Hur man lämnar ett bättre företagsbyråklagomål

Better Business Bureau (BBB) ​​är en ideell organisation som finns för att främja marknadsplatsen för att få bra företag och smarta konsumenter tillsammans. BBB ackrediterar företag som uppfyller sina standarder för integritet och excellens. Om du har problem med något företag, oavsett om det är BBB-ackrediterat, kan du lämna in ett officiellt klagomål med BBB. BBB kommer att ingripa på dina vägnar och försök att lösa ditt klagomål. En företags rating bestäms delvis av sin rekord för att svara på och lösa klagomål.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör ett klagomål online
  1. Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 1
1. Kontakta företaget först för att lösa problemet med dem. Först kontakta företaget direkt för att se om du kan lösa problemet själv. De flesta företag kommer gärna att lösa problemet, oavsett om det får återbetalning eller om du känner att du blev vilseledd om varor eller tjänster.
  • Att lösa klagomålet kan du behålla ett bra förhållande med verksamheten, vilket är särskilt viktigt om du förstorar det ofta. Om verksamheten är ovillig att arbeta med dig, förklara att du ska ta ditt klagomål till BBB.
  • Om du inte är säker på hur du kontaktar verksamheten, titta på deras hemsida för en "Kontakta oss" -sida. Eller, om du känner till den fysiska platsen för verksamheten, gå dit för att diskutera ditt klagomål.
  • Bild med titeln File En bättre affärsbyrå klagomål Steg 2
    2. Håll register över dina interaktioner. Skriv ner det datum du skickade eller ringde, namnet på den person du kommunicerade med, din förfrågan och hur företagets representant svarade. Dessa poster kommer att vara värdefulla när du skickar ett klagomål med BBB eftersom de visar bevis på att du nådde ut till företaget och företagets representanter var inte till hjälp.
  • Behåll också kvitton eller bevis på köp för att förhindra att företaget förnekar att det gjorde affärer med dig.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 3
    3. Fil ett klagomål online via BBB-klagomålet. Om verksamheten inte svarar på ditt klagomål eller löser problemet till din tillfredsställelse, börja med att ansluta ett officiellt klagomål med BBB. Klagomålet är tillgängligt på engelska och spanska.
  • Läs mer och starta ditt klagomål online på: https: // bbb.Org / Konsumentklagomål / File-A-klagomål / start.
  • Bild med titeln File Ett bättre affärsbyråklagomål Steg 4
    4. Klargöra platsen och naturen av ditt klagomål. Den första skärmen kommer att be dig att ange om verksamheten ligger i U.S. eller Kanada. Klicka sedan på motsvarande radioknapp för att ange vilken typ av produkt eller tjänst som ditt klagomål innebär. Klicka på "Nästa" när du är klar.
  • Bild med titeln File Ett bättre affärsbyråklagomål Steg 5
    5. Identifiera det företag du lämnar ett klagomål med. När du har identifierat karaktären av ditt klagomål kommer du att bli ombedd att identifiera det företag du klagar på. Skriv företagets namn i "Söka efter" Bar för att hitta den specifika verksamheten. Klicka på "Välj" -knappen bredvid namnet på företaget för att identifiera företaget.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 6
    6. Ange ditt namn, adress och annan personlig information. Nästa sida i BBB-klagomålet kommer att be om din personliga information, inklusive ett telefonnummer för dagtid där du kan nås. Skriv din information till alla relevanta fält och klicka på "Nästa" när du är klar. Beroende på vilken typ av klagomål som du arkiverar, kommer webbplatsen att uppmana dig att fylla i relevanta uppgifter.
  • Om du till exempel klagar på ett telefonföretag måste du ange längden på ditt kontrakt, göra av handenheten och din månatliga betalning.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 7
    7. Beskriv ditt klagomål i detalj och specificera hur du vill att det löstes. Portalen presenterar dig med 2 textrutor: 1 där du måste skriva ditt klagomål och 1 för att du ska beskriva hur du vill att problemet löstes. Förklara arten av ditt missnöje, de steg du har tagit för att åtgärda problemet, och vad företaget har gjort eller misslyckats med att hjälpa dig. Också, ange så tydligt som du kan ha hur du vill se ditt klagomål löst. Till exempel kanske du vill ha en återbetalning på en felaktig produkt eller ett ursäkt om ett obehagligt möte med personal. Klicka på "Nästa" för att gå vidare.
  • Portalen tillåter dig att ge information om hur verksamheten misslyckades med att tillhandahålla adekvat service. På den här sidan kan du gå in i mer detalj.
  • Använd inte någon profanitet eller gör personliga attacker. Klagomålet kommer att publiceras offentligt, även om ditt namn inte ingår.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 8
    8. Granska klagomålet innan du skickar in det. Granska all information du har angett: Namnet på verksamheten, personuppgifter, detaljer om klagomålet, och allt annat du kanske har angett. När allt är i ordning klickar du på "Skicka" för att lämna in klagomålet. När du klickar på "Skicka" är klagomålet slutligt och du kommer inte att kunna revidera det.
  • När du har skickat ditt klagomål kommer BBB att vidarebefordra den till verksamheten inom 2 dagar och be verksamheten att svara inom 14 dagar.
  • Om problemet inte är löst inom 30 dagar, har du möjlighet att kontakta företaget själv för att fortsätta att driva ditt klagomål.
  • Metod 2 av 2:
    Inlämning av ett skriftligt klagomål
    1. Bild med titeln File En bättre affärsbyrå klagomål Steg 9
    1. Hitta adressen till ditt lokala BBB-kontor. Fysiska klagomål måste lämnas till lokala BBB-kontor. Besök Office Locator på BBB.org, och skriv din stad och stat (eller provins, om du bor i Kanada) i sökfältet. Om det inte fungerar, hitta din stat eller provins i den alfabetiska noteringen. Klicka på den, och platsen för BBB-kontor ska dyka upp. Välj kontoret närmast dig för att se adressen.
    • Börja din sökning online på: https: // bbb.Org / BBB-katalog.
    • Det är en bra idé att försöka kontakta verksamheten direkt innan du går till BBB. Verksamheten kan förstå ditt klagomål och göra sitt bästa för att hjälpa dig utan BBB som ingriper på dina vägnar.
    • Håll alla poster från verksamheten (e.g., ett försäljningskvitto) som avser ditt klagomål. BBB kan be om att se kopior av dessa poster för att dokumentera detaljerna i ditt klagomål.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 10
    2. Skriv ett klagomål till BBB. Det är bäst om bokstaven skrivs och skrivs ut, men om du inte har tillgång till en dator eller skrivare är ett handskriven brev acceptabelt. Ge så mycket information som möjligt genom att beskriva karaktären av ditt klagomål, det företag du klagar på, och eventuella steg du har tagit för att lösa problemet på egen hand. Inkludera kontaktuppgifter om dig själv och verksamheten, inklusive adress, telefonnummer, e-postadress och telefonnummer. Skriv också en kort beskrivning av hur du vill att problemet ska lösas.
  • Du kan till exempel skriva, "Jag skulle vilja att företaget återbetalar mig $ 300 för att göra substandard arbete på min bil."
  • Beroende på arten av ditt klagomål kan du inkludera information som detaljerna och det månatliga priset på ditt mobiltelefonkontrakt, vilken typ av fordon du köpte och specifika problem med återförsäljaren, eller hur mycket pengar du har donerat till a välgörenhet du klagar på.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 11
    3. Inkludera kopior av dina kvitton och inköpsbevis. Om du behöll register över dina interaktioner, inkludera kopior i kuvertet som du skickar till BBB. Detta ger en rekord av dina interaktioner med företaget och stärker ditt klagomål.
  • Skicka inte de ursprungliga kopiorna via post eftersom BBB inte kommer tillbaka några dokument.
  • Bild med titeln File En Bättre Business Bureau Klagomål Steg 12
    4. Maila brevet och vänta på företagets svar. BBB kommer att behandla ditt klagomål inom 2 arbetsdagar och skicka en kopia till verksamheten. Om verksamheten inte svarar inom 14 dagar, skickar presidiet det en annan kopia av ditt klagomål. Du kommer att bli underrättad av BBB antingen när verksamheten svarar på ditt klagomål eller om verksamheten inte svarar.
  • När verksamheten svarar, kommer BBB att arbeta för att lösa ditt klagomål.
  • Om verksamheten inte svarar eller inte håller med din position, kontakta verksamheten med ditt klagomål igen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande