Hur man blir barnpsykolog

Om du vill hjälpa barn med sin känslomässiga och psykiska hälsa, kanske du vill bli barnpsykolog. Som barnpsykolog ska du undersöka, bedöma, studera och behandla psykiska störningar, utvecklingsproblem och kognitiva underskott med spädbarn, småbarn, barn och ungdomar. Medan yrket kan vara givande, är det inte lätt att bli en barnpsykolog. Du måste genomgå år av utbildning och erfarenhet för att börja behandla barns psykiska störningar. Lyckligtvis, med passion och engagemang, är målet att bli barnpsykolog uppnås.

Steg

Del 1 av 3:
Få utbildningen
  1. Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 1
1. Uppnå en grundutbildning i psykologi eller ett relaterat fält. Medan en allmän psykologi grad kommer att hjälpa dig att komma till grundskolan, överväga att gå i en viss examen i barnutveckling, barnstudier eller kognitiva studier. Specialiserar din examen ger dig mer kunskap i ditt fält. Det kan också ge dig mer inblick i världens psykologi, så att du kan avgöra om det är rätt karriärväg för dig.
  • Titta på de tillgängliga graderna när du letar efter ett universitet för att delta. Vissa högskolor erbjuder mer barnpsykologi relaterade majors.
  • Några av de bästa högskolorna för att få din psykologiexamen inkluderar Stanford University, University of Pennsylvania, Yale University och University of Michigan.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 2
    2. Bestäm vilket fält av barnpsykologi du vill arbeta i. När du har fått din kandidatexamen, behöver du doktorsexamen som barnpsykolog i de flesta omständigheterna. Under ditt pH.D. Program, du måste koncentrera dig på ett av de fyra fälten av barnpsykologi som inkluderar klinisk, utveckling, skola och pedagogisk psykologi. Bestämma vilken typ av jobb du vill ha efter examen och specialisera sig i det.
  • Kliniska barnpsykologer handlar direkt med barnen och hjälper till att bedöma, diagnostisera och behandla barn med utvecklings- eller psykiska störningar, liksom vetenskaplig och akademisk forskning inom dessa områden.
  • Utvecklingsbarns psykologer arbetar mer mot en bättre förståelse för barnbeteende i en forskningsbaserad inställning.
  • Skolpsykologer hanterar barnens psykiska hälsobehov i en skola eller utbildningsinställning. De bestämmer barnberättigande för regeringens sponsrade program och hjälper till att bygga läroplaner som passar barnens behov.
  • Utbildning Barns psykologer arbetar för att förbättra lärande och undervisningsprocesser i skolor. De föreslår ändringar i klasser och läroplan, så det kan bättre passa behoven hos barns psykologiska hälsa.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 3
    3. Få din examen i psykologi. En magisterexamen tillåter dig inte att träna som psykolog, men en magisterexamen i mentalvårdsrådgivning tillåter dig att få licensierad att se patienter, även om du inte kommer att vara en psykolog och som sådan får inte göra psykologisk testning.Leta efter skolor som har bra program för den typ av barnpsykologi du vill fortsätta. En grundutbildningsgrad ensam gör det inte möjligt att göra avancerad forskning eller för att behandla och diagnostisera patienter.
  • Graduate kurser inkluderar ungdom och ung vuxenutveckling, barnutveckling och psykopatologi hos barn.
  • Goda forskarskolor för barnpsykologi inkluderar University of Kansas och University of Virginia Curry School of Education.
  • En magisterexamen tar vanligtvis två till tre år att slutföra.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 4
    4. Få din doktorsexamen. Att få din doktorsexamen att ta mellan fyra till sex år i genomsnitt och gör det möjligt för dig att bli licensierad psykolog och direkt diagnostisera och bedöma patienter, samt bedriva vetenskaplig och akademisk forskning. Du behöver inte få din masterprogram innan du ansöker om ett doktorandprogram. Snarare kommer du att tjäna din magisterexamen som en viktig milstolpe mot din doktorand under din utbildningsutbildning. Om du vet att du vill vara en licensierad psykolog och kunna psykologisk testning och genomföra akademisk forskning, rekommenderas det att du får din doktorsexamen. Om du är intresserad av att vara en terapeut kan du uppnå det genom en psykisk rådgivande masterprogram som ska komma en licensierad psykisk rådgivare.
  • En psy.D. är en tillämpad klinisk doktorand. Den största skillnaden mellan doktorsexamen och en PSYD är att doktorn är traditionellt en forskningsgrad, även om de flesta program faller någonstans längs det forskare-praktiserande spektrumet. PSYD skapades specifikt för dem som vill vara licensierade psykolog men är inte intresserade av forskning. En annan viktig skillnad är att eftersom en doktorand är en forskningsgrad är det vanligtvis finansiering för studenter i form av ett undervisningsavbrott och stipendium, medan Psyd måste betala för sin utbildning ur fickan.
  • Del 2 av 3:
    Få upplevelsen
    1. Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 5
    1. Fyll i din praktik eller praktik. Om du får din doktorsexamen, som genomgår ett års praktik när du studerar är vanligtvis nödvändig. Detta följs vanligtvis av ett års uppehållstillstånd under tillsyn innan du kan uppnå din licens att träna.
    • Under din praktik kan du arbeta för en inhemsk hälsoavdelning på din skola eller dina lokala sjukhus, kliniker och forskningsanläggningar.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 6
    2. Hämta din statliga certifiering. Olika stater skiljer sig på sina krav för att bli en licensierad statspsykolog. För de flesta stater måste du ha din doktorsexamen i barnpsykologi och ha timmar av erfarenhet under tillsyn. Leta upp din statens hemsida för att hitta ansökningsblanketter och krav.
  • I Washington måste du ha din doktorsexamen och 750-timmars uppehållstillstånd och 300-timmars praktik.
  • I New York måste du ha din doktorsexamen från ett ackrediterat program såväl som två års heltidsövervakad erfarenhet.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 7
    3. Få din styrelsecertifiering. En styrelsecertifiering från den amerikanska styrelsen för klinisk barn och ungdomspsykologi gör att du kan utse en specialisering. Det visar att du har förmåga och kompetens att fungera som barnpsykolog. Du kan besöka den officiella hemsidan för den amerikanska styrelsen för kliniskt barn och ungdomspsykologi och fylla i specialiserings- och ansökningsformulären för att komma igång.
  • Att vara styrelse certifierad kommer också att göra dina färdigheter mer omsättbara.
  • Del 3 av 3:
    Få jobbet
    1. Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 8
    1. Ansök om organisationer som behöver barnpsykologer. När du har rätt licenser, certifieringar och utbildning att träna, kan du börja leta efter jobb hos olika organisationer. Vissa organisationer som behöver barnpsykologer inkluderar psykiska kliniker, jurister, sjukhus och forskningscentra som universitet. Använd Online Job Boards för att hitta jobb i ditt område.
    • Ta din tid och göra forskning om varje företag för att bestämma den bästa passformen för dig.
  • Bild med titeln Bli en barnpsykolog Steg 9
    2. Använd dina nätverksanslutningar för att hitta ett jobb. Eftersom du redan har genomgått ditt uppehållstillstånd och praktik eller praktik, finns det en bra chans som du redan har nätverkat med människor i psykologi eller hälsoområden. Nå ut till gamla kollegor eller chefer och låt dem veta att du har slutfört din utbildning och är redo att träna.
  • Ofta, om det finns en position tillgänglig, kommer du att få företräde framför någon som inte gjorde sitt hemvist där.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 10
    3. Gå på intervjun. När du har applicerat och fått en återuppringning, kommer din potentiella arbetsgivare att vilja att du kommer in för en intervju. Se till att du har en bra upplevelse, speciellt om du ska arbeta i direkt kontakt med barn.
  • Sjukhuset eller organisationen du arbetar för kommer också att leta efter ytterligare färdigheter och kunskaper över de senaste teknikerna i kognitiv terapi och interpersonell psykoterapi.
  • Bildbeteckningen blir en barnpsykolog Steg 11
    4. Börja din egen övning. Vanligtvis behöver du år av övning i branschen innan du öppnar din egen praxis. Förutom att vara på toppen av ditt fält måste du också förstå de grundläggande principerna för affärer och marknadsföring för att göra din övning ut från resten. Behåll gamla patienter och försök att få nya affärer genom hänvisningar och munnen.
  • Arbeta med en affärsutvecklingskonsult om du inte är affärskvinnlig eller är inte säker på de tekniska aspekterna av att starta din egen praxis som fakturering och få nya kunder.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande