Hur man frågar din flickvän att sluta prata med en kille

Det är normalt att ha frustrationer och osäkerheter i ett förhållande. Om din flickvän pratar med någon du ogillar eller inte litar på, kan du vara benägen att be henne att sluta. Se till att du har en bra anledning att göra denna förfrågan bortom enkel svartsjuka. Fråga på ett lugnt, respektfullt sätt att hålla saker från backfiring. Var alltid villig att kompromissa med. Din flickvän kanske inte svarar bra på att du gör krav.

Steg

Metod 1 av 3:
Att ha konversationen
  1. Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 4
1. Förklara dina känslor med "Jag"-uttalanden. Eftersom det här är en känslig situation, fraser saker med "Jag"-uttalanden kan hjälpa till att minska spänningen när du lägger fokus på dina känslor. Börja med "jag känner..." och ange din känsla. Förklara då det beteende som ledde till den känslan och varför du känner det sätt du gör.
  • Kom inte in i situationen och säg något som, "Det är skadligt att du är så flirtig med din ex och det gör mig osäker." Detta kan låta fientliga.
  • Istället, lugnt omformulera ovanstående sentiment med hjälp av en "Jag"-påstående. Till exempel säga, "Jag känner mig obekväma när du är väldigt snygg och tillgiven med din ex eftersom det får mig att känna att de två har fortfarande känslor för varandra."
  • Bild med titeln Köp ett löfte Ring Steg 21
    2. Vara faktum. Efter att ha förklarat dina känslor, var direkt och faktum om vad du vill ha. Kom ihåg att det inte finns någon garanti, hon kommer att vara mottaglig. Det är nog bättre att be henne att minska kontakten eller tona ner interaktioner än efterfrågan hon inte pratar med honom alls.
  • Säg något som, "Jag skulle känna mig mer bekväm om de två av dig inte pratade så mycket, eller om du tonade ner någon av den fysiska kärleken, särskilt i min närvaro."
  • Bild med titeln erkänner fusk på en älskad steg 6
    3. Ge henne en chans att prata. Att fråga din flickvän att ändra sitt förhållande med någon är ett mycket känsligt ämne. Det är viktigt att din flickvän har en chans att dela med sig av hur hon känner, eftersom det fortfarande är hennes beslut. Efter att ha gjort ditt ärende, låt henne svara utan att avbryta henne.
  • Ge icke-verbala signaler för att visa att du lyssnar, till exempel att bibehålla ögonkontakt och nicka ibland.
  • Det kan också hjälpa till att parafrasera vad hon är sagt för att du förstår. Till exempel säga, "Så, du känner att förhållandet fortfarande är viktigt eftersom de två av er var vänner innan du daterade. Är det det du säger?"
  • Bild med titeln ber om ursäkt till en tjej steg 8
    4. Behålla lugnet. Skriker, vilket gör anklagelser, kallar namn och annars är fientliga inte att hjälpa situationen.Det kan vara svårt att hålla sig lugn under en konfrontation, men ta några djupa andetag. Kom ihåg att du försöker förbättra ditt förhållande och inte starta en kamp.
  • Bild med titeln Sluta vara avundsjuk Steg 5
    5. Stanna kvar i. Du pratar om en situation som förekommer just nu. Du diskuterar inte det förflutna eller andra problem, så ta inte upp dessa saker. Detta kommer sannolikt att få din flickvän att känna sig dömd och bli defensiv.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 5
    6. Var villig att kompromissa med. Det är väldigt osannolikt att din flickvän kommer att hålla sig överens om att sluta prata med någon som i detta du ber dem att bryta obligationer med någon annan och det kan vara en stor sak att fråga. Därför måste du vara villig att kompromissa med. Hitta en lösning där du båda får vad du vill ha i viss mån.
  • Till exempel kan du komma överens om att låta din flickvän vara vänner med henne ex. Hon kunde komma överens om att sätta fastare gränser och vara mindre fysiskt tillgivna med honom. Detta kan vara en win-win-situation för er båda!
  • Metod 2 av 3:
    Bestämmer om och hur du ska fråga henne
    1. Bild med titeln Kom över din första kärlek Steg 5
    1. Se till att du är rättvis. Om du är orolig för din flickvän pratar med en kille, för att han ger dig dåliga vibbar, är det lämpligt att berätta för henne så. Men om du bara är avundsjuk är det inte alltid en bra idé att begära att din flickvän är borta från en kille. Detta kan enkelt återfyra.
    • Om du känner dig avundsjuk, kolla på situationen ur ett rationellt perspektiv. Är din flickvän verkligen att vara mottaglig för att du frågar henne att inte prata med en kille, helt enkelt för att du är osäker? Antagligen inte.
    • Tänk på om din svartsjuka är jämnare relaterad till killen, eller om det är en del av en större fråga. Till exempel, kanske är din svartsjuka faktiskt en reaktion på din flickvän att vara busier än vanligt.
    • Om svartsjuka är den viktigaste skyldig, är det bättre att ha en konversation om varför du känner dig avundsjuk och hur de två kan klara sig som ett par.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt till en tjej steg 1
    2. Sätt dig i din flickväns skor. I någon svår konversation är empati nyckeln till att framgångsrikt prata saker. Innan du pratar med din flickvän, sitta ner och sätta dig i hennes skor. Försök att föreställa sig var hon kommer ifrån.
  • Till exempel, kanske talar hon med en ex-pojkvän och de två verkar ofta flirtiga med varandra. Medan detta beteende kan känna sig skadligt för dig, kanske din flickvän ser det annorlunda.
  • Tänk på hur din flickvän kan se den här situationen. Är hon generellt tillgiven med andra vänner, oavsett kön? Om så är fallet kan det helt enkelt vara hur hon agerar med alla. Hon får inte se förhållandet som ett problem.
  • Bilden med titeln ber om ursäkt till en tjej steg 12
    3. Skriv ner dina tankar. Ta en bit papper och en penna eller penna. Jot ner dina tankar och känslor på situationen. Läs sedan över de ord du skrev ner och tänka på hur du kunde muntligt uttrycka dem. Eftersom det är ofta svårt att uttrycka dig själv under ett stressigt samtal, ha en uppfattning om vad man ska säga kan hjälpa.
  • Du borde inte skriva ner vad du vill säga ord för ord. Det är viktigt att lämna ett utrymme för flexibilitet. Men med en grov uppfattning om hur du ska frasa saker kan hjälpa till.
  • Bild med titeln slutar en konversation med en tjej steg 6
    4. Släpp eventuella förväntningar du har. Om du går in i en konversation med specifika förväntningar kan du bli frustrerad eller arg om saker utvecklas annorlunda. Du kan inte berätta för framtiden och du vet inte hur din flickvän kommer att reagera. Frigörande förväntningar kan hjälpa dig att gå in i den situation som är villig att lyssna och acceptera din flickväns reaktioner.
  • Metod 3 av 3:
    Övervinna din svartsjuka
    1. Bild med titeln Häng ut med dina tjejvänner när du
    1. Ta ansvar för dina känslor. Obehörig svartsjuka är ditt problem och inte din flickvän. Om din flickvän inte lurar på dig eller bryter mot dina gränser, är du den som behöver jobba på din svartsjuka. Äga upp till det faktum att du är avundsjuk och inte skulden på externa faktorer.
  • Bildbetaget blir en bokredaktör Steg 3
    2. Kom ihåg dina goda egenskaper. Jalousi stammar ofta från låg självkänsla. När du känner dig avundsjuk, kom ihåg de goda sakerna om dig själv. Jot ner en lista med dina bästa egenskaper för att ta upp dig själv.
  • Det kan också hjälpa till att påminna dig själv varför din flickvän vill vara med dig. Säger hon att hon älskar din humor eller din vänliga personlighet? Håll det i åtanke, eftersom det kan begränsa känslor av svartsjuka.
  • Bild med titeln Fånga en fuskpartner Steg 13
    3. Bedöm din svartsjuka. Avundsjukande människor är ofta kroniskt osäker. De kan också ha problem från deras tidigare bidragande till svartsjuka. Kämpade du för att göra bilagor till vårdgivare tidigt i livet? Har du blivit lurad på förut, eller gjorde en av dina föräldrar på den andra?
  • Om det finns stora problem som bidrar till din svartsjuka, se en terapeut för att sortera ut dem.
  • Bild med titeln Minska stress som en tonårs pojke steg 16
    4. Hantera dina känslor på ett hälsosammare sätt. Att göra krav på din flickvän är inte det bästa sättet att hantera din svartsjuka. När du känner dig avundsjuk, hitta hälsosammare sätt att reglera dina känslor.
  • När dina tankar börjar komma ur kontroll, markera dig själv i nutiden med mindfulness. Stämma in i dina sinnen och märk mönstret på din andning.
  • Prova också andra stressreduceringstekniker. Journal, motion, orwatch en film för att komma ihåg dina tankar.
  • Bild med titeln Minska stress med vuxna färgböcker Steg 2
    5. Utveckla intressen utanför ditt förhållande. Om ditt förhållande är det enda du har för dig, är du mer benägna att obsessera över den. Bygg upp relationer med vänner och familjemedlemmar. Ta upp en hobby eller gå med i en klubb. På så sätt får du mer att fokusera på än din flickvän relation med andra män.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande