Hur man dansar kizomba

Kizomba är en afrikansk stil dans med smidiga steg som följer de tunga trummans slag och långsamma, romantiska rytmer och texter som härstammar i Angola. Stegen i Kizomba är flytande och kan bero på dansarens personliga stil, men du kan enkelt lära dig de grundläggande rörelserna och lägga till din egen stil. Kizomba dansas vanligtvis med en partner, så ta en vän och sätt på dina dansskor!

Steg

Metod 1 av 3:
Lära sig de grundläggande rörelserna
  1. Bild med titeln Dance Kizomba Steg 1
1. Stå upp rakt med fötterna nära varandra. Placera dina fötter direkt under din kropp, och se till att din ryggrad är avslappnad och rak som du ser fram emot. Skift tån på din vänstra fot så att den pekar något utåt på vänster sida av din kropp. Detta kommer att hjälpa som du börjar ta de första stegen i dansen.
  • Om du dansar med en partner, möter varandra så att dina ben är förskjutna.

Dricks: Om du letar efter en danspartner, oroa dig inte för att hitta någon av motsatt kön. Även om det är tekniskt a "ledare" och "efterföljare" I Kizomba-dans behöver dessa roller inte vara maskulin eller feminin. Traditionellt är Kizomba en könslös dans!

  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 2
    2. Skift din vikt från sida till sida när du lyfter dina fötter och svänger dina höfter. Lyssna på musiken, och lyft lite din vänstra fot när du flyttar din höft till vänster. Då lyft lite din högra fot när du flyttar höften till höger. Upprepa detta tills du får en bra känsla för musikens takt och tempo.
  • När du gör det här kan du böja armarna på dina armbågar och flytta dina händer och armar och små cirkulära rörelser till musikens takt.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 3
    3. Steg till vänster på den första basen. När du hör den första låga, tunga trumman i låten, ta ett steg ut till vänster med din vänstra fot för ett slag. Då, ta med din högra fot för att möta den på nästa takt, och sväva dina höfter när du dansar till musiken.
  • När dina fötter är tillsammans kan du gå tillbaka till höger om nästa beat eller skifta till ett framåt eller bakåtgående steg.
  • Du kan höra lite instrumental musik innan basen kommer in i låten.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 4
    4. Ta 3 steg framåt, vilket leder till din vänstra fot. När du är redo att gå vidare, ta ett litet steg framåt med din vänstra fot på ett slag. På nästa slag, gå framåt med din högra fot, och följ sedan med ett annat steg med din vänstra fot. Ta med din högra fot för att möta din vänstra fot för att slutföra rörelsen.
  • Därifrån kan du efterlikna de rörelserna att röra sig bakåt igen, börja med din vänstra fot.
  • Om du dansar med en partner, kom ihåg att följaren kommer att röra sig i motsatt riktning med motsatt fot. När ledaren går vidare med sin vänstra fot, kommer följaren att gå bakåt med sin högra fot för att matcha rörelsen.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 5
    5. Följ ljudet, tempot och slaget av musiken. Lyssna på instrumenten och sjunger i musiken, och bara ta steg till sidan, framåt, eller bakåt när du hör basslag. Under annan instrumental musik, dansa på ett ställe med din partner eller ensam.

    Olika typer av Kizomba-musik

    Medan de grundläggande stegen för Kizomba alltid är densamma, kan du variera dina drag baserat på vilken typ av musik som spelas.

    Retro / Traditionell Kizomba: Denna stil uppfanns i Angola på 1950-talet och par med den traditionella Kizomba-dansen. Det är baserat på traditionell angolansk musik med tunga slag och sensuella rytmer för att inspirera vätska, målmedvetna rörelser.

    Semba: Semba är en musikstil som parar de grundläggande Kizomba-stegen med mer sensuell musik. En av de viktigaste delarna av dans till denna musik står nära nog till din partner som dina kistor eller magar kan röra i hela låten.

    Upbeat Kizomba: Denna typ av dans blandar stegen i Kizomba med en snabbare, mer elektronisk musikstil. Stegen är desamma, men bara lite snabbare för att hålla fast vid musiken!

    Zouk Kizomba: Zouk är en karibisk stilfestmusik med ett snabbt tempo och roligt, synkopat slag. Denna stil av Kizomba har skarpare rörelser, vilket kräver nära samordning med din partner.

  • Metod 2 av 3:
    Dansar med en partner
    1. Bild med titeln Dance Kizomba Steg 6
    1. Skift din vikt något framåt så att dina kistor är nära. Mot din partner med fötterna förskjutna, flytta din vikt till bollarna på dina fötter. Ditt bröstkorg ska vara mycket nära eller röra deras, men du bör inte luta någon av din vikt på dem.
    • Vissa Kizomba-instruktörer säger att vila 20% av din vikt på din partner, men det kan vara svårt för nybörjare. Börja med att hålla din egen vikt, och när du blir mer bekväm med din partner kan du luta dig på dem.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 7
    2. Placera din högra hand på din partners midja om du leder. Placera din hand så att den vilar mellan botten av din partners axelblad och deras midja. Håll dina axlar upp så att de är parallella med din partner och håller din hand avslappnad.
  • Klämma din partner eller hålla dem för nära dig kan vara restriktiv och gör dans svårare än det behöver vara.
  • Din hand kan vila på din partners rygg eller deras sida, beroende på din preferens.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 8
    3. Placera din vänstra hand på din partners axel om du följer. Dra försiktigt din arm över din partners axellinje när du håller axlarna parallellt med deras. Beroende på hur lång din partner är, kan din hand vila på toppen av axeln eller närmare nackens baksida. Håll din hand avslappnad och lös.
  • Undvik att klämma eller hänga på din partners axel, eftersom spänningen kan få dem att släppa en av sina axlar.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 9
    4. Lås dina fria händer tillsammans strax under axelhöjd. Positionen på din fria hand i Kizomba är generellt ganska avslappnad med din armbågsböjda. Besluta om en position som fungerar bäst för de båda som du håller dina händer någonstans mellan dina midjor och axlarna.
  • Detta skiljer sig från andra mer traditionella balsaldanser, eftersom du inte kommer att ledas med din arm i Kizomba.
  • Metod 3 av 3:
    Mastering av kizomba dansen
    1. Bild med titeln Dance Kizomba Steg 10
    1. Dans freestyle under sångens intro och outro. De flesta Kizomba-låtarna har cirka 15-30 sekunder med mjukare inledande musik. Använd den här tiden för att visa upp din unika dansstil, eller hitta en danspartner om du dansar i en stor grupp människor. När låten slänger ner kan du bryta sig bort från din partner eller freestyle med dem.
    • Om du dansar i en klubb eller danssal, var inte rädd för att byta partner mellan låtar. Detta hjälper dig att förbättra dina danskunskaper genom att göra anslutningar med partners som har olika dansstilar!
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 11
    2. Flytta runt golvet under framåt och bakåtgående steg. Ta 3-4 steg i taget under delar av låten med tunga bassömmar. Låt ledaren bestämma vilken riktning ditt par kommer att röra sig mot. Var inte rädd för att byta upp saker genom att flytta diagonalt eller kasta i några spins!
  • Parets ledare kommer att diktera längden på stegen. Om din ledare har långa ben, kan stegen vara längre.
  • När du går framåt när du dansar, bör du också planera att flytta bakåt minst 1-2 steg när du når din destination.
  • Bild med titeln Dance Kizomba Steg 12
    3. Bryta sig bort från din partner för att göra "sadeas."I Kizomba kan du göra en sagas, eller en freestyle flytta, under låten om du bryter bort från din partner. Att göra en, dra bort och ta små steg när du snurrar i en cirkel till takten. När du är redo att gå tillbaka till din partner, återvända händerna och ta ett steg till vänster om sin kropp med båda fötterna, och gör sedan ett annat steg på höger sida av kroppen.
  • Dessa tar mycket övning, kommunikation och samordning med din partner. Bli inte avskräckt om du inte får det första gången!
  • Tips

    Koppla av och ha kul! Kizomba är en spännande, sensuell dans som är avsedd att vara en utmaning i lagarbete. Låt musiken vägleda dig och var inte rädd för att röra upp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande