Hur man är en bra fru

Att vara en bra fru är inte lätt, även om du har en nära perfekt make. Att vara en bra fru måste du kunna kommunicera effektivt, för att hålla din romantik levande, och att vara din makeens bästa vän samtidigt som du behåller din egen identitet. Om du vill veta hur man gör det, följ bara dessa steg.

Steg

Metod 1 av 4:
Att vara en bra följeslagare
  1. Bild med titeln vara en bra fru Steg 10
1. Möt din makas behov utan att äventyra din egen. Om de behöver mer sex, öppna ditt sinne till möjligheterna. Om de behöver tid med vänner eller tid för att driva en hobby, var då inte possessiv. De kommer att bli lyckligare, och de kommer att vara tacksamma för dig för din respekt. Du borde möta deras behov, eller åtminstone några av dem, utan att göra någonting som känns obekväma för dig.
  • Om de vill ha mer kön, överväga att ha mer sex med dem, eller tänka på varför det inte vädjar till dig. Men tvinga inte dig själv att göra något du inte är bekväm med bara för deras fördel. Istället, prata med dem om det så att de förstår hur du känner, och tillsammans kan du bestämma dig om något du är bekväm med.
  • Om han saknar sin tid med pojkarna, låt honom ha en pojkens natt och ha en tjejs natt.
  • Om de vill ha tid att driva sina hobbyer, låt dem ta tiden. De kommer att växa som en person från att göra sin egen sak, och det kommer att gynna ditt förhållande.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 11
    2. Var din makeens bästa vän. Utveckla sant intimitet och ovillkorlig acceptans. Visa en vilja att vara sårbar och vara övertygad om att ditt förhållande kan tåla konflikter. Njut av din delade historia och dina skämt. Vidarebefordra dem artiklar du vet att de kommer att hitta intressanta eller bara sitta med dem i följeslagen tystnad. Även din tystnad kommer att säga volymer när ditt äktenskap stärks av sann vänskap.
  • Även om du borde behålla andra meningsfulla vänskap så är ditt liv fullt av kärlek och skratt, i slutet av dagen, bör din make den person som du vänder dig till.
  • Syfte att vara den person som din make har det roligaste med istället för sin bästa vän eller deras favorit farbror. Du borde vara deras # 1 go-to-person, oavsett om de behöver ett gott skratt eller ett gott gråt.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 12
    3. Skapa delade drömmar. Förlora aldrig de drömmar som du delar. Oavsett om dina drömmar är att gå i pension till ett varmt klimat eller ta en resa utomlands för ditt tjugonde årsdag, omfamna dina drömmar, prata om dem och vidta åtgärder för att få dem att hända. Om du och din makas drömmar inte skär, så ska du skapa en rift som du båda flyttar längre mot dina mål, eller om en av er får inte vad han eller hon vill.
  • Det är friskt att ha dina egna drömmar tillsammans med din make, men du bör se till att ingen av dina drömmar är helt i konflikt.
  • Även om dina delade drömmar är höga, behöver du fortfarande prata om dem för att hålla din passion levande.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 13
    4. Behålla din egen identitet. Se till att du fortfarande har ett roligt och intressant liv. Om din make vänster i morgon, skulle du fortfarande ha dina egna vänner som du ser minst en gång i månaden, hobbyklubbar du går till eller sportar som du spelar? Om inte, kommer din make alltid att arbeta för att fylla en ogiltig de inte kan fylla och kommer att känna sig otillräcklig. När du är uppfylld som individ, så har du mycket mer att ta med till förhållandet. Du kommer att vara en mycket bättre följeslagare om du kan dra från dina egna intressen, erfarenheter och insikter.
  • Om din make tycker att de är det enda bra att hända i ditt liv, då är de bundna att känna sig instängd.
  • Fortsätt att driva de hobbyer eller intressen som var meningsfulla för dig före förhållandet. Även om du kanske inte kan hålla koll på alla eller de flesta, borde du göra tid för dem som var verkligen meningsfulla för dig.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 14
    5. Arbeta tillsammans för att hantera stress. Män och kvinnor hanterar stress hela dagen och varje dag. Gör vad du kan för att hjälpa varandra att hantera stressen i vardagen. Se till att du kan klara av dina egna stresser kommer att ta tryck av ditt äktenskap. Om en av er kroniskt stressas ut medan den andra inte förstår varför, så har du ett problem.
  • Hjälp din make att hantera sin stress genom att prata om det och behandla dem med extra försiktighet när de har haft en hård dag istället för att få dem att känna sig värre genom att vara arg att de är trötta eller återkallade.
  • När du är stressad, låt din make känna hur du känner så att de kan hämta slacken runt huset och hjälpa dig.
  • Expertips
    Jessica Engle, MFT, MA

    Jessica Engle, MFT, MA

    Relation CoachJessica Engle är en relation coach och psykoterapeut baserad i San Francisco Bay Area. Hon grundade Bay Area Dating Coach 2009, efter att ha fått sin mästare i rådgivande psykologi. Jessica är också en licensierad äktenskap och familj terapeut och registrerad drama terapeut med över 10 års erfarenhet.
    Jessica Engle, MFT, MA
    Jessica Engle, MFT, MA
    Relation Coach

    Expertrick: Par ska ha en tillflyktsort minst en gång om året. Om du har barn eller är verkligen upptagna, kan du göra kortare, helg-långa resor. Försök hitta den tiden för att hjälpa till att hantera din stress.

    Metod 2 av 4:
    Kommunicera effektivt
    1. Bild med titeln vara en bra fru Steg 1
    1. Uttrycka dina känslor och behöver effektivt. Din make har inte clairvoyant krafter. Om du vill ha något, fråga. Om något är fel, säg det. Släpp inte tips eller figur de kommer "komma omkring" Eller du får aldrig något gjort. Om du vill kunna uttrycka hur du känner, borde du kunna prata med en positiv ton och lyssna på vad din make säger istället för att vara anklagande. Här är några sätt att göra det:
    • Skicka "Jag meddelanden." Istället för att anklaga dem för att inte uppfylla dina behov, fokusera konversationen på dig själv. Till exempel berätta för dem, "Jag känner mig ignorerad när jag inte ser dig till 6:30 varje natt."
    • Lyssna på vad de säger. När de berättar något, upprepa vad de sa tillbaka till dem så att de vet att du förstår. Till exempel, "Jag hör att du säger att du är orolig för ekonomin, och det är därför du har jobbat sent."
    • Undvik att skicka dom. Låt dem avsluta vad de säger innan du svarar. När de är färdiga att prata, erbjuda en lösning. Till exempel säga, "Jag är villig att leva på en snabbare budget om det betyder att jag får se dig oftare."
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 2
    2
    Välj dina strider. Vissa problem är värda att kämpa om, och vissa är inte. Om du spenderar all din tid nitpicking din make om mindre problem som inte spelar någon roll, så kommer de inte att lyssna på dig när stora problem kommer upp.
  • Kritik kan förstöra en relation. Så länge disken är rena och obrutna, till exempel, inte nag din make om hur man laddar diskmaskinen "den rätta vägen." Låt dem göra saker på egen väg. Svett inte de små grejerna.
  • Undvik att kritisera din make utan att göra det konstruktivt. Kom ihåg att försöka vara lugn och rationell, eftersom starka känslor lätt kan göra en diskussion till ett argument. Om du kritiserar alla små saker gör de, så kommer de snabbt att ställa dig ut.
  • Du borde berömma din make för de saker de gör rätt mycket mer än vad du argumenterar med dem om saker som de gör fel. Detta kommer att göra dem mycket mer benägna att lyssna på dig, och mycket lyckligare att vara runt dig.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 3
    3. Förstå när du diskuterar ett problem med din make. Slåss. Låt inte ilska ta över eftersom det kan leda till att du säger saker som du kommer att ångra senare. Även när du inte håller med din make, måste du respektera deras åsikt och deras synvinkel. Att vara en bra fru, måste du förstå att du aldrig kan komma överens om vissa problem. Inget par har en identisk uppsättning moral och övertygelser, vilket innebär att båda kommer att behöva lära sig att klara av tillfällen där du bara inte kan lösa dina åsikter.
  • Prata med dem vid rätt tidpunkt. Får inte bara dina problem på dem när. Undvik att ta upp problem före middagen, medan de betalar räkningar eller när de är nedsänkt i en stressig situation, som att fixa ett problem med din bil. Och aldrig, någonsin starta ett argument framför dina barn.
  • När du är fel, erkänna det. Du måste lära dig att svara på argument och vara rationella så att du kan känna igen och ber om ursäkt när du har gjort ett fel.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 4
    4. Prata med din make, inte om dem. Prata aldrig med dina vänner eller din familj och säg negativa saker om din make om du inte kommunicerar med dem först. Pratar om din make bakom ryggen är disloyal. När du gifter dig är din första lojalitet till din partner, inte till din födelsefamilj eller din sociala grupp.
  • Att klaga på din make till dina vänner och familj löser inte bara några av dina problem, men det kommer också att få dem att se ditt förhållande i ett mer negativt ljus.
  • Dina vänner och familj kanske tror att de vet vad som är bäst för dig, men de känner inte till ditt förhållande såväl som du gör och kan oavsiktligt ge dig dålig rådgivning.
  • Metod 3 av 4:
    Accepterar
    1. Bild med titeln vara en bra fru Steg 5
    1. Har realistiska förväntningar. Ingen av er är perfekta. Unmet förväntningar tenderar att frustrera alla. Om dina förväntningar är riktigt för höga eller orealistiska, måste du ställa in standarder som kan erhållas. Till exempel är det orättvist att förvänta sig överdådiga ägodelar och ha kärleken till ditt liv hem för varje måltid. Om du vill ha mer tid, var då beredd att ha den önskan som uppfylls på vissa bekostnader.
    • Kom ihåg att inget förhållande är perfekt. Om du förväntar dig att komma överens med din make och vara glad 100% av tiden, kommer det inte att fungera för dig.
    • Har också realistiska ekonomiska förväntningar. Kanske är du och din make inte så långt med ekonomiskt som du hoppades att du skulle vara fem eller tio år nerför linjen - det är helt normalt. Arbeta med att uppskatta vad du har istället för att förvänta dig mer.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 6
    2. Försök inte ändra din make. Acceptera dem som de är och låt dem veta att du aldrig vill att de ska förändras på något sätt för dig. De har så mycket att erbjuda dig om du bara ger dem utrymme att vara sig själva. De är en växande enskild, precis som du är. Älska dem för vem de är, och de kommer att älska dig ovillkorligt i gengäld.
  • Acceptera att du och din make inte är samma personer. De kommer inte alltid att se världen på samma sätt som du gör, och det är en bra sak. Att vara med någon som inte är precis som du kommer att göra ditt förhållande rikare.
  • Det är en skillnad mellan att fråga din make för att städa upp mer runt huset och få dem att bli en vandring fanatiker när de hatar utomhus. Du kan be dem att förbättra i olika områden, men du kan inte tvinga dem att tycka om alla samma saker du gör.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 7
    3. Rulla med ändringarna. Du kommer att uppleva kriser tillsammans, från förlusten av ett jobb till en förälders död. Du kan drabbas av ekonomiska svårigheter, eller du kan hitta dig oväntat rika och osäkra på vad du ska göra. Ditt äktenskap kan överleva förändringarna om du är villig att fortsätta kommunicera och vara flexibel. Här är några saker att tänka på när du lär dig att acceptera förändring:
  • Kom ihåg att oavsett förändringar händer, har du och din make att hantera dem som ett lag, inte som människor på motsatt sida av en kamp. Hantera ändringarna tillsammans gör dem mycket mer hanterbara.
  • Rulla med förändringarna i ditt kärleksliv. Även om du och din make fortfarande kan vara passionellt kär, bli inte besviken om de inte vill älska varje natt eller att kyssa dig tjugo gånger om dagen som de gjorde när du var nygifta. Du kan fortfarande hålla din kärlek stark utan att det skulle vara exakt densamma som det var när du först blev gift.
  • Rulla med ändringarna med dina kroppar. Även om du kan arbeta hårt för att hålla dig i form och äta hälsosam, måste du acceptera att dina 50-åriga själar är förmodligen inte som svelte som dina 25-åriga själar, och det är okej.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 8
    4. Acceptera att barnen ändrar ett förhållande. Du och din makas förhållande kommer utan tvekan att förändras och utvecklas när du tar med barn i ekvationen. Det betyder inte att det kommer att förändras till det värre, men det kommer att innebära att du kommer att spendera mycket av din fritid med fokus på dina barn istället för varandra. Acceptera att detta kommer att förändra ditt förhållande och arbeta för att få det att trivas på nya sätt.
  • För att hjälpa denna övergång, arbeta tillsammans för att spendera tid med barnen, när du kan, istället för att isolera dig genom att vända sig.
  • Hitta nya roliga aktiviteter som hela familjen kan göra tillsammans för att hjälpa dig och din make, hålla sig stark när du höjer dina barn.
  • Stärka ditt förhållande genom att agera som en United front med din make. Du bör komma överens om hur du ska höja och disciplinera dina barn så att du inte kommer in i "god cop" och "dålig polis" läge och placera er mot varandra när det är dags att styra dina barn.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 9
    5. Acceptera dina ömsesidiga misstag. Om du vill acceptera som en fru, måste du kunna acceptera din makas misstag och med tanke på att de ber om ursäkt för att göra något fel (så länge det inte äventyrar dig på ett stort sätt). Om du håller ett våld för länge, kommer du inte att kunna uppskatta de goda sakerna om din make, så det är bäst att acceptera deras ursäkter, prata om hur de inte kommer att styra dig igen på det här sättet och gå vidare i stället för Horboring vrede om det förflutna.
  • Acceptera dina egna misstag också. Var inte så fokuserad på att vara den perfekta fruen som du inte kan erkänna när du har fel.
  • Erkänna när du har fel kommer att hjälpa båda att växa som ett par.
  • Metod 4 av 4:
    Göra tid för romantik
    1. Bild med titeln vara en bra fru Steg 15
    1. Göra tid för "datum natt." Oavsett hur upptagen du är, hur stressigt ditt jobb är, eller hur många barn du har, behöver du göra tid att spendera en romantisk kväll med din make. Om du inte har barn, sikta på en gång i veckan, och om du gör det, försök att klämma på ett datum en gång varannan vecka eller så ofta du kan. Även om det kan låta corny, klä upp och gå någonstans trevligt och speciellt kan förnya din romantiska anslutning och ge dig en frisk luft bort från ditt hem.
    • Din "datum natt" inte ha att vara romantiskt tema. Du kan gå bowling, spela minigolf, eller till och med gå för en nattkörning tillsammans. Gör bara vad du kan för att ansluta och spendera lite tid tillsammans.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 16
    2. Schema sex i ditt liv. Du kan känna att kön måste vara spontan, men om du inte lägger till det i ditt schema, kan du börja försumma det. Utan det frekventa intima acceptansen och kärleken som kommer från din älskling kan en person bli missnöjd, grumpy och i slutändan lider av känslor av avslag och till och med ilska. Kom ihåg att älskling ger en intimitet och fysisk frisättning som är avgörande för båda.
  • I de flesta relationer har varje partner olika behov och förväntningar om frekvensen av fysisk intimitet. Hitta ett gott medium med din make. Par som känner sig ansvariga för att möta deras älsklings behov tenderar att vara lyckligare i deras förhållande.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 17
    3. Kyss passionerat. Efter ett tag gör du med en peck på läpparna istället för med full-on fransk kyssning. Göra det ett mål att dela minst en sex sekunders kyss med din make varje dag, eller varje morgon och natt, även om du inte har mer tid för intimitet än det. Du vill inte att din make tycker att kyssa dig är inte annorlunda än att pliktigt kyssa sina barn - Passionen ska fortfarande vara närvarande i dina kyssar.
  • När du gör kärlek, gå inte direkt till kön. Se till att kyssning är en integrerad del av ditt kärleksarbete. Det är bra förspel.
  • Bild med titeln vara en bra fru Steg 18
    4. Gör ditt sovrum en helgedom för sex. Förbättra tv-apparater, bärbara datorer och arbetsrelaterade material. Ditt sovrum ska vara dedikerat till sömn och kön. Om du tar med dina barns leksaker, de nattliga nyheterna eller det extra arbetet du måste göra, kommer du inte att tänka på ditt sovrum som en speciell och helig plats. Att upprätthålla ett område av huset för sömn och kön kommer att göra din kärlek - och älskling - känner sig mer speciell och avgörande för ditt förhållande.
  • Du och din make kan arbeta tillsammans för att ta bort eventuella irrelevanta objekt från ditt sovrum. Detta kan också bli ett roligt pars aktivitet.
  • Äktenskapshjälp

    Prov I uttalanden

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Provknappar till ett gott äktenskap

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prova sätt att hantera stress

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Kom ihåg att prata saker istället för att gå bort vid första tecknet på problem. Du blev gift för en anledning och du lovade att du skulle stanna för alltid av en anledning också.
  • En kvinna som är nöjd med sig själv är den bästa typen av fru. Kom ihåg, "Om Momma är inte glad, är inte ingen glad."
  • Tvinga inte det. Det betyder att insistera på vilken handling som din partner inte vill delta i. Det är kontraproduktivt och potentiellt skadligt för förhållandet.
  • Många fruar definierar sina roller genom sin religiösa tro. Men i äktenskap där par har blandade religiösa bakgrunder, kan partners inte dela förenade visioner om vad en bra fru gör. Också, mycket konservativa meddelanden om inlämning som en del av att vara en bra fru kan lämna en fru som inte kan utveckla sig i en livlig partner. Hedra din tro, men också hedra dina behov.
  • Om ditt äktenskap är i trubbel, sök rådgivning. Skilsmässa är agonizing för både ett gift par och deras barn. Kämpa för ditt äktenskap genom att förstå varandras behov och arbeta för att möta dem.
  • Lyckligt gifta par upplever mer hälsa, rikedom och lycka än människor som är ensam eller skilsmässa. Studier visar lägre instanser av hjärtsjukdom, cancer och stroke. De rapporterar också ett mer tillfredsställande sexliv och färre instanser av depression eller våld i hemmet.
  • Om du någonsin står inför problem i ditt äktenskap, prata med proffs istället för nära vänner och släktingar, för även efter att allt blir löst kommer dessa människor fortfarande att ha en dålig åsikt om din make. De kommer också att tendera att ge förspänd råd.
  • Kom ihåg dig och din make är ett lag så när du hjälper dem att lyckas med deras framgångar är din och vice versa. Hjälpa till att göra sitt arbete enklare och de kommer att bli mer mottagliga för att återfå.
  • Om du inte är bekväm med någon sexuell handling har du alltid rätt att säga så och respekteras.
  • Be för att Gud är en del av det förbund som han samlade. Det är därför som delad tro är mycket viktig.
  • Be, äta och arbeta med ditt hem tillsammans. Även när du väljer möbler, färger för att måla, renoveringar eller annan försäljning och inköp. Detta skapar en speciell atmosfär uppskattad av båda.
  • Varningar

    Uppvisa aldrig missbrukande beteenden mot din make. Över 800 000 män per år, enligt U.S. Centers for Disease Control, är slagna av sina fruar. Tillåt aldrig din ilska mot din make för att komma ur kontrollen. I samma ven, tolerera aldrig en make som missbrukar dig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande