Hur man blir en certifierad livscoach

Auktoriserad liv Tränare är människor som är utbildade för att hjälpa andra att nå sin potential i sina professionella och personliga liv. Även om det inte finns några bestämmelser om att bli en livräddare, måste de som valde att vara certifierade av en respekterad coaching-organ komplettera utbildningskrav, logg timmar av coaching och slutföra en kompetensprov. Denna rigorösa process försäkrar kunder som du har uppnått de standarder som anges av den internationella coach federationen (ICF), den kropp som övervakar liv coaching certifiering.

Steg

Del 1 av 3:
Utbildning för att vara en livscoach
  1. Bild med titeln Bli ett certifierat livsledare Steg 1
1. Använd online träningsmoduler. Deltagande i Live Online Training-sessioner gör att du kan ta träningsmodulerna i bekvämligheten av ditt eget hem om det inte finns ett träningscenter nära dig. Du kommer att delta via webbkonferenser teknologi med livsledare och andra studenter.
  • Online kurser kan vara tillgängliga via specifika coachingorganisationer, till exempel den internationella coachförbundet, eller genom nuvarande program som erbjuds genom att öva livet tränare.
  • För att få rekommendationer på rätt träningsmoduler för dig, hitta en nuvarande livscoach som du respekterar och frågar dem, "Vilka resurser använde du för att få din start med den här karriären?"
  • Utbildningsmoduler som tillhandahålls eller ackrediterade av ICF är i allmänhet kopplade till ett litet antal mentorstimmar för nya livräddare för att få sina referenser. Det finns många träningsmoduler som finns utanför ICF, men det kan kräva mer mentorstimmar för att slutföra din certifiering.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 2
    2. Hitta distansutbildningskurser. Liksom online-kurser kan du ofta hitta distansutbildningskurser som gör att du kan arbeta genom självstudie guider utöver virtuella klassrum. Med den här metoden kan du också arbeta i din egen takt och kan erbjuda mer omfattande utbildning än enskilda moduler.
  • Många distansutbildningskurser erbjuds som examen eller certifikatprogram genom gemenskapskollegier och universitet. Sådana kurser kan låta dig lära dig online, eller delta på campus om det finns ett program nära dig.
  • Distansutbildningskurser erbjuder ofta certifikat i livscoaching eller grader i ett relaterat fält, såsom psykologi, med en koncentration i livet coaching. Att få en examen betyder inte nödvändigtvis att du har din referenser, men det är inte heller sådana grader som krävs för att få dina referenser.
  • Vissa distansutbildningskurser kan också hjälpa dig att nå ett visst antal klientkontakt timmar, vilket kommer att krävas för att ta emot dina coaching-referenser.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 3
    3. Delta i lokala workshops. Vissa träningsorganisationer erbjuder utbildning för att bli en livscoach genom verkstäder av varierande varaktighet. Kontrollera med lokala livsledare för att se om de gör några workshops för aspirerande tränare, eller titta på ICF-webbplatsen.
  • Workshops erbjuder lite unik möjlighet att lära sig om specifika specialiseringar i träning. Till exempel kan tränare specialiserade på trosbaserad coaching, coaching för olika åldersgrupper eller omvandlingsbaserad coaching erbjuda workshops om hur man bryter in i den speciella nischen.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 4
    4. Möt en-mot-ett med a mentor. Ett annat sätt att få livräningsutbildning är genom en-mot-mentorskap med en kvalificerad professionell. Du kan träffas med en livscoach i person, via telefon eller genom online-möten för att få träning skräddarsydd efter dina behov.
  • Nå ut till lokala livs tränare via e-post eller via telefon och säga, "Jag letar efter att få min referenser som en livscoach. Tar du på några mentees just nu?"
  • Oberoende organisationer som ICF eller Coach Training Alliance kan också kunna placera dig i kontakt med mentorer som passar dina specifika behov.
  • En mentor kan också kunna hjälpa dig att arbeta mot kundens kontakttimmar som behövs för dina uppgifter genom att tillåta att arbeta med dem i delar av sin praxis.
  • Del 2 av 3:
    Ansökan om dina referenser
    1. Bild med titeln Bli ett certifierat livsledare Steg 5
    1. Titta på olika referensnivåer. Life coach certifiering administreras via den internationella coach federationen. Enligt ICF finns det 3 certifieringsnivåer för att vara en livscoach:
    • Associate Certified Coach (ACC). Denna behörighet kräver 60 timmars tränarutbildning och 100 timmars kundkontakt.
    • Professionell certifierad tränare (PCC). Denna behörighet kräver 130 timmars tränarutbildning och 750 timmars kundkontakt timmar.
    • Master Certified Coach (MCC). Denna behörighet kräver 200 timmars tränarutbildning, 2 500 timmars kundkontakt timmar och 10 timmars arbete med en kvalificerad mentor.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 6
    2. Starta klientens kontakttimmar. För att få dina referenser måste du börja arbeta med egna coaching-klienter och spela in dina framsteg som tränare. Kontakta ICF eller arbeta med ditt träningsprogram för att komma igång med nya kunder.
  • Arbeta med din mentor för att få rekommendationer för potentiella kunder. Fråga dem, "Om du träffar en ny kund men kan inte ta dem på, skulle du ge dem min information?"
  • Många träningsprogram ger dig information om hur du börjar klientkontaktprocessen.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 7
    3. Logga in dina klientkontakt timmar. Referenser är kännetecknet för en kvalificerad livscoach, men de är inte nödvändiga för att komma igång coaching. Faktum är att få dina uppgifter om du behöver logga in ett visst antal timmar som tränare med egna kunder först. Börja coaching klienter med vad du lärde dig i träning.
  • En coaching loggar kommer att vara nödvändig för att få dina referenser. Håll en grundlig logg av din coaching-aktiviteter för att ansöka om dina referenser.
  • Prover av coaching loggar kan hittas online från resurser som publiceras genom andra livs tränare, eller du kan välja att använda en app eller programvara som Life Coach Office för att hålla en omfattande digital logg.
  • Alla klientkontakt timmar måste ha inträffat mindre än 18 månader före den dag du ansöker om dina referenser. Om du är intresserad av att främja dina referenser inom en snar framtid, fortsätt spela in dessa kontakt timmar även efter att du har fått din första uppsättning referenser.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 8
    4. Skicka in din ansökan. Kompilera bevis på dina träningstimmar, till exempel transkript eller certifikat, liksom din coachinglogg. Skicka in dessa tillsammans med referensundersökningen och annat applikationsmaterial till ICF.
  • Om du har några frågor om de material som krävs för dina referenser, eller om du inte är säker på om ditt träningsprogram uppfyller ICF-kraven, kontakta sina kontor direkt för att be om hjälp.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 9
    5. Ta din Coach Kunskapsbedömning. När din ansökan om referenser ses över, blir du uppmanad att ta ett coachkunskapsbedömningstest. Denna tentamen krävs av ICF, och fokuserar på att skapa öppna kommunikationskanaler med kunder, vilket främjar resultat genom aktiv coachning och följer ICF: s etiska kod.
  • Beroende på din coaching Credentials-sökväg kan du ta provet på en annan punkt under din ansökningsöversyn.
  • Examinationen erbjuds på ett antal språk, inklusive engelska, spanska, franska, kinesiska och andra. Kontrollera om provet är tillgänglig på ditt modersmål.
  • Del 3 av 3:
    Specialiserar din övning
    1. Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 10
    1. Välj din nisch. När du har certifierats som en livscoach kan du arbeta på många olika områden och i olika kapaciteter. Många livs tränare kommer sannolikt att starta sin egen praxis, arbeta med kunder direkt på specifika kunskapsområden.
    • Specialiseringsområden kan omfatta affärscoaching, karriärcoaching, tidshantering, hälsa och wellnesscoaching eller akademisk coaching.
    • Ingen ytterligare utbildning krävs för att specialisera. I stället utveckla ditt företag genom att erbjuda dina färdigheter till en nischgrupp som letar efter coaching, som företag eller de i relationer.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 11
    2. Hitta fortbildning. Ingen vidareutbildning krävs för att specialisera din övning, men fortsatt coachingutbildning kan hjälpa dig att hitta en specialitet för din övning. Titta på att arbeta med en mentor, eller hitta ett träningsprogram som hjälper dig att specialisera.
  • Specialiseringskurser är ofta från vinstdrivande program och är i allmänhet inte anslutna till ICF.
  • Bildbeteckningen blir ett certifierat livsledare Steg 12
    3. Börja din övning. När du har din träning, referenser och specialisering, är du redo att börja arbeta som en certifierad livscoach. Börja rekrytera kunder i din övning som vill ha coaching relaterade till din specialisering.
  • Försök att fortsätta arbeta med kunder från när du upplevde dina klientkontakt timmar, liksom.
  • Fortsätt att delta i workshops och fortbildningskurser under din coaching karriär för att lära dig om nya praxis och hålla dina coaching färdigheter skarpa.
  • Tips

    När du letar efter träningsprogram, försök att hitta de som är ackrediterade via Internationella Coach Federation.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande