Så här analyserar du data med spss

SPSS (det statistiska paketet för samhällsvetenskapen) har utvecklats av IBM och det används allmänt för att analysera data och göra förutsägelser baserade på specifika datainsamlingar. SPSS är lätt att lära och aktivera lärare såväl som studenter att enkelt härleda resultat med hjälp av några kommandon. Konsekvenserna av resultaten är ganska uppenbara och är statistiskt giltiga. Med hjälp av programvaran kan man snabbt och effektivt utföra en serie studier. Om du är orolig för att genomföra din dataanalys på SPSS, är det några riktlinjer och en översikt över processen.

Steg

  1. Bild med titeln Analysera data med SPSS Steg 1
1. Ladda din Excel-fil med alla data. När du har samlat in alla data, behåll Excel-filen redo med all data som sätts in med hjälp av de högra tabellformerna.
  • Bild med titeln Analysera data med SPSS Steg 2
    2. Importera data till SPSS. Du måste importera dina råa data till SPSS via din Excel-fil. När du importerar data, analyserar SPSS det.
  • Bild med titeln Analysera data med SPSS Steg 3
    3. Ge specifika SPSS-kommandon. Beroende på vad du vill analysera kan du ge önskade kommandon i SPSS-programvaran. Varje verktyg har riktlinjer för hur det ska användas och du kan mata i alla alternativ för att få de mest exakta resultaten. Att ge kommandon i SPSS är enkelt och lätt att förstå, vilket gör det till en lätt uppgift för studenter att göra det själv.
  • Bild med titeln Analysera data med SPSS Steg 4
    4. Hämta resultaten. Resultaten från programvaran ges effektivt och noggrant, vilket ger forskare en bättre uppfattning om lämpliga framtida studier och en riktning för att gå vidare.
  • Bild med titeln Analysera data med SPSS Steg 5
    5. Analysera graferna och diagrammen. Förstå resultaten kan vara lite svårt. Men du kan få hjälp från professorer och kamrater med analysen. Du kan också konsultera ett professionellt företag som är expert på SPSS.
  • Bild med titeln Analysera data med SPSS Steg 6
    6. Postulerar slutsatser baserat på din analys. Det slutliga målet med SPSS är att hjälpa till att komma fram till slutsatser baserat på specifik forskning. Programvaran hjälper dig att härleda slutsatser och förutsäga framtiden enkelt med minsta statistiska avvikelser.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ingen studie kan vara ofullständig utan rätt forskning och därför spelar SPSS en viktig roll i forskarens liv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande