Hur man skickar skatter utan w2

Du kanske vill få dina skatter gjort så snabbt som möjligt, speciellt om du förväntar dig en stor återbetalning. Men kanske din arbetsgivare drar sina klackar och har inte skickat ut W2S än. Även om du tekniskt, ska göra allt du kan för att få en kopia av din W2 innan Du slutför din avkastning, det är möjligt att lämna in dina skatter utan W2. Vissa arbetsgivare gör W2S tillgängliga elektroniskt och vissa skatteförberedelseprogramvaror tillåter dig att automatiskt importera din W2 utan att ha den specifika formuläret. Om du har gjort allt i din makt för att spåra din W2 utan framgång, kan du använda IRS-formuläret 4852 som en ersättare.

Steg

Metod 1 av 3:
Med hjälp av formulär 4852
  1. Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 1
1. Hitta en kopia av din sista betalningsstub för året. Om du inte har fått din W2, har din slutliga lönstubben sannolikt den information du behöver för att lämna in dina skatter. Leta efter "år till datum" Information om den sista Pay Stub du mottog för året.
  • Om du inte kan hitta en kopia av din slutliga pay stub, prata med din arbetsgivare om att få en annan kopia eller en utskrift av din löneinformation för året.
  • Om inte din sista betalningsstub för året slutar den 31 december behöver du också det följande betala stubben.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 2
    2. Lägg till på ytterligare dagar som inte ingick i din slutliga pay stub. Om året hände med i mitten av en löneperiod behöver du förmodligen din första lönestubbe på det följande året också. Då måste du lägga till den lön och skatter som är relaterade till det föregående kalenderåret till ditt års ändamål.
  • Om du är betald lön, räkna dagarna på den löne stubben som föll under det föregående kalenderåret och tillsättes att intäkterna till ditt års datum på din slutliga löneböcker för året. För timmars lön, lägg till de timmar du arbetade under de dagar som föll på föregående kalenderår. Om du till exempel får betalt varje vecka och arbetat 12 timmar den 30 december och 31, skulle du lägga till 12 timmars inkomst till ditt årliga totalt för föregående år.
  • För att uppskatta de skatter som tas ut, dela upp det totala antalet skatter som hålls kvar av det totala antalet timmar du arbetade (eller dagar, om du är betald lön). Sedan multiplicera det numret med antalet dagar eller timmar som gäller för föregående kalenderår. Till exempel, om $ 200 hölls från din lönecheck för skatter och du arbetade 20 timmar den veckan, skulle du dela upp $ 200 med 20 för att få $ 10. Om du arbetade 12 timmar i föregående kalenderår, skulle du multiplicera $ 10 med 12 för att få $ 120. Du skulle sedan lägga till $ 120 till det aktuella totalt för skatter som hålls kvar.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 3
    3. Ladda ner en kopia av Form 4852. Du kan ringa IRS och ha en kopia av Form 4852 som skickas till dig. Det är dock i allmänhet snabbare och lättare att ladda ner formuläret själv på https: // IRS.GOV / FORMS-PUBS / OM-FORM-4852.
  • Du kan antingen skriva information i formuläret på din dator eller skriva ut den och fylla den för hand.
  • Medan du inte behöver skicka in den här formuläret med dina skatter, behöver du hålla det med dina skatteposter i händelse av en revision. Av denna anledning, se till att du fyller den ut snyggt och läsligt.
  • Varning: Medan du kan ladda ner formuläret själv, är du fortfarande skyldig att kontakta IRS och låta dem veta att du inte fick en W2. Ring IRS på 800-829-1040 innan du skickar din färdiga avkastning.

  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 4
    4. Ange information om dig själv och din arbetsgivare. Fyll i formuläret helt med ditt fullständiga namn som visas på din avkastning, ditt personnummer och din adress. Ange sedan din arbetsgivares fullständiga namn, adress och arbetsgivarens identifikationsnummer (EIN).
  • Din arbetsgivares EIN är vanligtvis på alla dina lönestubbar. Om du arbetade för samma arbetsgivare förra året kan du också hitta den på förra årets avkastning.
  • Bild med titeln Filskatter utan W2-steg 5
    5. Kopiera informationen från dina Pay Stubs på formuläret. Form 4852 har linjer för den totala inkomsten och skatter som hålls kvar för hela året. Använd den totala du fick från de aktuella beloppen på din slutliga löneböcker för året. Glöm inte att lägga till några belopp som kan ha inkluderats på följande lönestub om slutet av året föll i mitten av en löneperiod.
  • På rad 9 i Form 4852, lista datumen för de lönstubbar du brukade beräkna ditt årliga intäkter och skatter kvarhållet. Om den andra lönstuben inkluderade intäkter från följande kalenderår, kanske du också vill ange hur många dagar eller timmar du har lagt till i de aktuella siffrorna på din sista löneförstick.
  • Dricks: Om du är egenföretagare eller arbetat som en oberoende entreprenör och inte fick 1099, kan du också använda Form 4852 för att uppskatta din totala inkomst under årets gång. Skatter är vanligtvis inte kvar på 1099s.

  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 6
    6. Ge information om dina ansträngningar för att få din W2. På linje 10 är du skyldig att ange allt du gjorde för att försöka få din W2. Minst talade du sannolikt med din arbetsgivare om det faktum att du inte hade fått din W2 än. Du är också skyldig att kontakta IRS innan du använder Form 4852 istället för en W2, så inkludera information om det också.
  • Om möjligt, inkludera de specifika datum du pratade med din arbetsgivare eller till IRS om din W2-situation.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 7
    7. Håll den färdiga formuläret med dina skatteposter. Du förväntas inte lämna in Form 4852 till IRS tillsammans med din avkastning. Men du förväntas hålla det med dina skatteposter i händelse av en revision. Till skillnad från andra skatteposter bör du också behålla en kopia av blanketten åtminstone tills du börjar få social trygghet, för att skydda dina sociala förmåner.
  • Du kan också verifiera lönerna som rapporterats till social trygghet av din arbetsgivare på webbplatsens webbplats på https: // ssa.gov / myAccount /. Du måste skapa ett gratis konto för att göra det här. Löner för varje kalenderår blir tillgängliga online senast den 30 september på det följande året.
  • Även om du har verifierat dina löner med social trygghet, är det fortfarande i ditt bästa intresse för att hålla den här formuläret i dina poster.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 8
    8. Ändra din återkomst om informationen på Form 4852 inte matchar din W2. Om du så småningom får din W2 efter att du redan har lämnat in dina skatter, jämför du informationen på din W2 till den information du angav på din avkastning. Om någon av informationen är av, Formulär 1040x för att korrigera den informationen.
  • Du kan ladda ner en kopia av Form 1040x tillsammans med instruktioner för att fylla i det och arkivera det på https: // IRS.GOV / FORMS-PUBS / OM-FORM-1040X.
  • Metod 2 av 3:
    Åtkomst till din W2 elektroniskt
    1. Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 9
    1. Fråga din arbetsgivare om elektroniska W2S är tillgängliga. Många arbetsgivare gör elektroniska W2S tillgängliga för sina anställda. Du måste troligen erbjuda ett lösenord eller annan information för att komma åt din W2 via en onlinetjänst.
    • Om elektroniska W2S är tillgängliga kan du få en kopia av din officiella W2. Det kommer typiskt att vara tillgängligt mycket tidigare än pappersformuläret skulle bli mailat till dig, så du kan gå vidare och lämna in dina skatter.
    • Elektroniska W2S innehåller alla samma uppgifter som papperet W2 som skulle skickas till dig. Vissa arbetsgivare skickar inte ens pappersformer, föredrar att göra W2S tillgängliga exklusivt elektroniskt.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 10
    2. Ställ in ett konto med ett program för skatteberedning. Även om din arbetsgivare inte erbjuder elektroniska W2S kan du fortfarande få tillgång till informationen på din W2 elektroniskt. Några skatteförberedelseprogramvaror, som TurboTax, har program som gör det möjligt för arbetsgivare att samarbeta med dem så att du kan importera information direkt från din W2 till din avkastning.
  • Om du bestämmer dig för att använda skatteförberedelsesprogram som du har använt tidigare och du fortfarande arbetar för samma arbetsgivare, kan en del av informationen om din arbetsgivare automatiskt vara befolkade på din återkomst. Men du behöver vanligtvis fortfarande ge ny information om den inkomst du tjänat och de skatter som hölls.
  • Varning: Om du arbetar för ett litet företag med bara några anställda, kanske din arbetsgivare inte har gjort det här alternativet tillgängligt. Det gör inte ont för att fråga din arbetsgivare innan du ställer in ditt konto, speciellt om du inte skulle ha använt tjänsten annars.

  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 11
    3. Samla in den information du behöver för att komma åt din W2. Även om dina löner och skatter kvarhålls kan importeras, måste du ge din arbetsgivarens EIN så att din arbetsgivare kan identifieras korrekt. Du kan också behöva ge ytterligare information för att verifiera din egen identitet.
  • Din arbetsgivares ein brukar hittas på din lönstub. Du kan också ringa din arbetsgivare och be om det.
  • Om du är en befintlig kund som har använt skatteförberedelsetjänsten tidigare, kanske du inte behöver ge så mycket information som du skulle om du var en ny kund.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 12
    4. Välj alternativet för att importera din W2 elektroniskt. När skatteförberedelsesprogrammet hittar din W2, kommer det att ge dig möjlighet att importera informationen direkt i din avkastning. Det är en bra idé att jämföra informationen mot poster som du har, till exempel den sista Pay Stub du fått för året, för att se till att det är korrekt.
  • Om den importerade informationen är väsentligt annorlunda än informationen på din senaste betalningsstub för året, eller om alla ämnen inte är fyllda, kontakta din arbetsgivare. Fortsätt inte din avkastning tills du kan bekräfta att du har all rätt information.
  • Importera information från din W2 kan spara dig lite tid och eliminerar möjligheten att kopiera något från din W2 till din avkastning felaktigt.
  • Metod 3 av 3:
    Få en kopia av din W2
    1. Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 13
    1. Vänta till mitten av februari för att se om din W2 anländer till posten. Arbetsgivare är skyldiga att skicka W2S till alla anställda senast den 31 januari. Även om du kanske vill lämna in dina skatter tidigare är det i allmänhet bättre att vänta och få din W2 än att försöka fila utan det.
    • Om du inte får din W2 senast den 14 februari, kan det vara dags att ta ytterligare steg för att ta reda på vad som hände med det.

    Dricks: Om du vill lämna in dina skatter förr och har svårt att vänta på din W2, fråga din arbetsgivare om du kan få tidig tillgång till informationen.

  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 14
    2. Prata med din arbetsgivare om din saknade W2. Om det är mitten av februari och du har fortfarande inte fått din W2, fråga din arbetsgivare när de skickas ut W2S. Du kan också bekräfta att de har rätt adress för dig, speciellt om du har flyttat nyligen.
  • Om din W2 skickades till fel adress kan du få din arbetsgivare att skicka en annan till rätt adress.
  • Om din arbetsgivare var sen mailing W2S, kanske du vill vänta några dagar för att ge e-posttiden att nå dig.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 15
    3. Nå ut till din arbetsgivarens löneförsäljare. Många småföretag använder en löneavgift för att utfärda sina lönecheckar och skicka ut W2S. Om din arbetsgivare använder en av dessa tjänster kan de inte ha någon aning om W2S skickades.
  • Av sekretessskäl kommer de flesta löneförtjänster inte att prata med anställda direkt eller ge dig information om dina W2S. Om du behöver kontakta din arbetsgivares löneleverantör, kan du behöva få din chef eller ägaren till företaget att hjälpa dig. Medan de kanske inte ger informationen till dig, skulle de vanligtvis ge den till sin kontakt hos det företag du arbetar för.
  • Bild med titeln Filskatter utan ett W2-steg 16
    4. Ring IRS och förklara din situation. Om dina ansträngningar för att få din W2 från din arbetsgivare har misslyckats och tidsfristen att lämna in dina skatter närmar sig, ring IRS på 800-829-1040. Låt dem veta att du inte kan få en kopia av din W2 och förklara de ansträngningar du har gjort för att försöka få det.
  • Eftersom din arbetsgivare också ska skicka samma W2-information till IRS, kan IRS kunna hitta din W2 och skicka den till dig.
  • Om det är för nära tidsfristen kan du skapa en beräknad avkastning och begära en förlängning. Det borde få dig tid att få din W2 från IRS.
  • IRS kan också skicka en kopia av Form 4852, som du kan använda som en ersättning för en W2.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande