Hur man får reda på varför en häst är kråka

Crow Hopping är när din häst ger en liten buck genom att sparkar benen tillbaka, vilket kan avskräcka dig eller tvinga dig framåt i sadeln. Hästar kan buck av olika skäl, som att vilja sluta resa tidigt. Även om Crow Hopping är frustrerande och ibland smärtsam för dig, kan du räkna ut varför din häst gör den. Kontrollera först din teknik för att du inte gör något för att orsaka buckling. Om du inte har några teknikerfrågor, överväga om din hästs humör kan orsaka kråken. När du väl vet orsaken kan du arbeta på en fix.

Steg

Metod 1 av 3:
Kontrollera din teknik
  1. Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 1
1. Se till att klibben passar din häst ordentligt och orsakar inte irritation. Smärta eller obehag kommer att göra din häst ovillig att låta dig åka, vilket resulterar i crow hopping. Lyckligtvis är detta en relativt lätt fix. Se till att du är ordentligt passande och säkra varje del av klibben så att din häst är bekväm.
  • Dessutom, titta över dina filtar eller kvartsblad för att leta efter eventuella irriterande ämnen, som hö, som kan fastna på det. Om en irriterande blir fångad under sadeln, kommer din häst att bli grumpy.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 2
    2. Kontrollera dina signaler för att verifiera att du använder dem korrekt. En förvirrad häst kommer att agera, ibland i form av kråka hoppar. Din häst kan låta dig veta att det inte förstår vad du vill ha. Arbeta på dina ledtrådar och spendera mer tid träna din häst så det vet vad man ska göra.
  • Din häst kan vara frustrerad, så skära den lite slack. Du kan båda dra nytta av några extra grundar.
  • Överväg att arbeta med en tränare som kan hjälpa dig att gå tillbaka till grunderna och ta reda på några ridfistaker du kan göra.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 3
    3. Känna igen om du har tagit en paus från träning av din häst. En häst som inte har varit i träning kanske inte vill lyda dig. Det kan börja kråka i ett försök att få dig att lämna det ensam. Dessutom kanske det inte kommer ihåg vad det ska göra, vilket kan frustrera hästen.
  • Om du tror att din häst kan bli kråka på grund av ett gap i träning, är det bäst att komma tillbaka till en träningsrutin. Gör ytterligare grundarbete med din häst för att påminna det vad det ska göra.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 4
    4. Bestäm om du kan överfekta din häst. En överfödad häst kan få överviktig, trög och trött. Detta kan få hästen att motstå träning, som inkluderar en tur. Fråga din veterinär som hjälper dig att avgöra om din häst är överviktig, ta reda på hur mycket mat rekommenderas för din häst att hålla sig i form. Justera kosten i enlighet med detta.
  • Om du inte vill ringa din veterinär, kan du använda tejp eller en boskapsskala för att kontrollera din hästs vikt.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 5
    5. Tänk om du trycker på din häst för att göra för mycket för snabbt. Din häst kan kråka hoppa om det inte är klart att göra en viss aktivitet. Det kan till exempel inte vara fysiskt klart att bära dig på en galopp. Detta kan få hästen att känna sig överväldigad, vilket orsakar att den agerar av kråka. Ge din häst tid att arbeta upp till vad du vill att den ska göra.
  • Detta kommer tillbaka till träning. Var noga med att spendera den rätta tiden som tränar din häst innan du trycker på den under en tur.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 6
    6. Har din veterinär kontrollera hästen för ryggsmärta. Precis som människor är hästar mottagliga för klämda ryggkotor, ömma ligament och inflammerade eller felaktiga leder. Om din häst är kråka, fråga din equine veterinär att komma ut och göra en tentamen. De kan avgöra om din häst har några rygg- eller gemensamma problem som kan orsaka smärta och göra det irriterande.
  • Om din veterinär finner ett problem kan de rekommendera injektioner för att minska inflammation i problemområdena. De kan också hänvisa till en kiropraktor som kan hjälpa till att göra din häst mer bekväm.
  • Metod 2 av 3:
    Övervakning av hästens humör
    1. Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 7
    1. Märka om kråka hoppar kan vara ett sätt att undvika en tur. En lat eller oerfaren häst kanske inte vill att du ska rida den, och knackar dig av sadeln är ett bra sätt att avskräcka dig från ridning. Om du tycker att det här är fallet med din häst, ge det ett hårt träningspass för att visa det kråka hoppande kommer inte att avskräcka dig från att få det att fungera.
    • Om du säkert kan stanna på din häst, fortsätter resan det bästa sättet att visa det att Crow Hopping inte kommer att fungera. Det är dock inte säkert att stanna på en häst som håller kråka hoppande. Istället kan du göra grunden för att fastställa din roll som alfa.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 8
    2. Känna igen om kråka hoppar skär din hästs arbete kort. Om du tenderar att sätta din häst tillbaka i sin stall när den börjar bucking eller crow hopping, kan hästen räkna ut anslutningen och dra nytta av det. Detta kan uppmuntra det att börja kråka hoppet så snart det är klart att gå tillbaka till sin stall för att munch på lite hö.
  • Avsluta inte en träningspass bara för att din häst är kråka, eller det kommer att lära sig att fortsätta göra det. Det är bättre att arbeta med din häst lite längre så det lär sig Crow Hopping kommer att resultera i längre lektioner.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är Crow Hopping Steg 9
    3. Leta efter en anledning att din häst kan vara rädd. En rädd häst kan börja kråka för att motstå en situation som gör det rädd. Det kan hitta ett nytt spår läskigt, kan skrämmas av närvaro av en okänd person eller djur, eller kan vara oanvända till den träning du gör. Om du tror att din häst kan vara rädd, ta tid att lugna det med en mild röst och tillgivenhet.
  • Om du tycker att det är lämpligt, ta bort det du tror, ​​utlöser rädslan. Till exempel kan du återvända till ett välbekant spår för att lugna en häst som är rädd för det okända eller penna upp din hund om det är skrämmande hästen. Använd din bedömning för att bestämma om din hästs rädsla är rimlig.
  • När du har räknat ut vad din häst är rädd för, kan du börja arbeta med någon desensibiliseringsutbildning. Denna utbildning innebär gradvis exponering av hästen till vad det är rädd för att det blir mer bekvämt och säkert.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 10
    4. Kontrollera väderförhållandena om din hästkrass humle ibland. Vissa hästar kommer att bli spökade genom att ändra vädermönster. De kan motstå att arbeta om de ser ett regnskur eller känner vinden plockar upp. Om din häst bara kråka humle ibland är det möjligt att vädret är att skylla på.
  • Arbeta med att lugna din häst om det händer. Men lägg inte upp dem efter att de har blivit kråka, som det kommer att uppmuntra beteendet.
  • Metod 3 av 3:
    Stoppa kråka hoppande
    1. Bild med titeln Ta reda på varför en häst är Crow Hopping Steg 11
    1. Gör din häst promenadcirklar som disciplin. Du kan också skrika, "Nej!"För att visa det är detta beteende oacceptabelt. Detta gör det klart för din häst som kråka hoppar inte tolereras och är inte ett effektivt sätt att få vad det vill.
    • Du kan också reparera din dominans genom att ge din häst "Back Up" -kommandot några gånger. Träning av din häst för att säkerhetskopiera hjälper det att inse att du är ansvarig.
    • Straffa aldrig din häst genom att slå den eller muntligt missbruka på den. Dessa typer av straff är kontraproduktiva och kommer att göra din häst motstånd.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 12
    2. Gör ytterligare grundarbete med din häst för att bryta vanan. Groundwork övningar Lär din häst som du är ansvarig, plus de är det bästa sättet att lära och förstärka cues som du använder när du kör. Öva dina ledtrådar för att starta, stoppa, vrida och cantering innan du börjar försöka rida din häst. På så sätt vet hästen vad du förväntar dig att göra.
  • Till exempel kan du lunga din häst på en linje för att förstärka att du är ansvarig.
  • Att göra grunden gör att du kan träna din häst utan att riskera ett fall.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 13
    3. Få din häst att gå framåt för att stoppa bucking-motionen. När en hästkrok hoppar, sparkar den tillbaka benen ut medan de håller sina framben på plats. Det är svårt att göra om hästen går framåt! Kläm din tunga och ge hästen en mild spank på sina bakkvarter. Om det inte går framåt, demontera och gå det från marken.
  • Tänk alltid på din säkerhet. Arbeta din häst från marken kan vara ditt säkraste alternativ.
  • Bild med titeln Ta reda på varför en häst är kråka hoppande steg 14
    4. Arbeta med en ridinstruktör eller hästtränare om inget annat hjälper. Du kanske inte kan bryta din hästs kråka hoppande vana på egen hand, och det är okej. Om inget du har försökt hjälper eller du känner att du är för oerfaren, kan en ridinstruktör eller häst tränare hjälpa till. Inte bara kommer de att lära din häst vad som förväntas av det, men de hjälper dig också att förbättra dina ridningstekniker och förtroende.
  • Fråga din equine veterinär eller andra ryttare för en rekommendation för en bra ridinstruktör eller häst tränare. Du kan också söka efter en online.
  • Prata med instruktören eller tränaren innan du anställer dem för att ta reda på deras utbildning, erfarenhet och vilken typ av träning de tillhandahåller.
  • Tips

    Se till att du noggrant kontrollera din hästs utrustning innan du lägger den på dem. Saddle filtar kan samla hö och klistermärken snabbt, vilket orsakar onödig irritation för din häst.
  • Låt inte din häst få vad den vill ha av kråka. Annars blir det en vana.
  • Om Crow Hopping har gjort dig rädd för att montera din häst, få en mer erfaren ryttare att rida det några gånger innan du kommer tillbaka på den.
  • Unga, oerfarna hästar är mest sannolika att kråka humle eftersom de inte är utbildade också. Mer träning hjälper till att bryta den av detta beteende.
  • Varningar

    Om du blir bucked av hästen, kom inte omedelbart tillbaka på den. Detta kan leda till skada, eftersom det är troligt att hästen kommer att försöka slå dig igen. Istället, gör något grundarbete så att din häst fortfarande arbetar utan att du är i fara.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande