är rädd och biter ner mer aggressivt.
  • Försök att inte flinch eller ta bort din hand bort tills chinchillen slutar bita dig. Chinchillas Lär dig snabbt hur du kommer att reagera på deras handlingar.
  • Vara sträng men mild när han hanterar chinchilla. Chinchillas svarar inte bra på ilska eller fientlighet och kan bli mer arg eller fientlig som ett svar.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 3
    3. Ta inte bort handen tills chinchilla slutar bita. Dra inte bort eller reagera negativt på chinchillas bitande. De är smarta djur och kommer att lära sig snabbt att bita kommer att få dig att lämna dem ensamma. Håll din hand i buret tills chinchillan slutar bita och sedan behandla ditt sår.
  • Tvätta ditt sår med vatten och applicera antibiotisk salva och ett bandage om det behövs. Om såret är mycket smärtsamt och inte läker, kontakta läkare som du kan behöva stygn.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 4
    4. Upprepa den här metoden tills chinchilla slutar bita. Om chinchilla har tidigare blivit misshandlad eller försummad, kan det ta chinchilla ett tag att anpassa sig till sin omgivning. Tillåt 2-3 veckor för Chinchilla att bli bekant med sin miljö och lära sig att biting inte får en reaktion från dig.
  • Metod 2 av 3:
    Förbättra Chinchillas miljö
    1. Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 5
    1. Välj en stor bur för chinchilla. Chinchillas är energiska gnagare och behöver en bur tillräckligt stor för att de ska spela, träna och vara aktiv. Små burar kan få chinchilla att bli aggressiv ut ur tristess och brist på stimulering.
    • Placera saker som ett träningshjul, tuggoleksaker, och en hideaway-plats kommer att ge uttag för chinchillaen att vara aktiv.
    • Att ge ett lock till buret, som en tung filt placerad över det mesta av buret, ger en känsla av integritet och säkerhet för chinchilla och det är troligt att lugna dem ner.
  • 2. Håll chinchillor borta från andra husdjur. En orolig eller rädd chinchilla är mer sannolikt att bita. Bidra till att minska miljöbelastningen genom att ge en lugn miljö bort från andra husdjur som katter och hundar.
  • Chinchillas är en byteslag, så de kan bli mycket stressade när de är i närheten av rovdjur.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 6
    3
    Rengör Chinchillas bur regelbundet. Chinchillas är mycket rena djur och gillar inte smutsiga omgivningar. Faktorer som ett överskott av fekal materia, hår, alla växande svamp eller smutsiga höspån kan irritera chinchillas ögon eller päls och få chinchilla att bli upprörd och aggressiv. Rengör deras bur och fyll på mat och vatten efter behov.
  • Det finns inga specifika riktlinjer för hur ofta att rengöra en chinchillas bur, men om din chinchilla är en biter, kan det vara bäst att rengöra buret minst varje vecka för att undvika eventuell irritation.
  • Sätt chinchilla på ett säkert ställe tillräckligt stort för att springa runt medan du rengör buret.
  • Bild med titeln Deal med en bitande Chinchilla Steg 7
    4. Tvätta av några aromer på dina händer innan du hanterar chinchilla. Chinchillas kan bita dig om dina händer luktar mat eller någon doft som de hittar tilltalande. Denna typ av biting är inte i aggression, snarare bara nyfikenhet om lukten. Tvätta av alla dofter från dina händer innan du plockar upp eller spelar med chinchilla.
  • Undvik att använda lotioner, parfymer och colognes med starka dofter innan han hanterar chinchilla. Doften kan irritera djuret och få det att bita.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 8
    5. Låt chinchilla ur sin bur för speltid. Chinchillas behöver tid att spela utanför sina burar och bindas med sina ägare. De är energiska djur och även de största burarna kan få dem att bli uttråkad. Tillåt chinchillaen minst 1-2 timmars övervakad speltid en dag utanför sin bur.
  • Var vaksam av chinchilla som den spelar. De är benägna att tugga på saker som är nya eller intressanta för dem. Det kan hjälpa till att ge några tuggleksaker medan de spelar.
  • Chinchillas är nattliga och är vanligtvis aktiva på natten. Lägg åt sidan en bekväm tid på kvällen för att släppa ut dem och spela. Undvik att vakna en chinchilla under dagen för att spela eller träna.
  • Att ge chinchilla-tv-tiden medan i buret kommer också att ge dem stimulering under natten timmar som du sover.
  • Metod 3 av 3:
    Få chinchillas förtroende
    1. Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 9
    1. Sätt din hand eller finger inuti sin burdörr. Nå inte inuti buret och invadera Chinchillas utrymme. Lämna din hand där i några minuter för att varna chinchillan i din närvaro och observera sina reaktioner.
    • Eventuella snabba rörelser i sin bur kan skrämma chinchilla och få det att bita. Var försiktig och vänta på att chinchilla reagerar.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 10
    2. Vänta på att chinchilla kommer till dig. Tvinga inte djuret att komma till dig eller flytta din hand längre in i buret. Chinchillor är naturligt nyfikna djur och kommer så småningom att komma över till sniff och eventuellt nibble på din hand. Låt djurtiden vänja sig.
  • Om chinchillaen verkar vara bekväm med dig, försök försiktigt skrapa eller älska det. Chinchilla kan springa i början men kommer långsamt att vänja sig på kärleken.
  • Bild med titeln Deal med en bitande chinchilla Steg 11
    3. Tillbringa tid med chinchilla. Bonding med din chinchilla kommer att göra djuret mer bekvämt med dig över tiden. Spela med Chinchilla medan det är ur buret, kolla på det när det är i sin bur, och var noga med att återställa några tuggoleksaker eller kuddar som har slitit ut.
  • Varningar

    Inte alla chinchillor gillar att plockas upp. Om du har provat dessa metoder och chinchilla biter inte dig i sin bur eller under speltid men biter när du hämtar det, undvik att plocka upp det om det inte är nödvändigt.
  • Straffa inte chinchilla genom att inte ge det speltid. Detta kommer att få chinchilla att bli mer upprörd och
  • Tips

    Använda tjocka handskar, som läder, hjälper du att träna chinchillaen att inte bita. De skyddar fingrarna och får dig att inte flinch. När chinchillen ser att biting inte orsakar någon reaktion, kommer de att sluta bita.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande