10 Smarta sätt att fråga någon om de gillar din vän

När din vän har en ny förälskelse, vet du förmodligen allt om det. Prata, texting och gushing om dem hela tiden är helt normal - men att ta nästa steg kan känna lite läskigt för din vän. Med hjälp av dessa tips och tricks kan du vara en bra vän genom att sätta på din detektivhatt och se om känslan är ömsesidig.

Steg

Metod 1 av 10:
Vara rakt upp.
  1. Bild med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 1
1. Det är det enklaste sättet att räkna ut om någon gillar din vän. Se till att du får din väns tillstånd innan du pratar med sin förälskelse. Om din vän är okej med det, gå bara upp till din väns förälskelse och pop frågan. Försök att göra det privat så att de inte känner att de är på plats.
  • Du kan helt enkelt fråga, "Hej, gillar du Breanne?"
  • Tänk på att din väns förälskelse kan vara för blyg för att erkänna sina känslor för dig, så de kan säga nej, även om de inte menar det.
Metod 2 av 10:
Skicka en snabb text.
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 2
1. Använd detta mindre invasiva alternativ om personen är lite blyg. Din väns förälskelse kan känna sig bättre om att erkänna sina känslor om du skjuter dem en text eller DM. Om du har sitt nummer, fråga bara dem vem de har en förälskelse på eller om de gillar din vän.
  • Skicka en enkel text som, "Hej, har du en förälskelse på någon?"
  • Om svaret är ja kan du vidarebefordra de goda nyheterna till din vän! Om svaret är nej, kan du långsamt men säkert övertyga din vän att sätta sina sevärdheter på någon annan.
Metod 3 av 10:
Ge en ledtråd.
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 3
1. Casually nämner att din vän tycker att förälskelsen är söt. Du behöver inte spilla alla dina vänner hemligheter (som hur de skriver om sin förälskelse i en tidskrift varje natt), men du kan ge deras crush en ledtråd. Sätt din vän på sin radar genom att säga något som:
  • "Du vet förmodligen det här, men Jessica tycker att du är söt."
  • "Har du pratat med Brian nyligen? Jag tycker att han gillar dig."
Metod 4 av 10:
Fråga om deras kärleksliv.
  1. Bild med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 4
1. Fråga om de daterar någon att läsa om situationen. Om de pratar med någon eller hänger med någon annan, kan du förmodligen säga att de inte gillar din vän. Om de klargör att de är singel, men din vän har fortfarande en chans!
  • Säg något, "Så, är du dating någon?"
  • Eller, "Hur är kärlekslivet på sistone?"
Metod 5 av 10:
Se om de letar efter ett förhållande.
  1. Bild med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 5
1. Om din väns förälskelse är singel, kan det vara efter val. Fråga dem några frågor att se om de letar efter någon hittills eller om de inte är super intresserade. Om de är öppna för ett förhållande, har din vän fortfarande en chans!
  • Säg något, "Du har varit ensam för ett tag nu. Letar du efter en ny flickvän?"
  • Eller, "Jag hörde att du och din pojkvän bröt upp. Tar du en paus från datingscenen ett tag?"
Metod 6 av 10:
Fråga om de har en typ.
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 6
1. Någon typ är en inblick i vem de kanske gillar. Om din väns förälskelse beskriver din vän till en tee, är de förmodligen en bra match! Du kan också fråga om personer som de har daterat tidigare för att få en bättre läsning på vem de kanske gillar.
  • Fråga något, "Har du en typ?"
  • Eller, "Vilken typ av människor dateras du normalt?"
Metod 7 av 10:
Se om de har en förälskelse på någon.
  1. Bild med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 7
1. Slyly fråga din väns förälskelse om de gillar din vän. Försök att fråga din väns förälskelse som de gillar eller vem de är ute efter att få en läsning på situationen. Tryck inte det för hårt, eller du kan vara lite uppenbart.
  • Säg något som, "Har du en förälskelse på någon?"Eller" Vem gillar du?"
Metod 8 av 10:
Ge en hypotetisk om vem de skulle datera.
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 8
1. Det är ett bra sätt att fråga om de gillar din vän medan du bor Lowkey. Fras det på ett sätt som gör det väldigt galet. Du kan hålla det lowkey medan du fortfarande får ett rakt svar ur din väns förälskelse. Försök att inte göra det självklart, och säg något som:
  • "Om du absolut fick en av mina vänner, vem skulle du välja?"
  • "Om du var tvungen att, vilken av mina vänner skulle du fråga om ett datum?"
Metod 9 av 10:
Fråga om de vill ha din väns nummer.
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 9
1. Var en bra vingeman genom att ställa in två av dem. Checka in med din vän först för att se till att det är okej. Sedan erbjuds du att texten är krossa din väns nummer så att de kan hänga senare. Om de säger ja, är det ett gott tecken!
  • Säg något som, "Hej, jag kunde ge dig Taylors nummer om du vill ha det."
  • Din vän kan vara generad över det här först, men de kommer att vara tacksamma när de får en rolig text från deras förälskelse.
Metod 10 av 10:
Komplimanger din vän.
  1. Bilden med titeln Fråga någon om de gillar din vän Steg 10
1. Om deras förälskelse håller med, är det ett stort tecken! Försök att tippa om hur cool eller fantastisk din vän är när deras förälskelse är runt. Du kan komplimangera sitt skolarbete, deras outfit eller hur sort de är. Prova något som:
  • "Elaine bär alltid de coolaste outfitsna till skolan."
  • "Det är galet hur smarta James är. Han är förmodligen den smartaste killen i vår skola."

Tips

Din väns förälskelse kanske inte vill prata om sina känslor med dig om de är blyga. Din vän kan ha bättre lycka till att fråga på egen hand.
  • Om din väns förälskelse inte gillar dem tillbaka, kan du berätta för dem försiktigt att de kanske vill hitta någon ny att krossa på.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande