Hur man äter en skål med spannmål

Frukost kallas ofta som den viktigaste måltiden på dagen, "och det är verkligen. Din första måltid av dagen gör precis vad det säger att det kommer att: det bryta din snabb som du höll över natten medan du sov. Att äta på morgonen ger dig energi och fokus när du börjar din dag, så tänk inte ens på att hoppa över det eller du kommer att känna dig trög och ångra det. Oavsett om du är kortfattad, kort på matlagningskunskaper, eller helt enkelt i humör för en utsökt frukost, kan du aldrig gå fel med en skål med spannmål till frukost.

Steg

Del 1 av 4:
Äta din kalla spannmål
  1. Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 1
1. Häll din spannmål i din skål. Mängden spannmål du häller beror helt på din aptit. En stor, heaping skål med spannmål kan hålla dig full i timmar, och en liten skål kan vara ett bra mellanmål. Var försiktig så att du inte överflödar skålen, för att du fortfarande behöver utrymme för din mjölk.
  • Om du är hälso-medveten eller osäker på vad en riktig delstorlek är, kontrollera näringsetiketten på sidan av lådan. Den rekommenderade delstorleken kommer att listas där.
  • När du har hällt din spannmål, se till att du stänger påsen eller lådan helt så att din spannmål inte blir gammal. Du kan också placera den återstående spannmålen i en tupper eller spannmålvakt för att förlänga sitt liv.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 2
    2. Lägg till din mjölk. När det gäller detta steg har alla en personlig preferens. Börja hälla långsamt, tills spannmålen börjar flyta lite. Om du vill att din spannmål bara har lite fukt och behåller sin crunch, häll en liten mängd. Om du älskar soppig spannmål och slurar överskottsmjölken längst ner, häll bort!
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 3
    3. Överväg att lägga till påfyllningar. Vissa människor lägger lite frukt till sin skål med spannmål, som hackad banan, jordgubbskivor eller blåbär. Om din spannmål kan använda lite pizazz, tillsätt lite kanel eller socker. Vara kreativ! Du kan lägga till allt du vill ha med din spannmål, särskilt om det är intetsägande.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 4
    4. Ät i din egen takt. Detta är en viktig aspekt av spannmålsande. Om du äter din skål med spannmål ganska snabbt, kommer det fortfarande att ha lite crunch. Om du tar din tid, njuter av varje bett, kommer spannmålen gradvis att bli mjukare. Ät men långsamt eller snabbt vill du. Se bara till att du njuter av din skål med spannmål.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 5
    5. Drick mjölken längst ner. När du har ätit allt ditt spannmål, kommer du sannolikt fortfarande lite mjölk i botten av din skål, speciellt om du hällde mycket. Det finns inget behov av att slösa bort den här läckra och nu spannmålsmakad vätska. Du har några alternativ för detta.
  • Du kan hämta din skål med två händer och dricka din mjölk.
  • Du kan lägga lite spannmål att äta med den återstående mjölken.
  • Del 2 av 4:
    Äta din heta spannmål
    1. Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 6
    1. Koka din heta spannmål. Oavsett om du har valt att göra havregryn, grädde av vete (även känd som farina), grits eller en annan typ av varm spannmål, de kommer alla att ha specifika matlagningsanvisningar. Se till att du läser förpackningen den kom in för att förstå hur du behöver laga mat. När det gäller varm spannmål finns det vanligtvis alternativ för personer som älskar att laga mat och alternativ för personer som inte vill lägga mycket på att göra det.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålsteg 7
    2. Lägg till några toppings du önskar. När du har lagat din heta spannmål kan du lägga till några roliga smakämnen och påfyllningar till det. För havregryn kan du lägga till saker som brunt socker, nötter, frukt eller till och med chokladchips. Lägg till smör till grädde av vete eller grits för en smaklig frukost, eller till och med pop ett helt ägg i det. Att lägga till en dollop av jordnötssmör på varm spannmål är ett bra alternativ, eftersom värmen från den heta spannmålen kommer att värma jordnötssmöret, så att det smälter och blandar väl. Att lägga till kanel och socker till någon av dina heta spannmålsalternativ kan göra en söt, utsökt frukost.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 8
    3. Ät din spannmål. Låt det svalna innan du dyker in, för att brinna din mun är ett smärtsamt sätt att börja din dag. Om du är ivrig efter att börja äta, blåsa på varje bit innan du poppar det i munnen. Om du har lagt till smaskiga mix-ins och toppings, se till att du rör dem under hela din heta spannmål så att du har några kvar för dina sista bett.
  • Varm spannmål kan hålla fast vid sidorna av din skål, så se till att du skrapar din sked längs sidorna för att få varje bit.
  • Del 3 av 4:
    Plocka dina ingredienser
    1. Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 9
    1. Välj din spannmål. Om du någonsin har gått ner i frukostfjädringen, vet du förmodligen att alternativen är oändliga. Olika typer av spannmål ger dig väldigt olika frukostar. Vissa är söta och fyllda med socker, medan andra är friskare och fyllda med hela korn och fiber. Inte alla spannmål skapas lika, så det är bra att utforska dina alternativ.
    • Färgrik, söt spannmål kan nästan smaka som efterrätt till frukost. Dessa typer av spannmål inkluderar fruktslingor, lyckliga charm, cookie crisps, trix och kanel toast crunch. Medan dessa barnvänliga spannmål kan säkert smaka smaskiga, är de fulla av socker och bör ätas i måttlighet.
    • För ett hälsosammare alternativ, leta efter spannmål som är höga i fiber och lista en helkorns ingrediens först. Högre proteininnehåll är ett plus, eftersom det kommer att hålla dig fullt längre. Totalt, Cheerios, Life, Kix och Raisin Bran är alla bra val.
    • Glöm inte att titta på heta spannmål. Dessa inkluderar havregryn, grits, grädde av vete, ris, quinoa och mer! De flesta kommer i olika frukostmor, men du kan också välja vanliga versioner och lägga till egna mix-ins och påfyllningar.
    • Granola och Muesli är också friska, fyllningsalternativ. Du kan lära dig hur man gör müsli här, och lär dig hur man gör granola här!
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 10
    2. Välj din mjölk. Precis som spannmål har du många alternativ. Mellan de olika typerna av ko mjölk, laktosfri mjölk och nondairy mjölk, kommer du sannolikt att hitta något som fungerar perfekt med ditt spannmål.
  • Cow mjölk är den standardmjölk som de flesta tycker om när de hör ordet. De typer du ska se i den normala mataffären är helmjölk, 2% mjölk, 1% mjölk och skummjölk. Hela mjölk smakar rikare och har 3.25% fett. Både 2% mjölk och 1% mjölk har haft sitt fett minskat (till 2% respektive 1%). Skummjölk är 0% fett och smakar minst rika, men har också de minsta kalorierna. Du kan välja bland ko mjölk beroende på din personliga smakpreferens och kost.
  • Laktosfri mjölk är perfekt för alla som får mage obehag efter att ha druckit mjölk. Många människor är laktosintoleranta, och kan inte bryta ner laktosen i mjölk. Laktosfri mjölk är vanlig mjölk som har kombinerats med laktas, enzymet som bryter ner laktos. Detta förhindrar de gastrointestinala problem som uppstår genom en laktosintolerans.
  • Mjölkfri mjölk är ett annat utmärkt alternativ för alla som inte gillar smaken av ko mjölk, följer en vegansk kost, eller bara vill ha något annat. Det kommer även i olika smaker som vanilj och choklad. Kokos, soja, lin, cashew, mandel, och flera andra mjölk är på marknaden som icke-mjölksalternativ.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 11
    3. Ta tag i några tillvalstillägg. Ett sätt att lägga till lite smak, konsistens eller hälsofördelar till din frukostflingor är att kasta lite något extra. Frukt, som blåbär och bananer, kommer att lägga till olika fördelaktiga vitaminer och näringsämnen. Att lägga muttrar kan lägga till en fin crunch till din flingor, såväl som protein. Lägga till en dollop av mutter smör, som jordnötssmör eller mandel smör, kan lägga till lite friskt fett och protein. Kanel kan lägga till en stor slag av smak för din morgonmjöl, och det har den extra fördelen att vara praktiskt taget kalorifritt.
  • Del 4 av 4:
    Ställa in för din spannmål
    1. Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 12
    1. Välj din skål. Du kan alltid ta tag i din genomsnittliga spannmålskål, men det finns andra alternativ. Om du har vaknat med en snygg aptit, kanske du vill hitta den största skålen du kan. Stora blandningsskålar kan göra tricket. Om du inte är särskilt svältande kan du använda en tinier skål, som de som används för sidosallter.
    • Känn dig fri att få kreativ och använda kaffe muggar, tupperware eller andra behållare för att äta din spannmål. Känn inte begränsad till skålen.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 13
    2. Välj din sked. Skeden du väljer kan ha en stor effekt på din spannmålsupplevelse. En mindre sked betyder mindre biter, så det tar dig längre att äta din spannmål. Att äta långsamt kan hjälpa till att förhindra övermålning, så en liten sked är utmärkt för någon på en diet eller bara försöker äta lätt. Tvärtom betyder en större sked större bett. Om du är hungrig och redo att skovla i lite spannmål, ta en stor sked.
  • Bild med titeln Ät en skål med spannmålssteg 14
    3. Välj en matsal. För en mer formell spannmålserfarenhet, sätt din plats i din matsal eller köksbord. Du kan använda en placemat, sätta en servett i ditt knä och "njut" en ordentlig måltid. För en mer avslappnad frukost, äta din flingor framför TV: n, medan du är på datorn, eller till och med i sängen!
  • Om du verkligen är knuten till tiden, häll din spannmål och mjölk i en resa rånar. Ta med en plastsked och äta din spannmål medan du är i bilen, på en buss eller går till skolan.
  • Alternativ till mjölk

    Icke-mejeriutbyte för mjölk

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande