Hur man blir en pro fotboll (fotboll) chef

Att bli chef för en professionell fotbollsklubb är svår, tidskrävande och dyrt, men det blir väl värt det om du älskar spelet. För att börja, behöver du erfarenhet som spelare. Gå med i en rekreations- eller ungdomsliga för att se spelet från en spelares perspektiv. Då får du certifierad som en ungdoms tränare och volontär på ditt lokala parkområde eller ungdomsliga som en krage. Arbeta dig upp till en mindre ligamedningsposition för att få erfarenhet i de högre nivåerna. Med tillräckligt hårt arbete och engagemang kan du kanske hitta en professionell ledningsposition.

Steg

Del 1 av 3:
Studerar spelet
  1. Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 1
1. Få erfarenhet av att spela fotboll för att lära sig spelet. Det är exceptionellt svårt att hitta en frivillig coaching position utan att få erfarenhet som spelare. Även om du inte spelade i gymnasiet eller högskolan, kan du fortfarande anmäla dig till en semi-konkurrensbegränsande liga i ditt lokala parkområde eller fälthus. Det finns väldigt få professionella tränare som aldrig spelat spelet, så få lite erfarenhet att lära sig spelet från en spelares synvinkel.
  • Var uppmärksam på reglerna när de påverkar ditt spel. Medan fotboll inte är extremt komplicerat, behöver entréförvaltare fortfarande ha ett bra grepp om hur spelare hanterar kasta, straff och frisparkar.
  • Du behöver inte bli en professionell spelare för att få den erfarenhet som krävs för att lära sig spelet. Det finns gott om professionella tränare som bara spelade amatörfotboll.

Dricks: Att få lite erfarenhet av en fritidsliga är en bra ersättning för konkurrensspel. Ange några vänner för att skapa ett lag för en inomhus- eller utomhusförbund.

  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 2
    2. Läs de professionella reglerna för att förstå spelet helt. Medan det finns mindre förändringar i regelboken beroende på var fotbollen spelas, förvaltar Fédération Internationale de Football Association (FIFA) de internationella reglerna för fotboll. Dra upp den officiella regelboken online och läs reglerna noggrant för att förstå spelet helt.
  • Det finns bara 17 regler i den internationella regelboken. Att lära och memorera dem bör inte ta mer än 1-2 veckor.
  • Du kan hitta FIFA RuleBook online på https: // img.fifa.com / bild / uppladdning / datdz0pms85gbnqy4j3k.pdf.
  • Medan specifika ligor har sina egna regelböcker, använder nästan varje liga FIFA-regelboken som basen för sina regler. Om du har en fast förståelse för FIFA-reglerna kan du enkelt lära dig skillnaderna mellan regelböcker när det är dags att träna i olika ligor.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 3
    3. Titta mycket på fotboll och studera cheferna. Att donerse dig själv i en chefs tankegång, titta på en hel del professionell fotboll och studera hur chefer gör in-game beslut. Var särskilt uppmärksam på hur chefer ersätter spelare när de är trötta och anta strategier på brott och försvar, eftersom det är de 2 stora ansvaret för en chef under ett spel.
  • Till skillnad från andra stora sporter, som basket eller amerikansk fotboll, äger en fotbollsansvars stora ansvarsområde utanför spelet. Chefer planerar strategier, skapa rosters, delegatroller och tågspelare. Allt detta sker utanför spelet själv.
  • Det kan låta dumt, men spela Fotbollsmanager Videospel kan ge dig ett ton inblick i hur chefer skapar spel, utveckla system och hantera rosters.
  • En chef och en tränare är samma sak. Termen "chef" används huvudsakligen i europeisk fotboll, medan "coach" är den föredragna termen i amerikansk och asiatisk fotboll.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 4
    4. Få en högskoleexamen i sporthantering om du är i skolan. Om du inte har examen högskola än, få en grundutbildning i sporthantering för att få ett start i certifieringsprocessen. Beroende på var du bor, kommer en sportledningsgrad att låta dig hoppa framåt till en högre certifieringsnivå. Medan du får din examen, lär du dig om hur man hanterar ett team, sportsekonomi och hur man marknadsför dig framgångsrikt på ett atletiskt fält.
  • Titta upp ditt lands certifieringsprocess för att avgöra om en idrottshanteringsgrad hjälper dig att hoppa framåt. Även om det inte gör det, lär du dig fortfarande mycket material som hjälper dig att uppnå ditt mål att hantera ett fotbollslag.
  • Del 2 av 3:
    Blir certifierad som chef
    1. Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 5
    1. Titta upp certifieringsprocessen där du bor. Certifieringsprocessen för tränare och chefer är olika beroende på var du bor. Varje professionell fotbollsliga har sin egen certifieringsprocess, och det är nästan omöjligt att bli en professionell tränare utan att bli certifierad. Gå online för att ta reda på vad certifieringsprocessen är där du bor.

    Dricks: Få certifierad i det land där du kommer att få erfarenhet först innan du får certifierad i det land där du vill arbeta som professionell klubbhanterare.

  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 6
    2. Registrera dig för en nivå 1-kurs för att starta certifieringsprocessen. Certifieringar förtjänas genom att ta kurser på en coachingskola. Titta online för att hitta ett coachingprogram nära dig. Anmäl dig till postnivåkursen för att få din första certifiering. Typiskt tar det 6-12 timmar i ett klassrum. Den ursprungliga certifieringen kommer att licensiera dig för att hantera ungdomsliga, coach fritidsklubbar, eller arbeta som assistent tränare beroende på var du bor.
  • Villkoren för "nivå 1" är olika beroende på var du bor. Till exempel, i Förenta staterna, är den nationella ungdomslicensen A den ursprungliga certifieringen, medan i England, kallas samma certifiering ett FA-coachingcertifikat.
  • Det kommer att bli en avgift i samband med varje certifiering som du ansöker om. När du väl har ett lågt läge med en amatörklubb, kan klubben betala för dina ytterligare certifieringar, men.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 7
    3. Fyll i kursens krav och få din fältupplevelse. För att få din första certifiering, visa upp för klass, ta anteckningar och skicka de nödvändiga tentamen. Den ursprungliga certifieringen kommer främst att fokusera på lagledning, som arbetar med spelare och mastering av reglerna. När du har fått din första certifiering får du hantera ungdomslag.
  • Börja med att få erfarenhet som en chef så snart du får den här certifieringen.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 8
    4. Volontär att hantera ungdomslag efter att du har fått din nivå 1-certifiering. Så snart du har tjänat din första certifiering, registrera dig på en lokal park, Ayso League eller sommarläger för att volontär som chef. Hantering av ungdomsspelare är det bästa sättet att få grunden att coacha ner, eftersom du lär dig att sätta en roster tillsammans, hantera spelare och uppmuntra ditt lag att fungera bra.
  • AYSO står för American Youth Soccer Organization. Ayso är den mest populära ungdomsfotbollsliga i USA.
  • Få minst 1 års erfarenhet av ett ungdomslag innan du försöker flytta upp till en amatörklubb.
  • Du måste fylla i en bakgrundskontroll innan du får jobba med barn.
  • Tidigt är ingen att döma dina coaching förmågor genom din vinstrekord. Ta inte ungdomsfotboll så allvarligt att du slutar förstöra spelet för dina spelare.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 9
    5. Fortsätt att få ytterligare certifieringar i 2-5 år att förbättra. Det tar lång tid att få alla certifieringar du behöver träna professionellt. Det kan vara 2-5 år innan du har alla nödvändiga licenser och kan driva ditt eget lag. När du har slutfört din första certifiering, diskutera dina mål för att hantera ett professionellt team med certifieringsinstruktören för att bestämma dina nästa steg. Anmäl dig till nästa nivå av klasser för att få din nästa certifiering.
  • Vissa länder har valfria certifieringar som specialiserar sig på specifika aspekter av spelet, som frisparkstrategier eller hur man utformar en rad. Få så många av dessa valfria certifieringar som du har råd att göra dig mer marknadsförbar i framtiden.
  • De flesta av mellannivå certifieringar kräver fältupplevelse. Du måste fylla i dessa fältupplevelser med volontärarbete med en ungdomsliga. Några av de högkvalitativa certifieringarna tar hundratals timmars klassarbete.
  • Banan mot professionell certifiering är annorlunda för alla länder och liga.
  • I Förenta staterna delas certifieringarna med "gräsrots" och "Pro" -certifieringar. Du behöver alla gräsrots certifieringar innan du kan starta den professionella vägen. Många andra länder använder en liknande modell.
  • Del 3 av 3:
    Arbetar upp till huvudchef
    1. Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 10
    1. Ansök om att bli en gymnasium, högskola eller amatörchef. När du har haft någon erfarenhet av ett ungdomslag, gäller för gymnasier, högskolor eller amatörliga i ditt område för att se om de har några positioner tillgängliga. Se till att du har de nödvändiga certifieringarna innan du ansöker om dessa positioner genom att kontakta skolan eller ligan och se vad de behöver.
    • Några av dessa positioner är obetalda, men hanterar ett mellannivå team är ofta ett deltidsjobb ändå.
    • Arbeta med ett mellannivålag i 1-2 år innan du försöker flytta upp till en mindre eller professionell liga.

    Dricks: Du kommer sannolikt att behöva starta som assistentchef om du ansöker om en gymnasium, eftersom gymnasiet ofta sätter en lärare som spelarna är ansvarig för sina lag.

  • Bild med titeln Bli en Pro Football (Soccer) Manager Steg 11
    2. Kontaktlag i mindre ligor att flytta upp till en professionell klubb. De flesta större fotbollsliga, som den engelska Premier League, Serie A och Major Soccer League, har mindre ligor där spelare får erfarenhet och förbered dig för professionell lek. Skicka en återuppta, Portfölj av certifieringar, och Personligt brev till varje klubb som du skulle vara villig att arbeta på. Många av dessa klubbar publicerar inte offentligt öppningar, så det är en bra idé att hålla din information tillgänglig för dessa klubbar, även om de inte letar efter chefer för tillfället.
  • Vara fjädrande och ta inte avstötning för hårt. Detta är det svåraste steget i din resa för att bli en professionell tränare, så bli inte upprörd om det tar ett tag.
  • Anpassa ditt brev för varje enskild position.
  • I ditt brev, uttryckligt intresse för alla ledande befattningar som är tillgängliga. Om du inte har mycket erfarenhet är det osannolikt att du kommer att erbjudas ett jobb som en huvudhanterare direkt.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 12
    3. Acceptera alla ledande befattningshavare på låg nivå med professionella klubbar. De flesta av de tidiga öppningarna som du får jobb erbjuder för att vara för lågnivåassistentpositioner. Det är bättre att få din fot i dörren på en professionell klubb än den är att hålla ut för en högre position i ledningen. När du är anställd, skapa dig som pålitlig, smart och pålitlig genom att dyka upp i tid och slutföra ditt ansvar.
  • Det kan vara år innan du arbetar upp till en position som en huvudhanterare.
  • Det är lättare att hitta arbete i ledning med lag som har kämpat de senaste åren. Överväga att ansöka om de lägre lagarna senast att testa marknaden och se om du kan komma in i en bättre klubb.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 13
    4. Få 1-5 års erfarenhet jobbar upp i en mindre liga. När du väl har fått din fot i dörren på en mindre ligaklubb, jobba hårt och etablera dig som en tillförlitlig del av klubbens ledningspersonal. Visa upp till valfria professionella utvecklingsmöjligheter och bygga positiva relationer med spelarna och andra medlemmar av coachingpersonalen.
  • Det kan vara 5-10 år innan du erbjuds en huvud coaching position.
  • Det blir lättare att få ett professionellt erbjudande om du kan komma in i en huvudhanteringsposition med din mindre ligaklubb.
  • Bild med titeln Bli en pro fotboll (fotboll) chef Steg 14
    5. Ansök om huvud eller assistent coaching positioner med professionella lag. Medan du arbetar med ditt mindre League-team, ansöka om alla huvudansvariga positioner med professionella lag som du hör om. Fortsätt skicka din CV, portfölj och omslag till professionella klubbar för att få ditt namn där ute. När du fortsätter att arbeta i de mindre ligorna, nätverk Genom att introducera dig till Premier Management personal som du stöter på.

    Dricks: Du kan ha en lycka till att flytta till en främsta ledningsposition om du flyttar till en mindre populär liga. Om du till exempel är i en assistentchef för en mindre League English Association Club, kommer du att vara en attraktiv kandidat om du ansöker om chefer för chefer i den stora fotbollsliga i USA, eftersom den engelska Premier League beaktas att vara en tuffare ligan.

  • Bild med titeln Bli en Pro Football (Soccer) Manager Steg 15
    6. Vara fjädrande och positiv tills du landar en huvudhanteringsposition. Det är extremt svårt att hitta en huvudhanteringsposition med en professionell fotbollsklubb, och det kan vara decennier innan en klubb ger dig ett skott. Njut av din tid som arbetar i ledningspositioner för lägre nivå för att vara positiv och ge aldrig upp dina förvaltningsbidrag. Med tillräckligt hårt arbete och lite tur kan du bli en professionell chef!
  • Tips

    Att vara villig att resa kan verkligen hjälpa dig att bli en professionell chef. Många mindre länder med mindre talangspooler kommer att vara villiga att ta ett skott på dig om du har bra erfarenhet.

    Varningar

    Att bli en professionell fotbollstränare tar år av hårt arbete. Du kommer inte göra mycket pengar medan du arbetar med en professionell coaching-position, antingen. Om du inte kan behålla ditt tålamod och hantera motgång, är det här en riktigt tuff karriärväg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande