Hur man hittar en tonårsresa

Om en tonåring du älskar har runnit, är du sannolikt rädd, häftig och osäker på vad du ska göra nästa. Kontakta brottsbekämpning omedelbart. När du har talat med polisen kanske du vill utnyttja flera olika strategier för att hjälpa till med tonårshemmet, inklusive att prata med sina vänner, använda sociala medier för att öka medvetenheten och arbeta med nationella organisationer. Försök att förbli lugn och vet att du har vänner, familj, brottsbekämpning och nationella barnförespråksbyråer som stöder dig och arbetar för att få din älskade hem.

Steg

Del 1 av 3:
Kontakta brottsbekämpning och saknade barntjänster
  1. Bild med titeln Hitta en Teenage Runaway Steg 1
1. Ring polisen. Om du misstänker att någon har runnit, ring 911 omedelbart. Du behöver inte vänta 24 timmar för att lämna in en saknad personrapport om ett barn under arton.
  • Om du är en vän till Runaway, kontakta föräldrarna först och låt dem veta dina misstankar. Om du är orolig för att din vän sprang bort från en missbrukande situation hemma, eller föräldrarna verkar ointresserade på att lokalisera sitt barn, ring polisen själv (eller få dina föräldrar att göra det). Runaway-tonåringar kan snabbt hitta sig i farliga situationer, så det är viktigt att du agerar på dina misstankar.
  • Ge polisen en detaljerad beskrivning av personen. Ange höjd, vikt, hår och ögonfärg, om de har glasögon eller hängslen, eventuella kännetecken och de sista kläderna som de sågs, liksom andra identifierande information.
  • Till exempel kan du säga, "Jane är sexton år gammal. Hon är ca 5`7 "och 130 kg. Hon har kort brunt hår, bruna ögon och en mol bredvid hennes högra öga. Hon bär glasögon för läsning. Hon gillar att färga hennes hår, så det kan också vara en ljus färg. Hon sedde sist med en röd tank topp, svarta shorts och svarta flip flops. Hon bär ofta ett guldhalsband med ett kors."
  • Be polisen att göra en rapport till FBI: s nationella brottsliga informationscenterdatabas, känd som NCIC. För att en saknad person affisch ska skapas och sprida sig till brottsbekämpning behöver du ditt barns information in i den här databasen.
  • Fråga vilken officer som kommer att tilldelas ditt barns fall när du gör din första polisrapport. Spela in officerens information och det bästa sättet att kontakta dem.
  • Bild med titeln Hitta en Teenage Runaway Steg 2
    2. Ring andra brottsbekämpande organ och saknade barn clearinghouses. När du har lämnat in din första polisrapport, börja ringa till andra organisationer som kan hjälpa dig i sökandet efter runaway. Förutom dessa organisationer kan din lokala polis ha ytterligare resurser för dig att kontakta:
  • Ring din Sheriffs avdelning och statspolisen för att rapportera Runaway.
  • Ring National Center för saknade och utnyttjade barn. Ring NcMec vid 800-the-Lost (800-843-5678) När du pratar med din lokala polis. De kommer att hjälpa till att samordna leder till din lokala polis.
  • National Runaway SafeLine kan ge hjälp och stöd i denna situation. Ring 800-Runaway (800-786-2929). De kan lämna ditt meddelande till ditt barn, om ditt barn kommer i kontakt med dem. Dessutom kan de hjälpa ditt barn att komma i kontakt med dig och hjälpa till att förmedla föräldra-barns tvister om det behövs.
  • När du ringer andra myndigheter, ange vad du redan har gjort. Du kan till exempel säga, "Jag har redan talat med Officer Jones i min lokala polisavdelning, som tog polisrapporten och tilldelas ärendet. Finns det något annat du rekommenderar att jag gör, eller någon annan jag borde prata med?"
  • Bild med titeln Hitta en Teenage Runaway Steg 3
    3. Skriv allt ner. Håll en anteckningsbok Handy och spela in alla konversationer och telefonsamtal, med datum, tider och ämnen som diskuteras. Detta kommer att hjälpa till att jogga ditt minne och hålla dig organiserad.
  • Saker kommer att röra sig mycket snabbt, och du kommer sannolikt inte att kunna komma ihåg detaljer om konversationer, eller om du pratade med en viss person. Få vana att skriva allt ner direkt.
  • Del 2 av 3:
    Söker efter runaway
    1. Bild med titeln Hitta en Teenage Runaway Steg 4
    1. Prata med Runaways vänner, familj och bekanta. Gör en lista över alla i personens liv och kontakta dem, börja med sina närmaste anslutningar. Håll koll på namnen och kontaktinformationen för dem med vilka du har talat. Du kanske vill ge en kopia av denna information till polisen också.
    • Du kan fråga, "Manuel, jag har inte sett Caleb sedan tisdag. Jag vet att ni är nära. Har du sett honom? Berättade han var var han gick? Har du varit i kontakt med honom?"
    • Tänk på att nära vänner kan försöka skydda runaway. De kan ligga eller hålla tillbaka information.
    • Prata med alla du kan tänka på, inklusive personens lärare, medarbetare, lagkamrater, eller till och med anställda på platser där personen tyckte om att umgås. De kan ha sett eller överhärda något som kan vara till hjälp för dig.
    • Det kan finnas många människor att prata med på kort tid, så att de starka pålitliga medlemmar i ditt supportnätverk som hjälper dig att kontakta personer. Överväg att fråga dina goda vänner eller tillförlitliga familjemedlemmar för hjälp.
  • Bild med titeln Hitta en tonårig Runaway Steg 5
    2. Leta efter ledtrådar till deras vistelseort. Söka tonårens rum, telefon eller dator för ledtrådar om de kan ha gått, eller personer de är med. Polisen kanske vill göra en undersökning på din tonårs egendom själva, så se till att klargöra med brottsbekämpning om det är okej för dig att göra.
  • Få tillgång till sina sociala medier och e-post för tips om var de har gått.
  • Kontrollera deras telefonlogg och textmeddelanden. Följ upp med någon som din tonåring har kommunicerat med nyligen.
  • Sök deras rum. Titta igenom dagböcker och anteckningsböcker för någon användbar information.
  • Incheckning med ditt barns skola. Prata med ditt barns lärare och administratörer och låt dem veta situationen. Be om att bli kontaktad om de hör av några ledningar. Be om att komma åt ditt barns skåp och titta igenom det för någon användbar information.
  • Bild med titeln Hitta en tonårig Runaway Steg 6
    3. Vara proaktiv. Medan de flesta runaways återvänder hem är det fortfarande viktigt att arbeta med att få personen hem säkert så fort som möjligt. Tonåringar springer ofta utan en plan, och när mat, pengar eller skydd löper ut, kan eventuellt engagera sig i överlevnadsex (handelskön i utbyte mot nödvändigheter) för att förse sig själva.
  • Se inte Runaway-situationen som någonting för bortgången att hantera: "Hon kommer tillbaka när hon är redo, men under tiden behöver hon ta itu med konsekvenserna av hennes beteende."Tonåringar kan snabbt hitta sig i osäkra situationer som de inte kan hantera, som drogmissbruk eller prostitution.
  • Runaway Youth är också med ökad risk för hemlöshet, fysiskt missbruk och psykiska problem.
  • Bild med titeln Hitta en Teenage Runaway Steg 7
    4. Tänk på Runaways motiv. Tänk på varför personen kan ha kört bort. Fråga dig själv några frågor om deras senaste beteende och problem som de vetter mot. Överväga om något de gjorde eller om någon de pratade med kunde hjälpa dig att bestämma var de kanske har gått.
  • Tänk på några senaste problem hemma. Var det en kamp, ​​en förändring i familjestrukturen eller missbrukande beteende?
  • Tänk på sina sociala interaktioner. Började de hänga med nya människor? Hade de sitt sociala liv en hemlighet? Var de talade till någon online ofta?
  • Tänk på deras tidigare beteende. Har tonåren att springa iväg innan? Vad hände förra gången de lämnade? Vad var deras motiv för att lämna då?
  • Del 3 av 3:
    Sprida ordet
    1. Bild med titeln Hitta en tonårig Runaway Steg 8
    1. Gå på sociala medier så snart som möjligt. Skapa en Facebook-sida som heter "Hitta [personens namn]."Sociala medier kan vara extremt inflytelserika för att hjälpa till att sprida nyheterna och öka medvetenheten. Dela din sida med alla du vet, liksom på lokala samhällssidor.
    • Antag att personen kan se vad du skickar in. Posta bilder av dem med vänner och familj, glada minnen, eller videor av dem ha kul med kära. Dessa visar den runaway hur mycket du älskar och saknar dem. Dessa inlägg anpassar också Runaway för främlingar som kan följa sin historia och hjälpa till att generera mer intresse för ärendet.
    • Överväg att gå på Twitter och tweeting historien till nyhetsmedia och andra inflytelserika individer.
    • Skapa en e-postadress som är associerad med att hitta Runaway. Skicka ett mail från den här adressen till alla dina vänner och familj som begär hjälp, med en länk till din Facebook-sida.
  • Bild med titeln Hitta en Teenage Runaway Steg 9
    2. Använd ditt nätverk. Anslut med människor som kan vara användbara för att få informationen där ute. Tänk på personer som interagerar med allmänheten dagligen, och be dem att nå ut till sina kontakter och / eller visa flygblad för dig.
  • Till exempel kan du ha en pilot, en minister eller en socialarbetare i din kontaktlista. Piloten kunde hänga flygbladet i bemyndigande lounger av flygplatser. Ministern kan ta med flygblad till sjukhuset när man besöker patienter. Socialarbetaren kan utnyttja sina kontakter på kommunala myndigheter för att sprida tillförlustens ord.
  • Bild med titeln Hitta en tonårig Runaway Steg 10
    3. Skapa en saknad person flygblad. Distribuera flera nya bilder på Runaway och skapa en flygblad med sin information och senast kända varav. Använd högkvalitativa bilder som visar personens ansikte från olika vinklar så att andra får en bättre känsla av vad de ser ut.
  • Sätt flygbladet på högtrafiklokaler, som bensinstationer, tågstationer, interstate vila stannar eller buss depåer.
  • Distribuera flygblad till lokala sjukhus och psykiatriska behandlingscentra.
  • Be lokala butiker och företag att hänga en flygblad i sitt fönster eller annan plats som är synlig för kunderna.
  • Bild med titeln Hitta en tonårsresa Steg 11
    4. Nå ut till media. Kontakta Lokala papper, TV-stationer och radiostationer med information om den saknade personen och be dem att hjälpa dig att sända informationen. Be dem att dela informationen på sina webbplatser också..
  • Du kan säga, "Min son har saknats sedan måndag. Vi misstänker att han sprang iväg. Kan du snälla skicka sin bild i din sändning ikväll, liksom lägga upp den på din webbplats?"
  • Ge kopior av högkvalitativa fotografier av Runaway till mediarepresentanter, liksom en saknad person flygblad om du har gjort en. Ge både digitala och hårda kopior om det behövs.
  • Överväg att utse en familjemedlem eller en vän som din go-to-medieperson. Låt den här personen koordinera foton, planera intervjuer om det behövs, och forskningskontakter hos lokala publikationer. Att arbeta med media kan vara mycket tidskrävande och dränering.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande