Hur lugnar du en spökad häst

Hästar kan vara flyktiga varelser. Som byte djur har de en naturlig och hälsosam rädsla för oväntade luktar, ljud och rörelser som kan signalera en rovdjur. För ryttare kan dock en hästs rädsla tyckas som oförutsägbar eftersom det är farligt. Spökade hästar tror att de ska skadas och reagera inte på ett logiskt sätt - deras instinkt är att fly. Ändå är det möjligt att göra en häst lugnare, lita på och mindre sannolikt att bli spökad, men bara över tiden. Allt som krävs är tålamod och poise.

Steg

Metod 1 av 3:
Styr hästen i sadeln
  1. Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 1
1. Hålla dig lugn. Ryttare kan bli nervösa före visar, och det kan i sin tur göra hästen nervös. Ta en stund att andas och slappna av. Kom också ihåg, så att hästen kan läsa ditt humör och känslor. Det är ditt jobb som en ryttare att vara ledare. Du måste vara säker och styra din häst.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 2
    2. Husdjur hästens mane. Om du redan är på hästen, husdjur nacke eller massage och skrapa området runt sin hårlinje på nacken. Du kan också gnugga hästen under öronen. Prova olika tekniker tills du hittar den som fungerar bäst för dig. En bra teknik är T-touch - det vill säga att flytta dina mitten och pekarfingrar i små cirklar runt hästens kropp. Detta hjälper till att lindra hästens spända muskler och lugna det.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 3
    3. Rida på en lösning. Ett kausal eller lös tyg hålls i ena handen, med armbågen mestadels rak och nära manen. Detta kräver erfarenhet på en häst. Du kanske inte känner dig säker utan båda händerna på tyget eller håller den nära din kropp. Att använda två händer på tygarna engagerar dock hästens bakkvartsmål och lägger till kraft till vad de gör. Du måste komma ihåg att du sitter ovanpå ett bytedjur! Det viktigaste är att hålla hästen lugn och säker. Använd en tinne för kontroll för att koppla ur bakkvällarna.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 4
    4. Dra inte på tyggen. Om din häst börjar spöka, kommer din första reaktion att hålla fast vid hårdare. Motstå denna känsla. Dra inte omedelbart tillbaka på tyggen, eftersom det kan förvärra situationen. Hästen kan reagera som om den attackeras och faller i en total panik.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 5
    5. Använd indirekt tyg i fall av mild spök, istället. Indirekt Rein är en teknik som kommer att stoppa hästens framåtriktade rörelse och vända den, så att hästen kan cirkla och ha en tid att lugna sig själv. Du kan göra detta genom att ta in en hand och dra tillbaka, inåt, i riktning mot hästens yttre höft. Rein kommer inte att korsa över nacken men lägg mot den och applicera litet tryck på djurets mun.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 6
    6. Använd lateral flexion i allvarliga fall av spöke. Om hästen börjar buck, bak eller kör, kan du behöva använda något som kallas lateral flexion och uppnå ett "one-the stop."Till skillnad från indirekt, är det här en direktteknik som stannar hästens fötter när djuret är klart att sluta - det tvingar det inte att sluta. Med "one-the stop" måste du förkorta en tätt smidigt och tvinga hästen i en tight cirkel. Återstående centrerad och balanserad, dra vänster tyg tills hästens huvud och nacke böjer sig i den riktningen. Håll din framåtriktad rörelse. Tanken är inte att stoppa hästen omedelbart men att sakta ner det. När hästen är i svängen börjar den lugna och koppla av, så att du kan sakta till en promenad och sluta.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 7
    7. Agera förr i stället för senare. Du borde agera omedelbart om du känner att hästen blir spänd. Hålla sig lugn. En spökad häst är en farlig häst och hur du reagerar kan rädda dig från en skada eller sämre. Försök att diffusa situationen och ta med hästen under kontroll, demontera om det behövs.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 8
    8. Avsluta ridning sessioner på en bra anteckning. Din häst borde inte frukta arenan eller bli nervös när sadeln kommer ut. Straffa inte hästen för en episod av spooking. Detta kommer bara att skrämma det och få det att se dig som ett potentiellt hot eller rovdjur.
  • Metod 2 av 3:
    Styr hästen på marken
    1. Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 9
    1. Tillvägagångssätt med omsorg. Visa hästen som ingenting kommer att skada det. Flytta långsamt medan du talar tröstande ord - även om hästen kanske inte förstår dig, kommer det att bli lugnad av det lugna ljudet av din röst. Håll dina händer på dina sidor med palmer uppåt, liksom. Var noga med att inte göra några plötsliga rörelser.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 10
    2. Lugna hästen. Om hästen blies tillbaka eller till sidan, fortsätt att prata med den i lugnande toner. Försök att ta reda på vad som har oroat det. Detta borde vara ganska uppenbart, eftersom hästen antingen kommer att pricka öronen och antingen titta direkt på objektet eller blyg i motsatt riktning. Om du säkert kan närma sig, försök att gnugga den milda platsen i mitten av pannan. Hästar svarar positivt till massage som den så kallade "T-touch." Detta kommer att slappna av hästen.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 11
    3. Kasta inte eller tvinga hästen. Hästar delar inte vår förmåga att anleda. För dem signalerar en okänd form eller objekt en möjlig fara och ska undvikas. De förstår inte att en kanin eller trädgårdsslang, till exempel, är inte en fara. Straffa hästen eller tvinga den att konfrontera vad som har spökat det kommer därför inte att fungera, och i själva verket kan förvärra situationen, vilket ökar hästens rädsla. Om du straffar hästen, kan det också börja frukta dig.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 12
    4. Lugna hästen med en växtbaserad botemedel. Formler gjorda av växter som lavendel, kamille, valerian eller bach blomma är favoriter för att lugna ner hästar. Dessa kan också lugna ryttare. Växtbaserade läkemedel kommer i flera former som växtbaserade komprimeringar, poultices, infusioner eller tinkturer av alkohol, vatten och växt väsen - beroende på typ, de kan ges till hästen genom inandning eller intag i sin matning. Se till att du följer rätt instruktioner för hur du ska administrera botemedlet.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 13
    5. Lung hästen. Lunging är en teknik där en häst arbetas runt en cirkel på en tränare. Det kan hjälpa oerfarna hästar att lära sig att svara på röstkommandon och en tränare kroppsspråk och kommer att få dem brukade ha en sadel och tänder och att känna biten. Lunging kan också lösa en häst innan du rider det, så det är alltid en bra idé att göra det. Att lunga din häst behöver du bra stövlar, en rings arena, din röst och en lång linje ca 30-35 meter lång. Tanken är att ha hästkretsen arenan med vägledning av din röst och en lunging piska, byta takt och riktning. Så småningom borde det komma att känna igen din röst för att gå, trotsa, kantering och andra kommandon.
  • Sparar med lunging piska. Sprickning av pisken kan störa hästen, medan du rör den med piska är en signal för att djuret ska gå framåt.
  • Metod 3 av 3:
    Få hästens förtroende över tiden
    1. Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 14
    1. Var lugn. Hästar kan läsa dina känslor. De kan känna om du agiteras eller är arg och kan bli förvirrad. Kom ihåg att vissa hästar inte omedelbart litar på dig och behöver tid, vilket kan vara veckor eller till och med månader. En misstro kan få dem att panikera. Alltid närma sig lugnt och med förtroende, inte blygsamt eller blygsamt.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 15
    2. Närma sig hästen bara om den är bekväm. Om öronen är fastsatta eller dess näsborrar är flared, kan det indikera att det är omrört av din närvaro. Närma inte hästen i något av dessa fall, eftersom din rörelse kan spöka djuret. Om det är säkert, tillvägagångssätt från vänster och fram, om möjligt, tala försiktigt så att det är medveten om din närvaro. Närma aldrig djuret bakifrån.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 16
    3. Mata hästen. Hästar lär sig av positiv förstärkning. Om hästen är lugn och du kan på ett säkert sätt närma sig det, mata det pinnar som morötter, äpplen, sockerbitar eller hästbehandlar för att få förtroende. Denna typ av positiv förstärkning kommer att lugna hästen och försäkra dig om att du är vänlig. Upprepa detta steg några gånger och, om hästen är villig att äta, stroke sin mane. Tänk på att vissa livsmedel inte är bra, men. Undvik att ge hästlök, potatis, tomater, kål eller någon annan grönsak som orsakar tarmgas eller tillhör familjen Nightshade.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 17
    4. Besök hästen ofta. När du ofta har besökt, ska hästen långsamt bli van vid din närvaro och börja lita på dig som en "vän."Fortsätt dina besök för att skapa ett stadigt förhållande med hästen och en allt starkare bindning. Efter en tid kommer hästen att lita på dig tillräckligt för att låta dig på ryggen.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 18
    5. Försök läsa hästens kroppsspråk. Liksom människor ger hästar fysiska signaler om hur de känner. Ett sänkt huvud är ett tecken på att hästen är avslappnad, till exempel, samtidigt som huvudet skakar är ett tecken på aggression. En snabbt dartande blick indikerar ofta rädsla. Försök också läsa hur hästen reagerar på sin miljö. Spooking kan vara ett psykologiskt beteende för hästen, resultatet av ett traumatiskt eller missbrukande förflutet. Om din häst blir nervös runt en sadel, kan det här innebära att det har en dålig förening med sadlar eller det finns något om sadeln som gör ont.
  • Bild med titeln Lugna ner en spökad häst Steg 19
    6. Ha tålamod. Och var också försiktig. Att få hästens förtroende kan ta lite tid. Fortsätt arbeta med förhållandet. Om din häst spökar och du försöker begränsa den, kom ihåg att djuret inte nödvändigtvis vet dina avsikter. Det kan panik eller försöka springa, vilket kan sätta dig i fara för att sparkas, biten, eller till och med springa över. Att lägga mer spänning på ledningen kan göra situationen värre. Var försiktig med din reaktion.
  • Varningar

    Endast en erfaren ryttare ska arbeta med spookable hästar.
  • Förpackning av hästens ledande rep eller tyglar runt dina händer kan orsaka skada.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande