Hur man undviker att gå till ett mentalsjukhus

Ett psykiatrisk sjukhus, även känt som inpatientbehandling eller en psykavdelning, är ett sjukhus som bryr sig om individer med psykiska sjukdomar och hälsoproblem. Du kan hitta många sjukhus för olika behov, inklusive självmordsförebyggande och självtillförd-skador i de flesta delar av världen. I allmänhet är sjukhusvistelse där för att hjälpa någon i kris, och bör inte undvikas om det behövs. Men du kan förhindra sjukhusvistelse genom att minska de symptom som kan få dig att vara på sjukhus, minskade riskfaktorer för sjukhusvistelse och fokusera på din mentalvårdsbehandling.

Steg

Metod 1 av 3:
Fokusera på din mentalvårdsbehandling
  1. Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 1
1. Söka behandling. Försök att titta på dig själv och din situation ur en opartisk synvinkel.Även om tanken på att gå in för professionell hjälp är läskig eller obekväma, kommer det sannolikt att bidra till att förbättra din livskvalitet. Försök att hålla ett öppet sinne om ämnet, och om möjligt, fatta beslutet själv. Att söka psykoterapi från en psykisk hälso-professionell kan hjälpa dig att undvika det mer drastiska måttet att komma in i ett mentalsjukhus.
  • Om du inte får psykisk behandling kan du börja terapi eller ett behandlingsprogram. Kontakta ditt sjukförsäkringsbolag för en lista över godkända kliniker, eller genomföra en sökning efter billiga psykiatriska faciliteter i ditt lokala område.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 2
    2. Lita på din mentalvårdskliniker. Brist på förtroende för mentalvårdspersonal kan leda individer, särskilt minoriteter, för att undvika att söka hjälp.
  • Var ärlig. Många yrkesverksamma kan kunna berätta när du ljuger, och det hjälper inte ditt fall. Om någon frågar dig en direkt fråga, svara det. Ligga kan komma av som paranoid och misstänksam, vilket faktiskt kan öka sannolikheten för att du är på sjukhus.
  • Berätta för din terapeut om dina bekymmer. Var öppen om din svårighet att lita på terapeuter eller människor i allmänhet. Din terapeut kan ha specifika tekniker som kan hjälpa dig att återfå en känsla av förtroende.
  • Vet att terapeuter är där för att hjälpa dig. De önskar inte att du lider, de vill troligen att du ska må bättre. Ibland måste terapeuter göra svåra beslut för att skydda sina patienter, men det betyder inte att de är dåliga människor eller att de aldrig kan lita på. Om du tidigare har blivit på sjukhus, vet att någon trodde att det var det bästa för dig då och de var förmodligen följande standardprotokoll.
  • Du kan vara sjukhus om du blir våldsam, självmord eller ett hot mot dig själv eller andra. Att gå in i terapi och bygga ett tillförlitligt förhållande med din terapeut kan hjälpa till att förhindra denna sjukhusvistelse.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 3
    3. Vara konsekvent i din mentalvårdsbehandling. Forskning tyder på att personer som tidigare har på sjukhusvisats visar mindre risk för ombundet om de följer upp med sin polikliniska behandling.
  • Kom upp med en behandlingsplan med din mental hälsa professionell och hålla fast vid denna plan. Det kan innehålla veckovisa behandlingsbesök. Se till att du har korrekt transport till och från dessa möten. Om du har svårt, diskutera alternativ med din hälso-leverantör, sådan hemmabehandling eller hjälp med transport (buss tokens osv).
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 4
    4. Stick med din nuvarande behandling om den fungerar. Växlingsbehandlingar eller psykiska leverantörer kan leda till sämre resultat i behandlingen än att begå en specifik form av behandling. Doktor Shopping kan också vara ett symptom i vissa störningar, såsom Borderline Personality Disorder.
  • Om din behandling inte fungerar, överväga inpatientbehandling. Om du har försökt poliklinisk behandling (terapi, medicinering och support) och fortfarande har symtom som allvarligt störa ditt liv (relationer, förmåga att behålla ett jobb, boende, vård för dig själv), kan det gynna dig att frivilligt söka vårdbehandling.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 5
    5. Följ dina behandlingsplaner. Ett av de bästa sätten att undvika att skriva in en låst eller inpatient anläggning är att ge ut patienten om du är alla. Arbeta med din läkare, terapeuter och familj för att hantera problem och deras bekymmer när de kommer upp. Vara mottaglig för behandlingar, förändringar i planen och deras inmatning - se din mental hälsa som en samarbetande ansträngning.
  • Ta din medicin om du har recept. För vissa psykiska hälsoförhållanden (speciellt bipolär I / II och schizofreni eller andra psykotiska störningar) som bor på din medicin är nyckeln till att minska sannolikheten för att du kommer att vara på sjukhus.
  • Metod 2 av 3:
    Reducera symptom som orsakar sjukhusvistelse
    1. Bild med titeln Uppnå storhet Steg 2
    1. Identifiera dina tecken och klara dem. Att veta dina personliga tecken på att du kan behöva sjukhusvistelse är mycket användbar så att du kan förhindra eller hantera eller dessa problem innan de blir för svåra och leder till sjukhusvistelse.
    • Du kan behöva gå till ett mentalvårdssjukhus om du är:
    • se eller höra saker (visuella eller hörsel hallucinationer)
    • ha bisarra eller paranoida idéer (vanusions)
    • Att ha allvarliga tankar om att skada dig själv eller andra
    • planerar att skada dig själv eller andra
    • tänker eller pratar för fort
    • Hoppa från ämne till ämne utan koherens
    • Känsla för utmattad eller deprimerad att komma ur sängen eller ta hand om dig själv eller din familj
    • inte äta eller sova
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 19
    2. Klara av tankar om självskada. En av de främsta anledningarna till att du kan vara på sjukhus är om du seriöst överväger eller med stor risk att avsiktligt skada dig själv eller begå självmord. Självskada tendenser och självmidlighet ökar efter att ha släppts från ett psykiatrisk sjukhus.
  • Klara hälsosamt med tankar om att skada dig själv. Låt inte dina tankar bli så ur hand att du överväger självmord. Prata med en professionell (psykolog, terapeut) för att göra en detaljerad och personlig plan om hur man klarar av tankar om självskada.
  • Minska självskada beteenden. Om du skär dig själv eller skadar dig själv, kan du stoppa dessa beteenden minska din risk för sjukhusvistelse. I stället för att skada dig, använd andra hanteringsmetoder för att minska negativa känslor som journaling, terapi och motion.
  • Tänk på att om du är en riktig fara för dig själv och / eller de runt dig, i allmänhet kan du vara engagerad i ett mentalsjukhus trots dina protester, så länge de har solidt bevis på att du behöver professionellt psykiatrisk hjälp.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 8
    3. Ta hand om dina grundläggande behov. En annan anledning att du kan vara på sjukhus är om du inte kan ta hand om dina grundläggande behov (kläder, mat, skydd) på grund av en psykisk hälsofråga. Du kommer att bli mer sannolikt att vara sjukhus om du ser och agerar som om du inte kan ta hand om dig själv.
  • Se till att dina aktiviteter i det dagliga livet (ADLS) är i kontroll. Några exempel är: Ta en dusch dagligen, tvätta och borsta ditt hår, borsta tänderna och ha rena kläder.
  • Om du har problem med att ge dig dessa grundläggande behov som kläder eller mat, kontakta din kommunala eller socialtjänster för bistånd. De kan hjälpa dig att hitta ett skydd, boende och lokala matbanker. Vissa myndigheter ger dig även lite extra pengar varje månad, eller ett kort för mat.
  • Metod 3 av 3:
    Minskande riskfaktorer för sjukhusvistelse
    1. Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 9
    1. Bibehålla skydd eller bostäder. Det finns många riskfaktorer som ökar en persons sannolikhet att vara på sjukhus- - inte att ha tillräckligt skydd är en stor riskfaktor. Hemlösa individer har en mycket högre risk för sjukhusvistelse än individer som är inrymda. Detta har att göra med förmågan att ta hand om dina grundläggande behov. Skydd ses som en grundläggande nödvändighet för att hålla dig säker och frisk (bort från elementen som snö, regn eller hög värme).
    • Om du har problem med att behålla din levande situation - kan du nå ut till familj och vänner för hjälp. Fråga dem om du kan stanna på soffan ett tag tills du kan komma tillbaka på fötterna.
    • Om du inte kan stanna hos familj eller vänner, försök att kontakta din lokala myndighet eller socialtjänsten. Det finns också en nationell lista över skydd som du kan hitta på ShelterListings.org.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 10
    2. Minska självstigma. Stigmatisering av jaget är en stor riskfaktor för sjukhusvistelse. Detta beror på att människor som tror att deras psykiska problem inte är acceptabelt för sig själva, eller som tror att de är galen, är mindre benägna att söka hjälp. Självstigma är förknippad med negativa övertygelser eller stereotyper om dig själv.
  • Förstå att att få behandling, med medicinering eller att gå till ett mentalsjukhus är inte saker att skämmas för. Du kan börja minska din självstigma idag genom positiva bekräftelser. Låt oss säga att du har diagnostiserats med en psykisk sjukdom. Du kan säga till dig själv, "Jag accepterar min diagnos, men det definierar mig inte eller vem jag är. Det är okej att jag har denna diagnos och jag tror att jag kan klara det på ett hälsosamt sätt. Jag kan ha en diagnos, men det betyder inte att jag är galen."
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 11
    3. Vända sig till kamrater för hjälp. En annan stor riskfaktor för sjukhusvistelse är brist på socialt stöd. Men stark i gruppidentifiering (identifiering med andra som har liknande problem) kan vara en skyddande faktor mot sjukhusvistelse. Med andra ord, med ett starkt socialt stödnät kan minska risken för att vara på sjukhus.
  • Gå med i en supportgrupp. Den nationella alliansen för psykisk sjukdom (NAMI) är en amerikansk byrå och är ett bra ställe att börja.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 12
    4. Begränsa eller eliminera substansanvändning. Ämnen kan förvärra befintliga psykiska förhållanden. Vissa ämnen kan också producera allvarliga psykiska hälsosymtom som hallucinationer (hörande röster och se saker som inte finns där). Dessa symtom kan få dig att visas som om du har en allvarlig psykisk sjukdom och kan öka sannolikheten för att du är på sjukhus för utvärdering.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 13
    5. Ha en plan i händelse av en kris. Har inte en plan när dina tankar (tänker på att skada dig själv / andra, eller psykos - hallucinationer, avvikelser), känslor (depression, mani, paranoia) eller beteenden (självskada, skada andra, inte ta hand om dina grundläggande behov) få Svår kan öka sannolikheten för sjukhusvistelse. Utan en plan kan du ha svårt att klara av en krissituation.
  • Skriv ner en lista med kontakter, inklusive dina läkare, terapeuter och familjemedlem för vänner som kan hjälpa till. Om ingen av dessa kontakter är tillgängliga, har du en lista över nödlinjer som du kan ringa som den nationella självmordsförebyggande livslängden vid 1 (800) 273-8255.
  • Vet vart man ska åka - ha en lista över lokala sjukhus, skydd, samt adresser till väns och familjens hem.
  • Bild med titeln Undvik att gå till ett mentalsjukhus Steg 14
    6. Involvera din familj. Lär känna hur de människor som älskar och bryr sig om dig känner dig om eventuella problem som du kan hantera kan vara till stor hjälp. Det kan hjälpa till att prata om de problem du har haft med dem tidigare och hur du känner för att åka dit igen.
  • Till exempel, om din familj har föreslagit att du behöver psykiatrisk hjälp på något sätt, kan det vara till hjälp att ha en meningsfull konversation med dem. Ta reda på varför de känner det här sättet, be om exempel på det beteende de hänvisar till, och erbjuder potentiella lösningar.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande