Hur man undviker att bli övergrepp på gatan


Vissa brott kan inte förebyggas, men det finns vissa saker du kan göra för att avsevärt minska sannolikheten för att bli riktade mot brottslingar och för att skydda dig och dina tillhörigheter om du attackeras. Läs vidare för att lära dig hur.

Steg

Del 1 av 2:
Avskräckande brottslingar
  1. Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 1
1. Var fullt medveten om din omgivning. Människor som är synligt distraherade av sina mobiltelefoner blir enkla mål för pickpockets och andra brottslingar. Håll ett öga på vad som händer runt dig hela tiden så att du bättre kan upptäcka misstänkt aktivitet och skydda dig och dina tillhörigheter.
  • Blick bakom dig varje gång i taget för att se till att du inte följs av en främling. Din bästa chans att försvara dig i händelse av attack är att identifiera angriparen så snart som möjligt.
  • Du bör också undvika att läsa kartor och fumla genom din handväska eller ryggsäck medan du går ner på gatan, eftersom dessa saker konsumerar all din uppmärksamhet och gör dig mer sårbar för attacker.
  • Om du reser i en okänd stad, försök att få vägbeskrivning till din destination innan du lämnar hotellet eller vandrarhemmet du bor på.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 2
    2. Håll dina tillhörigheter säkra. Håll värdefulla ägodelar, som plånböcker, smarta telefoner och kameror ur sikte för att undvika attrahera pickpockets. Förvara dessa objekt säkert i din handväska eller ryggsäck och bara ta ut dem när du behöver dem.
  • Det kan vara frestande att alltid ha din smartphone ut i alla tider, spela spel, eller titta upp riktningar, men kom ihåg att smartphone stöld är på uppkomsten av denna anledning. Om du använder kollektivtrafik under din dagliga pendling, kanske du vill överväga att ta en bok eller tidning för att underhålla dig själv.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 3
    3. Försök att inte se ut som en turist. Turister är ofta riktade mot pickpockets eftersom de tenderar att bära mycket pengar på dem och är vanligtvis obekanta med sina omgivningar. Undvik att klä sig för prickigt, och om det är tillämpligt, anta den lokala klänningen så att du kan blanda med lokalbefolkningen.
  • Undvik att gå runt upptagna gator medan du läser en karta, eftersom det kommer att uppmärksamma det faktum att du är turist och föreslår att du inte vet var du går. Om du använder en karta för att navigera dig runt en ny stad, hitta en privat plats som är inomhus, som ett café eller närbutik, för att hitta dig istället för att göra det ut på gatan där alla kan se dig.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 4
    4. Vara nykter. Droger och alkohol kan försämra din bedömning och din förmåga att försvara dig fysiskt i händelse av att du attackeras. Om du dricker, kom ihåg att aldrig lämna din dryck obevakad, och acceptera inte drycker från främlingar.
  • Några datumtillskott använder smaklösa, färglösa kemikalier för att spetsar sina offerets drycker utan att de vet. Om en främling erbjuder att köpa dig en drink, acceptera inte det om du inte tittar på bartendern gör det själv.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 5
    5. Resa i grupper. Kriminella är mindre benägna att attackera människor i grupper eftersom det finns styrka i antal. Att gå runt staden ensam, särskilt på natten, gör dig ett enkelt mål för brottslingar, för det finns ingen där för att försvara dig eller tjäna som ett vittne. Skydda dig själv genom att be en vän eller familjemedlem att följa med dig till din destination på natten - om det inte är ett alternativ, överväg sedan att ta en hytt istället.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 6
    6. Bo i väl upplysta, tätbefolkade delar av staden. Kriminella tenderar att lura i mörka, övergivna gator där det finns mindre brottsbekämpning och färre potentiella vittnen. Om du går nerför trottoaren på natten, stanna så nära gatan som möjligt eftersom brottslingar kan vänta på gränder för en chans att attackera förbipasserande.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 7
    7. Cykla. Det är mycket lättare för en pickpocket eller våldtagare att attackera en person till fots i motsats till en cykel. Om möjligt, kör en cykel till din destination istället för att gå, speciellt om du reser själv.
  • Del 2 av 2:
    Förhindra en potentiell attack
    1. Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 8
    1. Avgöra om du är i fara. Om du går ner på gatan och misstänker att du följs, var inte rädd att titta bakom dig och ta reda på det säkert. Om möjligt, se personen direkt i ansiktet - det här låter dem att du är fullt medveten om vad som händer och att du kan och kommer att försvara dig i händelse av en attack.
    • Fråga den potentiella angriparen för tiden - det kan hjälpa till att förhindra ett angrepp, eftersom brottslingar föredrar att attackera människor som inte har haft en chans att se deras ansikte än.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 9
    2. Söka. Det första du bör göra om du tror att du följs är att avgöra om du snabbt kan komma ur situationen utan att behöva konfrontera angriparen. Titta runt för att se om det finns några grupper av människor runt, och om så, gå eller springa i den riktningen. Om det inte finns någon, eller om de är för långt borta, måste du vidta åtgärder mot din angripare.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 10
    3. Uppmärksamma dig själv. Detta är det bästa sättet att skrämma bort en brottsling, som han eller hon kommer att vara rädd för att bli erkänd eller fångad. Skrika och skrika på toppen av dina lungor, vinka dina armar i luften, blåsa en visselpipa om du har en eller vad du kan för att uppmärksamma situationen.
  • Yell saker som "Brand!" "Hjälp!" eller "Sluta följa efter mig!" Så högt som möjligt. Om det finns människor runt, kommer de förmodligen att springa för att se vad som händer.
  • Försök att skrika något specifikt, som "Pappa!" eller ett annat namn - det här kommer att lura den kriminella att tänka på att det finns någon i närheten som vet var du är och vem kommer att skydda dig.
  • Det är mest effektivt att börja skrika innan personen har försökt att attackera dig, innan de har haft en chans att täcka din mun eller hotar att skada dig om du skriker.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 11
    4. Sätt så mycket avstånd mellan dina två som möjligt. Kör så fort du kan mot säkerhet. Om den kriminella börjar jaga efter dig, dra sedan ut din plånbok och kasta den på marken när du kör, se till att han eller hon ser det tappas. Om det är dina pengar som personen är efter, kommer de sannolikt att sluta jaga dig och hämta din plånbok istället.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan steg 12
    5. Arm själv för en attack. Om skrik och körning inte avskräcka kriminalen, fortsätt sedan i riktning mot säkerheten, och medan du gör, dra ut eventuella vapen du har på dig. Om du bär pepparspray, är det dags att dra ut den ur väskan och ha den på den färdiga. Andra potentiella vapen inkluderar fickknivar, nycklar eller tunga föremål som läroböcker. Håll ditt vapen i handen när du fortsätter att flytta mot säkerhet.
  • Ibland bara visar den kriminella att du är beväpnad är tillräcklig för att förhindra en attack. Till exempel, om du har pepparspray, dra ut det och peka det mot kriminella, säger "Kom inte närmare. Jag har pepparspray," högt.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan steg 12
    6. Ring polisen. Om du har en mobiltelefon på dig, dra sedan ut och ring polisen. Var noga med att anmäla angriparen att du ringer, eftersom det kan skrämma dem bort. Säga "Lämna mig ifred. Jag ringer polisen," högt.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan Steg 13
    7. Slå tillbaka. Om den kriminella griper dig och börjar räkna med dig, använd vad som helst vapen du måste fysiskt skada den andra personen. Poke dem i ögonen, sparka dem i könsorganen, skrapa dem med naglarna, spraya dem med pepparspray, etc. Om du har ett tungt föremål som en lärobok, försök att knacka personen omedveten genom att slå dem på sidan av huvudet.
  • Fortsätt skrika och uppmärksamma dig själv när du kämpar mot din angripare. Ju längre och högre du skriker, desto mer sannolikt är det att någon kommer att höra dig och komma till din räddning.
  • Bild med titeln Undvik att bli överfallen på gatan steg 14
    8. Rapportera alltid brott mot polisen. När du har gjort det till säkerhet är det viktigt att anmäla polisen om vad som hände. Att göra det kan hjälpa till att rädda livet för andra potentiella offer. Beskriv angriparens fysiska utseende, plats, kön och klänningstil till polisen för att hjälpa dem att spåra personen så snart som möjligt.
  • Tips

    Om du har köpt pepparspray är det viktigt att lära dig hur du kan använda det ordentligt så att du kan agera snabbt i händelse av en nödsituation.
  • Lita alltid på dina instinkter. Om du känner dig osäker i en viss situation, eller i en viss persons företag, så kanske du har rätt. Gör vad du kan för att ta dig ur den situationen, även om du tror att du är alltför försiktig.
  • Det är viktigt att vara lugn i händelse av en attack så att du kan tänka tydligt och göra vad som krävs för att skydda dig själv.
  • Bära en visselpipa och / eller pepparspray med dig när du går ut på natten, speciellt om du reser i en stad med utbredd brottslighet.
  • Det är en bra idé att ha din ryggsäck på en axel. Det betyder att om du är orolig, är det på väg att ta det du kan snabbt svepa det, om du av någon anledning behöver släppa den för att fly det gör det lättare och det kan göra ett bra självförsvar vapen - om någon handlar om För att överfalla dig kan du svänga din väska på dem och det kan köpa dig tid att fly.
  • Varningar

    Även om du har ett vapen på dig, provocera aldrig en misstänkt främling till att kämpa dig. Istället, sök säkerhet och använd bara dessa vapen för att försvara dig själv om du ska bli attackerad.
  • Om en främling börjar följa dig på väg hem, gå inte direkt till ditt hus, speciellt om du bor ensam. I stället knacka på grannens dörr eller gå in i en restaurang, bar eller hotell där det finns andra människor.
  • Det är alltid bättre att vara alltför försiktig om du tror att du är i fara. Vänta inte på kriminella att attackera dig innan du vidtar åtgärder. Uppmärksamma dig själv och springa mot säkerheten omedelbart.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande