Hur man analyserar en fallstudie

Fallstudier används i många yrkesutbildningsprogram, främst i Business School, för att presentera verkliga situationer för studenter och att bedöma deras förmåga att analysera de viktiga aspekterna av ett givet dilemma. I allmänhet bör en fallstudie omfatta, i ordning: bakgrund på affärsmiljön, beskrivning av den givna verksamheten, identifiering av ett centralt problem eller ett problem, åtgärder som vidtagits för att ta itu med problemet, din bedömning av det svaret och förslag till bättre affärer strategi. Stegen nedan kommer att leda dig genom processen att analysera en affärsfallsstudie på detta sätt.

Steg

  1. Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 1
1. Undersök och beskriv affärsmiljön som är relevant för fallstudien.
  • Beskriv arten av den aktuella organisationen och dess konkurrenter. Ge allmän information om marknaden och kundbasen. Ange eventuella betydande förändringar i affärsmiljön eller några nya ansträngningar som verksamheten är påbörjat.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 2
    2. Beskriv strukturen och storleken på huvudverksamheten som behandlas.
  • Analysera sin ledningsstruktur, anställdas bas och finansiell historia. Beskriv årliga intäkter och vinst. Ge siffror på sysselsättning. Inkludera detaljer om privat ägande, offentligt ägande och investeringsinnehav. Ge en kort översikt över företagets ledare och kommandokedja.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 3
    3. Identifiera nyckelproblemet eller problemet i fallstudien.
  • I all sannolikhet kommer det att finnas flera olika faktorer på spel. Bestäm vilken är det viktigaste för fallstudien genom att undersöka vad de flesta uppgifterna talar om de viktigaste problemen med verksamheten och slutsatserna i slutet av studien. Exempel kan omfatta expansion till en ny marknad, svar på en konkurrents marknadsföringskampanj eller en förändrad kundbas.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 4
    4. Beskriv hur verksamheten svarar på dessa frågor eller problem.
  • Rita på den information du samlade och spåra en kronologisk progression av steg som tagits (eller inte tagits). Citerar data som ingår i fallstudien, Såsom ökade marknadsföringsutgifter, inköp av ny egendom, ändrade intäktsströmmar, etc.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 5
    5. Identifiera de framgångsrika aspekterna av detta svar såväl som dess misslyckanden.
  • Ange om varje aspekt av svaret mötte sitt mål och huruvida svaret totalt var väl utformat. Använd numeriska riktmärken, som en önskad kundandel, för att visa om målen möttes - analysera bredare problem, som medarbetarhanteringspolicy, att prata om svaret som helhet.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 6
    6. Peka på framgångar, misslyckanden, oförutsedda resultat och otillräckliga åtgärder.
  • Föreslå alternativa eller förbättrade åtgärder som kan ha tagits av verksamheten, med hjälp av specifika exempel och säkerhetskopiering av dina förslag med data och beräkningar.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 7
    7. Beskriv vilka förändringar du skulle göra i verksamheten för att komma fram till de åtgärder du föreslog, inklusive förändringar i organisation, strategi och ledning.
  • Bild med titeln Analysera en fallstudie Steg 8
    8. Avsluta din analys genom att granska dina resultat och betona vad du skulle göra annorlunda i fallet. Visa både din förståelse av fallstudien och din affärsstrategi.
  • Tips

    Läs alltid en fallstudie flera gånger. Först bör du läsa bara för de grundläggande detaljerna. På varje efterföljande läsning, leta efter detaljer om ett specifikt ämne: konkurrenter, affärsstrategi, ledningsstruktur, ekonomisk förlust. Markera fraser och sektioner relaterade till dessa ämnen och ta anteckningar.
  • I de preliminära stadierna av att analysera en fallstudie är ingen detalj obetydlig. De största siffrorna kan ofta vara vilseledande, och en analys är ofta att gräva djupare och hitta annorlunda obemärkt variabler som driver en situation.
  • Om du analyserar en fallstudie för ett consulting company intervju, var noga med att rikta dina kommentarer mot de frågor som företaget hanteras. Till exempel, om företaget behandlar marknadsföringsstrategi, fokuserar på företagets framgångar och misslyckanden i marknadsföring - om du intervjuar för ett finansiellt konsultjobb, analyserar hur bra verksamheten håller sina böcker och deras investeringsstrategi.
  • Affärskolans professorer, potentiella arbetsgivare och andra utvärderare ser ut att se att du förstår affärsaspekterna av ärendet, för att inte bedöma dina färdigheter som en nära läsare. Kom alltid ihåg att det som är viktigt är innehållet i fallstudien, inte hur informationen presenteras eller särdrag i sin stil.
  • Varningar

    Använd inte passionerat eller eftertryckligt språk i din analys. Business Case Studies är ett verktyg för mätning av ditt företag, inte dina personliga övertygelser. Vid tilldelning av skulden eller identifiering av brister i strategi, använd en fristående, ointresserad ton.

    Saker du behöver

    • Fallstudie
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande