Hur man ansöker om en duns

D-u-n-s är akronym för "Data Universal Numering System." Detta nummer utformades 1962 av Dun & Bradstreet Corporation för att identifiera världsomspännande företag, offentliga organ och icke-vinstdrivande organisationer. De som har D-U-N-S-nummer överens om att dela demografiska uppgifter som vem som äger organisationen, hur den är strukturerad (till exempel ett partnerskap eller ensam innehav), kreditvärdighet och om den är kopplad till ett annat företag. D-U-N-S-numret stannar med organisationen även om det ändrar ägande eller går ur affärer.

Steg

  1. Bild med titeln Ansök om en Duns Steg 1
1. Sök Dun & Bradstreet Records för att se om du redan har ett D-U-N-S-nummer. Gå till Dun & Bradstreet-webbplatsen och klicka på länken till "Få ett D-U-N-S-nummer". Det kommer att uppmana dig att se om ditt företag redan har en. Allt du behöver veta är ditt företags namn, stad och driftsituation. Om ditt företagsnamn inte visas kan du ansöka om ett D-U-N-S-nummer.
  • Bilden med titeln Ansök om en Duns Steg 2
    2. Börja ansöka om ett D-U-N-S-nummer. På resultatsidan som visar ditt företag är inte listat i D & B-databasen, klicka på den gula "Komma igång" knapp.
  • Bild med titeln Ansök om en Duns Steg 3
    3. Skicka in ditt för- och efternamn, företagstitel, telefonnummer och e-postadress. Nästa, lista din formella organisationens namn. Under det, ge alla andra namn som ditt företag kan listas under. Till exempel, om du är "Joe`s Print Shop" i din hemstad men också kända som "Snabb utskrift" Online, lista både affärsnamn. Inklusive båda namnen gör det enkelt för potentiella kreditlånare och affärspartners att hitta din operation.
  • Bild med titeln Ansök om en Duns Steg 4
    4. Inkludera organisationens fysiska adress, adress (om det är annorlunda) och alla telefonnummer du använder. Om du har en faxmaskin, se till att du lägger till det numret också. Välj den gula "Nästa" knappen för att fortsätta applikationen för ett D-U-N-S-nummer.
  • Bild med titeln Ansök om en Duns Steg 5
    5. Ge ägarinformation om verksamheten. Inkludera företagets ägares namn och e-postadress. Dun & Bradstreets sekretesspolicy dikterar att de inte kommer att sälja e-postadresser till tredje part.
  • Bild med titeln Ansök om en Duns Steg 6
    6. Fyll i ägaravdelningen genom att dela information om organisationens juridiska struktur, aktieägare (om någon), när verksamheten startades och om den ägs av en kvinna, veteran eller minoritetsperson. Inklusive dessa fakta kan hjälpa din organisation att ta kontakt med grupper som specialiserar sig på att hjälpa ekonomiskt missgynnade företag som drivs av dessa demografiska grupper. Om din organisation ägs av en större enhet, var noga med att inkludera den informationen i det sista avsnittet.
  • Bild med titeln Ansök om ett DUNS-steg 7
    7. Lägg till någon hanteringsinformation om ditt företag. Inkludera alla vice presidenter, huvudmän och styrelseledamöter, om någon, och när de började arbeta i organisationen. Klicka på den gula "Nästa" knappen för att fortsätta att ansöka om ett D-U-N-S-nummer.
  • Bilden med titeln Ansök om en DUNS-steg 8
    8. Beskriv vad din verksamhet gör i "Primär Line of Business" låda. Dun & Bradstreet behöver också veta om du är en internetbaserad operation, där du säljer till och hur du räknar kunderna. Lista om hur stor din anläggning är och vilken typ av byggnad den ligger i.
  • Bild med titeln Ansök om ett DUNS-steg 9
    9. Se till att du förstår "Villkor" delas med dig längst ner på sidan som begär detaljer om din primära verksamhetslinje. Markera rutan om du håller med Dun & Bradstreets villkor. Klicka sedan på den gula "Nästa" knappen för att gå vidare.
  • Bild med titeln Ansök om en Duns Steg 10
    10. Välj ett tidsram alternativ för att få ett D-U-N-S-nummer. Om du behöver numret inom 5 arbetsdagar, välj alternativet som anger en rushavgift för att påskynda ditt nummeruppdrag. Men om du kan vänta 30 dagar, välj "Fri" Alternativ och klicka på den gula "Nästa" knappen för att registrera din information.
  • Bild med titeln Ansök om ett DUNS-steg 11
    11. Granska din information och skriv in granskningssidan för dina poster. Leta efter ett mail från Dun & Bradstreet inom 30 dagar vilket indikerar ditt tilldelade D-U-N-S-nummer.
  • Tips

    Om du vill göra affärer med den federala regeringen måste du ansöka om ett D-U-N-S-nummer innan du skickar in din ansökan om arbete. Var noga med att skicka in din information till Dun & Bradstreet tillräckligt långt i förväg för att uppfylla några kontraktsfrister.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande