Hur man blir en basketbolls tränare

Basket är ett av de mest populära lagsporter i världen, med dussintals länder som producerar världsklass aktörer genom starka ungdomsprogram. Med så många människor omfamnar sporten runt om i världen, har behovet av tränare aldrig varit högre. Att bli en basketballbuss kräver engagemang och tålamod, men det har aldrig varit lättare tack vare den mängd resurser till ditt förfogande. Alla måste börja någonstans, men med tillräckligt hårt arbete och fokus, kan du hitta dig själv coaching i de stora ligorna en dag!

Steg

Del 1 av 4:
Studerar spelet
  1. Bildtiteln Bli en basketbollssteg 1
1. Titta mycket på basket för att bekanta dig med spelet. Om du vill bli en tränare måste du studera spelet som en tränare. Var uppmärksam på hur tränare hanterar spelklockan, samtalstid, och gör substitutioner. Professionella tränare vet hur man spårar flera delar av spelet på en gång, och du kan lära dig mycket genom att helt enkelt observera vad de gör.
  • College och gymnasiet är de bästa nivåerna att studera ur ett coachingperspektiv. NBA-team tenderar att förlita sig på de enskilda aktörernas handlingar och beslut och bussar tenderar att ha mindre inverkan på spelet jämfört med gymnasiet eller högskoleam.
  • Högskolan och gymnasieskolan går från november till mars. NBA-säsongen går från oktober till maj.
  • Du kommer förmodligen märka att tränare vanligtvis är på fötterna, skriker instruktioner och ringer. Bra tränare tenderar att vara aktiva och sitter sällan under spelet.
  • Bild med titeln Bli en basketbollssteg 2
    2. Notera några viktiga beslut som tränare gör under spel. Håll ögonen på när substitutioner och timeouts kallas och försök att räkna ut varför tränaren gjorde det beslutet när de gjorde det. Om tränaren väljer några intressanta matchups eller spelar, skriv det också. Du märker att tränare försöker utnyttja långsammare motståndare genom att använda mindre eller snabbare spelare. Du kommer också se hur tränare fyller i luckor i ett lags skicklighet genom att spela specialister på vissa punkter i spelet.
  • 3-punkts skyttar, defensiva specialister och högprocent frikasta spelare tenderar att se spel på viktiga korsningar i ett spel när deras färdigheter behövs mest.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 3
    3. Forskning olika offensiva och defensiva strategier. Vissa offensiva och defensiva system, som rörelsebrott eller 2-3-zonen, är inbäddade i grundspråket i basket. Börja där innan du går vidare till mer avancerade strategier. När du förstår grunderna kan du studera komplexa system som fulländande försvar och triangelbrott. Att vara bekant med de gemensamma offensiva och defensiva formerna är avgörande för att förstå ordförrådets ordförråd.
  • På defensiv sida vill du bekanta dig med 2-3 och 1-3-1 zonens försvar. Dessa skiljer sig från man-till-mans-system genom att fokusera på att hålla varje del av golvet täckt.
  • Offensivt vill du lära dig rörelsebrottet, vilket är ett vanligt system som använder spelare rörelse för att skapa öppningar för skyttar.
  • Oroa dig inte för att plocka dina strategier nu. Många av dina stora coachingbeslut bör baseras på dina spelare. Vänta tills du känner till deras färdigheter och temperament innan du väljer dina strategier.
  • Bild med titeln Bli en basketbollssteg 4
    4. Köp ett specialiserat urklipp för att designa dina egna spel. Leta efter en whiteboard med en basketplan, eller rita din egen med permanent markör. Du kan sedan använda brädet för att kartlägga olika spel genom att dra ut cirklar där du vill att dina spelare ska gå och experimentera med olika mönster och rörelser genom att föreställa dig hur dina spelare kan bli öppna eller flytta bollen. Lägg till några försvarare till dina illustrationer och överväga hur de skulle gå som svar på ditt lags rörelser.
  • En viktig del av coaching utformar och implementerar spel, och din förmåga att skapa och bygga på utformade spel kommer att vara integrerade för att bli en framgångsrik tränare.
  • Tänk på avstånd när du utformar dina offensiva spel. Ju närmare dina spelare är till varandra, desto närmare flera försvarare kommer att vara.
  • Den första uppsättningen spel som du designar kommer förmodligen att behöva lite arbete. Det är okej! Varje bra tränare började någonstans.
  • Bildbetaget blir en basketbollssteg 5
    5. Fråga erfarna tränare för råd om hur man börjar. Erfarna tränare kommer att kunna förklara hur man ställer in rotationer, tilldela positioner och väljer offensiva och defensiva system. Varje tränare har en annan filosofi, så du vill suga upp så många perspektiv som möjligt. Försök att fråga erfarna tränare vilka råd de kunde ha använt tidigt i sin coaching karriär, eller om de har några tips för hur man ska komma igång.
  • Du hittar tränare som hänger runt före och efter sina spel. Var vänlig som du presenterar dig själv och förklara att du försöker bli en tränare. Du kan också hitta tränare att prata med online på forum och meddelandekort.
  • Tränare njuter naturligtvis att ge vägledning, och de flesta kommer att vara mer än glada att ge dig lite feedback.
  • Del 2 av 4:
    Hitta en coaching position
    1. Bild med titeln Bli en basketbollssteg 6
    1. Var villig att frivilligt för potentiella öppningar. De flesta professionella tränare började som volontärer, och det är extremt osannolikt att du kommer att betalas till coach utan erfarenhet. Du bör vara öppen för volontärarbete för eventuella coachingpositioner som du rimligen kan fylla.
    • De flesta coachingpositioner är deltid, vilket innebär att även när du börjar bli betalt, kommer du förmodligen att hålla fast vid ditt vanliga jobb (för närvarande åtminstone).
  • Bild med titeln Bli en basketbollssteg 7
    2. Leta efter coaching lediga jobb online. Scour lokala jobbannonser och resurssidor för att se om någon letar efter en basketboll. Det är troligt att du inte kommer att vara kvalificerad för mycket av de högre positionerna, men det är okej. Ansök på eventuella öppningar och var öppna om din erfarenhet.
  • Nätverk är ett bra sätt att hitta potentiella öppningar. Även om du inte får en intervju, fråga anställningschefen om de känner till liknande öppningar som kan passa din erfarenhetsnivå.
  • Bildtiteln Bli en basketbollssteg 8
    3. Fråga ditt lokala rekreationscenter eller skolan om de behöver en tränare. Youth Leagues kämpar ofta för att hitta konsekventa tränare. En ungdomsliga kan också erbjuda möjlighet att lära sig nyanser av coaching samtidigt som du håller en lägre profil. Se bara till att du har tid att begå till en ungdomsliga.
  • Nästan alla coachingpositioner för ungdomssporter kräver en bakgrundskontroll. Var beredd att slutföra det nödvändiga pappersarbetet innan du startar din position.
  • Ditt lokala rekreationscenter, YMCA eller YWCA behöver ofta volontärer att hjälpa till med coaching.
  • Högskolor har ibland coaching lediga jobb, men de är vanligtvis reserverade för personer med erfarenhet inom fältet. Om du inte har en stark spelbakgrund att falla tillbaka, kan det vara svårt att säkra ett coaching jobb på denna nivå.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 9
    4. Fortsätt leta efter nya möjligheter och bli inte avskräckta. Nästan alla har upplevt avslag när du försöker landa ett nytt jobb. Bli inte för dig själv. Om du hittar en coaching-position blir en överväldigande process, ta en paus och ladda.
  • Coaching positioner brukar öppna strax innan säsongen börjar. Det kan vara att du letar efter coaching positioner vid fel tid på året.
  • Del 3 av 4:
    Arbeta med spelare
    1. Bildtiteln Bli en basketbollssteg 10
    1. Presentera dig själv och lära känna dina spelare. Du vill få förtroendet för dina spelare så fort som möjligt, så du vill vara ärlig och upp framför dina mål, coaching filosofi och tillgänglighet. Var transparent om dina planer, men var villig att acceptera förslag eller tips. Mest av allt, betona vikten av att ha kul. Spelare kommer att se fram emot att arbeta med en tränare om de uppfattar dem för att vara rättvisa och investeras i sin spelare har kul på golvet.
    • Dina spelare kommer att se till dig för vägledning, så sätt ett bra exempel genom att vara ärlig och svara på frågor.
    • Att skapa ett lag chant eller credo tillsammans är ett utmärkt sätt att bygga rapport snabbt på din första dag.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 11
    2. Justera din komplexitetsnivå för att passa spelarna framför dig. Om du coachar elementära skolstudenter, försök att lägga sig av de komplicerade fulldomshandlingarna. Om du är ansvarig för erfarna äldre spelare kan de uppskatta en högre nivå av intensitet eller komplexitet. Du bör också tänka på sina mål medan du coach- yngre spelare huvudsakligen skulle vilja ha kul, medan äldre spelare ofta vill spela för att vinna.
  • Hantera dina förväntningar och mål baserat på spelarna framför dig genom att uppmärksamma vad de kan. Om de tenderar att vara långsamma för att anta förändringar är det troligt att du frågar för mycket av dina spelare.
  • Bild med titeln Bli en basketbollssteg 12
    3. Vara fast och konsekvent när man ställer förväntningar. Människor respekterar och svarar på konsistens. Detta är särskilt viktigt om du är ansvarig. Att ge konsekvent riktning och vara rättvis när du arbetar med spelare är viktigt för att vara en produktiv ledare. Låt inte vissa spelare hoppa ut på borr eller träningstid och spåra hur ofta spelare gör något bra så att du kan belöna dem.
  • Håll ditt urklipp nära under träningstiden. Detta gör det möjligt för dig att ställa ner anteckningar om vad som händer under träning så att du kan spåra långsiktiga trender i spelarens beteende.
  • Visa aldrig upp sent till ett spel eller en övning. Om du ställer in tonen som Lateness är acceptabel, har du problem med att komma igång i tid i framtiden.
  • Bild med titeln Bli en basketbollssteg 13
    4. Ge meningsfull feedback genom att fokusera på det positiva. Basket kan vara mycket konkurrenskraftig, men en tränare som fokuserar på det positiva uppmuntrar sina spelare att växa. Du kanske inte gillar det du ser vid vissa tillfällen, men en bra tränare hittar alltid ett sätt att markera vilka spelare som gör rätt, även om det inte finns mycket att berömma.
  • Varje spelare vill göra sitt bästa. Om du inte kan tänka på något till komplimang, överväga att nämna hur svårt du ser dem som arbetar.
  • Coaching är en tvåvägsgata. Fråga dina spelare hur de känner, och försök att uppmuntra ömsesidig förståelse. Enkla frågor som, "Hur kan jag hjälpa dig att förbättra?"Kan gå långt.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 14
    5
    Visa dina spelare Vad ska man göra istället för att bara prata om det. Var lika aktiv som dina spelare är. I stället för att förklara något muntligt, visa hur en spelare ska flytta genom att springa genom spelet själv. Du kan vara ditt eget bästa undervisningsverktyg. Många spelare lär sig visuellt, och ser deras tränare flytta genom en rörelse eller visa hur man gör något kan vara oerhört användbart för dessa spelare.
  • För att göra komplicerade tekniker enklare, bryta dem ner i hanterbara steg och arbeta i en takt. Ditt lag kan hantera.
  • Bild med titeln Bli en basketbollssteg 15
    6. Var hög och entusiastisk att odla en positiv kultur. Du kommer förmodligen att prata med dina spelare mycket under ett spel eller en övningssession, så se till att alla kan höra dig, särskilt när åtgärden äger rum på den utsträckning av domstolen. Lämna ingen tvekan om vad du vill att dina spelare ska göra.
  • Att vara entusiastisk när du är högt uppmuntrar andra att göra detsamma. Det kan också drunkna ut några negativa röster på domstolen.
  • Del 4 av 4:
    Förbättra ditt hantverk
    1. Bild med titeln Bli en basketbollssteg 16
    1. Utveckla din coachingstil över tiden genom att överväga vad som fungerar. Du kommer att förbättras över tiden om du anpassar dina praxis till dina spelare. Tänk på hur effektiv dina övningssessioner är och modifierar dem för att passa ditt lags behov. Om du inte ser förbättring i dina spelare, överväga att ändra formatet för dina metoder eller uppställning av ditt lag.
    • Vara öppen för. Testa en idé ger dig bra feedback om huruvida du går i rätt riktning eller inte. Om ett spel inte fungerar, kan det bara hjälpa till att identifiera problemet.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 17
    2. Reflektera över hur du kan förbättra och söka feedback. Fråga andra tränare eller föräldrar vad de tycker du kan förbättra på. Ange konkreta mål för dig själv och försök att reflektera över hur bra du gör. En bra tränare anpassar sig och söker feedback när saker inte fungerar.
  • Ditt lag är inte en diktatur. När dina spelare ger dig feedback, överväga det noga. Det är möjligt att de ser saker som du inte gör under en övning eller ett spel.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 18
    3. Studie spelfilm för att förstå vad som fungerar. Du har bara en uppsättning ögon, och du kommer att sakna saker under speltiden. Ha en vän eller förälder till en spelare som ställer upp en videokamera eller telefon för att spela in dina spel. Titta på spelen senare och försök att ta reda på vad som fungerar och vad som inte är. Att studera spelfilm är ett utmärkt sätt att förbättra dina färdigheter som tränare.
  • Du kan också titta på spelfilm med dina spelare. Ibland hjälper det till att spelare ser vad spelet ser ut ur ett annat perspektiv.
  • Bildbeteckningen blir en basketbollssteg 19
    4. Delta i coachingkliniker och basketläger för att lära sig nya saker. En bra tränare är en bra student. Läs så många böcker om att coacha spelet som möjligt, och registrera dig för kliniker som lär tränare hur man förbättrar. Kliniker ger också ett bra tillfälle att studsa idéer från andra och träffa nya människor. Förbättra dina färdigheter som tränare är ett bra sätt att utveckla och skapa ett mästerskapsteam!
  • Varningar

    En tränarens repartee med tjänstemännen är viktig. Om du känner att samtalen går mot dig, var assertiv, men inte skäms eller försvinner domaren. Tjänstemän respekterar en tränare rätt att ventilera, men bara till en punkt.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande