Hur lugnar du en hund

I slutändan, hur du bestämmer dig för att lugna din hund kommer att bero på situationen. Strangers, Thunder Claps, fyrverkeribommar, skräpbilar, resor till veterinären, och andra djur kan få din hund att bli rädd, orolig eller exklusiv. Vår instinkt är att coddle och att krama, men det finns bättre sätt att hantera situationen - de som lär din hund att inte vara rädd, orolig eller exklusiv. För att lugna en hund, måste du tolka din hunds beteende och ta sig tid att förstå vad som orsakar din hunds reaktion.

Steg

Metod 1 av 2:
Lugna din hund
  1. Bild med titeln Lugna en hund Steg 1
1. Känna igen kroppsspråk på en ängslig hund. Hundkroppsspråk är komplext och kan ofta bli felaktigt.
Det finns inget universellt tecken på ångest eller rädsla att leta efter eftersom varje hund reagerar annorlunda.
Det är inte ovanligt för en rädsla för att agera aggressiv och en annan att springa och gömma sig. Båda hundarna vill vara säkra, men de behandlar situationen annorlunda.

Tecken på ångest i en hund
- HUNKED BODY BOLDURE
- Avvärderade blick- / dilaterade elever
- Öron höll ner eller något bakåt
- Furrowed panna
- Gnällig
- Skakning / skakning
- Svettiga tassar
- Förlust av blåsan eller tarmkontrollen

  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 2
    2. Förstå orsaken till din hunds beteende. Mest av tiden kommer det att vara uppenbart. Din hund är klart rädd för åska, en viss person, ett högt ljud eller ett visst utrymme.
    Sätt dig på din hunds plats.
    Du känner lite av världen, men du ser något formidabelt. Hur skulle du reagera? Har empati för din vän.
  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 3
    3. Minimera källan till ångest. Ta din hund i ett annat rum om en viss person gör det ängsligt. Stäng blindarna och sätt upp musiken för att maskera ljudet av åska eller fyrverkerier. Om din hund vill vända svansen och gömma sig i sitt säkra utrymme, kanske dess kasse, täcka den med en lätt filt, för att hjälpa muffle det skrämmande ljudet. Om igen,
    Metoden du väljer att anställa för att lugna din hund beror alla på vad det är rädd för.
  • Du kan skapa ett säkert utrymme för din hund, genom att öppna en dörr till ett rum bort från de höga ljuden eller din kan kista träna det. I det senare fallet kommer din hund att hitta sin kista för att vara den mest tröstande platsen för alla.
  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 4
    4. Distrahera din hund. Du vill ge din hund något annat att fokusera på - något "positivt" och jämnt produktivt. Har din hund en favorit leksak eller tuggsticka? Om så är fallet, presentera din hund med den för att distrahera den från de negativa stimulierna.
    Vänd en stressig situation i en lekfull.
    Så småningom kommer din hund att associera vad som orsakar dem, i början med en rolig upplevelse och sedan senare kommer de inte att påverkas av de negativa stimulierna (i.e. Strangers, Thunder, Vet, eller andra djur).
  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 5
    5. Husdjur din hund. Varje hund är annorlunda. Varje hund har olika typer av petting. Några som mjuka mjuka slag, medan andra gillar Hardy Pats och squeezes. En av de vanligaste pettingstrategierna är
    mild sopa av ryggen.
    Placera handflatan på toppen av din hunds huvud och följ långsamt din hunds ryggrad till sina höfter. Gör detta upprepade gånger för att lugna din hund.
  • Men var medveten om att petting din hund kan bli felaktig av hunden som belönas för att känna sig rädd. Motintuitiva som det låter, petting hunden kan oavsiktligt träna honom för att vara rädd i framtiden. Bedöma situationen, men ibland är det mycket bättre att ignorera sitt rädda beteende som skickar meddelandet att det inte finns något att oroa sig för.
  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 6
    6. Använd en Thundershirt. Dessa tröjor bärs över hundens torso och applicerar tryck när hunden blir orolig.
    Hunden tolkar trycket som en baby tolkar swaddling.
    Det är tröstande för vissa hundar.
  • Bild med titeln hantera nya ljudfobier i äldre hundar Steg 2
    7. Spela klassisk musik till din hund. Många hundägare och djurhyllor spelar tyst klassisk musik för att lugna hundarna.
  • Metod 2 av 2:
    Förhindra din hunds ångest
    1. Bild med titeln Lugna en hund Steg 7
    1. Träna din hund. Många hund tränare tror att alltför ängsliga, exklusiva eller rädda hundar är
    Direkt resultat av otillräcklig utbildning.
    Du måste förstärka positivt beteende när du tränar din hund. Lär det att inte bli ängslig på veterinären, exklusiva på hundparken, eller rädd för åskväder. Gör detta genom att erbjuda en alternativ uppgift att fokusera på och sedan belöna den när den slutför uppgiften framgångsrikt.

    Träna ett hundexempel
    Under en resa till veterinärens kontor, om du blir alltför ängslig i väntrummet, berätta det för att "sitta" eller "lägga ner". Verkligen något grundläggande kommando kommer att göra. Sedan Belöna din hund Efter att de har följt framgångsrikt ditt kommando.
    Det här kommer att förstärka träningen och ta din hunds sinne av den stressiga situationen. I framtiden kan din hund till och med associera väntröjet i veterinären med sittande och ta emot en behandling, inte med att bli probed av en främling.

  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 8
    2. Maskera din egen reaktion. Din hund tänker på dig som medlem i sin förpackning. Om han ser dig orolig eller rädd, kommer han att anta ett liknande känslomässigt tillstånd. Om du befinner dig i en oroande situation, låt det inte visa. Ta djupa andetag och räkna dem, utandas långsamt och medvetet.

    Exempel på att maskera dina reaktioner
    Om du tar ditt husdjur till veterinären för en operation och du är stressad om det, låt inte din hund se den. Du vill alltid skapa en positiv upplevelse för din hund i dessa situationer.

    Inte skrika varje gång du hör en åska klapp, för din hund kommer att tro att det finns något att frukta. Detta kommer också att orsaka ångest.

  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 9
    3. Använd feromon diffusorer. Feromoner är kemiska budbärare som ges av en hunds mor under omvårdnad för att lugna sina valpar som de är säkra. Syntetiska versioner av denna kemikalie, känd som
    Hunden appearing feromoner (daps)
    är tillgängliga för köp som många Pet Superstores. Anslut dem bara i väggen eller fäst dem på din hunds krage och titta på dem lugna din hundkompis.
  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 10
    4. Ge din hund ett Zylkene-tillskott. Zylkene innehåller ett protein extraherat från mjölk som fungerar som ett lugnande medel - som diazepam. Denna kapsel ges två gånger dagligen och har visats lugna hundar under åskväder, resor till veterinären eller stannar på kenneln.
  • Bild med titeln Lugna en hund Steg 11
    5. Prata med din veterinär. De kommer att kunna ge dig råd om vilka åtgärder som kommer att fungera bäst - antingen beteende eller medicinsk. Om det behövs kan du få recept på starkare läkemedel.
    Ge bara dessa till dina hundar om din veterinär föreskriver dem
    och gör det enligt veterinärens instruktioner. Fyra typer av läkemedel används vanligtvis för att behandla beteendeproblem hos hundar. Dessa är bensodiazepiner (BZS), monoaminoxidashämmare (MAOIS), tricykliska antidepressiva medel (TCA) och selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI).
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Se till att din hund får tillräcklig träning, speltid och tugga tid under dagen. Om din hund är uttråkad är han mer sannolikt att bli reaktiv och ängslig.
  • Studier har visat att spaying / neutering din hund hjälper till att lugna det också. Den exakta tiden att utföra operationen (I.e. före eller efter en värme för kvinnliga hundar) är fortfarande upp för debatt.
  • Se till att du sällskapsdjur och inte kramar den. Forskning har gjorts för att bevisa att cirka 83% av hundarna visar minst ett tecken på ångest när de kramas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande