Hur man skickar ett konsumentklagomål online

Har du haft en dålig upplevelse med ett företag? Bedrägerier, felplacerade order, och andra problem kan vara knepigt territorium för att navigera, men du är definitivt inte ensam. Oroa dig inte - det finns gott om online-resurser som kan hjälpa till att komma till botten av ditt problem. Vi har svarat på alla dina vanliga frågor som hjälper dig att komma igång.

Steg

Fråga 1 av 8:
Ska jag lämna ett klagomål omedelbart?
  1. Bild med titeln File Ett Konsumentklagomål Online Steg 1
1. Nej, du borde försöka prata med säljaren först. Försök att komma i kontakt med en säljare eller kundservice agent först, om möjligt. Om du en säljare eller service rep inte kan hjälpa, ta ditt klagomål till företagets företags kontor för konsumentfrågor. Om ditt problem fortfarande inte är löst vid denna tidpunkt, lämna in ditt klagomål med en tredje parts grupp istället.
  • Till exempel, om du köpte en felaktig blender, kan du ringa det officiella kundservicenummeret för företaget. Om haft ett problem med en eBay-order, skulle du nå ut till den enskilda säljaren och eBay själva innan du lämnar ett klagomål.
Fråga 2 av 8:
Vad behöver jag när jag pratar med säljaren eller lägger ett klagomål?
  1. Bild med titeln File Ett konsumentklagomål Online Steg 2
1. Montera eventuella kvitton, garantier eller annat pappersarbete relaterat till ditt köp. Skriv också ut några tidigare e-postmeddelanden eller annan kommunikation som du hade med säljaren, som kan hjälpa dig att bygga ditt ärende. Detta pappersarbete kommer att vara till nytta när du talar med säljaren, eller när du gör dig redo att lämna ett klagomål.
  • Det faktiska pappersarbetet beror på vad du lämnar ett klagomål om. Du kan till exempel ha en arbetsorder, kontrakt eller försäljningskvitto för att bevisa ditt köp.
Fråga 3 av 8:
Var kan jag lämna in mitt klagomål?
  1. Bild med titeln File Ett Konsumentklagomål Online Steg 3
1. Rapportera problem med amerikanska eller kanadensiska företag till Bättre Business Bureau (BBB). BBB är en neutral, tredjepartsgrupp som kommer att behandla ditt klagomål om ett amerikanskt eller kanadensiskt företags produkter eller tjänster. Fyll i ett klagomål på deras webbplats, där du kan dela vad ditt klagomål handlar om, vilket företag är inblandat och andra värdefulla detaljer. BBB kommer att behandla ditt klagomål på cirka 2 dagar, och hjälpa dig att komma i kontakt med den aktuella verksamheten. Generellt löser det genomsnittliga BBB-klagomålet om ungefär en månad.
  • Här är en länk till BBB: s officiella webbplats: https: // bbb.Org / Konsumentklagomål / File-A-klagomål / start.
  • BBB accepterar endast och behandlar klagomål som är relaterade till ett företags tjänster eller produkter. Om ditt klagomål har att göra med en arbetsgivare eller anställd eller någon typ av diskriminering, kommer BBB inte att kunna hjälpa.
  • BBB är en helt gratis tjänst. Om ditt klagomål inte blir löst kan du dock betala BBB en liten avgift för att hjälpa officiellt att förmedla och skiljedom din fråga med företaget.
Fråga 4 av 8:
Är det värt att lämna ett klagomål med BBB?
  1. Bild med titeln File Ett konsumentklagomål Online Steg 4
1. Ja det är det. BBB är en gratis tjänst som hjälper dig att skicka ditt klagomål på ett effektivt, produktivt sätt. Dessutom skickas ditt klagomål anonymt till BBB-webbplatsen efteråt, och kan hjälpa andra kunder längre ner i raden.
Fråga 5 av 8:
Vad händer om ett företag inte svarar på ett BBB-klagomål?
  1. Bild med titeln File Ett konsumentklagomål Online Steg 5
1. Prata med din tilldelade rådgivare på BBB-webbplatsen. BBB fungerar som en medlare, och kan inte tvinga ett företag att svara. Fråga din BBB för specifika förslag - de kan rekommendera några hänvisningsbyråer och gå igenom dina alternativ.
Fråga 6 av 8:
Var annars kan jag lämna in mitt klagomål?
  1. Bild med titeln File Ett Konsumentklagomål Online Steg 6
1. Lösa ekonomiska frågor med konsumentens ekonomiska skyddsbyrå (CFPB). På onlineformuläret väljer du den produkt eller tjänst som gäller för ditt klagomål, som ett fordonslån eller inteckning. Därefter, svara på följande frågor om flera val. CFPB kommer att fråga dig om specifikationen av ditt problem, vad som hände, vilket företag är inblandat, och vilka människor är inblandade. Då skickar CFPB ditt klagomål och eventuella extra dokument till det aktuella företaget och återkommer till dig på cirka 15 dagar.
  • Bild med titeln File Ett Konsumentklagomål Online Steg 7
    2. Rapportera bedrägerier till Federal Trade Commission (FTC). På den digitala formen, beskriv ditt problem och hur du defraferades. När du har fyllt i formuläret kommer FTC att gå igenom dina möjliga alternativ och skicka din rapport till tusentals brottsbekämpande tjänstemän.
  • Du kan komma åt FTC-webbplatsen här: https: // Reportfraud.FTC.gov / # / assistent
  • Om du redan har lämnat in ett klagomål med CFPB behöver du inte skicka in något till FTC.
  • Om du är ett offer för identitetsstöld, rapportera det här: Identitymteft.gov.
  • Bild med titeln File Ett Konsumentklagomål Online Steg 8
    3. Kontakta din statens advokat. Besök din statliga webbplatsens Consumer Complaint-webbsida. Den här webbplatsen hjälper dig att lämna ett klagomål med advokatbyrån, som kan hjälpa dig att få problemet.
  • Hitta din lokala advokat Allmänt här: https: // naag.Org / Find-My-AG.
  • Vissa stater har online portaler där du kan fila klagomål med advokatens allmänna kontor. På det här formuläret beskriver du ditt klagomål, det företag du klagar på, din egen kontaktinformation och hur du vill att klagomålet ska lösas.
  • Fråga 7 av 8:
    Vad händer om jag har en internationell verksamhet eller säljare?
    1. Bild med titeln File Ett konsumentklagomål Online Steg 9
    1. Filklagomål med internationella företag på Econsumer-webbplatsen. Om du inte är från U.S. eller har ett problem med ett internationellt företag, Econsumer.Gov är din bästa satsning. Med hjälp av sin onlineformulär, beskriv vilken typ av klagomål du arkiverar. Econsumer kommer att spela in ditt klagomål och använda data för att ange mönster.
    Fråga 8 av 8:
    Hur rapporterar jag en telemarketing bluff?
    1. Bild med titeln File Ett Konsumentklagomål Online Steg 10
    1. Fil ett klagomål på DonotCall-webbplatsen. Lista det bluffnummer som kallade dig, såväl som datum och tid som du fick samtalet. Med denna information kommer FTC att undersöka samtalet på dina vägnar.

    Tips

    Om du känner att du var ett offer för diskriminering, skicka en rapport här: https: // conclrights.rättvisa.Gov / # Rapport-A-överträdelse.
  • Tyvärr finns det inte en byrå som förvaltar konsumentklagomål mot anställda. Om du har en dålig upplevelse med en viss anställd, överväga att lämna en recension online eller kontakta verksamheten direkt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande