Hur lugnar du din heta häst

En varm häst har mycket hög energi, vilket kan vara ett riktigt nöje. Men utan noggrann hantering kan den här hästen vara alltför ängslig. Hans energi kan leda till att de är alltför mottagliga för kommandon, eller han kan bli resistenta mot kommandon. Att lära din häst att förbli lugn kommer att öka hästens förtroende och din säkerhet.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra din attityd
  1. Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 1
1. Förvänta din häst att vara lugn. Hästar är besatta djur, och en varm häst är känslig för dina humör och handlingar. Om du förväntar dig att din häst är spänd och upphetsad, kommer han inte att svika. Spänning i handlaren resulterar i spänning för hästen.
  • Varje gång du rider, ta flera djupa andetag innan du går på hästen. Koppla av axlarna, slappna av ditt ansikte. Om du fortfarande bär spänning från din dag, kommer din häst att hämta den.
  • Innan du monterar, visualisera hur du vill att din tur är. Bild din häst återstår uppmärksam, lyhörd, lugn och självsäker.
  • Tala bara med din häst i en avslappnad röst. Om du använder en spänd, upprörd röst, svarar din häst med spänning.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 2
    2. Håll din häst före benet. Din häst ska svara omedelbart till lätta benhjälpmedel eller kommandon. När din häst ligger bakom benet följer han inte ditt direktiv. Istället bestämmer han sig för sig själv vad han vill göra, när och hur mycket. Att lära din häst att gå vidare med Light Command är viktigt för att hålla din heta häst lugn. Med en varm häst är det första att göra att skilja orsaken till att han är bakom benet.
  • Är din häst inte att svara på dina hjälpmedel eftersom han motstår dem? Om så är fallet, ändra riktningar. Inte insistera på att din häst gör vad du vill ha. Istället, begära något annat. Gör en enkel markövning, som att gå bakåt. Kom tillbaka till det ursprungliga direktivet när din häst är lugnare.
  • Om din häst är alltför mottaglig för dina hjälpmedel, kan du finna dig själv att undvika dem. Eller, du kan bli rädd och spänd när du ger dem. Lägg märke till ditt eget deltagande. Om din häst är alltför mottaglig, öva sakta ner.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 3
    3. Var beredd att spendera många timmar träning en varm häst. Medan varje häst är annorlunda, behöver en varm häst extra arbetstid. Rusa aldrig eller skynda en varm häst. Din otålighet kan förstöra timmar med noggrann träning.
  • Att ge din häst den tid han behöver med dig eller en annan tränare är förmodligen det viktigaste elementet i lugnande en varm häst. Rushing din häst genom övningar kan leda till att din häst utvecklas oroligt, irriterande eller till och med farligt beteende.
  • Om du inte har tid att göra all nödvändig träning själv, överväga att anställa någon att arbeta din häst för dig.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 4
    4. Tryck inte på din häst. När du lär dig något nytt, arbeta långsamt, se till att varje riktning är klar och förstås av din häst. Om din häst inte förstår vad du frågar, försök att be om mindre. Bryta ditt direktiv ner i sina mest grundläggande steg för undervisning.
  • Om du känner dig frustrerad eller ängslig, är det bäst att ta bort dig själv från hästen tills du lugnar dig.
  • Genom att pressa eller trycka på hästen för att göra något som han inte vill göra, förstärker du cykeln av motstånd som redan finns i en varm häst. Om du trycker på dem för tidigt, eller om hästen verkligen inte förstår vad du vill, kan han bli upprorisk och agerar impulsivt eller headstrong.
  • Metod 2 av 3:
    Gör markövningar
    1. Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 5
    1. Gå din häst fram och tillbaka. Gör den här enkla lugnande övningen innan du försöker montera en varm häst. Med din häst på en longe linje i ett lugnt paddock, placera dig själv ca 6 meter från hästens huvud. Stående lugnt, håll fötterna fortfarande, och fråga din häst att säkerhetskopiera. Använd bara ditt rep och kroppsställning. Vinkla din kropp och huvudet mot din häst och snurra försiktigt din longe-linje i luften med din fria hand. Din häst bör svara genom att gå bakåt. Efter några steg, sluta och begära att din häst går framåt. Låt det spinning repet gå limp, och luta sig tillbaka med din kropp. Du kan försiktigt rocka på ett ben.
    • Denna övning tjänar till att hålla din häst engagerad med dig, med tanke på ditt direktiv och ritar honom med överflödig energi.
    • Upprepa denna övning flera gånger, för kanske 10 minuter totalt.
    • Återgå till denna övning när som helst under din körning när du känner att din häst blir varm och ängslig.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 6
    2. Gå din häst med longe-linjen. Stå i ett läge, rikta din häst för att gå runt dig långsamt, samtidigt som han håller sin longe-linje. Hans ögonblick bör vara på dig hela tiden, hans öron riktade mot dig, och hans näsa vinklade något i din riktning. Varje arbete du gör på Longe-linjen förstärker hästens uppmärksamhet på dig, utan spänning att ha en ryttare.
  • När dina fötter slutar röra, ska hästen också. Låt honom stå stilla för en sekund, avslappnad. Han borde fortsätta att vara uppmärksam på dig - inklusive ögonblick och öron som hålls i din riktning. Om han försöker titta bort, klicka på tungan för att dra hans uppmärksamhet. Sedan instruera honom att gå i motsatt riktning. Detta lär honom att han kan sluta, ta en liten paus.
  • Upprepa denna övning flera gånger, för kanske 10 minuter totalt. Du kanske vill ibland interspersera den här övningen med att gå fram och tillbaka övning som visas ovan.
  • Du kan be henne snabba upp till en trav, sedan sakta ner igen till en promenad. Detta lär henne att påskynda hennes kropps rörelser utan att lägga upp spänning och därmed ångest.
  • Syftet med dessa övningar är inte att trösta din häst, utan att engagera dem med din riktning.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 7
    3. Montera din häst, men förbli fortfarande. Börja med att placera din häst bredvid ett monteringsblock. Stå på blocket. Om din häst inte är helt lugn, stå helt och hållet bredvid honom tills han slappnar av. När din häst är helt lugn och avslappnad, montera din häst. Den första träningen är helt enkelt att stanna kvar, med du monterad. Att bara sitta på din häst är en övning som lär honom att förbli lugn. Låt inte din häst flytta om han inte är helt lugn.
  • När din häst är helt lugn, rikta honom för att gå några steg, sluta, stå och koppla av igen. Ge din häst beröm för återstående lugn.
  • Upprepa denna övning flera gånger, tills din häst är helt avslappnad medan du rör dig när du åker.
  • Metod 3 av 3:
    Att säkerställa att din häst är bekväm
    1. Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 8
    1. Använd en mild bit. Om din häst inte är bekväm i sin bit, blir han inte lugn. En bra bit kommer att passa mer på barerna i hästens mun än tungan. Experimentera med olika bitar tills du hittar den bit som är rätt för din häst.
    • Heta hästar ogillar ofta trycket på biten, och inte förstår varför biten är där, bli ännu mer resistent och orolig. Detta resulterar i en oerfaren ryttare med mer tryck på men, vilket förstärker cykeln.
    • Om du måste lära din häst att acceptera lite av något slag, försök använda en elastisk insats. Denna infogning släpper ut tryck som svar på hästens avkoppling. Detta förstärker han avkoppling och lär honom att acceptera biten.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst Steg 9
    2. Se till att din häst får gott om betestid. Om din häst hålls samverkad i en penna för många timmar per dag, är han mer benägna att vara varm med pent-up energi och spänning när han äntligen kommer in i pennan. En hälsosam häst vill frigöra denna energi genom att springa och spela.
  • Din häst ska få gott om gräs och hö, med bara lite korn. För mycket korn betyder för mycket energi för en häst.
  • Betesmark är en bra stress-reliever för din häst.
  • Bild med titeln Lugna din heta häst steg 10
    3. Hitta en professionell tränare. Ibland kommer även en erfaren ryttare inte att kunna räkna ut hur man lugnar sin heta häst. Det kan vara till hjälp att ha hjälp av en professionell som inte är emotionellt involverad i hästen. Tränaren kan kunna upptäcka beteenderutiner som du kanske har utvecklat med din häst.
  • Kontrollera med din lokala ridstall, hästveterinär eller farrier om professionella tränare i ditt område.
  • Ett bra sätt att utvärdera en potentiell tränare är att observera dem på jobbet med en annan häst. Fråga om du kan schemalägga en tid för att observera dem på jobbet. Om deras träningsstil gör dig obekväma, bör du prova en annan tränare. En bra tränare bör inspirera förtroende.
  • Var beredd att göra detaljerade observationer medan du tittar på den potentiella tränaren på jobbet. Är stallen rena och välskötta? Ser det ut som ett säkert ställe för hästar och människor? Hur interagerar han med de andra hästarna?
  • När du har hittat en tränare du gillar, ordna en session mellan tränaren och din häst. Hästar svarar annorlunda för varje person, och du vill se till att det finns en bra passform mellan din häst och tränaren.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande