Hur lugnar du en hund under åskväder

Många hundar är rädda för åskväder. De höga ljuden, statisk elektricitet och barometriska tryckförändringar orsakar rädsla, ångest och panik. I detta tillstånd kan hundar skada sig och skada egendom. Lär dig hur du hanterar din hunds rädsla under denna skrämmande storm, och förbättra sitt svar på nästa.

Steg

Del 1 av 2:
Lugna din hund
  1. Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 1
1
Ring din hund När stormen börjar. Vänta inte tills stormen är helt på väg för att hitta din hund. Ring din hund till din sida så fort du hör åska.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 2
    2. Behålla lugnet. Din hund kan känna ångest. Om du är upprörd, kommer din hund att veta, och det kommer bara att göra saker värre. Under en storm, ge din hund inga indikationer på att något är fel. Följ samma rutin som du skulle ha någon annan natt. Le och prata i en lugn och lugnande ton.
  • Även lugnande av hunden kan övertyga det om att något är fel. Hjälp din hund genom att vara lugn och glad, inte genom att överbelasta den med sympati.
  • Mjukt sång kan hjälpa lugna några hundar.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 3
    3. Hitta ett säkert ställe. Hitta en liten "säker plats" För hunden att dölja. Helst kommer den här platsen att blockera ljus och ljud, samtidigt som hunden kan vara nära sin ägare. Här är några alternativ:
  • Under ett bord eller säng
  • I en hundkista, med en filt draperad över den
  • I en garderob eller fönsterlöst badrum
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 4
    4. Swaddle din hund. Försök att förpacka ett plagg runt din hund eller låt hunden huddle under armen på soffan. Din hund kan känna sig säkerad av det extra trycket, som en baby känns säkert när de swaddled. Om det här verkar hjälpa, överväga att köpa ett speciellt anti-ångestplagg, till exempel Thundershirt eller Ångestfolie. Klädet ska vara snygg runt hundens bröstkorg, men se till att du får en i rätt storlek för det bästa resultatet, för att säkerställa att akupressurpoängen i hela kroppen är riktade, och för att undvika att skada din hund.
  • Några av dessa kläder (ångest wrap) press mot akupressurpunkter i samband med stressavlastning.
  • Om du är i heta väderförhållanden och är oroade över din hund överhettning, kan vissa kläder (ångestomplex) fuktas med vatten.Luften som strömmar genom det fuktiga tyget kommer att fungera som ett kylmedel.Övervaka alltid din hund om du är oroad över hälsa / säkerhet.
  • Några av dessa kläder är också lämpliga att sätta på din hund och hjälpa honom / henne lugn om du behöver lämna huset. Kontakta produktriktningen för säkerhetsinformation.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 5
    5. Blockera bullret. En högljudd tv, musik eller annan ljudkälla (tvättmaskin) kan hjälpa till att drunkna ut åskan. Välj ett ljud Din hund finner bekant och tröstande.
  • Täcker hundens öron kan också hjälpa till.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 6
    6. Undvik fönster och utomhus. Om möjligt, håll din hund borta från Windows, eller lägg upp tunga gardiner. Att se blixten kan vara en extra källa till ångest. Blockera hundens tillgång till utgångar, eftersom vissa rädda hundar kan försöka springa eller skada besökare.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 7
    7
    Spela spel. Uppmuntra din hund att delta i inomhusaktiviteter. Du kan spela hämta eller sätta på musik och dansa tillsammans. Försök hitta en aktivitet som gör din hunds uppmärksamhet bort från stormen.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 8
    8. Överväga hemmetoder. Dessa inkluderar växtbaserade och homeopatiska läkemedel för att behandla ångest. Använd alltid rättsmedel som är specifikt avsedda för hundar. Några eteriska oljor som fungerar för människor kan orsaka obehag eller skada hos djur. Mindre koncentrerade doser krävs vanligtvis också.
  • Var noga med att kontakta din veterinär innan du använder, är oljorna mycket koncentrerade och kan vara skadliga för din hud och din hunds. De kan också skada möbler.
  • Lavendel är ett populärt alternativ som verkar hjälpa hundar, när de används i rätt dos.
  • Ett annat alternativ är att petting din hund med en torktumlare, det minskar statisk.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 9
    9. Prata med din veterinär om medicinering. Om dessa metoder är ineffektiva, fråga din veterinär om anti-ångestmedicin. Din hund kan ta vissa mediciner som amitriptylin under varaktigheten av stormsäsongen. Det finns också snabbverkande läkemedel som Acepromazine ("Ess") eller diazepam som kan tas för enskilda stormar.
  • För att vara effektiva måste snabbtverkande läkemedel administreras innan din hund uppvisar några beteendemässiga förändringar.
  • Ge aldrig en hundmedicin utan att konsultera en veterinär först.
  • Del 2 av 2:
    Förhindra din hunds rädsla
    1. Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 10
    1. Desensibilisera din hund. Att lära din hund som stormar är inget att frukta, spela en inspelning av åskväder på mycket låg volym i flera timmar, en gång i veckan. Varje vecka, om hunden inte visar några tecken på agitation, vrid upp volymen något. Det kan ta lång tid för din hund att anpassa sig, men så småningom kan din hund lära sig att inte frukta åska.
    • Om detta omrördes din hund för mycket, börja med 5-10 minuters dagliga sessioner istället.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 11
    2. Uppmuntra lugnt beteende. Ge din hund en behandling eller en leksak när den visar lugnt beteende under en storm, eller när det följer ett kommando trots sin rädsla. Träna det för att svara på a "koppla av," "lugna," eller "bosätta sig" kommando.
  • Träna din hund med en inomhus koppel är också mycket effektiv.Till exempel, behandla ditt hus som en inomhus hinderkurs och leda din hund runt och ber honom / henne att utföra vissa kommandon.Om det här förefaller orsaka mer stress, sluta och arbeta med att lugna din hund.
  • Bild med titeln Lugna en hund under åskväder Steg 12
    3. Förutse din hunds rädsla. Att begränsa stress och ångest, engagera dig med din hund före stormen träffar. Förbered inomhusaktiviteter, och se till att din hunds säkra plats är inställd.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Ska jag trösta min hund under åskan?
      Beverly ulbrich
      Beverly ulbrich
      Dog Behaviorist & Trainer
      Beverly Ulbrich är en hundbeteende och tränare och grundaren av Pooch-tränaren, en privat hundsutbildningsverksamhet baserad i San Francisco Bay-området. Hon är en certifierad CGC (Canine Good Citizen) utvärderare av American Kennel Club och har tjänstgjort i styrelsen för American Humane Association och Rocket Dog Rescue. Hon har blivit den bästa privata hundtränaren i San Francisco Bay-området 4 gånger av SF Chronicle och By Bay Woof, och hon har vunnit 4 "Top Dog Blog" utmärkelser. Hon har också presenterats på TV som en hundbeteendeexpert. Beverly har över 18 års hundbeteendeutbildning och specialiserat sig på hundens aggression och ångestutbildning. Hon har en mästare av företagsekonomi från Santa Clara University och en BS från Rutgers University.Beverly ulbrich
      Beverly ulbrich
      Dog Behaviorist & Trainer
      Expert svar
      Ja! Ge din hund ett ben eller leksak att leka med medan du spelar åska ljud så det börjar associera ljuden med positiva saker.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 0
    • Fråga
      Hur lugnar jag en hund under åskväder?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Blockera bullret så gott som möjligt, prata med din hund i en lugnande röst och vara lugn.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 2helpful 22
    • Fråga
      Vad ska jag göra för min stora hund som gömmer sig i en låda när åskväder träffar?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Det är bäst att låta honom stanna i lådan. Du kan prova en åska skjorta och lite lavendel spray för att lugna honom.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 1hjälp med 13
    Se fler svar

    Tips

    Straffa inte en hund som uppvisar rädsla eller ångest under en storm. Detta är inte dåligt beteende - din hund har en äkta fobi.
  • Var tålmodig och snäll. Det kan ta tid för din hund att förbättra.
  • Om du vet att åskväder kommer, låt din hund ute att gå på toaletten. När stormen börjar är hunden osannolikt att gå ut för att lindra sig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande