Hur man skickar ett klagomål med better business bureau online

Better Business Bureau (BBB) ​​är en ideell organisation som finns för att främja marknadsplatsen för att få bra företag och smarta konsumenter tillsammans. BBB ackrediterar företag som uppfyller sina standarder för integritet och excellens. Om du har problem med något företag, oavsett om det är BBB-ackrediterat, kan du lämna in ett officiellt klagomål med BBB. BBB kommer att ingripa på dina vägnar och försök att lösa ditt klagomål. En företags rating bestäms delvis av sin rekord för att svara på och lösa klagomål.

Steg

Metod 1 av 4:
Beskriver ditt klagomål
  1. Bild med titeln Fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 1
1. Kontakta företaget direkt. Om du har problem med ett företag, bör din första åtgärd vara att kontakta verksamheten direkt. Du kanske kan lösa problemet snabbt på det här sättet. Till exempel, om du köpte en produkt som du tror inte matchar vad som annonseras, kan du återvända och be om återbetalning.
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 2
    2. Göra en formell begäran skriftlig. Om ditt första försök att lösa problemet inte leder till ett framgångsrikt resultat, bör du dokumentera ditt problem. Detta kommer att tjäna 2 ändamål: det kommer att ge leverantören ytterligare möjlighet att tillgodose dina bekymmer innan problemet eskalerar, och det kommer också att fungera som dokumentation av det problem som du kommer att kunna använda när du skickar ditt online-klagomål med BBB.
  • I ditt brev, tydligt identifiera problemet och den upplösning som du vill ha. Till exempel kan du säga, "Jag skriver eftersom ACME-widgeten som jag köpte inte glöder i mörkret, som reklamanspråk. Jag skulle vilja återvända till en fullständig återbetalning."
  • Sammanfatta dina tidigare ansträngningar för att lösa problemet. Du bör tillhandahålla datum och platser för alla kontakter du gjorde med någon från företaget. Till exempel kan du säga, "den 1 oktober 2016 återvände jag till ACME-butiken i Anytown, USA, och jag talade med chefen, herr. Smed. Jag bad om att återvända widgeten, men han berättade att han inte skulle återbetala mina pengar."
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 3
    3. Håll en kopia av ett brev som du skickar. I de flesta fall, om din första ansträngning för att lösa problemet misslyckades, kommer du inte att ändra resultatet helt enkelt genom att skriva dina problem. Syftet med brevet är att tillhandahålla dokumentation för ditt BBB-klagomål. Se till att du håller en kopia av brevet. Om möjligt, skriv ut och skriv in brevet och spara sedan en skannad kopia så att du kan ladda upp den med ditt online BBB-klagomål.
  • Bild med titeln Arkiv Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 4
    4. Förstå begränsningarna för att lämna in ett BBB-klagomål. BBB kommer att acceptera vissa typer av klagomål och kommer att försöka hjälpa dig att lösa tvisten med företaget. Det finns emellertid flera typer av tvister som BBB inte kommer att acceptera. Dessa inkluderar:
  • Anställd / arbetsgivare tvister
  • Diskrimineringskrav
  • Frågor som är / har varit litigerade / arbitrerade
  • Klagomål mot individer som inte är engagerade i affärer
  • Frågor som utmanar giltigheten av lokal, statlig eller federal lag
  • Klagomål mot myndigheter, inklusive posttjänsten
  • Frågor som inte är relaterade till marknadsplatser
  • Metod 2 av 4:
    Slutföra online-klagomålet
    1. Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 5
    1. Besök Better Business Bureau-webbplatsen. Better Business Bureau (BBB) ​​har många kontor i hela Nordamerika, men det finns en singel, centraliserad webbplats för Arkivera ditt online-klagomål. Börja ditt klagomål genom att besöka https: // bbb.org /. På sidan Startsida väljer du "Kontakt" längst ner på skärmen. På den nya skärmen väljer du länken till "Jag vill lämna ett klagomål."
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 6
    2. Identifiera arten av ditt klagomål. Den första skärmen i klagomålet ber dig välja vilken typ av konsumentproblem som är grunden för ditt klagomål. När du väljer ett av alternativen kan du bli uppmanad att svara på ytterligare frågor. Du måste välja ett av följande alternativ:
  • Fordon
  • Mobiltelefon eller trådlös bärare
  • Affärsprodukt eller tjänst
  • Affärsannonsering
  • Business sekretesspolicy eller praxis
  • Välgörenhet
  • Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 7
    3. Identifiera verksamheten. Du måste ange det företags namn och adress som du har problem med. Online-klagomålet har en sökfunktion som låter dig söka efter företaget genom att använda sitt fulla namn eller en del av namnet. Du kan också söka efter plats, med namnet på staden, staten eller postnummeret.
  • Du måste identifiera den specifika platsen för affären. Om du inte kan ge den här informationen måste du hitta den eller du kommer inte att kunna fortsätta med online-klagomålet.
  • När du har identifierat verksamheten och dess plats kan du omdirigeras till en annan skärm. Ditt klagomål kommer då att hanteras av den lokala eller regionala filialen i BBB där verksamheten är belägen. Du måste fortsätta med att svara på de frågor som presenteras.
  • Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 8
    4. Ange din identifiering. BBB accepterar inte anonyma klagomål. Du måste slutföra nästa avsnitt i online-klagomålet genom att ange ditt namn, adress, telefonnummer och annan kontaktinformation. Om du lämnar något av den obligatoriska informationen är du inte tillåten att fortsätta.
  • Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 9
    5. Presentera ditt klagomål. Nästa avsnitt i online-klagomålet ger dig en tom skärm för att förklara ditt klagomål. Du kan skriva så mycket som nödvändigt för att förklara ditt klagomål. När du fyller i det här avsnittet i formuläret Online-klagomål, kom ihåg följande förslag till bästa resultat:
  • En exakt kopia av det du skriver kommer att skickas till verksamheten.
  • Texten på ditt klagomål kommer att publiceras på BBB-webbplatserna. Därför bör du inte inkludera någon personligt identifierande information i den text du skriver. Inkludera inte namn, telefonnummer eller kontonummer.
  • Förbli professionell. Om du använder förolämpande, nedsättande eller profetiskt språk, kommer ditt klagomål inte att behandlas. Du är också osannolikt att få resultat på det sättet. Fokusera på detaljerna i problemet.
  • Hålla det kortfattat. Ge endast de relevanta uppgifterna. Du behöver inte upprepa varje steg i din transaktion eller några efterföljande samtal. Fokusera på relevanta uppgifter om din tvist.
  • Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 10
    6. Svara på den valfria demografiska undersökningen. När du har presenterat detaljerna i ditt klagomål kommer du att bli en rad frågor om dig själv. Detta är en kort undersökning som utförs av BBB så att de bättre kan förstå de personer som använder sin online-klagomål. Ditt deltagande i denna undersökning är valfritt. Om du väljer att inte svara på frågorna, klicka bara på "Nästa" i slutet av skärmen.
  • Bild med titeln Fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 11
    7. Granska ditt klagomål. Du kommer att omdirigeras till en skärm som innehåller all information du just har lämnat in. Granska denna information mycket noga för att se till att den är klar och korrekt. Se till att all adressinformation är korrekt, både för dig själv och för företaget. Granska ditt skriftliga uttalande, både för tydlighet och fullständighet.
  • Om du vill ändra någon del av ditt klagomål kan du göra det genom att välja "Föregående" längst ner på skärmen.
  • När du är nöjd med att klagomålet är korrekt och slutför, skicka sedan in det genom att klicka på "Skicka klagomål" längst ner på skärmen.
  • Om du har ändrat dig och vill inte skicka in ditt klagomål alls, kan du välja "Avbryt."
  • Metod 3 av 4:
    Granska svaret
    1. Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 12
    1. Vänta på ett svar. BBB kommer att behandla ditt klagomål så snart du skickar in det. Inom 2 arbetsdagar kommer de att vidarebefordra ditt klagomål till verksamheten, och verksamheten förväntas svara med 14 dagar. Om BBB inte får ett svar inom den tiden kommer det att göra ett andra försök att kontakta verksamheten.
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 13
    2. Ta emot ditt svar från BBB. När företaget svarar på BBB får du en kopia av sitt svar. Om företaget inte svarar, kommer BBB att skicka dig en anmälan om att inget svar mottogs. Om BBB inte får ett svar inom 30 dagar efter arkivering av ditt klagomål, kommer klagomålet att stängas.
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 14
    3. Granska företagets svar. Om företaget skickar ett svar får du en kopia av den. Företaget kan komma överens med ditt klagomål och samtycke till ditt begärda botemedel. Alternativt kan bolaget stå i sitt tidigare beslut. I båda fallen bör du noggrant granska företagets svar. Du kan behöva vidta åtgärder, till exempel att återvända till affären för återbetalning.
  • Även om företaget fortsätter att neka ditt klagomål, kanske du vill använda sitt svar i alla framtida åtgärder som du väljer att ta.
  • Metod 4 av 4:
    Tar alternativa åtgärder
    1. Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 15
    1. Meddela din lokala handelskammare. De flesta lokala samhällen har en handelskammare som ger en mängd olika tjänster för både företag samt konsumenter i området. Du kanske vill kontakta din lokala handelskammare för att ta reda på om de har en formell klagomål.
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 16
    2. Kontakta din statens advokat. Attorney General Office har en konsumentfrågor byrå eller avdelning. Kontrollera din statens officiella hemsida för att hitta kontaktinformation för det här kontoret och kontakta dem med detaljerna i ditt klagomål. Allmänna advokaten blir inte alltid involverad i enskilda klagomål, men om din oro indikerar ett större konsumentproblem kan advokaten vidta rättsliga åtgärder.
  • Bild med titeln fil Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 17
    3. Skicka dina problem online eller på sociala medier. Även om du kanske inte löser ditt problem på det här sättet, kan du varna andra konsumenter och kanske utöva något tryck på företaget. Du kan lämna en recension på https: // bbb.org / rese-a-review. Eller, skicka dina bekymmer på Facebook eller Twitter. Du kan också använda en källa som Yelp.com att lägga upp ditt klagomål, men notera att Yelp och liknande webbplatser inte verifierar recensioner som BBB gör, så de ger inte alltid en korrekt bild av kundreaktioner.
  • Bild med titeln File Ett klagomål med Better Business Bureau Online Steg 18
    4. Ta rättsliga åtgärder i domstol. Om den mängd pengar som är involverade är väsentlig, och du har fortfarande inte fått tillfredsställande behandling, kanske du vill ta rättsliga åtgärder i domstol. För detta bör du samråda med en lokal advokat. En advokat kan hjälpa dig att granska detaljerna i ditt ärende och avgöra om du har ett giltigt krav som kan vara nöjda i domstol. En advokat kan också hjälpa dig genom den juridiska processen med att utarbeta och lämna in ett klagomål och ta fall till avveckling eller rättegång.
  • Om beloppet är inom ett visst dollarbelopp kan du kunna lämna ett klagomål i småkravsdomstolen. Detta är en division av din lokala rättegångsdomstol som har förenklat förfaranden och i allmänhet enklare pappersarbete. För information bör du kontakta rättegångsdomstolen i ditt län.
  • Lägg till ny fråga

    Tips

    Klagomål som involverar allvarliga juridiska frågor som diskriminering eller frågor i eller tidigare i tvister är vanligtvis bättre hanterade av din lokala myndighet och rättssystem. Se BBB-klagomålsgodkännandena här: http: // bbb.Org / Central-Texas / Get-Consumer-Hjälp / Klagomål / Nationell klagomål-Godkännande-Riktlinjer /.

    Varningar

    BBB kan avvisa klagomål som innehåller felaktigt eller missbrukande språk. Hänvisa till riktlinjerna för BBB-klagomål (http: // bbb.Org / Central-Texas / Get-Consumer-Hjälp / Klagomål / Nationell klagomål-Godkännande-Riktlinjer /) för mer information.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande