Hur man blir en dolphin trainer

Som dolphin tränare kommer du att vara ansvarig för att hålla fångade delfiner friska, stimulerade och aktiva. Du måste mata delfinerna, hålla sina tankar rena och träna dem för att underhålla en folkmassa. Även om captive delfiner kan användas som en form av offentlig underhållning, kan de också användas för att uppmuntra bevarande av delfiner och annat marint liv. För att vara en framgångsrik Dolphin Trainer måste du ha en akademisk bakgrund i beteende och biologiska vetenskaper, den nödvändiga erfarenheten och träningen, och villigheten att arbeta hårt.

Steg

Del 1 av 3:
Förstå rollen
  1. Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 1
1. Förstå karriärmöjligheterna för rollen. Dolphin-tränare arbetar ofta långa timmar och är ofta i vattnet med djuren eller går runt och pratar och utbildar publiken. Det är ett populärt yrke som inte är gjord för alla. Fältet är konkurrenskraftigt och du måste skilja dig själv bland ett sökandes hav.
  • Den genomsnittliga lönen för Dolphin-tränare varierar från anläggning till anläggning. Lönerna för uppgångspositioner kan sträcka sig mellan $ 18.000-$ 20.000. Många tränare har en andra inkomstkälla för att hjälpa dem att vara ekonomiskt stabila.
  • Ju mer erfarenhet du har som tränare, desto högre kommer din lön att vara. En tränare med 8-12 års erfarenhet kan göra 25 000 dollar - $ 40.000 per år. Många tränare bor i yrket ur en kärlek för att arbeta med delfiner och möjlighet att bilda långvariga relationer med dem.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 2
    2. Var medveten om rollens förväntningar på en Dolphin Trainer. Som tränare kan din typiska arbetsdag inkludera att förbereda delfinens måltider, mata dem och städa sina tankar. Delfiner behöver minst tre måltider om dagen: morgon, middag och eftermiddag.
  • Tränare måste också ge djuren alla nödvändiga vitaminer och läkemedel under dina Dolphin Daily Bedömningar (DDA). Ddas görs i början av varje arbetsdag för att bedöma delfinens hela kropp och deras medicinska behov.
  • Du måste också stimulera de marina däggdjuren fysiskt och mentalt genom praktiska träningssessioner. Som tränare måste du vara entusiastisk och energisk när du arbetar med delfinerna för att utöva befintliga och nya beteenden med delfinerna. Du kan observera och studera delfinerna om du arbetar i en forskningsanläggning, eller du kan visa delfinens färdigheter och beteenden till en folkmassa om du arbetar på ett nöjescenter, som Seaworld.
  • Bilden med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 3
    3. Tänk på fördelarna och nackdelarna med rollen. Även om varje barn som har varit i en delfinshow kan drömma om att vara en delfint tränare, i verkligheten, kan det vara ett krävande jobb. Du måste rengöra och behålla de stora tankarna där delfinerna bor och du måste arbeta ute under varma sommarmånader. Eftersom du kommer att arbeta med dynamiska och mycket intelligenta djur, måste du anpassa ditt schema för att passa delfinernas behov, så du kan arbeta oregelbundna arbetstimmar. Du kan också behöva jobba på semester, eftersom delfiner behöver ta emot konstant vård.
  • Det finns emellertid många proffs för att vara en delfint tränare, som det långsiktiga förhållandet du får bygga med delfiner och möjlighet att arbeta nära med delfiner dagligen. Du kommer också att kunna arbeta tillsammans med ett team av tränare och stödja varandra när du lär och lär dig av delfinerna.
  • Del 2 av 3:
    Få den nödvändiga utbildningen
    1. Bildtiteln Bli en Dolphin Trainer Steg 4
    1. Gör det bra i din vetenskap och matte kurser i gymnasiet. För att förbereda dig tidigt för din träningskarriär, bör du försöka göra det bra i dina biologiska klasser i gymnasiet, liksom dina matteklasser. Om din gymnasium erbjuder några klasser i djurvetenskap, bör du anmäla dig till dem och försöka få höga betyg i dessa klasser.
    • En stark bakgrund i vetenskap och matematik hjälper dig att lyckas i din grundutbildning som du förföljer en träningskarriär.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 5
    2. Få en kandidatexamen i biologi, marinbiologi eller djurvetenskap. Även om vissa dolphin träningspositioner kan acceptera ett gymnasiet diplom, vilket får mer avancerad utbildning genom en grundutbildning, kan bara förbättra dina chanser att landa en bra position som tränare.
  • Många tränare har grundutbildning i biologi, marinbiologi, psykologi eller djurbeteende / djurvetenskap. En fyraårsgrad i ett biovetenskapsrelaterat fält ger dig en bra utgångspunkt när det gäller nödvändig kompetens och kunskap för att vara en effektiv delfint tränare.
  • Det finns ett ettårsprogram genom högskolan av marina däggdjurs yrken som ligger i Florida som fokuserar på klassrummet och praktisk erfarenhet av delfinträning. Det finns också ett tvåårsprogram genom Moorpark College i Kalifornien som fokuserar på exotisk djurutbildning, inklusive Dolphin Training. Att ta ett djurutbildningsspecifikt program kan leda till en högre sysselsättning. Tänk på att vissa anläggningar, som Seaworld, föredrar att se uthålligheten som krävs för att få en kandidatexamen.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 6
    3. Kontrollera om din lokala zoo eller akvarium har frivilliga program eller praktik i djurutbildning. Du bör också få mer erfarenhet av djur genom volontärarbete eller delning på din lokala zoo, akvarium, veterinärklinik, djurlivsrehabiliteringscenter eller djurcentrum. Du kan börja göra detta under dina gymnasieskolor eller under din grundutbildning.
  • Att få förstahandsupplevelse i en arbetsmiljö kan hjälpa dig att få en bättre känsla av arbetsuppgifter och ansvar som krävs när du arbetar med djur. Detta ger dig en chans att avgöra om du har tålamod, uthållighet och pålitlighet som är nödvändig för att vara en delfint tränare. Dessutom kommer volontärarbete eller delning också att tillåta dig att bygga relationer och kontakter med individer som arbetar på fältet.
  • Tänk på att de flesta praktikanter får inte ha kontakt direkt med djuren och får ofta bara observera och hjälpa, men inte göra några händer på jobbet. Om möjligt, leta efter frivilliga program som fokuserar specifikt på delfinträning, eftersom det blir bra, eftersom du förföljer dina karriärmål.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 7
    4
    Överväg att få din Scuba-certifiering. I många dolphin träningspositioner förväntas du vara en stark simmare, eftersom du ofta arbetar med delfiner direkt i vattnet. Starka snorkling och scuba färdigheter är också fördelaktiga och kan höja dig ovanför andra sökande.
  • Du kan slutföra ett Basic Scuba Diver Certification-program eller ta ytterligare kurser för att bli en masterdykare. De flesta program är en kombination av klassrumsinlärning, testning och tillämpad träning med dykutrustning i en pool eller en öppen vattenplats. Vissa dykprogram erbjuder också utbildning i HLR och första hjälpen, som kan komma till nytta när du arbetar i en marin däggdjur, med andra utbildare och med allmänheten.
  • Många Dolphin-träningsanläggningar ger dig ett badtest som en del av anställningsprocessen och vissa anläggningar kommer bara att anställa tränare som är certifierade.
  • Bildtiteln Bli en Dolphin Trainer Steg 8
    5. Borsta upp på din Offentliga talkunskaper. Som Dolphin Trainer kan du förväntas utbilda allmänheten om dessa djur och deras beteenden. Du borde ha starka offentliga talkunskaper och vara bekväm att prata framför en folkmassa varje dag. Förbättra dina offentliga talkunskaper kommer att göra dig en mer väl avrundad kandidat till arbetsgivare och se till att du kan kommunicera bra med människor, liksom med delfiner.
  • Många specialiserade program i delfinsträning kommer att erbjuda offentliga kurser som ett alternativ. Du kan också ta en offentligtalande klass på ditt lokala högskola eller universitet för att borsta upp på dina färdigheter.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 9
    6
    Vara fysiskt passform. Fysisk kondition är en viktig del av att vara en tränare, eftersom du måste vara tillräckligt lämplig för att arbeta i en vattenmiljö varje dag. Förutom att vara en stark simmare bör du också behålla en träningsrutin som inkluderar kardio- och uthållighetsutbildning. Som tränare måste du kunna hålla koll på de dagliga kraven på din roll och inte bli lätt trött eller överväldigad av de fysiska kraven i rollen.
  • Du kanske vill integrera simning i din veckovisa träningsrutin, förutom kardio- och styrketräning. Detta kommer att se till att du är på en ständig nivå av fitness som är lämplig för Dolphin-tränarens roll.
  • Del 3 av 3:
    Hitta en position
    1. Bilden med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 10
    1. Gå med i en Marine Mammal Trainers Organization. Som medlem i en organisation som American Association of Zoo Keepers (AAZK) eller International Marine Animal Trainers Association (IMATA), kommer du att kunna hålla dig uppdaterad med fältet och nätverket med dina kamrater. Du kommer också att få tillgång till aktuella nyheter och litteratur om djurutbildning och fortbildning för att förbättra din kunskap och expertis.
    • En förening är också ett utmärkt tillfälle för nätverk och anslutning till andra utbildare och potentiella arbetsgivare.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 11
    2. Ansök om uppgångspositioner på en träningsanläggning. När du har den nödvändiga utbildningen och händerna på erfarenhet, kan du börja ansöka om positionsställningar. Beroende på dina intressen kan du ansöka på en forskningsanläggning så att du kan interagera och observera med delfiner för vetenskapliga studier. Eller kan du ansöka på en nöjesfacilitet där du visar Dolphin-beteenden till en publik och delar information om delfiner med allmänheten.
  • Tänk på inträdesnivåpositioner kan vara konkurrenskraftiga, så gäller flera öppna positioner på en gång. Se till att du återuppta och Personligt brev Visa din starka skicklighet, inklusive din utbildning, din volontär och intern erfarenhet, och dina starka badkunskaper.
  • Bild med titeln Bli en Dolphin Trainer Steg 12
    3. Överväg att ansöka om en position genom ditt praktik eller volontärprogram. Många frivilliga program och praktik kan leda till en heltidsposition, så var inte rädd för att använda dina befintliga kontakter till din fördel. Om du känner dig säker på ditt arbete genom ett praktik eller ett frivilligt program och det finns ett öppet läge, låt din handledare veta att du är starkt intresserad av att arbeta på anläggningen som en heltidstränare.
  • Bildbeteckningen blir en Dolphin Trainer Steg 13
    4. Var beredd att titta och lära av mer senior tränare. När du har markerat en postnivåposition börjar du med skuggning mer erfarna tränare och gå igenom en omfattande träningsperiod innan du kan utföra mer djup träning med delfinerna. Att titta och lära sig från en mer seniorutbildning kommer att göra det möjligt att bli mer bekant med personligheterna hos varje delfin och lära sig olika träningsprocedurer enligt delfinens behov.
  • När du har skuggat och gjort flera veckors träning, kommer du att mata och interagera med delfinen under överinseende av ledande tränare. Med tiden lärs du hur man kommunicerar med delfinerna genom handsignaler.
  • När du blir mer senior som dolphin tränare kan du träna delfinerna i nya beteenden och underlätta den offentliga interaktionen med delfinerna. Hastigheten på din karriär som dolphin tränare beror på din tidigare erfarenhet, din komfortnivå med delfiner och din förtroende för din kunskap och färdigheter som tränare.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande